toto by ma ozaj zaujimalo, lebo ano, mozno cez nejake etoro alebo podobne sluzby to tak moze fungovat, ale ja predsa mozem za prve na nejakej burze nakupovat krypto za krypto, kompletne vynechat fiat alebo napr uniswap kde sa fiatom ani nakupovat neda pokial viem.bystander1 napísal: 18 jún 2021, 11:19 No teoreticky ty preto máš zdaniť konverziu krypta na krypto, lebo berie sa to tak že ty - nie konvertuješ ALE hypoteticky predáš svoj token a hneď na to si nakúpiš ten druhý. Tj. premena BTC na ETH sa berie ako predaj BTC za aktuálnu hodnotu FIAT v tom exaktnom momente premeny a nákup ETH za ten fiat v tom exaktnom momente premeny.
ale podla mna je to bezpredmetne, nikto normalny to asi zdanovat nebude, to by chcelo dost komplexny software na to aby ti dokazal take uctovnictvo viest, lebo podla mna rucne neni sanca to robit, hlavne ak spravis 10-20 tradov denne.
Autoeditácia príspevku po 6 min 10 sek:
este jeden pripad ma zaujima, kupim BTC za 100 eur, hodnota stupne na 1000 EUR, kupim za to ETH, zaplatim dan 20% zo "zisku" (socialku ci zdravotku neriesme pre jednoduchost) teda 180 eur., ETH padne na 100 eur, poviem si ze kaslem na takuto ruletu, predam ETH naspat do eur a teda vo vysledku mi z uctu odislo 100 eur, potom prislo 100 eur akurat som zaplatil 180 eur za fiktivny zisk...
ved to je uplna hlupost, to nemoze nikto mysliet vazne.