Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa mLuks »

beardie napísal:suhlasis s nim?
čiastočne áno, ak vychádzš z toho, že nakazený lekár by mal byť v karanténe, čiže nebude v práci čím oslabí nemocnicu.

A znovu sa opakujem, že nemôžeš poprieť to, že očkovaní majú menšiu šancu nakaziť sa, resp. menšiu šancu na ťažký priebeh a hospitalizáciu. Čiže nezaočkovaný lekár môže skončiť na opačnej strane s ťažkým priebehom na lôžku.
beardie napísal:2. Typek, čo pracuje na permanentnom home office, von chodí len na nákup raz za týždeň a prišiel pozrieť svoju babku do nemocnice (zhodou okolností nezaockovany)?
už len tá vec, že "von chodí len na nákup raz za týždeň" je tak teoretické zbožné prianie tvojej hypotézy, že je až nemožné. To sa bavíme o akom introvertovi? A keď máš rád čísla, tak koľko takýchto introverov je reálne na SK, nasvete?

Mimochodom, on nemusí nakaziť nikoho, ale on sa môže nakaziť v tom prostredí a ako nezaočkovaný má väčšiu šancu na ťažký priebeh.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 24 sep 2021, 21:22 Preco by mali zostať doma? :)
Väčšina z nich to prekonala, takže sú imunni
Zle si ma pochopil. Museli by predsa ostat doma kedze bez ockovania alebo negativneho PCR (co je nerealne robit stale, hlavne platit to) by ich do roboty nepustili.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mLuks napísal: 24 sep 2021, 21:43 čiastočne áno, ak vychádzš z toho, že nakazený lekár by mal byť v karanténe, čiže nebude v práci čím oslabí nemocnicu.

A znovu sa opakujem, že nemôžeš poprieť to, že očkovaní majú menšiu šancu nakaziť sa, resp. menšiu šancu na ťažký priebeh a hospitalizáciu.
Čiže nezaočkovaný lekár môže skončiť na opačnej strane s ťažkým priebehom na lôžku.
ano, ockovani budu mat miernejsi priebeh
lenze realita je taka, ze je koniec septembra 2021 a drviva, ak nie realnych 100 %, lekarov sa uz s covidom stretla (bavime sa o lekaroch, ktori sa o svojich pacientov staraju, nie o panie s titulom MUDr., ktore predpisuju na virusove ochorenia penicilin s paralenom cez telefon)
nie sme v januari 2020, kedy to bola novinka, sme o rok a 3/4 neskor, kedy je naozaj vacsina z nich s imunitou
už len tá vec, že "von chodí len na nákup raz za týždeň" je tak teoretické zbožné prianie tvojej hypotézy, že je až nemožné. To sa bavíme o akom introvertovi? A keď máš rád čísla, tak koľko takýchto introverov je reálne na SK, nasvete?

Mimochodom, on nemusí nakaziť nikoho, ale on sa môže nakaziť v tom prostredí a ako nezaočkovaný má väčšiu šancu na ťažký priebeh.
no ako tak citam temu o donaskach, tak vidim, ze niektori nemaju dovod vychadzat viac ako raz za tyzden na nakup :)
bavime sa skor o cloveku, ktory svoj volny cas travi v prirode, kde ma nulovu sancu chytit to

takze ak sa nakazi, bude mat s extremne vysokou pravdepodobnostou asymptomaticky az mierny priebeh, tak ako 99 % ludi pod 45 rokov, sanca na hospitalizaciu je nizucka

no a tento nas priklad sa raz rozhodne ist do nemocnice pozriet svoju babku so zlomenou nohou, kto ma vacsiu sancu nakazit ju, on alebo lekar, ktory je nepomerne viac vystaveny ludom a teda potencialnym siritelom? :)
wladas napísal: 24 sep 2021, 21:58 Zle si ma pochopil. Museli by predsa ostat doma kedze bez ockovania alebo negativneho PCR (co je nerealne robit stale, hlavne platit to) by ich do roboty nepustili.
hej, uz rozumiem
mame situaciu, v ktorej celime nedostatku zdravotnickych pracovnikov, tak niekoho vobec napadne znizovat ich pocty
tieto umele obmedzenia, rozmyslaju vobec ich autori o dopade takychto rozhodnuti? su nemocnice prevadzkovatelne bez 20 % personalu?

Autoeditácia príspevku po 2 dni 10 hod 49 min 20 sek:
jackb napísal: 24 sep 2021, 20:34 nie. nezaujimaju ma pocity pana, ktory mal vo svojej nemocnici centrum dakeho cinskeho samanizmu. zopakujem, je to pre mna ako ked na ČVUT posobil prof. Kahuda
chcel si epidemiologa, mas epidemiologa, nevyhovuje? tak sa nestazuj
odbornici si myslia ine. zmier sa s tym. hovori ti nieco pojem "inkubacna doba"?
ano, vsetci pozitivne testovani len cakaju, ze sa u nich prejavia priznaky, presne tak
ty vies, ze negativny dopad ockovania na deti je tiez limitne bliziaci sa nule. a ty ho odmietas
nie, ja ho neodmietam, je to pravda
hovorim aj, ze ockovanie deti ma dopad na priebeh choroby u zdravych jedincov zanedbatelny dopad a z ekonomickeho hladiska je to sprostost
este aj mapu pokrytia 4G Svedska sme mali a porovnavali sme to s "narodom a chaluparov".
preco tu sprostost udrzujes pri zivote?
nikto s 3-cifernym IQ nebude pripisovat relativne dobre vysledky Svedska tomu, ze par desattisic ludi z nich chodi na vikendove chaty, je absolutny nezmysel, aby to malo co i len zanedbatelny prinos
prestan s tym, si s tymto argumentom na smiech

hadaj sa v vedcami. nie je imunitna pamat, nie je dlhodoba imunita. su len protilatky, ktorych po 180 dnoch uz nie je dost. po nich by mal imunitny system vytvorit protilatky v dostatocnom mnozstve, no neurobi to. lebo sa nevytvorila imunitna pamat.
ktory vedec toto tvrdi? ze imunitna pamat nie je? ze nie je dlhodoba imunita?
zhodnem sa s tebou len na tom, ze protilatok nemusi byt dostatok po 180 dnoch, druha vec je, ze to nemusi mat vplyv na imunitu, lebo imunita existuje
stale ostava zahada, preco maju Svedi pekny graf, Anglicania zly a mnohe staty USA priserny.
k tomu dole
nope. jediny udaj o mne su prve tri znaky postcode. to identifikuje celu dedinu. aj cely postcode by okruh znizil na asi 14 cisel.
ale ked sa pytas na appku, prave ked som siel pozriet, ake udaje som tam dal, tak mi povedala, ze ak som plne ockovany, uz nemusim byt v izolocii, ale mam sa testovat. ak by ma mala appka sparovaneho s db NHS, z ktorej sa cita moj ockovaci preukaz, tak by vedela, ze som plne ockovany. napriklad.
ako je potom vynutene dodrziavanie izolacie, ked nie je mozne urcit, kto v izolacii ma byt?
tak co to splachovali do zachoda, ked ludia neprisli na ockovanie a este vulgarne nadavali sestrickam, ktore ich telefonicky pozyvali dat sa ockovat?
zase povazujes jednotky pripadov za celospolocensky standard
tvoje ciernobiele videnie nekoresponduje s realitou
to plati pre primarnu verziu, na ktoru vypocitali IFR, ktore uz dnes neplati. ani ta rizikova skupina uz neplati.
ake je nove IFR?
ktore casti obyvatelstva su rizikove pre deltu?
vidis rozdiel medzi "by sa mali", "musia sa" a "stat ich musi donutit"?
stat ich nepriamo nuti neustale
aby ta appka upozornila ak si sa mohol nakazit prave tam.
v com mi tato informacie pomoze?
v com pomoze komukolvek?
a to je na urovni 0.162%
ano, 4-6x viac ako keby sa nemrhali zdroje na ockovanie nerizikovej casti spolocnosti
o to mi ide stale dookola, mrhanie zdrojov
aky zakon to porusuje? vseobcne ohrozenie? sirenie nebezpecnej ludskej choroby?
napriklad moznost podnikat, zhromazdovat sa, vratit sa alebo vycestovat z krajiny, atd atd
sirenie musi byt umyselne, dostudovat
je to tu OT
nie je, zaujima ma, ci sa staras do tiel cudzich ludi len v pripade covidu, alebo i za inych okolnosti
neprecenujes tu GIS zrovnavanim nej s medicinou ci mikrobiologiou?
nie, medicina sa studuje 6 rokov, GIS 5
za 1,5 roka, ak sa tomu clovek denne venuje, tak vie nadobudnut netrivialne mnozstvo informacii
no zaujimavy material pre psychologa, ked ty sam mas svoj "papier s peciatkou VS" a snazis sa negovat ine "papiere s peciatkou VS" odbornikov z oblasti.
nie, ja svoj papier nikomu nestrkam a neohanam sa nim, len ty adorujes ludi s VS v danej oblasti a ich neomylnost, co bolo uz velakrat vyvratene aj ludmi, ktori ich oblast nestudovali
tie klamstva su totiz ocividne a tie tvrdenia by vyvratil aj priemerny traktorista (nic proti nim), staci vediet citat a logicky rozmyslat

davat na piedestal ludi, ktorych nepoznas, a povazovat ich za neomylnych, je znakom nevyspelosti daneho jedinca, vytvoril si si hrdinov a ti ta nemozu sklamat, bez ohladu na realitu
tu ale nie sme v komixe, realita nie je ciernobiela, i ked tebe sa to chape tazsie, zial, je to tak, vitaj vo svete zlyhani a nespravnych rozhodnuti, snad sa ti tu bude pacit

Florida:
necakal som, ze ten rast bude taky velky, ale stalo sa, po premoreni deltou cisla prudko klesaju
ocividne premorenie povodnou variantou a alfou nebolo take vyznamne, ako som da domnieval
ak sa nevyskytne nova varianta, cisla by mali byt nizke i nadalej

Autoeditácia príspevku po 46 min 37 sek:
Analýza vakcinologa Marka Petráše z 15 světových studií ukázala, že jedinci, kteří prodělali covid-19, mají proti reinfekci vysoce efektivní ochranu, a to až po dobu jednoho roku. Jejich očkování vidí jako zbytečné.

Vyplývá to z velké analýzy, kterou v minulých týdnech udělal český vakcinolog Marek Petráš, přednosta Ústavu epidemiologie a biostatistiky 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Vědec, jenž také vedl tým pracující na české vakcíně, porovnával výsledky celkem 15 světových studií, které byly na toto téma v posledních měsících publikovány. Šlo o odborné práce, jež zkoumaly četnost reinfekce u lidí, kteří covid-19 prodělali, respektive byli diagnostikováni jako pozitivní. Ať už šlo o lidi se symptomatickým onemocněním, či s bezpříznakovým průběhem.

Výsledky Petrášovy metaanalýzy by měl v nejbližší době publikovat americký odborný časopis JAMDA.

Jsou tyto výsledky pro vás překvapením?
Zase tak velkým překvapením být nemohou. U systémových onemocnění, jako je chřipka, spalničky či příušnice, je celkem dobře známo, že očkování je sice schopné simulovat přirozeně získanou imunitu, avšak zpravidla její úrovně nedosahuje. Je tu jediný případ, kdy to tak není. Jde o lokální infekce způsobené lidskými papilomaviry. Tam je efekt očkování vyšší, ale u systémových infekcí, mezi něž lze zařadit i covid-19, nikoliv.

Samozřejmě nemohu předvídat, zda covid nějak „neuhne“ a nezačne se chovat úplně jinak, ale zatím mi to vychází tak, že přirozeně získaná ochrana může být silnější než imunita získaná po očkování.
skus to vyrozporovat argumentami, nie preto, ze sa ti nepaci autor
link
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 27 sep 2021, 11:14 chcel si epidemiologa, mas epidemiologa, nevyhovuje? tak sa nestazuj
absolutne nedoverihodneho. okrem toho, ty si sa rozplakal, ked si dostal linka na to, ze WHO chce test and trace. vraj, rovnako ako byvaly prezident US: "Čááájna!". preto by si mal by posledny, kto zdiela nieco od cloveka, ktory trci zo zvieraca Cinskej komunistickej strany.
ano, vsetci pozitivne testovani len cakaju, ze sa u nich prejavia priznaky, presne tak
keby neboli egoisticki curaci, tak to robia.
nie, ja ho neodmietam, je to pravda
hovorim aj, ze ockovanie deti ma dopad na priebeh choroby u zdravych jedincov zanedbatelny dopad a z ekonomickeho hladiska je to sprostost
naozaj je z ekonomickeho hladiska sprostost ockovat deti, s ktorymi budu musiet ostat doma ich pracujuci rodicia? je rozdiel ci to bude pat dni, alebo tri tyzdne.
preco tu sprostost udrzujes pri zivote?
nikto s 3-cifernym IQ nebude pripisovat relativne dobre vysledky Svedska tomu, ze par desattisic ludi z nich chodi na vikendove chaty, je absolutny nezmysel, aby to malo co i len zanedbatelny prinos
prestan s tym, si s tymto argumentom na smiech
si na smiech ako odmietas akekolvek vysvetlenie okrem premorenia. Svedsko ma mensiu hustotu zaludnenia ako Anglicko. v Skandinavii ludia z miest maju chaty kde mozu ostat tak dlho ako potrebuju. aj to pomohlo mat tak dobre vysledky. rovnako ako disciplina pri odporucaniach voci sireniu virusu ci v ockovani.
ktory vedec toto tvrdi? ze imunitna pamat nie je? ze nie je dlhodoba imunita?
zhodnem sa s tebou len na tom, ze protilatok nemusi byt dostatok po 180 dnoch, druha vec je, ze to nemusi mat vplyv na imunitu, lebo imunita existuje
he?
kde som napisal, ze imunitna pamatat neexistuje? ty si vymyslis blbost a potom chces, aby som na to reagoval.
britski vedci pozorovali, ze pri asymptomatickom ale aj velmi silnom priebehu SARS2 nemusi ta imunitna pamat vobec vzniknut. mas na to link. preto je cely koncept premorenia hlupost, lebo imunitny system nemusi uz kazdeho nakazeneho fungovat tak, ako sa veri.
ako je potom vynutene dodrziavanie izolacie, ked nie je mozne urcit, kto v izolacii ma byt?
uprimne: neviem. ludom, ktori po prilete museli v izolacii byt mali telefonaty: ste X Y? ste na adrese, ktoru ste udali? dakujem, pekny den. co je velmi neefektivne. ci teda chodili namatkovo klopat na dvere netusim. nepredpokladam, ze triangulovali kde ten telefon fyzicky bol.
zase povazujes jednotky pripadov za celospolocensky standard
tvoje ciernobiele videnie nekoresponduje s realitou
zase ludia z praxe klamu, lebo to nesedi do tvojho obrazku? tak ako ludia z oddeleni tak teraz aj sestricky, ktore ockuju po svojej zmene na oddeleni?
ake je nove IFR?
ktore casti obyvatelstva su rizikove pre deltu?
Kolja Loukovi: To rabóta tvaja.
ja sa ti do fachu nepcham, pekne si vypocitaj.
stat ich nepriamo nuti neustale
ako prosim ta?
v com pomoze komukolvek?
pojdes na stranku, kde si objednas testovaciu sadu na doma. ked pride, oskrabes si krcnu mandlu a vysparas si nos. vyhodnotis, vysledok posles do db.
ano, 4-6x viac ako keby sa nemrhali zdroje na ockovanie nerizikovej casti spolocnosti
o to mi ide stale dookola, mrhanie zdrojov
lebo rodicia chorych pracuju a nakupuje. boze drahy. rok to trva: chory, alebo ten, ktory sa o choreho stara nenakupuje a nepracuje. preto by sme toto nemali ekonomike robit.
napriklad moznost podnikat, zhromazdovat sa, vratit sa alebo vycestovat z krajiny, atd atd
sirenie musi byt umyselne, dostudovat
ake nemoznost podnikat ci zhormazdovat sa ci cestovat. neschopnost prisposobit sa.
nuz, ked vieme, ze kazdy virus moze sirit a neurobime nic preto, aby sme nasledkom zamedzili, alebo prinutime inych, aby sa nakazili...
nie je, zaujima ma, ci sa staras do tiel cudzich ludi len v pripade covidu, alebo i za inych okolnosti
ako sa ja staram, do tiel cudzich ludi v pripade covidu? ty si tu na mna vymyslal totalne lzi az som tu musel rozoberat svoju anamnezu.
nie, medicina sa studuje 6 rokov, GIS 5
za 1,5 roka, ak sa tomu clovek denne venuje, tak vie nadobudnut netrivialne mnozstvo informacii
po 6 rokoch sa z medika zacina stavat lekar. prax a atestacie. GIS sa "za mojich cias" aj na MUNI studovala ako magistersky odbor. takze dlza studia je dlzka magisterskeho studia v tej ktorej krajine/univerzite.
nie, ja svoj papier nikomu nestrkam a neohanam sa nim, len ty adorujes ludi s VS v danej oblasti a ich neomylnost, co bolo uz velakrat vyvratene aj ludmi, ktori ich oblast nestudovali
tie klamstva su totiz ocividne a tie tvrdenia by vyvratil aj priemerny traktorista (nic proti nim), staci vediet citat a logicky rozmyslat
to je ten problem a DK ako z ucebnice: ludia, ktori si o oblasti precitali co-to v bulvarnej tlaci si myslia, ze su mudrejsi ako odbornici, ktori sa tomu venuju dekady. co je este horsie, ani vzdelani ludia ignoruju problemy s pre-print a pre-peer-reviewed pracami.
davat na piedestal ludi, ktorych nepoznas, a povazovat ich za neomylnych, je znakom nevyspelosti daneho jedinca, vytvoril si si hrdinov a ti ta nemozu sklamat, bez ohladu na realitu
tu ale nie sme v komixe, realita nie je ciernobiela, i ked tebe sa to chape tazsie, zial, je to tak, vitaj vo svete zlyhani a nespravnych rozhodnuti, snad sa ti tu bude pacit
ano, prestan davat na piedestal ludi, ktori nie su odbornici, len hovoria co sa ti paci, aj ked s nimi z vedeckej obce nikto relevantny nesuhlasi.
Florida:
necakal som, ze ten rast bude taky velky, ale stalo sa, po premoreni deltou cisla prudko klesaju
ocividne premorenie povodnou variantou a alfou nebolo take vyznamne, ako som da domnieval
ak sa nevyskytne nova varianta, cisla by mali byt nizke i nadalej
stale cez tri stovky mrtvych denne, detto v geograficky odlisnych statoch. takze premorenie do prichodu delty je na nic, čo bolo treba dokazat. skoda, ze sa to muselo ukazat na mrtvych a nestacilo pocuvat vedcov a pouzivat zdravy rozum.

no a teraz: ako to, ze "premorenie funguje" v Skadinavii aj tak a v US vobec nie?

\\verim, ze si ten clanok cital:
Ano, potvrdila vysoce efektivní ochranu, a to až po dobu jednoho roku. Jistý limit této analýzy lze spatřovat v tom, že všechny dostupné publikace jsou víceméně z doby, kdy tu ještě nebyla tak masivně rozšířena varianta Delta. A já nemohu říct, do jaké míry bude přirozeně získaná imunita odolná i proti novým variantám. Vůči té původně britské variantě, tedy Alfa, ochrana zjevně funguje dobře. I ve shodě s výsledky u očkovaných. Teď tedy bude nutné to sledovat dál, jak moc se to změní.
co je pekne pozorovatene v USA
Mnozí si závěry vaší analýzy mohou přeložit tak, že je tedy lepší se nechat nakazit než si nechat píchnout do těla vakcínu.

A přesně to bych si vůbec nepřál, aby to někdo takto interpretoval. Sám bych před tím důrazně varoval. Zatímco očkování je vždy řízený proces, který většinu lidí nijak nezatíží, máme jej pod kontrolou. Onemocnění a jeho průběh pod kontrolou rozhodně nikdo nemá. Je tu vždy velké riziko komplikací a fatálních důsledků. Pokud by se tu snad konaly nějaké „covidové párty“, kam se budou lidé chodit cíleně nakazit, znamenalo by to další spontánní šíření nákazy, zcela nekontrolované, protože to ti lidé budou tajit, nebudou to nikam hlásit.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 sep 2021, 12:28 absolutne nedoverihodneho. okrem toho, ty si sa rozplakal, ked si dostal linka na to, ze WHO chce test and trace.
miesto toho, aby si rozporoval argumenty, rozporujes cloveka
keby neboli egoisticki curaci, tak to robia.
kto mal moznost ockovat sa, ockoval sa
ti, co sa neockovali, budu trpiet (alebo aj nie) sami, je to ich problem
prestan zachranovat ludi, ktori o to nemaju zaujem
naozaj je z ekonomickeho hladiska sprostost ockovat deti, s ktorymi budu musiet ostat doma ich pracujuci rodicia? je rozdiel ci to bude pat dni, alebo tri tyzdne.
u drvivej vacsiny to bude asymptomaticky az mierny priebeh
v malom mnozstve pripadov to budu tyzdne

nevidim rozdiel medzi OCR kvoli covidu, chripke, alebo desiatkam dalsich nachladnuti, ktore deti mavaju bezne a rodicia sa o ne musia doma starat, je to len dalsia z mnohych moznosti, nic neobvykle, ak maju rodicia chorlavejsie deti, su na to pripraveni
si na smiech ako odmietas akekolvek vysvetlenie okrem premorenia. Svedsko ma mensiu hustotu zaludnenia ako Anglicko. v Skandinavii ludia z miest maju chaty kde mozu ostat tak dlho ako potrebuju. aj to pomohlo mat tak dobre vysledky. rovnako ako disciplina pri odporucaniach voci sireniu virusu ci v ockovani.
dobre

he?
kde som napisal, ze imunitna pamatat neexistuje?
v tomto poste
"nie je imunitna pamat, nie je dlhodoba imunita"
ty si vymyslis blbost a potom chces, aby som na to reagoval.
ak chcem 1 vec, tak aby si uz nereagoval, prosim ta o to uz dlhodobo :)
britski vedci pozorovali, ze pri asymptomatickom ale aj velmi silnom priebehu SARS2 nemusi ta imunitna pamat vobec vzniknut. mas na to link. preto je cely koncept premorenia hlupost, lebo imunitny system nemusi uz kazdeho nakazeneho fungovat tak, ako sa veri.
ano, presne to sa deje, v jednotkach pripadov, nie je to nic, co by sa dialo bezne
uprimne: neviem. ludom, ktori po prilete museli v izolacii byt mali telefonaty: ste X Y? ste na adrese, ktoru ste udali? dakujem, pekny den. co je velmi neefektivne. ci teda chodili namatkovo klopat na dvere netusim. nepredpokladam, ze triangulovali kde ten telefon fyzicky bol.
takze predsa len nejaky tracking existuje, dakujem, trvalo to len tyzden diskusie
zase ludia z praxe klamu, lebo to nesedi do tvojho obrazku? tak ako ludia z oddeleni tak teraz aj sestricky, ktore ockuju po svojej zmene na oddeleni?
nie, to nie je klamstvo, je to realita, v jednotkach pripadov
zase tvoje ciernobiele videnie sveta, precitas si, ze sa par otvorenych ampuliek otvorilo, ty si z toho vydedukoval, ze sa pravidelne davky vylievaju
Kolja Loukovi: To rabóta tvaja.
ja sa ti do fachu nepcham, pekne si vypocitaj.
ak tvrdis, ze IFR 0,3 nie je realne, tak poskytni lepsie data
nie je to mojou ulohou, ja som svoje podklady dodal, ak nesuhlasis, nikto ti nebrani dodat lepsie
ako prosim ta?
mozno by si si mal skontrolovat slovenske realie, obmedzenia specificky pre nezaockovanych a semafory
pojdes na stranku, kde si objednas testovaciu sadu na doma. ked pride, oskrabes si krcnu mandlu a vysparas si nos. vyhodnotis, vysledok posles do db.
v com pomoze komukolvek?
lebo rodicia chorych pracuju a nakupuje. boze drahy. rok to trva: chory, alebo ten, ktory sa o choreho stara nenakupuje a nepracuje. preto by sme toto nemali ekonomike robit.
aky vplyv ma ockovanie deti na nenakupovanie a nepracovanie, ak ma drviva vacsina deti asymptomaticky ci mierny priebeh, ktory je podobny aj po ockovani?
to nie je tak, ze ked sa deti naockuju, tak budu zrazu miesto hospitalizacie si to len vylezia 3 dni doma s cajikom, pripadne im nic nebude, oni maju ten asymptomaticky az mierny priebeh bez ohladu na to, ci ockovane su alebo nie
ake nemoznost podnikat ci zhormazdovat sa ci cestovat. neschopnost prisposobit sa.
ked nariadis lockdown, pocas ktoreho nemozu chodit zamestnanci do prace, ak nie su zaockovani bez ohladu na to, ci su ludia chori alebo nie
alebo
ak zakazes zhromazdovanie bez ohladu na to, ci su ludia chori alebo nie
alebo
ak zakazes mat otvorene obchody alebo restauracie bez ohladu na to, ci su ludia chori alebo nie
alebo
ak zakazes ludom presuvat sa medzi okresmi a davas im za to likvidacne pokuty
tak tych ludi obmedzujes
nuz, ked vieme, ze kazdy virus moze sirit a neurobime nic preto, aby sme nasledkom zamedzili, alebo prinutime inych, aby sa nakazili...
vsetci uz na plnu hubu hovoria, ze sa krajina premori a vrchol bude niekedy okolo novembra
preco to odmietas pripustit?
ako sa ja staram, do tiel cudzich ludi v pripade covidu? ty si tu na mna vymyslal totalne lzi az som tu musel rozoberat svoju anamnezu.
ta cast o povinnom ockovani lekarov a zdravotnikov
"tak aspon tych najdolezitejsich: lekarov a zdravotnikov"
po 6 rokoch sa z medika zacina stavat lekar. prax a atestacie. GIS sa "za mojich cias" aj na MUNI studovala ako magistersky odbor. takze dlza studia je dlzka magisterskeho studia v tej ktorej krajine/univerzite.
vie clovek za 1,5 roka, ak sa tomu clovek denne venuje, nadobudnut netrivialne mnozstvo informacii?
to je ten problem a DK ako z ucebnice: ludia, ktori si o oblasti precitali co-to v bulvarnej tlaci si myslia, ze su mudrejsi ako odbornici, ktori sa tomu venuju dekady. co je este horsie, ani vzdelani ludia ignoruju problemy s pre-print a pre-peer-reviewed pracami.
par odbornik, mozes vyargumentovat konkretne, kde nehovorim pravdu?
ano, prestan davat na piedestal ludi, ktori nie su odbornici, len hovoria co sa ti paci, aj ked s nimi z vedeckej obce nikto relevantny nesuhlasi.
:D
znova, bez argumentov
stale hodnotis ludi, nie argumenty, v kazdom jednom poste, si nepoucitelny
stale cez tri stovky mrtvych denne, detto v geograficky odlisnych statoch. takze premorenie do prichodu delty je na nic, čo bolo treba dokazat. skoda, ze sa to muselo ukazat na mrtvych a nestacilo pocuvat vedcov a pouzivat zdravy rozum.
zdravy rozum hovori, ze cast populacie je rizikova, ak sa nedostatocne premorili alebo predtym ani len neboli chori, nemaju protilatky a silnejsia mutacia ich zabije
no a teraz: ako to, ze "premorenie funguje" v Skadinavii aj tak a v US vobec nie?
dlhsia doba posobenia a lokalne specifika
\\verim, ze si ten clanok cital:
pockajme si :)
ja na rozdiel od teba apriori neodmietam premorenie ako take
co je pekne pozorovatene v USA
nech sa rizikove skupiny naockuju, doporucujem to vsetkym dlhodobo

keby si nebol manipulator, tak sem napises aj ten odsek hned potom
S kolegy nyní pracujeme i na jedné vlastní studii, kdy využíváme data ze tří nemocnic, přičemž sledujeme jak ochranu očkovaných po druhé dávce, tak i těch, co si covidem prošli. A i tato studie zatím naznačuje setrvalost přirozeně získané ochrany v období, kdy je varianta Delta v České republice naprosto dominantní. Zatím to vypadá, že je i dnes přirozeně získaná ochrana extrémně silná.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

za všera len 121 novych prípadov a to nas Lekvar strašil 3000 denne koncom septembra! Načase ODnahubkovať slovensko!! 17: NOVEMBER treba už konečne zvrhnuť tuto hnusnu totalitnu vládu a hygienikov ako vypasenemu Mikasovi a Krčmerymu ktorím nikto nedal mandat na to aby riadili naše životy!!!
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Lenze v nedelu sa testuje minimalne, pretoze labaky PCR testy pomaly ani nerobia. To by si si mohol za ten rok a pol vnimnut a tyka sa to aj antigenov. Pockaj si na dnesne pondelkove cisla, ktore zverejnia v utorok. Ja ocakavam tak 1400 pripadov.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 sep 2021, 13:44 miesto toho, aby si rozporoval argumenty, rozporujes cloveka
ked sa moje studium v cudzine prehuplo do stadia pisania zaverenej prace, mali sme kurz na temu prace so zdrojmi.
ako klucove bolo pomenovane: zistit si kvalitu media a ci autor alebo autori maju odbornost publikovat na danu temu.
uz som to tu pisal: ak som robil s Line of sight, mal so priniest aj daku tu fyziku okolo. Najviac jej mali plochzemci. pouzil som ich ako zdroj?
kto mal moznost ockovat sa, ockoval sa
ti, co sa neockovali, budu trpiet (alebo aj nie) sami, je to ich problem
prestan zachranovat ludi, ktori o to nemaju zaujem
ekonomika a zdravotnictvo stale potrebuju pomoc.
u drvivej vacsiny to bude asymptomaticky az mierny priebeh
v malom mnozstve pripadov to budu tyzdne

nevidim rozdiel medzi OCR kvoli covidu, chripke, alebo desiatkam dalsich nachladnuti, ktore deti mavaju bezne a rodicia sa o ne musia doma starat, je to len dalsia z mnohych moznosti, nic neobvykle, ak maju rodicia chorlavejsie deti, su na to pripraveni
je potebne tym rodicom este pridat dalsie problemy, ked im deti casto chrlu a oni preto nemozu do prace?
v tomto poste
"nie je imunitna pamat, nie je dlhodoba imunita"
boze moj zlaty. "nevytvori sa imunitna pamata, preto nie je ani dlhodoba imunita". uz?
ano, presne to sa deje, v jednotkach pripadov, nie je to nic, co by sa dialo bezne
tak este raz to tretie video. potom daj vediet.
takze predsa len nejaky tracking existuje, dakujem, trvalo to len tyzden diskusie
ano. v pripade priletu, ked sa pravdepodobne udava adresa kde sa clovek bude karantenovat. to sa ale ma o tyzden este viac menit, takze uz to mozno bude inak. v pripade appky som mohol ist do Lidlu a stale by som bol v oblasti prvych troch znakov postcode.
nie, to nie je klamstvo, je to realita, v jednotkach pripadov
zase tvoje ciernobiele videnie sveta, precitas si, ze sa par otvorenych ampuliek otvorilo, ty si z toho vydedukoval, ze sa pravidelne davky vylievaju
tak preco tu kazdodennu realitu odmietas? lebo sa ti to nepaci?
ak tvrdis, ze IFR 0,3 nie je realne, tak poskytni lepsie data
nie je to mojou ulohou, ja som svoje podklady dodal, ak nesuhlasis, nikto ti nebrani dodat lepsie
ak nechcem, aby si sa ty montoval do prace epidemiologom, preco sa mam ja pchat do prace matematikov?
od epidemiologov vieme, ze delta je agresivnejsia. takze aj tych umrti bude viac ako pri whunaskom variante. logika hovori, ze IFR bude vyssie.
mozno by si si mal skontrolovat slovenske realie, obmedzenia specificky pre nezaockovanych a semafory
preco by som to robil? ludia sa nedali ockovat dobrovolne. vedeli, ze semafory sa vratia. tak ich maju a zvysok, presne ako sa cakalo, to vyzierate s nimi. places na zlom hrobe. nadavaj antivaxerom a bezruskovcom.
to je ako pri tych detoch. ZOO a Legu. deti chcu vidiet zvieratka. zoberies ich tam, po tom co si upracu lego. oni sa ale do lega este vyseru a teraz sa divia, ze zvieratko uz neuvidia ani v knizke.
v com pomoze komukolvek?
ty ostanes v karentene kym sa neukaze, ze nie si chory a tvoje okolie sa pripravy na to, ze ho moze cakat nieco podobne.
aky vplyv ma ockovanie deti na nenakupovanie a nepracovanie, ak ma drviva vacsina deti asymptomaticky ci mierny priebeh, ktory je podobny aj po ockovani?
to nie je tak, ze ked sa deti naockuju, tak budu zrazu miesto hospitalizacie si to len vylezia 3 dni doma s cajikom, pripadne im nic nebude, oni maju ten asymptomaticky az mierny priebeh bez ohladu na to, ci ockovane su alebo nie
ako uvede vyssie: rodicia musia ostat s detmi doma aj pri soplikoch. tu ale musia do karanteny. a tak nerobia a nenakupuje. ekonomika dostava ihly po nechty.
ked nariadis lockdown, pocas ktoreho nemozu chodit zamestnanci do prace, ak nie su zaockovani bez ohladu na to, ci su ludia chori alebo nie
alebo
ak zakazes zhromazdovanie bez ohladu na to, ci su ludia chori alebo nie
alebo
ak zakazes mat otvorene obchody alebo restauracie bez ohladu na to, ci su ludia chori alebo nie
alebo
ak zakazes ludom presuvat sa medzi okresmi a davas im za to likvidacne pokuty
tak tych ludi obmedzujes
ale ludia po prvej vlne vedia, ze ked budu ako tupe hovada, tak sa opatrenia vratia. od druhej vlny robia hlupi ludia zle tym druhym. nie stat. vid pribeh o ZOO vyssie.
vsetci uz na plnu hubu hovoria, ze sa krajina premori a vrchol bude niekedy okolo novembra
preco to odmietas pripustit?
ale to je mienene negativne. lebo ludia uz nic dodrzovat nebudu. vystavit virusu ludi bez opatreni je neustavne, lebo kazdy ma pravo na ochranu zdravia.
ta cast o povinnom ockovani lekarov a zdravotnikov
"tak aspon tych najdolezitejsich: lekarov a zdravotnikov"
o com? ako povinnom, zase :cry:
okrem toho, nie cudzich ludi, ale clenov rodiny. dakujem za opytanie.
vie clovek za 1,5 roka, ak sa tomu clovek denne venuje, nadobudnut netrivialne mnozstvo informacii?
nie. tak ako pri kazdej IS, tak aj pri GIS si mozes nastudovat teoriu, ale pre prax musis pracovat, ale to sa ucis specificky pre svoju poziciu.
takze ak by teraz odo mna chcel niekto radu svoj specificky problem, tak neviem, lebo sa venujem niecomu inemu no stale sme pod krabickou GIS. teda, aj za menej ako 18 mesiacov sa nieco naucis, no nebude ti to vela platne.
par odbornik, mozes vyargumentovat konkretne, kde nehovorim pravdu?
davas velku vahu na prebiehajuci vyskum, na pre-print a na pre-peer-reviewed. a tak sa to, nerobi. do psej matere.
ved pockaj kym sa odbornici dohodnu alebo uvidia rovnake vysledky aj inde. a nie v brnenskej ambulacii sa niec stalo a uz to musi byt po celom svete.
znova, bez argumentov
stale hodnotis ludi, nie argumenty, v kazdom jednom poste, si nepoucitelny
uplne na zaciatku tohoto postu. :smt006
zdravy rozum hovori, ze cast populacie je rizikova, ak sa nedostatocne premorili alebo predtym ani len neboli chori, nemaju protilatky a silnejsia mutacia ich zabije
no konecne!
virus sa stale pendemiou na jar. prave v US, kde si vidlaci vyskriekali koniec opatreniam maju priserne vysledky. a ake to lokalne specifika?
pockajme si :)
ja na rozdiel od teba apriori neodmietam premorenie ako take
kedze nikde na svete nefunguje tak ako opisujes tak je dovod to odmietat :)
nech sa rizikove skupiny naockuju, doporucujem to vsetkym dlhodobo
a kedze su rizikovi vsetci...
mLuks
Addict
Addict

beardie napísal:ano, ockovani budu mat miernejsi priebeh
lenze realita je taka, ze je koniec septembra 2021 a drviva, ak nie realnych 100 %, lekarov sa uz s covidom stretla (bavime sa o lekaroch, ktori sa o svojich pacientov staraju, nie o panie s titulom MUDr., ktore predpisuju na virusove ochorenia penicilin s paralenom cez telefon)
nie sme v januari 2020, kedy to bola novinka, sme o rok a 3/4 neskor, kedy je naozaj vacsina z nich s imunitou
počkaj na covid je nejaka doživotná imunita, že keď sa raz nakazíš a prekonáš ho, tak už ho nikdy v živote nebudeš mať? Tie prípady opätovného nakazenia si nezaregistroval? A ešte, keď tu sú aj iné mutácie.

Tak ako ty tvrdíš, že očkovaný sa môže nakaziť a šíriť vírus ďalej, rovanko aj prekonaný sa môže znovu nakaziť a šíriť ten vírus ďalej.

A ak niekto vždy porovnáva covid s chrípkou, tak koľko krát za svoj doterajší život si už mal chrípku? 10, 20, 30krat? A ako je možné, že aj keď si už xkrát prekonal chrípku, tak vždy môžeš dostať jej "ťažký priebeh" keď to tak môžme nazvať? Ako to, že naše telo nie je stále 100% imúnne voči chrípke, keď sa s ním už toľko krát stretlo a zrazu proti covidu by malo byť po jednom prekonaní? Blbosť.
beardie napísal:no ako tak citam temu o donaskach, tak vidim, ze niektori nemaju dovod vychadzat viac ako raz za tyzden na nakup :)
bavime sa skor o cloveku, ktory svoj volny cas travi v prirode, kde ma nulovu sancu chytit to
neviem kde si to tam vyčítal, že raz za týždeň, ale dobre nechám ťa v tom, že taký človek reálne existuje ak aj existuje, tak je ich žalostne málo

a to o čom sa bavíme upresníš až potom, čo ťa upozorním, že tvoj pôvodný príklad je nezmysel. A keď už, tak koľko je ľudí, ktorí trávia čas v prírode sami na turisticky neexponovanom mieste? Opäť žalostne málo. A bolo to vidieť aj počas najväčšieho lockdownu, keď sa každý vyberal na tie isté miesta vo svojom okrese.

Ja chápem, že sa snažíš obhájiť svoj hypotetický príklad, ale tvoj hypotretický príklad je mizivé percento ľudí. Štatisticky zanedbateľné číslo.
jackb
Redeemer
Redeemer

ku tomu prvemu daval link hlavne pre mna. tam sa to tvrdi a aj nie zaroven

neviem ci v tom druhom nechce narazat na mna, ale je to zle polepena hlupost.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 sep 2021, 14:27 ked sa moje studium v cudzine prehuplo do stadia pisania zaverenej prace, mali sme kurz na temu prace so zdrojmi.
ako klucove bolo pomenovane: zistit si kvalitu media a ci autor alebo autori maju odbornost publikovat na danu temu.
uz som to tu pisal: ak som robil s Line of sight, mal so priniest aj daku tu fyziku okolo. Najviac jej mali plochzemci. pouzil som ich ako zdroj?
takze ziadne argumenty, myslel som si
ekonomika a zdravotnictvo stale potrebuju pomoc.
tomu sa hovori volnost a demokracia, vzdy budes mat v populacii iste mnozstvo ludi, ktori su proti mainstreamu
mozes motivovat, nie nutit, lebo nutenim sa ti ludia len viac zatvoria do svojej bubliny a neopustia ju ani pri hrozbe pokut
je potebne tym rodicom este pridat dalsie problemy, ked im deti casto chrlu a oni preto nemozu do prace?
"ak maju rodicia chorlavejsie deti, su na to pripraveni"
minuly rok chripka nebola, zatienil ju covid, videl by som to na 1:1
boze moj zlaty. "nevytvori sa imunitna pamata, preto nie je ani dlhodoba imunita". uz?
to popiera vseobecne zname fakty, imunitna pamat sa samozrejme vytvara, inak by sa vylieceni okamzite po vystaveni virusu okamzite znova nakazili, je to logicke
tak este raz to tretie video. potom daj vediet.
nie je treba

ano. v pripade priletu, ked sa pravdepodobne udava adresa kde sa clovek bude karantenovat. to sa ale ma o tyzden este viac menit, takze uz to mozno bude inak. v pripade appky som mohol ist do Lidlu a stale by som bol v oblasti prvych troch znakov postcode.
takze mozes ist sirit virus medzi rizikovu populaciu aj ked si oznaceny za "choreho"?
tak preco tu kazdodennu realitu odmietas? lebo sa ti to nepaci?
kazdodennu realitu neodmietam, prave naopak, vysvetlujem preco sa nema prikladat jednotkam pripadov prehnany vyznam
ak nechcem, aby si sa ty montoval do prace epidemiologom, preco sa mam ja pchat do prace matematikov?
od epidemiologov vieme, ze delta je agresivnejsia. takze aj tych umrti bude viac ako pri whunaskom variante. logika hovori, ze IFR bude vyssie.
preco? no lebo s tym mojim cislom nesuhlasis
sprav nieco preto, aby si potvrdil, ze je nespravne, alebo o tom neblaboc
preco by som to robil? ludia sa nedali ockovat dobrovolne. vedeli, ze semafory sa vratia. tak ich maju a zvysok, presne ako sa cakalo, to vyzierate s nimi. places na zlom hrobe. nadavaj antivaxerom a bezruskovcom.
diskusia bola o tom, ci stat nepriamo nuti ludi ockovat sa
viz vyssie dokaz, preco ano, neuhybaj od temy
ty ostanes v karentene kym sa neukaze, ze nie si chory a tvoje okolie sa pripravy na to, ze ho moze cakat nieco podobne.
ako dlho ma zostat zdravy clovek v karantene a cim sa potvrdi, ze nie je chory?
ako uvede vyssie: rodicia musia ostat s detmi doma aj pri soplikoch. tu ale musia do karanteny. a tak nerobia a nenakupuje. ekonomika dostava ihly po nechty.
preco by mali ist plne zaockovani ludia do karanteny? nebola nahodou vakcina priepustkou na slobodu?
ale ludia po prvej vlne vedia, ze ked budu ako tupe hovada, tak sa opatrenia vratia. od druhej vlny robia hlupi ludia zle tym druhym.
opatrenia nastavuje vlada, nie ludia, ci hlupi alebo mudri
ale to je mienene negativne. lebo ludia uz nic dodrzovat nebudu.
nevhodne a nespravne nariadenia urcite vacsina dodrziavat nebude, nedivim sa im
vystavit virusu ludi bez opatreni je neustavne, lebo kazdy ma pravo na ochranu zdravia.
kazdy si to zdravie chranit moze, nikto mu v nom nebrani, dokonca sa moze nechat zdarma zaockovat
preco su teda obmedzovani aj ti, ktorym na zdravi nezalezi?

ocividne stale nechapes, ze kazdy ma mat moznost zariadit sa podla seba
chces sa chranit? stat ti da moznost dvomi (niekde aj tromi) davkami vakciny
nechces sa chranit? stat by ti mal umoznit realizovat svoje ustavou dane prava
o com? ako povinnom, zase :cry:
diskusia bola o tom, ci si za povinne testovanie, napisal si, ze "tak aspon tych najdolezitejsich: lekarov a zdravotnikov"
alebo si to myslel inak?
nie. tak ako pri kazdej IS, tak aj pri GIS si mozes nastudovat teoriu, ale pre prax musis pracovat, ale to sa ucis specificky pre svoju poziciu.
takze ak by teraz odo mna chcel niekto radu svoj specificky problem, tak neviem, lebo sa venujem niecomu inemu no stale sme pod krabickou GIS. teda, aj za menej ako 18 mesiacov sa nieco naucis, no nebude ti to vela platne.
ja nepotrebujem specificke znalosti, aby som vedel pochopit ako funguje spike protein, sirenie virusu a podobne informacie, toto su totiz vseobecne platne premisy a platia pre drvivu vacsinu virusov
pravdepodobne sa to uci na prvej prednaske, nemusim z toho mat atestaciu
davas velku vahu na prebiehajuci vyskum, na pre-print a na pre-peer-reviewed. a tak sa to, nerobi. do psej matere.
ved pockaj kym sa odbornici dohodnu alebo uvidia rovnake vysledky aj inde. a nie v brnenskej ambulacii sa niec stalo a uz to musi byt po celom svete.
takze zase bez argumentu
dopadne to ako v minulosti, ked sa ukazalo, ze nezomrie 50 % populacie, ze postcovid nema po viac ako 3 mesiacoch takmer nikto, atd atd
uplne na zaciatku tohoto postu. :smt006
odpoved v predchadzajucej citacii :)
no konecne!
tak nech sa zaockuju :)
virus sa stale pendemiou na jar. prave v US, kde si vidlaci vyskriekali koniec opatreniam maju priserne vysledky. a ake to lokalne specifika?
Florida sa otvorila v septembri 2020, masivny rast bol az v lete 2021, ked tam prisla delta
kedze nikde na svete nefunguje tak ako opisujes tak je dovod to odmietat :)
premorenie samozrejme funguje, inak by bola India uz davno mrtva
ci este stale budes tvrdit, ze je to sposobene tym, ze policajti mlatia palicami ludi na uliciach?
india.jpg
a kedze su rizikovi vsetci...
vsetci su tlsti, stari a chori?
ale no taak

Autoeditácia príspevku po 28 min 2 sek:
mLuks napísal: 27 sep 2021, 16:20 počkaj na covid je nejaka doživotná imunita, že keď sa raz nakazíš a prekonáš ho, tak už ho nikdy v živote nebudeš mať? Tie prípady opätovného nakazenia si nezaregistroval? A ešte, keď tu sú aj iné mutácie.
po prekonani covidu je imunita na minimalne rok, mozno viac, zatial sa nevie
pripadov reinfekcie je zanedbatelne mnozstvo
musime sa bavit o realnej reinfekcii (nie o tom, ze bol niekto raz oznaceny za pozitivne testovaneho, co uz ako vieme, moze byt zradne, a naslednom realnom ochoreni)
Tak ako ty tvrdíš, že očkovaný sa môže nakaziť a šíriť vírus ďalej, rovanko aj prekonaný sa môže znovu nakaziť a šíriť ten vírus ďalej.
ano, je to podporene datami
nic ine nie je mozne, ked si uvedomis, co virus sposobuje a ako sa siri
dolezity je dopad, realna reinfekcia je nestandardna a nastava iba vtedy, ked protilatky klesnu pod rizikovu uroven, alebo ked je imunita neschopna vytvorit nove protilatky
A ak niekto vždy porovnáva covid s chrípkou, tak koľko krát za svoj doterajší život si už mal chrípku? 10, 20, 30krat? A ako je možné, že aj keď si už xkrát prekonal chrípku, tak vždy môžeš dostať jej "ťažký priebeh" keď to tak môžme nazvať? Ako to, že naše telo nie je stále 100% imúnne voči chrípke, keď sa s ním už toľko krát stretlo a zrazu proti covidu by malo byť po jednom prekonaní? Blbosť.
kazdy rok sa siri iny variant virusu chripky
neviem ale posudit, ake velke su rozdiely medzi jednotlivymi variantami chripky, resp covidu, nikdy som sa o to nezaujimal
Ja chápem, že sa snažíš obhájiť svoj hypotetický príklad, ale tvoj hypotretický príklad je mizivé percento ľudí. Štatisticky zanedbateľné číslo.
aby sme to nekomplikovali, slo o rozdiely medzi beznym clovekom a lekarom, ktory je denne vystaveny virusu
kto z nich ma vacsiu sancu nakazit svoje okolie?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 sep 2021, 17:32 takze ziadne argumenty, myslel som si
lebo nie je ku comu. clovek, ktory otvori pracovisko cinskeho samanizmu nieco hovori. nezaujima ma to.
tomu sa hovori volnost a demokracia, vzdy budes mat v populacii iste mnozstvo ludi, ktori su proti mainstreamu
mozes motivovat, nie nutit, lebo nutenim sa ti ludia len viac zatvoria do svojej bubliny a neopustia ju ani pri hrozbe pokut
e? ved ja som za motivovanie vakcinovat sa, aby mali bábušky na Ukrajine vackiny tiez. a som za motivovanie ludi spravat sa zodpovedne, aby sa nemuseli ztvarat podniky :smt017
"ak maju rodicia chorlavejsie deti, su na to pripraveni"
len to je stale jeden z rodicov. nie obaja.
to popiera vseobecne zname fakty, imunitna pamat sa samozrejme vytvara, inak by sa vylieceni okamzite po vystaveni virusu okamzite znova nakazili, je to logicke
dufam, ze si uz napisal mail autorom videa s predmetom HOW DARE YOU! mas argument od odbornikov a stale si ides svoje bludy.
nie je treba
zjavne je a ako loop na celu pracovnu dobu.
takze mozes ist sirit virus medzi rizikovu populaciu aj ked si oznaceny za "choreho"?
teoreticky ano. aby zmysel by pre mna malo robit to?
kazdodennu realitu neodmietam, prave naopak, vysvetlujem preco sa nema prikladat jednotkam pripadov prehnany vyznam
super. takze vakcinacne centrum niekde na stredom Slovensku aspon tri krat tyzdenne musi vylievat vakciny. da sa predpokladat, ze tak to je inde a kazdy jeden den.
preco? no lebo s tym mojim cislom nesuhlasis
sprav nieco preto, aby si potvrdil, ze je nespravne, alebo o tom neblaboc
ja mam hladat preco mas pravdu ty. co keby sme to teraz urobili naopak a urobil by si to ty?
diskusia bola o tom, ci stat nepriamo nuti ludi ockovat sa
viz vyssie dokaz, preco ano, neuhybaj od temy
co je to za kravinu? kde sa stat nuti ludi? sukromne podniky asi ano.
ako dlho ma zostat zdravy clovek v karantene a cim sa potvrdi, ze nie je chory?
celu inkubacnu dobu a zoznam priznakov pre momentalne prevazujucu mutaciu?
preco by mali ist plne zaockovani ludia do karanteny? nebola nahodou vakcina priepustkou na slobodu?
hej. kym neprisla delta, ktoru roznasaju aj ockovani.
opatrenia nastavuje vlada, nie ludi, ci hlupi alebo mudri
pre mudrych ludi. nebudete kreteni, bude otvorene. ale nieee, ako tupy dobytok vsetko porusovat, ignorovat a potom chodi: nepustia ma.
nevhodne a nespravne nariadenia urcite vacsina dodrziavat nebude, nedivim sa im
potom sa nesmies divit, ze su podniky zatvorene, nemozes cestovat... vies komu sa mozes podakovat.
kazdy si to zdravie chranit moze, nikto mu v nom nebrani, dokonca sa moze nechat zdarma zaockovat
preco su teda obmedzovani aj ti, ktorym na zdravi nezalezi?
uz rok! lebo skolabuje zdravotnictvo. a ked padnes pri lezeni, tak po teba sanitka pride neskoro, lebo povezu niekoho, komu na zdravi nezalezi. a mozno na teba neostane v nemocnici miesto. preto.
ocividne stale nechapes, ze kazdy ma mat moznost zariadit sa podla seba
chces sa chranit? stat ti da moznost dvomi (niekde aj tromi) davkami vakciny
nechces sa chranit? stat by ti mal umoznit realizovat svoje ustavou dane prava
a ty budes pisat, ze nemam mat narok ani na jednu, lebo na to nemam vek a ani anamnezu.
diskusia bola o tom, ci si za povinne testovanie, napisal si, ze "tak aspon tych najdolezitejsich: lekarov a zdravotnikov"
alebo si to myslel inak?
:nono: ake povinne testovanie? a co je zle na nom? ved sa testuju skladnici a sami.
nie, chranit zdravie tym najdolezitejsim: lekarom a zdravotnikom. lebo ked ti vypadnu, mame problem ako cela spolocnost
ja nepotrebujem specificke znalosti, aby som vedel pochopit ako funguje spike protein, sirenie virusu a podobne informacie, toto su totiz vseobecne platne premisy a platia pre drvivu vacsinu virusov
pravdepodobne sa to uci na prvej prednaske, nemusim z toho mat atestaciu
no konecne. uz takmer dva roky sa vie, ze SARS2 nespada do krabicky: drviva vacsina virusov.
takze zase bez argumentu
dopadne to ako v minulosti, ked sa ukazalo, ze nezomrie 50 % populacie, ze postcovid nema po viac ako 3 mesiacoch takmer nikto, atd atd
nie, nie. lebo to je ako nechat si poradit kam investovat od casnicky v kaviarni. moze mat pravdu a mozno kym je prazdno sleduje trhy. no je to iracionalne, ked su na to odbornici, ktori to maju prvotne zamestnanie a aj dake papiere s peciatkami.
tak nech sa zaockuju :)
ved ty mrncis, ze sa by sa nemal vlastne nikto okrem starych a chorych...
Florida sa otvorila v septembri 2020, masivny rast bol az v lete 2021, ked tam prisla delta

premorenie samozrejme funguje, inak by bola India uz davno mrtva
ci este stale budes tvrdit, ze je to sposobene tym, ze policajti mlatia palicami ludi na uliciach?
no, keby to premorenie fungovalo ako tvrdis, ze trva do smrti, tak ta prichadza velmi skoro, zhruba za 11 mesiacov.
v Indii miliony ludi v Goa, Kerala a Mizoram nebudu suhlasit s tvojim nadsenim. takze: preco sa premori New Delhi a Kalifornia ale Florida a Mizoram ani nahodou?
vsetci su tlsti, stari a chori?
ale no taak
vraj sa nakazia vsetci. a ako pan v LF UK pre spravyseznam povedal, je to velky risk, lebo je to nekontrolovatelne :)
beardie napísal: 27 sep 2021, 18:00 aby sme to nekomplikovali, slo o rozdiely medzi beznym clovekom a lekarom, ktory je denne vystaveny virusu
zltacku, svrab a ani ine chutovky, s ktorymi sa taky lekar stretava v ordinacii a v nocnej sme teda doma nemali. mozno si daval v robote pozor, aby nas neohrozil...
mLuks
Addict
Addict

beardie napísal:kazdy rok sa siri iny variant virusu chripky
neviem ale posudit, ake velke su rozdiely medzi jednotlivymi variantami chripky, resp covidu, nikdy som sa o to nezaujimal
rovnako sa každý rok môže šíriť iný variant covidu a tak covid dostaneš, druhý krat o rok tretí krát, bez rozdielu či si očkovaný alebo nie si, ale s rozdielom, že ako očkovaný budeš mať len ľahký priebeh. Niečo na spôsob dnešného očkovania proti chrípke. To je v podstate odpoveď aj na tie ostatné odstavce, lebo tam píšeš o tom istom.
beardie napísal:reinfekcia je nestandardna a nastava iba vtedy, ked protilatky klesnu pod rizikovu uroven, alebo ked je imunita neschopna vytvorit nove protilatky
ľudia, ktorý dostanú chrípku aj dva krát do roka. A ak má niekto problém s imunitným systémom, tak je pre neho očkovanie jediná možnosť získať protilátky.
beardie napísal:po prekonani covidu je imunita na minimalne rok, mozno viac, zatial sa nevie
ja som našiel článok narýchlo kde sa píše, že imnita po prekonaní sa odhaduje zhruba na polroka. Nikto zatiaľ nevie. Ale nasvečuje tomu aj doba po ktorej sa prekonaní môžu ísť očkovať.
beardie napísal:aby sme to nekomplikovali, slo o rozdiely medzi beznym clovekom a lekarom, ktory je denne vystaveny virusu
lenže tvoj príklad introvertného ITčkára na homeoffice, ktorý nemá ani kamarátov, ani ženu/priateľku, býva sám a z nudy si sám vyjde do prírody na neznáme miesto nie je "bežný človek" - takýchto ľudí je zanedbateľné množstvo

máš niekoľko skupín bežných ľudí počas doby covidu. Jedny kašlu na opatrenia nenosia rúška, druhý si v čase najväčšieho nárastu prípadov a lockdownu robili domáce posedenia pri pive s kamošmi, tretí chodili na tajnáša do krčmy a ďalší bežní ľudia (ako aj ja) chodili počas celej doby covidu do práce (pracujem v stavebníctve). Deň čo deň sme sa stretávali kolegovia, dalšie pracovné partie (bez rúšok, lebo robiť sa v nich nedá), bol som v osobnom kontakte s ľudmi na prevádzkach stavebnín atď. A teraz si to provnaj s lekárom/sestrou na covidovom oddelení, ktorí boli zabalení v skafandroch, respirátoroch, štítoch, okuliaroch a rukaviciach.
Kto ma teraz väčšiu šancu sa nakaziť? človek z niektorej skupiny "bežných ľudí" alebo lekár na covidovom?
heker
Redeemer
Redeemer

Kamaratka mala v zime covid, tazky priebeh. O 3 mesiace bola na testoch a uz nemala protilatky.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 sep 2021, 18:04 lebo nie je ku comu. clovek, ktory otvori pracovisko cinskeho samanizmu nieco hovori. nezaujima ma to.
velmi ubohy pokus o uhybny manever
len to je stale jeden z rodicov. nie obaja.
ved hovorim, nezmyselne nariadenia, ktore adorujes
stat ti nariadi, aby si pachal ekonomicku samovrazdu a ty tomu este nadsene tlieskas
dufam, ze si uz napisal mail autorom videa s predmetom HOW DARE YOU! mas argument od odbornikov a stale si ides svoje bludy.
mne staci, ked poucim teba
je to postupny proces, ale krocik po krociku sa niekam posuvame
teoreticky ano. aby zmysel by pre mna malo robit to?
lebo si musis ist obcas nakupit :D
super. takze vakcinacne centrum niekde na stredom Slovensku aspon tri krat tyzdenne musi vylievat vakciny. da sa predpokladat, ze tak to je inde a kazdy jeden den.
vies to nejak podlozit?
ja mam hladat preco mas pravdu ty. co keby sme to teraz urobili naopak a urobil by si to ty?
mozes hladat, preco ju nemam
zatial si sa zmohol na "nie je to pravda", takze ocakavam, ze to podlozis
co je to za kravinu? kde sa stat nuti ludi? sukromne podniky asi ano.
pozri si zaciatok diskusie
celu inkubacnu dobu a zoznam priznakov pre momentalne prevazujucu mutaciu?
takze 5-14 dni? uzasne
potom vam nema kto dovazat benzin a mate prazdne regale (nie, ze by to nesuviselo aj s brexitom) ;-)
hej. kym neprisla delta, ktoru roznasaju aj ockovani.
takze si sa dobrovolne izoloval a von nevychadzas?
doporucujes to aj zbytku sveta?
dokedy?
pre mudrych ludi. nebudete kreteni, bude otvorene. ale nieee, ako tupy dobytok vsetko porusovat, ignorovat a potom chodi: nepustia ma.
ved ti, co chceli, tak su zaockovani a teda chraneni, nemusime sa o nich bat, ci?
potom sa nesmies divit, ze su podniky zatvorene, nemozes cestovat... vies komu sa mozes podakovat.
samozrejme vlade, lebo len ta ma moznosti obmedzit obyvatelstvo svojej krajiny
prestan podporovat ludi, ktori obmedzuju svoje obyvatelstvo, aj ked o to obyvatelstvo neziada, postav sa proti nim!
bud demokrat!
uz rok! lebo skolabuje zdravotnictvo. a ked padnes pri lezeni, tak po teba sanitka pride neskoro, lebo povezu niekoho, komu na zdravi nezalezi. a mozno na teba neostane v nemocnici miesto. preto.
kde kolabuje zdravotnictvo?
ved su od juna nemocnice prazdne
este len teraz poriadne zacina dalsia vlna
P.S.: vies o nejakych urgentnych operaciach, ktore boli zrusene kvoli covidu? lebo ja viem len to, ze urgentna starostlivost bola podla moznosti poskytovana, odkladali sa len odlozitelne operacie, rehabilitacie, atd
a ty budes pisat, ze nemam mat narok ani na jednu, lebo na to nemam vek a ani anamnezu.
nie, to su len tvoje sproste klamstva, odjakziva tvrdim, ze kto je rizikovy alebo sa boji, ma sa zaockovat
si ubohy chudak, ked takto otvorene zavadzas, ze tvrdim, ze by niekto nemal mat narok, to je vyslovene loz
naposledy som ponukal ockovanie vsetkym v tomto poste, prave dnes
"chces sa chranit? stat ti da moznost dvomi (niekde aj tromi) davkami vakciny"
mal by si sa ospravedlnit
nie, chranit zdravie tym najdolezitejsim: lekarom a zdravotnikom. lebo ked ti vypadnu, mame problem ako cela spolocnost
ved su zaockovani, co este treba viac spravit?
no konecne. uz takmer dva roky sa vie, ze SARS2 nespada do krabicky: drviva vacsina virusov.
ano pan odbornik? a preco nespada?
nie, nie. lebo to je ako nechat si poradit kam investovat od casnicky v kaviarni. moze mat pravdu a mozno kym je prazdno sleduje trhy. no je to iracionalne, ked su na to odbornici, ktori to maju prvotne zamestnanie a aj dake papiere s peciatkami.
fakt skvely argument, na tvojej beznej urovni, len kecy a uhybne manevre, nic k veci, prosim pokracuj
ved ty mrncis, ze sa by sa nemal vlastne nikto okrem starych a chorych...
nie, nech sa zaockuju vsetci, ktori si myslia, ze im to v niecom pomoze
len nechcem, aby do toho bola populacia nutena, kazdy ma mat slobodnu volu rozhodnut sa
no, keby to premorenie fungovalo ako tvrdis, ze trva do smrti, tak ta prichadza velmi skoro, zhruba za 11 mesiacov.
v Indii miliony ludi v Goa, Kerala a Mizoram nebudu suhlasit s tvojim nadsenim. takze: preco sa premori New Delhi a Kalifornia ale Florida a Mizoram ani nahodou?
vraj sa nakazia vsetci. a ako pan v LF UK pre spravyseznam povedal, je to velky risk, lebo je to nekontrolovatelne :)
vsetci sa nakazia, neznamena to, ze vsetci zomru alebo budu mat nasledky, to sa tyka len asi percenta pripadov, co je mozne efektivne znizit vakcinaciou rizikovych skupin
zltacku, svrab a ani ine chutovky, s ktorymi sa taky lekar stretava v ordinacii a v nocnej sme teda doma nemali. mozno si daval v robote pozor, aby nas neohrozil...
teraz to skus znova s lahko prenosnymi respiracnymi ochoreniami s vysokym R
tieto tvoje ubohe argumenty su tak slabucke, ze to nabuduce preskocim, nema to velmi zmysel
mLuks napísal: 27 sep 2021, 20:25 rovnako sa každý rok môže šíriť iný variant covidu a tak covid dostaneš, druhý krat o rok tretí krát, bez rozdielu či si očkovaný alebo nie si, ale s rozdielom, že ako očkovaný budeš mať len ľahký priebeh. Niečo na spôsob dnešného očkovania proti chrípke. To je v podstate odpoveď aj na tie ostatné odstavce, lebo tam píšeš o tom istom.
myslis to ockovanie, ktore vacsina sveta ignoruje? na Slovensku sa ockuje asi 4,4 % populacie a ja im fandim, ak su presvedceni, ze im to pomoze, a ze vedlajsie ucinky maju mensi dopad ako samotna choroba, hor sa do toho, doporucim im to
pre vacsinovu populaciu je to zbytocne
ľudia, ktorý dostanú chrípku aj dva krát do roka. A ak má niekto problém s imunitným systémom, tak je pre neho očkovanie jediná možnosť získať protilátky.
ano, nech to robia, len co im hrdlo raci a zdravotna poistovna preplati
ja som našiel článok narýchlo kde sa píše, že imnita po prekonaní sa odhaduje zhruba na polroka. Nikto zatiaľ nevie. Ale nasvečuje tomu aj doba po ktorej sa prekonaní môžu ísť očkovať.
viz ten clanok zo seznamspravy vyssie
mLuks napísal: 27 sep 2021, 20:25Kto ma teraz väčšiu šancu sa nakaziť? človek z niektorej skupiny "bežných ľudí" alebo lekár na covidovom?
tebou popisanu skupinu by som nenazval beznym clovekom
heker napísal: 27 sep 2021, 21:44 Kamaratka mala v zime covid, tazky priebeh. O 3 tyzdne bola na testoch a uz nemala protilatky.
sorry za jemny sarkazmus, ale...
anecdotal evidence pouzivame pri vyskume kedy? spravne, nikdy
dolezite su globalne cisla
heker
Redeemer
Redeemer

Pardon, opravujem preklep. Spravne ma byt napisane, ze o 3 mesiace nemala protilatky.

Aka hodnota protilatok je globalne u ludi po pol rok, po roku alebo po roku a pol od prekonania covidu?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

heker napísal: 28 sep 2021, 4:59 Aka hodnota protilatok je globalne u ludi po pol rok, po roku alebo po roku a pol od prekonania covidu?
Jednym slovom - nahodna. Covid aktivne potlaca imunitny system.

https://www.osel.cz/11661-trvani-imunit ... iciho.html
beardie
Redeemer
Redeemer

Toto sme s tým pánom z Veľkej Británie riešili pred par mesiacmi, nevinim vás, že ste to v tej hrbe spamu prehliadli

Nízke množstvo protilátok neznamená, že sa telo nevie brániť, imunita si vie protilátky vytvoriť, keď ich bude potrebovať, k tomu slúžia T- a B-lymfocyty

Nefunguje to len u nízkeho množstva prípadov - u ľudí, ktorí majú celkovo problém s imunitou
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Imunita ma funkciu pamate. To ze nie su aktivne protilatky neznamena nic.
Na viacerych zdrojoch to bolo ohladom zmysluplnosti testu protilatok.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 sep 2021, 22:47 velmi ubohy pokus o uhybny manever
na urovni diskusneho partnera. ked nemozno citat Krcmeryho alebo Brazinovu, lebo sa ti nepacia, tak mne sa nepaci clovek, ktory ignoruje medicinu postavenu na vede.
ved hovorim, nezmyselne nariadenia, ktore adorujes
stat ti nariadi, aby si pachal ekonomicku samovrazdu a ty tomu este nadsene tlieskas
ako pacham ekonomicku samovrzdu? tym, ze pisem, ze sa ma urobit vsetko preto, aby deti ani ich rodicia chori neboli a deti dostali vzdelanie (ktoreho za poslednych 20 mesiacov mali malo) a rodicia chodili do prace a nebali sa ako uzivia rodinu?
mne staci, ked poucim teba
je to postupny proces, ale krocik po krociku sa niekam posuvame
mal by si sa poucit hlavne ty. lebo najdolezitejsi aspekt premorenie, imunitna pamat, sa nedostavuje tak casto ako chces verit. ak by nakazenie ludi, ktori mozu skoncit v nemocnici, alebo zomriet ci mat aspon vazne problemy aj prekonani, nebola hlupost, tak je este aj zbytocnost, lebo imunitny system si vobec nemusi pamatat, ze sa so SARS2 stretlo.
lebo si musis ist obcas nakupit :D
ano. ked sa musis izolovat, tak mas kamaratov alebo su tu dobrovolnicke organizacie na ten ciel urcene. alebo si potraviny kupis cez web retazca. teda ak nahodou trafis volny dorucovaci slot, nakupis aspon za 50 libier a chces sa ti na to cakat styri dni... alebo je este click and collect, takze urobis nakup a svoj kod posles cloveku, ktory ti tasky necha pred dverami. ci je to niekto blizky alebo dobrovolnik. tak sa to v izolacii moze robit. teda nie je hned nutne zvysovat sancu na roznos virusu.
vies to nejak podlozit?
ma si sestricka z ockovacieho centra nahrat instastorku ako musi vylievat vakciny?
mozes hladat, preco ju nemam
zatial si sa zmohol na "nie je to pravda", takze ocakavam, ze to podlozis
pravda to byt nemoze kvoli pomeru 28:12k. ak vypocits IFR pri mutacii, ktora zabije 28 ludi tak je dost od veci riadit sa nim aj po tom co na dalsiu mutaciu virusu zomrie 12k v tej istej krajine.
pozri si zaciatok diskusie
ved prave. nie stat, sukromny podnik chce, aby si mu doniesol peniaze.
takze 5-14 dni? uzasne
potom vam nema kto dovazat benzin a mate prazdne regale (nie, ze by to nesuviselo aj s brexitom) ;-)
maximalne pat. tak ako to vyskumali britski vedci. teda aspon na alfu.
zase si neschopny skombinovat fatory? a rozdiel takmer troch mesiaco medzi pingdemiou a nedostatkom soferov cisterien.
takze si sa dobrovolne izoloval a von nevychadzas?
doporucujes to aj zbytku sveta?
dokedy?
he? izoloval som dlhsie na jar, lebo ak som sa nakazil, do karanteny na 10 dni by sli moji spolubyvajuci a moje blizke kontakty. kedze nemozu robit z domu, tak by si opat prechadzali peklom nudy. lenze to bola jar. teraz, po ockovani a zmene pravidiel, ze moje zdravotne problemy nebudu problemom pre moje okolie nie je dovod na izolaciu. ze do hlucneho baru nepojdem je len vysledokm toho, ze po robote chcem mat klud a radsej pojdem do poli, alebo na hory kde mam svaty pokoj.
ved ti, co chceli, tak su zaockovani a teda chraneni, nemusime sa o nich bat, ci?
ano. lenze kvoli hlupej vacsine ten koncert zrusia, kinosalu zavru a jedlo daju len plastovej krabicky pri okienku. keby vacsina na Slovensku nebola hlupa, zaockovala by sa a nemuselo by sa zatvarat tak vela ak vobec.
samozrejme vlade, lebo len ta ma moznosti obmedzit obyvatelstvo svojej krajiny
prestan podporovat ludi, ktori obmedzuju svoje obyvatelstvo, aj ked o to obyvatelstvo neziada, postav sa proti nim!
bud demokrat!
takze deti, ktore rozhadzu hracky nie su zodpovedne za to, ze nemozu ist do ZOO, aj ked uparatene hracky su toho podmienkou.
plati "volic vie hovno". a to doslova, lebo kto nechce obmedzenia? nieco co tvrdilo, ze: SARS2 je biologicka zbran na zabijanie Slävjänov a stat musi zmenit automobilky na tovarne na ruska; rozisiruje ho siet 5G; ziadny SARS2 nikdy nebol; pod ruskom sa dusia svojim CO2; vakcina obshuje cipy a zabija zdravotnikov; virus sa lieci mastickou pre dobytok; jedenie orechov a cvicenie chrani pred virusom.
teda ak taketo obyvatelstvo nieco ziada, je mi to jedno. pre takyto mozgovy trus nemozem suhlasit s tym, aby boli clenovia mojej rodiny ohrozeni. dakujem za opytanie.
kde kolabuje zdravotnictvo?
ved su od juna nemocnice prazdne
este len teraz poriadne zacina dalsia vlna
P.S.: vies o nejakych urgentnych operaciach, ktore boli zrusene kvoli covidu? lebo ja viem len to, ze urgentna starostlivost bola podla moznosti poskytovana, odkladali sa len odlozitelne operacie, rehabilitacie, atd
snad len nemyslis, ze ak nie je covid, tak nemocnice nemaju pacientov na lozkach? pocas druhej vlny snad nemohli dat lekari a zdravotnici ani vypoved. takze ak bolo vhodne mat nekovidove lozka, tak tam mohli byt pacienti po planovanych operaciach. teraz sestry a lekari vypoved dali a vdaka hlupoludom sa nemocnicne plnia...
nie, to su len tvoje sproste klamstva, odjakziva tvrdim, ze kto je rizikovy alebo sa boji, ma sa zaockovat
si ubohy chudak, ked takto otvorene zavadzas, ze tvrdim, ze by niekto nemal mat narok, to je vyslovene loz
naposledy som ponukal ockovanie vsetkym v tomto poste, prave dnes
"chces sa chranit? stat ti da moznost dvomi (niekde aj tromi) davkami vakciny"
mal by si sa ospravedlnit
od 5.6. vydieras tym, ze ak sa da nerizikovy zaokovat, inde rizikovy zomrie.
za co sa mam teda ospravedlnit? za to, ze pises, ze ak som sa dal zaockovat, lebo ty si ma oznacil za nerizikoveho, tak niekde zomrie babka lebo jej sa mala vakcina poslat skor? mimochodom, ty si mal obe davky skor skor ja :smt006
ved su zaockovani, co este treba viac spravit?
to je ochrana pred hospitalizaciou so SARS2. co takto nerozvlacat virus?
ano pan odbornik? a preco nespada?
ja odbornik? lekari od marca 2020 hovoria ako SARS2 vsetkym co vidia nespada do kategoie "bezny virus" a ty sa ma opytas cim? tak ked studujes lymfocity, tak si pridaj aj to aky klinicky priebeh covid ma.
fakt skvely argument, na tvojej beznej urovni, len kecy a uhybne manevre, nic k veci, prosim pokracuj
je to rovanke ako ked ide Maduar riesit, ci SARS2 existuje a ci ma na jeho liecbu predpisat zubar kilo lieskovcov.

nie, nech sa zaockuju vsetci, ktori si myslia, ze im to v niecom pomoze
len nechcem, aby do toho bola populacia nutena, kazdy ma mat slobodnu volu rozhodnut sa
kde sa stratilo to citove vydieranie?
mozem toto citovat, ked budes nabuduce mavat s grafmi umrti vo Svedsku a v UK? dakujem.
vsetci sa nakazia, neznamena to, ze vsetci zomru alebo budu mat nasledky, to sa tyka len asi percenta pripadov, co je mozne efektivne znizit vakcinaciou rizikovych skupin
este raz: doktor, s ktorym rozhovor si tu vcera dal, hovori, ze nakazit sa je hlupost. necital si to? preco rozporujes co sam zdielas s tym, ze tam je pravda?
teraz to skus znova s lahko prenosnymi respiracnymi ochoreniami s vysokym R
tieto tvoje ubohe argumenty su tak slabucke, ze to nabuduce preskocim, nema to velmi zmysel
ano, to ze lekar svojej rodine nezavlecie infekcne ochorenia z ordinacie a zo sluzby v LSPP je ubohe, lebo sa ti to nepaci. okej. pokojne preskakuj vsetko co sa ti nehodi do tvojej predstavy o realite :smt006
beardie napísal: 28 sep 2021, 8:24 Nefunguje to len u nízkeho množstva prípadov - u ľudí, ktorí majú celkovo problém s imunitou
alebo podla britskych odbornikov to nefunguje pri velmi miernom ale aj velmi tazkom priebehu. link a klucove slovo video niekde na predchadzajucich stranach.
Napísať odpoveď