ano, dieta by som dal ockovat. tak ako by som ho dal ockovat proti osypkam, ak by pre ne bola extra vakcina. umrtnost je 0,1% no aj tak sa ockuje a len specificky subor ludi argumentuje tym, ze po podani latky moze tomu dietatu byt aj nieco horsie ako mat pupienky a skrabat sa.
ano, to je prave sposob ako tie vakciny davaju inymi krajinam: my sa zaockujeme na 95% a kedze sme kupili aj pre inych, tam ich darujeme. skor ide o to, ze pre rozne antivax bludy a nedoveru k vladam s strednej Europe nemate zaockovanu ani polovicu populacie. medzi antivax blud patri aj to, ze SARS2 niekomu nic nerobi.
vynikajuco. SARS2 kazdemu nieco urobi. takze nakazit sa je blbost.
ano, a mnohe velmi prisne opatrenia pre poslednu fazu otvarania. ak to teda provname s UK.
snad by si len neohybal realitu. ak maju silnu vlnu v Indii ci v Brazilii, prepocitas to na populaciu Zeme a prihlahleho vesmiru, aby to bolo malo. ked sa ide rozpravat o umrtnosti, tak porovnas tri populacne rozdielne krajiny. ak plati vestba, a 90% ludi ma protilatky, tak kolko je tych neockovanych a kolko z nich ma sancu, ze zomrie? okrem toho, ty si zastanca konstanty 0.3%. podla toho si ma v lete nutil vypocitat "kolko ludi este moze zomriet". po opraveni preklepu v desatinnej ciarke to bolo 50k. takze by si sa nemal pozastavovat nad poctom umrti, ked ty sam hovoris, ze ti ludia na SARS2 zomriet musia.
nie, nenapisal som, ze som Test and Trace appku pouzil len raz
je to uplne v pohode neroznasat akykolvek virus dalej. keby tak bola appka aj na beznu chripku a ked ju ma niekto v praci, nemuseli by sme ju rozniest aj my dalsi a robili by sme z domu.
urcite opatrenia nie su jedine, co brani mat UK rovnaky priebeh ako Svedsko. Svedsko ma Svedov, a svedsku kulturu. ak moze byt pri stole max 8 ludi, pojdu dvaja a do baru kde je len barman. Anglicania sa mali vyvarovat stretavaniu sa s dochodcami, skupiny max 6 ludi. prislo prve jarne slnko, hlava na hlave aj 10 ludi zo sirokej rodiny. detto socialne bubliny, "cestovanie v nutnom pripade" a vsetko.
co by ale malo byt zaujimave je, ze anglicky despekt k nariadeniam a ich dodrziavaniu mal zabezpecit ovela viac ako len 7% premorenych, druha vlna mala byt slabsia a teraz malo umierat ovela menej ludi. toto pozorovanie je jeden z mnohych dovodov, preco na premorenie, ako prezentujes ty, verit nemozem.