Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Kels
King
King

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Kels »

Kayko - vidim, ze si editol prispevok :D S tym predtym som suhlasil - s tymto ani nie - ja to iste tvrdim pred,pocas aj po vojne O:) Takze ziadny generalko po vojne .)

Co sa tyka shibky, tak ja som si to dal do suvislosti s dogem - samozrejme nejaky dolar, alebo pol dolara asi nikto neocakava, ale teoreticky ak by to spravilo za dajme tomu 5 rokov to co doge ... Preco nie :) Ja som na shibe extremne v pluse, kupoval som kupoval fakt ze za par drobnych, takze asi fajn : )

Ako spekulativnejsiu minisucast portfolia -najma pri vsetkych veciach co sa okolo shiby deju a budu diat (a hlavne ta ich prepnuta komunita) - why not :)
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Pilifo napísal: 15 okt 2021, 16:40 kayko, ako si vysvetľuješ to, že blue chip krypto BTC a ETH sa veľmi pravdepodobne onedlho dostanú na All Time High ceny? Ak mám správne info, tak aj technická analýza momentálne ukazuje na to, že bull market pokračuje. Spolu s fundamentami ako čoraz väčší záujem inštitúcií a schválenie BTC ETF, ktoré je na spadnutie, ma to utvrdzuje v tom, že tento cyklus ešte mŕtvy nie je.
Nuže aspoň vieme, kde skončila väčšina covid "pomoci" :D . Úplne normálna súčasť "hry". Technická analýza je založená na čítaní minulosti, nie na predpovedaní budúcnosti. To hádam nemusím nikomu vysvetlovať, alebo sa ideme hádať, kto je lepší "nostradamus"? Keď prišiel v máji prepad BTC a v septembri sme urobili nižšie high, tak technická analýza bola 50/50 bull/bear a kľudne si pozri vtedajšie analýzy. "Čoraz väčší záujem inštitúcií" - Čoraz väčší mediálny záujem by bolo oveľa výstižnejšie.

Kels podstata príspevku ostala, takže nič zásadné sa pre mňa ani pre teba nemení :)
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Paťko »

Používa niekto VORTECS score? Dá sa podľa toho obchodovať?
Kels
King
King

Kayko - ale trosku zmenilo, lebo z tohto prispevku to vyznieva, ako keby si zabudol nato, co tu tvrdim od zaciatku. A to sa naplnilo a splni sa to aj nadalej - na 100% .)

Nejde o to kto je a nieje nostradamus - to co som pisal je fakt, to neni ziadne vestenie . Nostradamusom sa snazis z mojho pohladu skorej byt ty, kedze sa snazis predavat a zase nakupovat v kratkych obdobiach, riesis nejake bear markety a bull markety - pritom je 100 % fakt, ze ak by si to hodloval povedzme do 2025 - tak mas ten zisk mnohonasobne vacsi. Uz len to co si spominal, ze si nedavno predal - no tak keby to predas teraz tak mas zisk vacsi :D neviem ako inak to uz vysvetlit.

Pokial teda nedrzis shitcoiny, bavim sa tu o zasadnych usecase kryptach ktore zmenia svet.

Jednoduchsie to uz neviem napisat : )
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

100% fakt ? Ako je potom možné že dobry trader porazí gains hocijakého hodlera ?

"zasadnych usecase kryptach ktore zmenia svet" lol, ok radšej mi dalej ani neodpovedaj, dostal som aku taku predstavu s kym sa bavim.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Kels nezmenilo. Opäť iba nostradamuješ, už si odrazu v roku 2025... Tak sa vráť do roku 2017, nakúp na ATH a čakaj 4 roky, kým sa vyhrabeš zo straty, alebo shortuj a zarábaj aj počas bear marketu. To sa môže kedykoľvek zopakovať a to je fakt a nie to, kde bude podľa teba krypto v roku 2025.
Kels
King
King

Juk: Kludne moze porazit o tom nepochybujem, ja sa tu bavim v podstate o “konzervativnej” ceste - tradovanie mna osobne skrz ovela vyssie riziko nejak nezaujimalo : )

Ale kludne lolkaj kolko chces, vsetci ste velmi mudrucki, ale fakt je, ze pochybujem ze ma niekto z Vas lolkacov v krypte 6 cifier (v eurach) a pojde na 7 v najblizsich 4 rokoch o:)

Ale ano viem, na to vy poviete ze “stastie” ,)

Fun fact ale je, ze ludia ktori si to touto taktikou isli so mnou spred troch rokov su na tom rovnako . Stastkari no .

Kayko: samozrejme , ved o tom to je, ze si moze zvolit jednu z tychto dvoch taktik - co tvrdim ja je - ze ak ten cas pockas - gains su vacsie . To je fakt proste . Nehovoriac o tom ze ked robis to co ty, tak mas danovu povinnost a teda 40 % ide papa :)
jukel
Professional
Professional

Si bipolárny ?
"pritom je 100 % fakt, ze ak by si to hodloval povedzme do 2025 - tak mas ten zisk mnohonasobne vacsi."
"Kludne moze porazit o tom nepochybujem"
"Ale klud lolkaj kolko chces, vsetci ste velmi mudrucki, ale fakt je, ze pochybujem ze ma niekto z Vas lolkacov v krypte 6 cifier (v eurach) a pojde na 7 v najblizsich 4 rokoch o:)"
Pochybovat možeš ale je nas tu viac čo su na 6tych cifrách tak sa tu necít ako vlk z wall street zato že si spravil 50% ročný gain. A smial som na na to tvojom "usecase kryptach ktore zmenia svet", hlavne po tom ako som pred par dnami platil 40usd len aby som mohol presunut ethereum

Očividne nemaš ponatia ako použivať percentá a význam slova fakt
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Kels sa vezie na vlne bull marketu, takých trollov nájdeš aj medzi trejdermi, čo vylezú keď niečo vystrelí na ATH, proste chlapec nezvládol emócie. Ale je to veľký frajer, pričom ešte nič nevybral aby nemusel daniť tých 40%. Pričom ten kto umí, tak trejduje, časť zisku presúva do nákladov a daní cez sročku iba zlomok. Ale dobre, nechajme ho v tom, čím viac cifier má, tým väčšie dane zaplatí :D
Kels
King
King

Juk :

Ocividne si to nepochopil, tak ti to skusim vysvetlit, aby si to pochopil aj ty.

Ja som neporovnaval daily traderov , ale sposob akym to riesil Kayko - co myslim ze nieje daily tradovanie . To ze par krat chces predat a trafit nejaky zisk z teba nerobi guru daily tradera na ktorych narazas ty . Na pripad obcasnych vyberov bolo mienena moja “100% fakt” analogia .

To ze je niekto guru daily trader a robi extremne love je fajn, ale taky tu medzi nami asi neni, cize neviem preco to sem vobec tahas . Plus mame 40% dane ktore by si musel riesit u nas tak what the fuck ?:)

Nikde som nepisal, ze ak je niekto na takejto urovni, tak bude mat nizsie zisky ako keby to hodloval do 2025 . Ale ak to robi niekto obcasne par tradov pocas cyklov - tak urcite ano.

Ved logicke ne ? Ked si predal bitcoin pocas posledneho bull runu vs keby ho predas v pocas tohto ?

Ziadny wlk z wall street - vychadzal som z mojej skusenosti, ze vacsinou su najmudrejsi ti najmenej uspesni co sa tyka zhodnotenia - ty sa skus naucit citat viac s porozumenim ,)

Kayko: :D haha. Okej no, nebudem ti brat tvoj nazor o:) “ten kto umi” :D prepac, ale neprislo mi podla toho co si tu pisal a predpovedal - ze umis . A o mojom sposobe narabania so ziskami som nepisal ,) nechajme to asi tak.
jukel
Professional
Professional

Tiež som nechapel tie dane, lebo platit ich musi aj on. Ten čo trejduje a dobre tak nežije na slovensku ;)

A ano, su tu profi traderi
Kels
King
King

Cize nemas pocit ze su tam usecase krypta, ktore zmenia svet za to ze si platil 40 dolarov poplatok na ethereum sieti ? :)

A Ten co trejduje a nezije na Slovesku - to ani nebola tema myslim ,)
jukel
Professional
Professional

Ja tradujem a nezijem na Slovensku, takze ano su tu aj takí

A nie, nemam pocit že by niečo z krypta zmenilo svet, a ano, fakt ako aj po 5tich rokoch platim 40 dolarov za prevod penazi je skvelý agrument pre krypto fanatikov ktorí tu nonstop omielaju frazu "future of financial system" o 50% tyzdennych dropoch ani nehovorím. muh tech
Kels
King
King

kayko napísal: 28 okt 2021, 11:14 ešte nič nevybral aby nemusel daniť tých 40%

Takze ked ma napriklad niekto nasledovnu taktiku: so sumou, ktora mu dava zmysel nasledne odist zo Slovenska, zmenit rezidenciu - a vybrat si ten zisk bez dani alebo s velmi minimalnymi - hoci aj po roku stravenom v tej krajine - to u teba neni relevantne hej ?

jukel napísal: 28 okt 2021, 11:34 Ja tradujem a nezijem na Slovensku, takze ano su tu aj takí
To je good for you a drzim palce . Ja som slovickom “tu” myslel na Slovensku nie na fore. A ethereum neni predsa jedina vec, ktora ma potencial a usecase.
jukel
Professional
Professional

a aky ma potencial a usecase ? ako ti to zmenilo život ? ako nam to zmeni život ? 5 rokov počuvam o revoluciach a jedina revolucia zatial bola ako vytiahnuť z retailu miliardy skrz tranzakčne poplatky

ale aby som nekrivdil, pre mna jediná krypto mena čo má realny usecase je Monero. A to som ho pred rokmi považoval na mrtve. Genialna vec hoci katastrofalna investicia. Anonymita, tranzakcia na sieti instantne a prevod ma stojí 0.002usd
Navzdori tomu že je anonymná (zatial) tak bude všade zakazaná preto jej hodnota bude vždy potlačaná smerom nadol a bude vždy len tool
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Kels napísal: 28 okt 2021, 11:41 Takze ked ma napriklad niekto nasledovnu taktiku: so sumou, ktora mu dava zmysel nasledne odist zo Slovenska, zmenit rezidenciu - a vybrat si ten zisk bez dani alebo s velmi minimalnymi - hoci aj po roku stravenom v tej krajine - to u teba neni relevantne hej ?
Je to maximalne spekulativne, tak ako cena krypto o 5 rokov a dan z krypto v cielovej destinacii o 5 rokov. A uprimne, odist odtialto mozes predsa aj zajtra, v tomto ta krypto nijako neobmedzuje, kedze za rovnake peniaze ho kupis a predas aj inde. Skor si myslim, ze tie ostatne veci, ako nehnutelnost, si v tej destinacii nekupis tak lacno, takze smelo do toho, za tych 40% to isto stoji :)
Kels napísal: 28 okt 2021, 11:19 Ziadny wlk z wall street - vychadzal som z mojej skusenosti, ze vacsinou su najmudrejsi ti najmenej uspesni co sa tyka zhodnotenia - ty sa skus naucit citat viac s porozumenim ,)
Tak preco sa snazis dokazat, ze tvoja taktita je lepsia, nez taktita niekoho ineho? Mne tu ides silou mocou tvrdit, ze predat krypto pred majovym prepadom bola chyba. Ja tvrdim, ze pokial mas zisk, tak si chybu neurobil. Zvysok z tvojej strany je uz len porovnavanie si dlzky pohlavneho udu. Ked chcem radu od mudrejsieho, tak sa ho opytam, alebo si precitam knihu niekoho, za kym su realne vysledky. Obvykle ti uspesni nehovoria o tom, ze maju "6 ciferne sumy (v eurach)" na uctoch, ale hovoria o tom, co robili pre ten uspech. Pre mna je krypto momentalna prilezitost. Nevidim v nom vykupenie, iba prilezitost odkrojit si z kolaca. Ci budeme o 10 rokov platit bitcoinom alebo dolarom je mi fuk, pre mna ma hodnotu iba to, co mi prinasa uzitok. Peniaze z krypto investujem, minam, kupujem si veci, ktore su pre mna uzitocnejsie nez nejaka suma na ucte. Akciove trhy ma naucili, ze nie vsetko, co ma obrovsku penaznu cenu, ma naozaj taku skutocnu hodnotu. Preto veci, ktore nemaju realne taku vysoku hodnotu, dlhodobo nedrzim a hodnota krypto je v tomto smere pre mna maximalne spekulativna, nech uz su spravy v mediach akekolvek.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

K tým daniam. Ako sa preukazuje ten zisk? Odkiaľ vedia, že to nebolo menej ten zisk ale dal som radšej viac. Alebo opačne dal som menej ale v realite to bolo viac?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nevedia to nijak. ty podavas nadovane priznanie, das tam co chces. moze sa stat ze ta niekto uda, teoreticky mozno nejaka nahodna kontrola...
myslim ze banky maju povinnost ohlasovat velke transakcie uradom.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

No čiže ak vyberieš peniaze cez banku tak reálne nahlásiš to čo dostala banka aby bol nejaký proof a thats it?

Z čoho vlastne ty máš zaplatiť daň?

Povedzme že vyberieš 10000 z toho (aby sa ľahšie počítalo) 4000 by som mal dať štátu. Čiže mi zostane 6000?
Alebo by som mal štátu zaplatiť 4000 následne ale ak už by som medzi časom 10k minul tak musím vybrať znovu aby som mal na 4000 ale tým pádom by som mal následne zaplatiť z toho ďalšieho 40% a stále dookola?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

platis dan zo zisku. tazke ked si vyberies 10000 tak najprv odpocitas naklady, teda ked sa rozpravame o kryptomenach tak za kolko si ich nakupil. takze ked ta stali 1000 eur tak platis dan z 9000 eur.

a mozno to znie prekvapivo ale ano, ked vyberies (zarobis) dalsie peniaze, tak treba aj z nich zaplatit dan. z akehokolvek zarobku (okrem nejakej minimalnej nezdanitelnej ciastky) musis zaplatit dan.
to ze si vybral 10 tisic a vsetko minul predtym ako si ich zdanil je tvoj problem, nikoho ineho.
Napísať odpoveď