Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

boze chran. na manipulovanie faktov su tu ini. dakujem, ze si mi jar 2021 objasnil vo svetle jesene 2021
ano, dieta by som dal ockovat. tak ako by som ho dal ockovat proti osypkam, ak by pre ne bola extra vakcina. umrtnost je 0,1% no aj tak sa ockuje a len specificky subor ludi argumentuje tym, ze po podani latky moze tomu dietatu byt aj nieco horsie ako mat pupienky a skrabat sa.
ano, to je prave sposob ako tie vakciny davaju inymi krajinam: my sa zaockujeme na 95% a kedze sme kupili aj pre inych, tam ich darujeme. skor ide o to, ze pre rozne antivax bludy a nedoveru k vladam s strednej Europe nemate zaockovanu ani polovicu populacie. medzi antivax blud patri aj to, ze SARS2 niekomu nic nerobi.
vynikajuco. SARS2 kazdemu nieco urobi. takze nakazit sa je blbost.
ano, a mnohe velmi prisne opatrenia pre poslednu fazu otvarania. ak to teda provname s UK.
snad by si len neohybal realitu. ak maju silnu vlnu v Indii ci v Brazilii, prepocitas to na populaciu Zeme a prihlahleho vesmiru, aby to bolo malo. ked sa ide rozpravat o umrtnosti, tak porovnas tri populacne rozdielne krajiny. ak plati vestba, a 90% ludi ma protilatky, tak kolko je tych neockovanych a kolko z nich ma sancu, ze zomrie? okrem toho, ty si zastanca konstanty 0.3%. podla toho si ma v lete nutil vypocitat "kolko ludi este moze zomriet". po opraveni preklepu v desatinnej ciarke to bolo 50k. takze by si sa nemal pozastavovat nad poctom umrti, ked ty sam hovoris, ze ti ludia na SARS2 zomriet musia.
nie, nenapisal som, ze som Test and Trace appku pouzil len raz :)
je to uplne v pohode neroznasat akykolvek virus dalej. keby tak bola appka aj na beznu chripku a ked ju ma niekto v praci, nemuseli by sme ju rozniest aj my dalsi a robili by sme z domu.

urcite opatrenia nie su jedine, co brani mat UK rovnaky priebeh ako Svedsko. Svedsko ma Svedov, a svedsku kulturu. ak moze byt pri stole max 8 ludi, pojdu dvaja a do baru kde je len barman. Anglicania sa mali vyvarovat stretavaniu sa s dochodcami, skupiny max 6 ludi. prislo prve jarne slnko, hlava na hlave aj 10 ludi zo sirokej rodiny. detto socialne bubliny, "cestovanie v nutnom pripade" a vsetko.
co by ale malo byt zaujimave je, ze anglicky despekt k nariadeniam a ich dodrziavaniu mal zabezpecit ovela viac ako len 7% premorenych, druha vlna mala byt slabsia a teraz malo umierat ovela menej ludi. toto pozorovanie je jeden z mnohych dovodov, preco na premorenie, ako prezentujes ty, verit nemozem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 20 sep 2021, 9:00 boze chran. na manipulovanie faktov su tu ini. dakujem, ze si mi jar 2021 objasnil vo svetle jesene 2021
ja som to iste tvrdil od zaciatku, ale nebol si schopny porozumiet textu
presne tak, ako o 3-4 mesiace napises zase tu istu blbost, ktoru budem musiet znova vysvetlovat, rovnako ako som to musel znova vysvetlit teraz
ano, dieta by som dal ockovat.
napriek tomu, ze bude mat 4-6x vyssiu sancu mat myokartitidu a ak je zdrave, tak mu po prekonani covidu v podstate nic nehrozi? si si vedomy, ze by si zbytocne vystavil svoje dieta ochoreniu, ktore by nemuselo dostat?
ano, to je prave sposob ako tie vakciny davaju inymi krajinam: my sa zaockujeme na 95% a kedze sme kupili aj pre inych, tam ich darujeme.
napriek tomu, ze by vakciny povedzme v UK vedeli preukazatelne zachranit tisice dochodcov od smrti, budes trvat na ockovani 95 % populacie, aj ked 90+ % z nich smrt, ci co i len tazky priebeh, nehrozi?
vynikajuco. SARS2 kazdemu nieco urobi. takze nakazit sa je blbost.
fakt kazdemu? aj tym 60 % ludi, ktori chorobu prejdu bez symptomov, alebo tym dalsim 30 %, pre ktorych je to nadcha ci chripocka? fakt kazdemu nieco urobi?
ani sa neunuvaj odpovedat postcovidom, to by bolo nanajvys trapne, vymysli si nieco preukazatelne
snad by si len neohybal realitu. ak maju silnu vlnu v Indii ci v Brazilii, prepocitas to na populaciu Zeme a prihlahleho vesmiru, aby to bolo malo. ked sa ide rozpravat o umrtnosti, tak porovnas tri populacne rozdielne krajiny.
ide o percentualne vyjadrenie poctu umrti
pre nematematikov - kolko ludi na 100000 obyvatelov zomrie na covid v jednotlivych krajinach
0,3 % je 0,3 %, bez ohladu na celkovy pocet, snad to pochopis
takze by si sa nemal pozastavovat nad poctom umrti, ked ty sam hovoris, ze ti ludia na SARS2 zomriet musia.
udivuje ma ten nepomer
0,3 bolo samozrejme pred vakcinaciou, cislo zimy 2021/2022 u ockovanych bude vyrazne nizsie
nie, nenapisal som, ze som Test and Trace appku pouzil len raz :)
vie ju clovek nepouzivat a teda nebyt ohrozeny pingdemiou?
da sa bez nej zit bez problemov? ak ano, preco by ju potom niekto pouzival?
je to uplne v pohode neroznasat akykolvek virus dalej.
denne roznasas asi 3 rozne virusy bez toho, aby si o tom vedel, ide len o dopad
ten by mal byt v krajine s vacsinou populacie zaockovanou minimalny, alebo nie?
urcite opatrenia nie su jedine, co brani mat UK rovnaky priebeh ako Svedsko. Svedsko ma Svedov, a svedsku kulturu. ak moze byt pri stole max 8 ludi, pojdu dvaja a do baru kde je len barman. Anglicania sa mali vyvarovat stretavaniu sa s dochodcami, skupiny max 6 ludi. prislo prve jarne slnko, hlava na hlave aj 10 ludi zo sirokej rodiny. detto socialne bubliny, "cestovanie v nutnom pripade" a vsetko.
to je celkom zaujimave, lebo videa zo zivota vo Svedsku ukazuju opak, ziadne obmedzovanie sa, skor bezne zivoty
asi pozerame ine videa
co by ale malo byt zaujimave je, ze anglicky despekt k nariadeniam a ich dodrziavaniu mal zabezpecit ovela viac ako len 7% premorenych, druha vlna mala byt slabsia a teraz malo umierat ovela menej ludi. toto pozorovanie je jeden z mnohych dovodov, preco na premorenie, ako prezentujes ty, verit nemozem.
ci to nahodou nebude suvisiet s lockdownami :)

Autoeditácia príspevku po 14 min 48 sek:
press review
V neděli přibylo 182 nakažených. Lidem přijdou SMS o 3. dávce očkování
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covi ... omaci_wass

pozitivne testovany =/= nakazeny
ze to ti tupi novinari po roku a pol este stale nevedia rozlisit...
jackb
Redeemer
Redeemer

ja si myslim, ze ty to opat prekrutis, aby si bol najlepsi a ja najhorsi.

si si vedomy, ze sanca na problemy po ockovani je minimalna? naproti tomu, sanca na PIMS a ine je vyssia?

ano. ak by ludia mali mindset "ideme pomoct inymi, tak, ze my sa rychlo zaockujeme a nasa vlada moze potom pomoct inymi krajinam", boli by vsetci pekne preockovani aj tu aj tam.

aj ked si chorobou prejdes bez priznaku, ci len ako pri chripocke, tak mozes mat longcovid, postcovid, krvne zrazeniny ti to mozu dat vyzrat aj roky po prekonani. takze ano, nenakazit je ciel.

takze na milion obyvatelov 2, 1 a 0.5 mrtvych. a uz mozme filozofovat preco. takze preco ma Madarsko 4-krat nizisiu primernu tyzdennu umrtnost ako UK, podla teba?

ano, mozes appke zakazat nepouzivat BT. co sa stane ak nascannujes kod je, ze stale bude pignuty ak aj ten pozitivne testovany kod nascanoval. lebo ste priekazne boli v rovnaky cas na rovnakom mieste. uz na teba nebude telefon pipat, ked si prechadzal outdoor trhoviskom a tam bol niekto, kto sa testoval pozitivne. podla mojho skromneho nazoru, zakazat pristup appke ku BT je asi take riesenie ako oklamat pouzitie bezpecnostneho pasu. netlaci, nereze, no nasledok moze byt velmi nepekny.
okrem toho, ked bol regionalny semafor, appka mala vyhodu v tom, ze vysvetlovala co by mal uzivatel v regione robit a co nie. mozno by to pomohlo v krajine, kde je cez 70 regionov, kazdy ma ine pravidla a tie sa kazdy den menia...

kolko jedincov z dospelej populacie teda ockovanych nie je?

asi naozaj pozerame ine videa a davame ich do ineho kontextu. vid video "Jesen 2020 a Svedi maju slobodu". Pritom to bola realita aj tu na anglickom vidieku a cele semfory a jesenny lockdown bol nefer vzhladom na minimum nakazenych/hospitalizovanych/mrtvych.

ako som uviedol v citacii nad tym: lockdown sem, lockdown tam. ak ho malo kto dodrziava, ako by nebol. lebo do baru nemozes, ale zhromazdis si partiu doma. no a aky je potom rozdiel medzi "imunizaciou malymi davkami virusu" vo svedskom bare a pri stretnuti sa doma v Anglicku? preco to premorenie nenastalo v Anglicku?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 20 sep 2021, 10:56 ja si myslim, ze ty to opat prekrutis, aby si bol najlepsi a ja najhorsi.
zvladas to aj sam a bravurne
si si vedomy, ze sanca na problemy po ockovani je minimalna? naproti tomu, sanca na PIMS a ine je vyssia?
si si vedomy, ze sanca na problemy po ockovani je 4-6x vyssia v danej specifickej vekovej kategorii, vratane postcovidu, kedze sa sleduje aj stav 4 mesiace po ockovani, resp nakaze?
mozes si konecne aspon raz precitat tu citaciu celu a pokusit sa porozumiet tomu? mas to v AJ aj SJ, oba jazyky by si mal ovladat obstojne
pre velky uspech teda znova:
Their analysis of medical data suggests that boys aged 12 to 15, with no underlying medical conditions, are four to six times more likely to be diagnosed with vaccine-related myocarditis than ending up in hospital with Covid over a four-month period.
je to jedna veta, sice suvetie, ale verim v tvoje schopnosti
ano. ak by ludia mali mindset "ideme pomoct inymi, tak, ze my sa rychlo zaockujeme a nasa vlada moze potom pomoct inymi krajinam", boli by vsetci pekne preockovani aj tu aj tam.
neboli, lebo vakcin je limitovane mnozstvo, to uz bolo x-krat vysvetlene
tie vakciny sa neobjavuju v ockovacich centach z fluida, niekto ich musi vyrobit a vyroba je casovo narocna
aj ked si chorobou prejdes bez priznaku, ci len ako pri chripocke, tak mozes mat longcovid, postcovid, krvne zrazeniny ti to mozu dat vyzrat aj roky po prekonani. takze ano, nenakazit je ciel.
stale nechapes, ze nenakazit sa neda? uz ignorujes aj vyjadrenia epidemiologov?
takze na milion obyvatelov 2, 1 a 0.5 mrtvych. a uz mozme filozofovat preco. takze preco ma Madarsko 4-krat nizisiu primernu tyzdennu umrtnost ako UK, podla teba?
to Madarsko tam bolo len pre porovnanie, nemusis sa k nemu viazat
ak sa k nemu mam ale vyjadrit, rizikove skupiny tam uz ciastocne vymreli a taktiez populacia bola dlhsiu dobu viac otvorena
co sa stane ak nascannujes kod je, ze stale bude pignuty ak aj ten pozitivne testovany kod nascanoval. lebo ste priekazne boli v rovnaky cas na rovnakom mieste.
ale priekazne nemusel byt chory, bol len pozitivne testovany
kde vsade musis appku pouzivat? potraviny? restiky/bary? kulturne zhromazdenia?
ake su moznosti, ak appku nemas a oni vyzaduju naskenovanie?
kolko jedincov z dospelej populacie teda ockovanych nie je?
100 - aktualne percento myslim zvladnes vypocitat
coho sa tykala tato otazka?
asi naozaj pozerame ine videa a davame ich do ineho kontextu. vid video "Jesen 2020 a Svedi maju slobodu". Pritom to bola realita aj tu na anglickom vidieku a cele semfory a jesenny lockdown bol nefer vzhladom na minimum nakazenych/hospitalizovanych/mrtvych.
prave ten mohol byt prinosom, keby sa dodrziavali standardne epidemiologicke opatrenia, nie totalitne nariadenia po vzore Ciny
ako som uviedol v citacii nad tym: lockdown sem, lockdown tam. ak ho malo kto dodrziava, ako by nebol. lebo do baru nemozes, ale zhromazdis si partiu doma. no a aky je potom rozdiel medzi "imunizaciou malymi davkami virusu" vo svedskom bare a pri stretnuti sa doma v Anglicku? preco to premorenie nenastalo v Anglicku?
lebo mame ludi ako ty, ktori boli zavreti doma a este na to boli hrdi
to je cast tej populacie, ktora sa nepremorila a teraz na to doplaca
nevinim priamo teba, ale skor nekompetentnych politikov, ktori umelo zdrziavali otvorenie krajiny (napr na Slovensku sa krajina uplne otvorila az niekedy v juni) a neimplementovali vhodne opatrenia
jackb
Redeemer
Redeemer

Super, a preco ignorujes ten druhy odsek, ktory hovori, ze to je 0,162% sanca, ze chlapci tu myokarditidu mozu mat? Je zanedbatelna. Lenze ty si presvedceny, ze vakcina pre ludi pod 65 rokov je zlo a chytas sa kazdej slamky.
Boli by zaockovani, lebo "zapadne" staty nakupili ovela viac davok vakciny, ako potrebuju. No kvanta ich museli vylievat, lebo ludia sa neprisli ockovat. Tam je problem a dovod, preco sa Ukrajinci ockovat nemaju cim. Lebo ich vakcinu splachli do zachoda, lebo "zapadniari" su vydeseni.
Lenze epidemiologovia to hovoria preto, lebo vidia aki ludia su. Odmietli vakciny, nechcu dodrziavat vobec nic. Takze pri takom mindset je jasne, ze nakazi kazdy.
V UK ti rizikovi nie a nie zomriet? Ako bolo uvedene nizsie, doma sa premoruje horsie ako v bare?
Appku pouzivat nemusis, kym to od teba nechcu. Ani v testovacom ci ockovacom centre nikto nepozeral, ci scannujem. Non-essential obchody QR kody maju stale vylepene. Potraviny mat nemohli, lebo jest musis. A ako som napisal, v jedinej restike to casnicka vyziadala, inak su kody na stoloch ci pri vchode a je na kazdom, co scannuje. Kedze sa ako cudzinec nemienim s domacimi hadat, ked chcu scannovat, tak to robim.
Pocet neockovanych bol na to vacsinu ockovanej populacie a dopad.
Semafor mohol byt prinosom? Teoreticky ano, lenze populisticky sa nemohola nechat vidiecka county "zelena", ked mestske counties boli "bordove" a aj ked dovod na prisnejsie opatrenia realne nebol. No pred tym sa dalo da znamienko rovnosti medzi scenami z centra mestecka tu a s videom "Sloboda vo Svedsku na jesen".
Si si nozaj isty, ze tie vulgarizmi nesli na teba? Lebo napisat, ze roznasanie virusu mozu ludia, ktori sa snazili ho neroznasat si to naozaj zasluzi. Okrem toho, neviem kde beries tu hlupost, ze som bol zatvoreny doma (okrem dvoch povinnych izolacii). Lebo ist do prirody, nie je byt zavrety. To, ze som nesiel stat rad pred otvorenim pubu ci ku kadernikovi, neznamena, ze som sedel doma.
\\aha tam bol edit kym som odpisoval. ano, politici to vsetko pokazili. to je vec, na ktorej sa zhodneme.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 20 sep 2021, 14:05 Super, a preco ignorujes ten druhy odsek, ktory hovori, ze to je 0,162% sanca, ze chlapci tu myokarditidu mozu mat?
lebo je 4-6x vyssia, ako keby sa nerobilo nic
Lenze ty si presvedceny, ze vakcina pre ludi pod 65 rokov je zlo a chytas sa kazdej slamky.
to je samozrejme klamstvo, nemam problem ani s ockovanim deti, ak maju chronicke problemy a prinosy vakciny su vyssie ako potencialne problemy
takze napriklad, ak 13-rocny obezny chlapec ma rakovinu v 3. stadiu, je prinosnejsie ockovat ho napriek moznosti, ze by mal myokartitidu, lebo covid by ho zabil s vysokou pravdepodobnostou
podobne pre ine vekove skupiny
Boli by zaockovani, lebo "zapadne" staty nakupili ovela viac davok vakciny, ako potrebuju. No kvanta ich museli vylievat, lebo ludia sa neprisli ockovat. Tam je problem a dovod, preco sa Ukrajinci ockovat nemaju cim. Lebo ich vakcinu splachli do zachoda, lebo "zapadniari" su vydeseni.
tie vakciny pre krajiny EU su sice nakupene, ale cast z nich s datumom dodania az v 2022 pre tretie davky
to ignorujes
Lenze epidemiologovia to hovoria preto, lebo vidia aki ludia su. Odmietli vakciny, nechcu dodrziavat vobec nic. Takze pri takom mindset je jasne, ze nakazi kazdy.
kazdy, kto rozumie slovu 'respiracny' a chodi mimo domacu izolaciu s HEPA filtrami a vyuzivajuci priemyselne HVAC systemy chape, ze virus sa k nemu dostane
zase ignorujes realitu
teda, kazdy jeden clovek sa s virusom stretne, akceptujes to?
V UK ti rizikovi nie a nie zomriet?
v porovnani s Madarskom? v UK maju lepsie podmienky pre prezitie
Ako bolo uvedene nizsie, doma sa premoruje horsie ako v bare?
zalezi
moznost prva je taka, ze ludia ziju svoje bezne zivoty, su priebezne imunizovani malymi davkami a vytvoria si imunitu
moznost druha je taka, ze ludia nikam nevychadzaju, zostavaju doma alebo su v praci, v praci ich niekto nakazi, donesu to domov a nakazia celu rodinu, ktora ma znizenu imunitu, lebo nechodi ani len von
obe moznosti su v istej skupine obyvatelstva relevantne
Appku pouzivat nemusis, kym to od teba nechcu. Ani v testovacom ci ockovacom centre nikto nepozeral, ci scannujem. Non-essential obchody QR kody maju stale vylepene. Potraviny mat nemohli, lebo jest musis. A ako som napisal, v jedinej restike to casnicka vyziadala, inak su kody na stoloch ci pri vchode a je na kazdom, co scannuje. Kedze sa ako cudzinec nemienim s domacimi hadat, ked chcu scannovat, tak to robim.
toto je priklad cloveka zijuceho nudny zivot dom -> praca -> obchod -> obcas restauracia -> domov

co v pripadne aktivneho cloveka, ktory chodi denne do posilky, na bouldering, motokary, za kulturou, nakupovat, zit?
Pocet neockovanych bol na to vacsinu ockovanej populacie a dopad.
co?
No pred tym sa dalo da znamienko rovnosti medzi scenami z centra mestecka tu a s videom "Sloboda vo Svedsku na jesen".
neviem kto porovnava mestecko so stredom Stockholmu, ale ja to nie som
Si si nozaj isty, ze tie vulgarizmi nesli na teba?
stopercentne
P.S.: vulgarizmy su s tvrdym, neziju, uz si to napisal 2x, tentokrat som mal uz potrebu opravit ta
Lebo napisat, ze roznasanie virusu mozu ludia, ktori sa snazili ho neroznasat si to naozaj zasluzi.
lebo mas binarne videnie sveta
mozno by nebolo od veci porozmyslat o tej moznosti postupnej imunizacie malymi davkami virusu
nie kazdy, kto sa nakazi, zomrie alebo bude mat dozivotne nasledky, prave naopak, z tisic ludi prinajhorsom traja a aj to stari a chori

kedze uz necitujes, keby si tie tvoje odpovede aspon oddelil do noveho odseku, dalo by sa v tom orientovat...
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, a stale je sanca na problemy len 0.162%

Kolko percent deti ma rakovinu a je obeznych v rovnakom case?

Ty ignorujes, ze ak by neboli vylievane tisice davok vakcin, mohli byt zaockovane tisice ludi v krajinach, v ktorych nemaju ziadne vakciny.

Akymi filtrami, FFS. Ved tu snad Boots predava respiratory na objednavku, lebo nikdy neboli vyzadovane a pri ceste strednej Europy by bol problem si dake kupit. A teraz uz filtre.
Ono by bol pruser ako svina, keby som sa nakazil teraz, ked som sa nenakazil na zaciatku roka od dvoch chrliakov v dome v priebehu troch tyzdnov. Takze ja som sa s virusom podla vsetkeho stretol. No a nic, aj ked mam teda sancu, ze by pre mna nebola len chripocka.

Dobre, ale my riesime pravy opak. Preco v Madarsku zomiera v poslednych tyzdnoch 4-krat menej ludi v ako V UK.

Dobre. Mas ludi, ktori chodia do prace, domov si tahaju partiu na pitie, aj ked lockdown, preslopu vikend. Aky je rozdiel medzi sirenim virusu na domacej party a vo stockholmskom bare?

Neviem ci od cloveka chcu v posilke scannovat kod. Musis sa pytat kolegov. Cvicit sa da pekne aj doma. Na boulder som ma zorganizovanu partiu v marci 2020. Ale ak chces, mozem sa opytat kamosky, ktora chodi lozit v Edine. Ale to je uz Skotsko a mozu mat ine pravidla. Koho osobne poznam a chodi za kulturou je par 65+. Ti aj na outdoor operu potrebovali na konci jula potvrdenie o ockovani. Asi aj scannovali. Ako na tom bol festival v nedalekom velkom meste neviem. Kedze robim 3 vikendy v mesiaci, ani som sa nad podmiekami nezamyslal. V marci budem moct povedat, ake to je na koncerte v hale, ale to moze byt uz uplne iny pribeh. Na nakupovanie nabytku a vybavenie do bytu, co teda nie je essential, nic scanovat nepozadovali, nikto vo dverach nestal... Na oblecenie sa asi tiez musis pytat niekoho, kto to ma ako konicek. No predpokladam, ze rovnaky pribeh ako pri inom nakupovani.

Pises, ze dopad virusu pri vacsine ockovanych ma byt minimalny. Tak sa pytam, kolko je tych jedincov. Lebo to nie su jednotky ludi.

Mas pravdu, tu na namesti bolo vdaka slnecnemu koncu oktobra rusnejsie ako na to videu z hlavneho mesta.

Ano, lebo vychadzas s presvedcenia, ze statisticky kazdy do veku 65 je zdravy a SARS2 zvladne pri pozerani Netflixu v posteli. Co pravda byt nemusi. A tu sme pri nasich 0.162%. Lebo nenakazit sa znamena, ziadnu sancu zomriet ci mat problemy. To ma byt ale bezpecne a ciel.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 20 sep 2021, 15:06 Ano, a stale je sanca na problemy len 0.162%
0 << 0,162
Kolko percent deti ma rakovinu a je obeznych v rovnakom case?
to bol priklad...
rakovina ako taka je rizikove hladisko aj samostatne
Ty ignorujes, ze ak by neboli vylievane tisice davok vakcin, mohli byt zaockovane tisice ludi v krajinach, v ktorych nemaju ziadne vakciny.
asi by som neprehanal, viac sa vyleje Astry, ktora sa v niektorych krajinach uz vobec nepouziva...
Akymi filtrami, FFS. Ved tu snad Boots predava respiratory na objednavku, lebo nikdy neboli vyzadovane a pri ceste strednej Europy by bol problem si dake kupit. A teraz uz filtre.
Ono by bol pruser ako svina, keby som sa nakazil teraz, ked som sa nenakazil na zaciatku roka od dvoch chrliakov v dome v priebehu troch tyzdnov. Takze ja som sa s virusom podla vsetkeho stretol. No a nic, aj ked mam teda sancu, ze by pre mna nebola len chripocka.
neboj ty nic, aj teba to dostihne
skor je vacsia sanca, ze si to uz davno prekonal ako asymptomatik a teraz si imunny
Dobre, ale my riesime pravy opak. Preco v Madarsku zomiera v poslednych tyzdnoch 4-krat menej ludi v ako V UK.
lebo cast rizikovej skupiny uz vymrela a druha je imunizovana
presne to, co som napisal v predchadzajucom poste: "rizikove skupiny tam uz ciastocne vymreli a taktiez populacia bola dlhsiu dobu viac otvorena"
ignorujes to schvalne alebo mas iny problem?
Dobre. Mas ludi, ktori chodia do prace, domov si tahaju partiu na pitie, aj ked lockdown, preslopu vikend. Aky je rozdiel medzi sirenim virusu na domacej party a vo stockholmskom bare?
skus nad tym porozmyslat, ci na to prides
Neviem ci od cloveka chcu v posilke scannovat kod. Musis sa pytat kolegov. Cvicit sa da pekne aj doma. Na boulder som ma zorganizovanu partiu v marci 2020. Ale ak chces, mozem sa opytat kamosky, ktora chodi lozit v Edine. Ale to je uz Skotsko a mozu mat ine pravidla. Koho osobne poznam a chodi za kulturou je par 65+. Ti aj na outdoor operu potrebovali na konci jula potvrdenie o ockovani. Asi aj scannovali. Ako na tom bol festival v nedalekom velkom meste neviem. Kedze robim 3 vikendy v mesiaci, ani som sa nad podmiekami nezamyslal. V marci budem moct povedat, ake to je na koncerte v hale, ale to moze byt uz uplne iny pribeh. Na nakupovanie nabytku a vybavenie do bytu, co teda nie je essential, nic scanovat nepozadovali, nikto vo dverach nestal... Na oblecenie sa asi tiez musis pytat niekoho, kto to ma ako konicek. No predpokladam, ze rovnaky pribeh ako pri inom nakupovani.
takze je mozne, ze nenudne nedomacke zivoty tu appku potrebuju, lebo by sa nikam za kulturou nedostali?
Pises, ze dopad virusu pri vacsine ockovanych ma byt minimalny. Tak sa pytam, kolko je tych jedincov. Lebo to nie su jednotky ludi.
data ukazuju, ze dopad virusu pri vacsine ockovanych minimalny je
Mas pravdu, tu na namesti bolo vdaka slnecnemu koncu oktobra rusnejsie ako na to videu z hlavneho mesta.
nuz, keby ste si to nezavreli na zaciatku, mozno by ste mali pomerovo iba tolko mrtvych ako Svedsko
Ano, lebo vychadzas s presvedcenia, ze statisticky kazdy do veku 65 je zdravy a SARS2 zvladne pri pozerani Netflixu v posteli. Co pravda byt nemusi. A tu sme pri nasich 0.162%. Lebo nenakazit sa znamena, ziadnu sancu zomriet ci mat problemy. To ma byt ale bezpecne a ciel.
lenze nenakazit sa je nerealne a to ty ignorujes
tvrdia to aj vedci - epidemiologovia
jackb
Redeemer
Redeemer

Iste. 0 je menej ako 0.162. No 0.162 je tak malo, ze je aj skoda klavesnice na tu temu drat.

No a ako by sa z tej Astry tesili ukrajinskej bábušky. A tak.

Tak to potom posli kvetinky do krematoria. Lebo pocuvat tak ludi, nie som zrovna medzi tymi, ktori by to mali mat bez problemu. Okrem toho tvrdis, ze ja by som mal mat najslabsiu imunitu lebo "nikam nechodim a som zatvoreny doma".

Hej, ale to nevysvetluje, preco zomieraju britski rizkovi, ked ti su naockovani na 95%.

Ano, virus sa lepsie siri v na britskej domovej party. Zazil som pod strechou. No ten graf si mysli ine. Aj ked to logika neberie.

Za kulturu povazujem navstevu muzei ci katedral. Tam odo mna scannovat nic nechceli. Ospravedlnujem sa, ale kina nehraju nic, kvoli comu by som tam siel ani tie miestne festivaly nemaju "mojich" interpretov. Takze sa to musis opytat ludi, ktori chodia castejsie. Najlpsie asi tych, ktori su domaci a nevadi sa im pre vsetko hadat.
Tu mam pocit, ako by sa prechadzal na stranu SJW. Lebo nachadzas sposob, co podla teba moze oppress niekoho a pritom je to banalita trvajuca sekundu aj s otvorenim appky. Keby som nevedel o tvojom politickom smerovani, mal by som pocit, ze tankujes sojove bezkofeinove lattecko a trenujes na oppression olympics.

Dobre, ked je dopad virusu na ockovanych minimalny, preco tie postoje voci nemu? A kolko je tych neockovanych, na ktorych virus dopad mat bude?

To klopes na zle dvere. Po jesennych prazdninach (ktore su v polke oktobra) sa zacali plnit nemocnice, vyhadala sa "zachranna brzda" a bol mesiac lockdown. Teda parodia na neho, lebo kazdy to mal na haku a vynimiek z neho bolo ako Slovensku.
Teda stale nemame jasny dovod, preco je graf v UK skaredsi ako vo Svedsku.

Tak ked sme fatalisti, tak urobme vsetko preto, aby ten priebeh bol naozaj len na par dni v posteli a Netflix v tablete. No, ale nie. A tiez to nezaruci: 1) imunitnu pamat; 2) ziadny long/post covid.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 20 sep 2021, 16:02Tak to potom posli kvetinky do krematoria. Lebo pocuvat tak ludi, nie som zrovna medzi tymi, ktori by to mali mat bez problemu. Okrem toho tvrdis, ze ja by som mal mat najslabsiu imunitu lebo "nikam nechodim a som zatvoreny doma".
pripisal by som to skor nizkemu veku a ziadnym vaznym zdravotnym problemom
jackb napísal: 20 sep 2021, 16:02Hej, ale to nevysvetluje, preco zomieraju britski rizkovi, ked ti su naockovani na 95%.
moznosti je viacero:
1. afaik sa v UK ockovalo Astrou a ta nemusi byt schopna vytvorit dostatocnu imunitnu odozvu u danej vekovej skupiny (ale to rovnako moze platit aj pre Pfizer)
2. ak sa aj odozva vytvori, nemusi vydrzat dostatocne dlho
3. ludia su smrtelni a aj ked je clovek plne zaockovany, neznamena to, ze nezomrie, co plati hlavne pre tu najstarsiu skupinu

vidime to aj na prikladoch aktualnych hospitalizacii, casto su ludia hospitalizovani kvoli planovanemu zakroku a po otestovani su preradeni na covidove oddelenie, aj ked nemaju symptomy, viz ten clanok minule
umele zvysovanie poctov bez dopadu na testovaneho cloveka
Ano, virus sa lepsie siri v na britskej domovej party. Zazil som pod strechou. No ten graf si mysli ine. Aj ked to logika neberie.
siri sa len v pripade, ak je aspon niekto nakazeny
ak nie je nakazeny nikto, nie je to ziadna premorovacia party, je to len obycajna party

naopak, pri ceste do svedskeho baru ides v MHD, kde nie su doporucene prekrytia dychacich otvorov, takze mozes ziskat male davky virusu uz cestou tam
v bare sa stretnes s nasobne viac ludmi ako na domovej party, takze mas vacsiu sancu nieco chytit

suma sumarum, chlastanie v bare ma vacsi prinos k premoreniu ako bytovica
Tu mam pocit, ako by sa prechadzal na stranu SJW. Lebo nachadzas sposob, co podla teba moze oppress niekoho a pritom je to banalita trvajuca sekundu aj s otvorenim appky. Keby som nevedel o tvojom politickom smerovani, mal by som pocit, ze tankujes sojove bezkofeinove lattecko a trenujes na oppression olympics.
hej, zacneme niektore skupiny obmedzovat najskor malo, potom trosku viac a potom sa vlastne mozeme tvarit, ze to ani ludia nie su a su to nasi nepriatelia :)
Dobre, ked je dopad virusu na ockovanych minimalny, preco tie postoje voci nemu?
ja osobne proti ockovaniu nemam nic, ak su ockovane rizikove skupiny
z nazvu nerizikova skupina je jasne, preco je ich ockovanie prinosne vyrazne menej ako ockovanie rizikovych skupin
ked k tomu pripocitam socialne, ekonomicke, legislativne, technicke, ekologicke a politicke faktory a vyskumy, podla ktorych je ziskana imunita trvacnejsia ako umelo prijata, vychadza mi, ze ockovanie nerizikovych skupiny by malo byt dobrovolne
A kolko je tych neockovanych, na ktorych virus dopad mat bude?
hodnoty prvej vlny
To klopes na zle dvere. Po jesennych prazdninach (ktore su v polke oktobra) sa zacali plnit nemocnice, vyhadala sa "zachranna brzda" a bol mesiac lockdown. Teda parodia na neho, lebo kazdy to mal na haku a vynimiek z neho bolo ako Slovensku.
Teda stale nemame jasny dovod, preco je graf v UK skaredsi ako vo Svedsku.
zabudol si na prvu vlnu v aprili 2020, tie mesiace sa uz nedaju nahradit
Tak ked sme fatalisti, tak urobme vsetko preto, aby ten priebeh bol naozaj len na par dni v posteli a Netflix v tablete. No, ale nie. A tiez to nezaruci: 1) imunitnu pamat; 2) ziadny long/post covid.
ten priebeh je taky u vacsiny populacie a ten zbytok sa moze naockovat
nevidim problem
long covid je detekovany aj u ludi s asymptomatickym a miernym priebehom, vratane ockovanych (logicky), mas smolu
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja sa tu v tych vasich pitva prispevkoch stracam. Ale nas vas oboch, najma na teba beardie mam dve ci tri otazky.

1. Si ockovany proti covidu?
2. Si za ockovanie dospelej populacie?
3. Si za ockovanie deti?
4. Ak nie si ockovany, preco?
beardie
Redeemer
Redeemer

ze si to ty, tak ti odpoviem priamo a neodkazem ta na predminulu stranu, kde som to pisal staremu somarovi

1. ano, dvojmo pfizerom
2. ak su rizikovi, silne by som im to doporucil, ale urcite nie povinne
3. len rizikovych po schvaleni pediatrom, ale urcite nie povinne
4. som, lebo ma spolocnost donutila obmedzeniami, tretiu davku by som si dal, len ak by mi to znemoznilo cestovat a pokracovat v beznom zivote, cize rovnako ako v pripade prvych 2 davok

celkom ma serie, ze niektore krajiny vyzaduju PCR testy i u plne zaockovanych
jackb
Redeemer
Redeemer

1. som ockovany. 2-krat pfizer
2. ano
3. ano
4. som ockovany, lebo chce pomoct budovat kolektivnu imunitu, ktora zabrani dalsim lockdownom, ktore budu branit ludom uzivat si zivot
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 20 sep 2021, 16:40lebo chce pomoct budovat kolektivnu imunitu, ktora zabrani dalsim lockdownom, ktore budu branit ludom uzivat si zivot
lool, ako keby sa to dalo, ked aj plne zaockovany vie virus sirit dalej
jackb
Redeemer
Redeemer

heker sa pytal aj mna, preto som mu odpovedal
beardie
Redeemer
Redeemer

sme na diskusnom fore a ja budem komentovat, co uznam za vhodne :)
jackb
Redeemer
Redeemer

ale mozes sa zdrzat spamu a prestat ludom urcovat ako maju odpovedat
beardie
Redeemer
Redeemer

aha, takze tie dookola zavadzajuce a klamlive prispevky, to za spam nepovazujes?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

beardie napísal: 10 sep 2021, 22:40 Ale zo sociologickeho hľadiska je lepšie, keď sa nezaockovanym zaockovani:
- nevysmievaju
- nevyhrazaju
- pozitívne motivujú

Na Slovensku sa deje presny opak
Koronavírus: Odporcovia vakcín stopli na Orave ďalší výjazd očkovacej jednotky

pri čítaní toho článku som si presne spomenul na toto beardie-ove vyjadrenie. Prečo neočkovaní bránia ľudom sa dať dobroveľne zaočkovať a to už v podstate fyzickým spôsobom. Deje sa niekde to, že by zaočkovaní fyzicky nútili nezaočkovaných dať sa zaočkovať?

Znovu ti napíšem, že deje sa presný opak toho čo ty si napísal.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 20 sep 2021, 17:10 aha, takze tie dookola zavadzajuce a klamlive prispevky, to za spam nepovazujes?
tie tvoje urcite ano :)
Napísať odpoveď