Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa aacid »

bystander1 napísal: 18 jún 2021, 11:19 No teoreticky ty preto máš zdaniť konverziu krypta na krypto, lebo berie sa to tak že ty - nie konvertuješ ALE hypoteticky predáš svoj token a hneď na to si nakúpiš ten druhý. Tj. premena BTC na ETH sa berie ako predaj BTC za aktuálnu hodnotu FIAT v tom exaktnom momente premeny a nákup ETH za ten fiat v tom exaktnom momente premeny.
toto by ma ozaj zaujimalo, lebo ano, mozno cez nejake etoro alebo podobne sluzby to tak moze fungovat, ale ja predsa mozem za prve na nejakej burze nakupovat krypto za krypto, kompletne vynechat fiat alebo napr uniswap kde sa fiatom ani nakupovat neda pokial viem.

ale podla mna je to bezpredmetne, nikto normalny to asi zdanovat nebude, to by chcelo dost komplexny software na to aby ti dokazal take uctovnictvo viest, lebo podla mna rucne neni sanca to robit, hlavne ak spravis 10-20 tradov denne.

Autoeditácia príspevku po 6 min 10 sek:
este jeden pripad ma zaujima, kupim BTC za 100 eur, hodnota stupne na 1000 EUR, kupim za to ETH, zaplatim dan 20% zo "zisku" (socialku ci zdravotku neriesme pre jednoduchost) teda 180 eur., ETH padne na 100 eur, poviem si ze kaslem na takuto ruletu, predam ETH naspat do eur a teda vo vysledku mi z uctu odislo 100 eur, potom prislo 100 eur akurat som zaplatil 180 eur za fiktivny zisk...

ved to je uplna hlupost, to nemoze nikto mysliet vazne.
dasti555
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dasti555 »

pozri si to video čo je o stránku späť
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Čaute :) mám jednú otázku nad ktorou sa dlhšie zamýšlam.

AKO vytiahnúť crypto z KYC burzy..?:))

Ďakujem
dasti555
Professional
Professional

shibaswap.com spustený... stále sú obavy o scame? Už x týždňov top v trendoch, dnes 1-6. pozícia dôvodu prečo rástli fees na ETH sieti bol práve swap.
Prvý deň 620 miliónov zamknutých v swape.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

dnes má byť upgrade ETH... myslíte, že je to príležitosť teraz nakúpiť a zarobiť, alebo môže nastať aj prepad? alebo sa proste neudeje nič?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Vešteckú guľu tu asi nikto nemá, aby si bol istý, čo sa udeje v horizonte pár týždňov a či bude EIP-1559 fail alebo nie.

Ja beriem BTC a ETH ako dlhodobú investíciu rádovo v rokoch a som presvedčený, že o 5 alebo 10 rokov budú na oveľa vyšších sumách ako dnes a adopcia bude stále stúpať. Ak to berieš podobne, tak najlepšia a overená stratégia je pravidelný dollar cost averaging bez ohľadu na aktuálnu cenu. Ak to berieš ako Get rich quick stratégiu, tak good luck and have fun pri predpovedaní pohybu ceny :)
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Ak to BTC nepotiahne vyssie, tak mozu byt upgrady ake chcu. Za mna je uz bear market, pretoze sa naplnilo niekolko scenarov, ktore BTC doteraz daval iba v bear marketoch. A to je prepadnutie cez MA21 a MA34 na weekly grafe, prepadnutie cez MA200 na dennom grafe, 3 cervene mesacne sviecky po sebe, nizke objemy, klesajuca krivka napriek dobrym spravam. Samozrejme moze to byt aj inak, ale podla mna market indikatory svedcia skor o tom, ze nove ATH v dohladnych mesiacoch nepride.
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Bear market a cardano po 2.12 euricka ? To mi nejak nesedi O:)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ale prave preto ked robis technicku analyzu tak sa nepozeras na posledny tyzden alebo posledny mesiac ale na vacsi celok.

kayko ti tu napise hromadu ukazatelov a triggerov ktore naznacuju bear market a tvoja reakcia je "cardano narazovo vyletelo o 100% za mesiac, to nemoze byt bear market" :D
Kels
King
King

Nenapisal som ze nemoze, len ze mi to nejak nesedi .)

Ked sa teda pozrem aj na ine krypta, ktore nejak riesim a na celkovy profit ... Ale ved uvidime. Ja osobne som teda nepovazoval nikdy tieto technicke analyzy ,ciarocky v grafoch a "hromady ukazatelov a triggerov" za nieco cim sa riadim, a zatial sa mi to teda vyplatilo - ale samozrejme kazdy nech sa riadi podla toho co citi, ze pre nho dava zmysel .)

Kazdopadne zopakujem, ze si nemyslim, ze toto je bear market. Ten si pamatam - nakupoval som pocas neho O:)

A cardano narazovo nevyletelo - od cias co som ho kupoval na cca 0,016 centa ide kontinualne hore. To ze ide niekedy hore viac, a niekedy pomalsie - je podla mna fakt nepodstatne :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no viditelne kazdy si ukazatele vysvetluje inak... pre mna mesacny narast z 1 dolara na 2,5 co je ATH je "narazove vyletenie" :D
dasti555
Professional
Professional

Smart kontrakty, Japonsko, buy rumors sell news … uvidíme
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Tak za prve, Cardano nie je indikator bear marketu. Za druhe, v 2018 ked ETH letelo na ATH, tak BTC uz letel do korekcie, z ktorej bol nakoniec bear market. Takze nie je to o tom, ci ti nieco nevychadza. Ano emocie vravia vela ludom, ze ved ideme hore, ale ked BTC zaveli prudku otocku, tak Cardano sa zosype ako vsetko ostatne. Mne zase nevychadza, ze dolar pumpuje a akcie aj krypto su stale nafuknute. Cize niekde dojde k prasknutiu. Mozeme len tipovat, kde a kedy, ale nechcel by som tam mat teraz nalozene a preto som svoje long pozicie ukoncil.

Ak teda nie su ciarocky v grafe smerodajne, tak by ma zaujimalo, odkial si dosiel na to, ze si nakupoval prave v bear markete, ked je to prave termin, ktory dokazes urcit iba pohladom na graf :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nesuhlasim ze akciovy je nafuknuty. Velmi mala sanca ze to padne na nejake junove hodnoty.
FED pumpuje prachy, ludia sa idu zblaznit s minanim.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Akciovy trh je nafuknuty, 400% narast len za poslednych 10 rokov.
SP500.png
FED moze tlacit penazi kolko chce, pokial nepojdu do obehu, inflacia neporastie.
Nove peniaze idu majoritne do obehu ako kredit, cez zadlzovanie.
Banky uz niekolko mesiacov brzdia, tym ze sprisnuju poskytovanie uverov.
Vela ukazatelov naznacuje, ze sme na vrchole sucasneho cyklu hyperinflacie.
Parabolicky rast akcii za poslendnych x rokov, rast dlhopisov a dolaroveho indexu za posledne mesiace,
postkovidova recesia, ekonomika nemoze byt lepsie nastavena na restart.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aha, ty si myslel dlhodobe obdobie...
Cize trdis ze fin.kriza je na spadnutie. Opat s tebou nebudem suhlasit.
Kels
King
King

Hehe milujem tieto "za prve, za druhe" :D Chill O:) Presne ako bolo napisane vyssie - kazdy si to vysvetluje inak. Pre mna je to jeden velky bull run - ked sa na to pozries dlhodobo tak BC ide len hore ci nie ? .)

Ale teda ak spravne chapem - svoje "long" si ukoncil - znamena ze si vybral profit a teraz akoze cakas na to kym to padne aby si zas nakupil spravne chapem ? V tom pripade ti samozrejme drzim palce, akukolvek strategiu si zvolis .)

A este k tomu co pises - ze sa cardano zosype (ak teda sa naplni scenar aky pises) - znamena co - ze padne 20 centov ? 50 centov ? euro ? Mam pocit ze sme len v inom case nakupili, ako tak citam tvoje reakcie .)

A ze som nakupil v "bear markete" - tak na to som dosiel tak, ze cokolvek sa posledne roky deje v krypte - tak som stale vyrazne v profite. Ale ja sa nevyznam takze mna sa nepytaj O:)
rastr
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rastr »

Čaute, neviete kde môžem kúpiť YCO - Y COIN? Mám Coinbase aj Crypto com, ani na jednom táto kryptomena nie je.

Googlil som, ale asi slabo.
dasti555
Professional
Professional

O tom počujem prvý krát. Pozri na CoinGecko alebo CoinMarketCap
rastr
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rastr »

Na coingecko práveže píšu, že je to aj na crypto com, ale nie je. Inak len etorro a to neriešim. ... Asi len počkať, kým to dajú na crypto com, kraken alebo coinbase a cena už bude vyššia. Čo už.
Napísať odpoveď