Banky (vseobecna tema)
Re: Banky (vseobecna tema)
ČSOB má bankový účet naveky zadarmo. Zriadite si ho z domu a môžete vyhrať Teslu
Tuto reklamu som si vsimol uz davnejsie, ale myslel som si, ze je v tom nejaky hacik, no vyzera to tak, ze po FIO ma aj CSOB bezplatny ucet bez podmienok.
Tuto reklamu som si vsimol uz davnejsie, ale myslel som si, ze je v tom nejaky hacik, no vyzera to tak, ze po FIO ma aj CSOB bezplatny ucet bez podmienok.
Áno a rozdávajú aj promo až 60€. Reálne uvažujem, že zriadim a bude to môj hlavný účet. V mBank ruším akurát kreditku, keďže už nedáva takmer žiadnu odmenu.
https://www.csob.sk/smart-ucet
https://www.csob.sk/smart-ucet
mozno vedenie uctu bude natrvalo zadarmo ale zahoja sa na niecom inom. Napr casom vygeneruju poplatok za debetnu kartu alebo nieco podobne. Resp vedenie uctu maju zadarmo aj ine banky, napr v Mbank to je myslim od zaciatku ich cinnosti. Takze aku vyhodu oproti inym ponuka Csob? Dalej,kazdy novy klient sa samozrejme dostane legalne do ich databazy a uz zacne kolecko otravnych telefonatov ohladom poistenia, ponuky poziciek, kreditiek atd.
Jedine plus je tych 45€ zadarmo /malokto si asi zriadi to investovanie/
Jedine plus je tych 45€ zadarmo /malokto si asi zriadi to investovanie/
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Akonahle je produkt zadarmo, vy ste ten produkt.
rozmýšľam, že presuniem účet z Unicredit (tá ma irituje po technickej stránke)
-
starysomar
Hardcore addict
Mali sme Sporiteľňu, Tatrabanku, VUB a posledné roky som maximálne spokojný s Primabankou. Nie len skrz inetbanking.
-
maiikY
Light Star
Ahojte,
prišiel som si po radu.
Budúci rok, koncom by som chcel riešiť hypotéku ak sa podarí. Neviem však v ktorej banke to mám riešiť.
Aktuálne mám spotrebný a mám ho v Raiffaisen banke ale táto banka mi nevyhovuje z dôvodu že nemajú žiadne technológie. Možno si poviete že som čudný ale platba mobilom, hodinkami mi príde ako dnes už bežná vec a oni to nemajú. Mám peňaženku na 3 karty kde nosím OP, VP a TP lebo zvyšok mám v mobile ale musím nosiť so sebou aj debetnú kartu lebo raiffaisen nemá platby mobilom pre iOS. Ďaľšia vec čo sa mi nepáči je ich Internet banking.
Proste mám svoje osobné dôvody, prečo chcem z tejto banky odísť. Najväčší dôvod je však to že hypo musím aj tak riešiť inde kedže oni hypo neposkytujú. Tak načo máť viac účtov?
Najviac sa mi páči TB kvôli funkciám aplikácie (napríklad výber mobilom) a aj vhľadom ich IB. Mohol by som mať účet do 26 zadarmo keďže študujem ešte. Rozmýšlam však aj nad ČSOB a SLSP.
S ktorou bankou máte dobré skúsenosti?
Okrem toho, v ktorej banke by som mohol mať svojho osobného bankára? Má to pre mňa ako smrteľníka nejakú výhodu?
Ďakujem za všetky tipy
prišiel som si po radu.
Budúci rok, koncom by som chcel riešiť hypotéku ak sa podarí. Neviem však v ktorej banke to mám riešiť.
Aktuálne mám spotrebný a mám ho v Raiffaisen banke ale táto banka mi nevyhovuje z dôvodu že nemajú žiadne technológie. Možno si poviete že som čudný ale platba mobilom, hodinkami mi príde ako dnes už bežná vec a oni to nemajú. Mám peňaženku na 3 karty kde nosím OP, VP a TP lebo zvyšok mám v mobile ale musím nosiť so sebou aj debetnú kartu lebo raiffaisen nemá platby mobilom pre iOS. Ďaľšia vec čo sa mi nepáči je ich Internet banking.
Proste mám svoje osobné dôvody, prečo chcem z tejto banky odísť. Najväčší dôvod je však to že hypo musím aj tak riešiť inde kedže oni hypo neposkytujú. Tak načo máť viac účtov?
Najviac sa mi páči TB kvôli funkciám aplikácie (napríklad výber mobilom) a aj vhľadom ich IB. Mohol by som mať účet do 26 zadarmo keďže študujem ešte. Rozmýšlam však aj nad ČSOB a SLSP.
S ktorou bankou máte dobré skúsenosti?
Okrem toho, v ktorej banke by som mohol mať svojho osobného bankára? Má to pre mňa ako smrteľníka nejakú výhodu?
Ďakujem za všetky tipy
-
starysomar
Hardcore addict
Percenta, celkoa suma, co Ta to bude stat.
Nie kde...
Dobre zvaz, komu si to das robit.
Pri vsetkej ucte - pracovnik banky je (aj) provizny dealer.
Nie kde...
Dobre zvaz, komu si to das robit.
Pri vsetkej ucte - pracovnik banky je (aj) provizny dealer.
maiikY
riesil by som to vtedy kedy by som chcel realne riesit aj hypoteku, lebo moze prist k dolezitym zmenam na hypotecnom trhu u bank v blizkej dobe
riesil by som to vtedy kedy by som chcel realne riesit aj hypoteku, lebo moze prist k dolezitym zmenam na hypotecnom trhu u bank v blizkej dobe
Z “veľkých” bánk máš dlhodobo (po 26r.) zadarmo účet len v SLSP - nemusíš mať XY produktov ako v TB či VÚB, stačí účet používať. Zaujímavý je potom aj ten vyššie spomínaný ČSOB Smart účet, kde nemusíš spĺňať žiadne podmienky na bezplatné vedenie.
Tiež riešim hypo cez hypo sprostredkovateľa s výbornými recenziami. Vie vybaviť aj “podpultové” ponuky a najlepšia bola v SLSP, v tesnom závese VÚB. Ide ale o 90% LTV hypo v BA a to už neposkytnú všetky banky, čiže som mal trochu menší “výber”.
Tiež riešim hypo cez hypo sprostredkovateľa s výbornými recenziami. Vie vybaviť aj “podpultové” ponuky a najlepšia bola v SLSP, v tesnom závese VÚB. Ide ale o 90% LTV hypo v BA a to už neposkytnú všetky banky, čiže som mal trochu menší “výber”.
to je dost jedno ci je banka "velka" ci "mala", podstatne je aku hypoteku a za akych podmienok ti vedia ponuknut. Zadarmo ucet ma myslim aj mBank, len neviem ake vyhodne hypo ponukaju.
-
maiikY
Light Star
Ďakujem za odpovede.
No v prvom rade mi ide o to mať účet v banke, ktorá má funkcie ktoré potrebujem. Nevedel som že Raiffeisen je na tom tak zle apkou a podobne, no je pravda že mi poskytli spotrebný úver s najlepším úrokom.
Všetko ma plusy a mínusy. Každopádne po pár mesiacoch chcem refinancovať spotrebný, lebo od januára budem mať zvýšený plat takže primárne toto a potom až koncom roku hypotéku. Viem že je najlepšie až potom neskôr to riešiť keď to bude aktuálne ale nejako som dúfal že existuje banka s ktorou by som chybu neurobil keby ju mám
Každopádne to asi urobím tak, že si účet urobím v banke kde proste chcem mať účet, prenesiem si tam aj spotrebný a potom keď to bude aktuálne a náhodou dostanem v inej banke lepšiu ponuku na hypotéku, tak proste zmením účet.
A čo sa týka tých sprostredkovateľov, bavíme sa o ľuďoch čo robia s týmito vecami, príklad OVB?
Kde takých nájdem, naozaj že dôveryhodných ktorý mi pomôžu bez toho aby ma úplne ošklbali?
Možno mám naozaj hlúpe otázky, no nikdy som sa o tomto nič nečítal a nemám vôbec informácie.
No v prvom rade mi ide o to mať účet v banke, ktorá má funkcie ktoré potrebujem. Nevedel som že Raiffeisen je na tom tak zle apkou a podobne, no je pravda že mi poskytli spotrebný úver s najlepším úrokom.
Všetko ma plusy a mínusy. Každopádne po pár mesiacoch chcem refinancovať spotrebný, lebo od januára budem mať zvýšený plat takže primárne toto a potom až koncom roku hypotéku. Viem že je najlepšie až potom neskôr to riešiť keď to bude aktuálne ale nejako som dúfal že existuje banka s ktorou by som chybu neurobil keby ju mám
Každopádne to asi urobím tak, že si účet urobím v banke kde proste chcem mať účet, prenesiem si tam aj spotrebný a potom keď to bude aktuálne a náhodou dostanem v inej banke lepšiu ponuku na hypotéku, tak proste zmením účet.
A čo sa týka tých sprostredkovateľov, bavíme sa o ľuďoch čo robia s týmito vecami, príklad OVB?
Kde takých nájdem, naozaj že dôveryhodných ktorý mi pomôžu bez toho aby ma úplne ošklbali?
Možno mám naozaj hlúpe otázky, no nikdy som sa o tomto nič nečítal a nemám vôbec informácie.
v prvom rade by som ti doporucil zobrat si nejaku zakladnu kreditku, pravidelne ju pouzivat a vzdy plne splatit, cim si vytvoris pozitivny zapis v uverovom registri
hypo vyberaj podla percenta, tych par relevantnych bank si obehni sam, ani rozni priekupnici nevedia podliezt realne sadzby, to uz davno nefunguje
bezplatny ucet je teraz ponovom v CSOB, v UNI treba 400 euro mesacne, co zvlada kazdy s pravidelnym prijmom, CSOB appka je lepsia, ale nema notifky o pohybe, UNI to zvlada, ale ma zase pomale platby (ale ja som rozmaznany okamzitymi platbami z Ciech, takze...), do dalsieho dna sa peniaze presunu
ak sa ti da, spotrebak plne splat pred hypo, kedze nan sa prihliada pri vyske moznej splatky
osobny banker je dobra vec, ak je solidny a vhodne komunikuje, mam 2 - jednu v CSOB, druhu v Sporitelni, posielaju zaujimave ponuky, ktore ma zaujimaju, dohadujem s nimi vsetko vopred cez emaily a telefon, ked pridem na pobocku, tak len podpisem prichystane papiere a odchadzam; kedze sa to deje ale len parkrat rocne, nie je to nevyhnutnost
hypo vyberaj podla percenta, tych par relevantnych bank si obehni sam, ani rozni priekupnici nevedia podliezt realne sadzby, to uz davno nefunguje
bezplatny ucet je teraz ponovom v CSOB, v UNI treba 400 euro mesacne, co zvlada kazdy s pravidelnym prijmom, CSOB appka je lepsia, ale nema notifky o pohybe, UNI to zvlada, ale ma zase pomale platby (ale ja som rozmaznany okamzitymi platbami z Ciech, takze...), do dalsieho dna sa peniaze presunu
ak sa ti da, spotrebak plne splat pred hypo, kedze nan sa prihliada pri vyske moznej splatky
osobny banker je dobra vec, ak je solidny a vhodne komunikuje, mam 2 - jednu v CSOB, druhu v Sporitelni, posielaju zaujimave ponuky, ktore ma zaujimaju, dohadujem s nimi vsetko vopred cez emaily a telefon, ked pridem na pobocku, tak len podpisem prichystane papiere a odchadzam; kedze sa to deje ale len parkrat rocne, nie je to nevyhnutnost
-
starysomar
Hardcore addict
Mas prave dobre otazky a vcas.
Mrkni si aj Primabanku. Tu mame posledne roky. Dcera ma inu.
Ja (my so zeniu aj dcera) mame perfektneho spravcu financii.
Rok som robil popri zamestnani "financneho poradcu" cez nemenivanu partaj. Nechal som to z viac dovodov. Teraz vyuzivame sluzby pana, ktory to robi poctivo, vynikajuco a neriesi kolkho z koho a coho ma. Mnohi zarabaju hlavne na klientovi, niektori hlavne klientovi.
To musi robit naplno, mat stale prehlad atd.
Hypouver sme dvakrat preniesli - z uroku 1.8 na 1.29 a nakoniec na 0.6%.
Ked si zratas rozdiel na zaplatenych urokoch za tie roky, stoji za to neostat zamrznuty v case
Mrkni si aj Primabanku. Tu mame posledne roky. Dcera ma inu.
Ja (my so zeniu aj dcera) mame perfektneho spravcu financii.
Rok som robil popri zamestnani "financneho poradcu" cez nemenivanu partaj. Nechal som to z viac dovodov. Teraz vyuzivame sluzby pana, ktory to robi poctivo, vynikajuco a neriesi kolkho z koho a coho ma. Mnohi zarabaju hlavne na klientovi, niektori hlavne klientovi.
To musi robit naplno, mat stale prehlad atd.
Hypouver sme dvakrat preniesli - z uroku 1.8 na 1.29 a nakoniec na 0.6%.
Ked si zratas rozdiel na zaplatenych urokoch za tie roky, stoji za to neostat zamrznuty v case
Ten fígel s kreditkou na vybudovanie zápisu v úverovom registri je ok, no až tak veľmi sa na to už dnes neprihliada. To isté spraví aj keď si zoberie úver a riadne ho splatí (už to tak má). Prima má aktuálne úver do 3000€ s 0% úrokom (ak nesplatíš predčasne) a to vzhľadom na aktuálnu infláciu je mimoriadne dobrá ponuka. Sám som rozmýšľal (keby neriešim hypo) a tie peniaze by som investoval.
V mojom prípade to jedno nebolo. Banky majú kvóty na 90% LTV hypotéky a dostať ju v “malej” banke je priam nemožné a to aj v BA kde ti to ešte “veľká” banka sem-tam schváli.gogo956 napísal: 18 nov 2021, 14:17 to je dost jedno ci je banka "velka" ci "mala", podstatne je aku hypoteku a za akych podmienok ti vedia ponuknut. Zadarmo ucet ma myslim aj mBank, len neviem ake vyhodne hypo ponukaju.
-
starysomar
Hardcore addict
Primabanka 0% na PRESNE 3000.
Zajtra ho idem skusit, prv mi to nevyslo skrz prijem - jul, august marodka.
Treba pozriet tu tabulku:
https://www.primabanka.sk/preview-file/ ... 4-4301.pdf
Zajtra ho idem skusit, prv mi to nevyslo skrz prijem - jul, august marodka.
Treba pozriet tu tabulku:
https://www.primabanka.sk/preview-file/ ... 4-4301.pdf
ArAsHiD
chápem, ale to je skor otazka konkretnej banky a nie principialne jej velkosti/aj ked jasne ze mala banka bude pravdepodobne prisnejsia v podmienkach/, chcel som tym len povedat ze by som sa na jeh omieste zaoberal iba tym co ktora banka vie ponuknut v tej chvili. Ale ushlasim s tou kreditkou, v dnesnej dobe to nie je nutne, kazda banka sa pobije o perspektivneho noveho klienta, lebo je vzacny aj bez uverovej historie.
chápem, ale to je skor otazka konkretnej banky a nie principialne jej velkosti/aj ked jasne ze mala banka bude pravdepodobne prisnejsia v podmienkach/, chcel som tym len povedat ze by som sa na jeh omieste zaoberal iba tym co ktora banka vie ponuknut v tej chvili. Ale ushlasim s tou kreditkou, v dnesnej dobe to nie je nutne, kazda banka sa pobije o perspektivneho noveho klienta, lebo je vzacny aj bez uverovej historie.
On ale uz spotrebak ma a to bude mat tiez v uverovom registry. A ked ho este bude mat splateny tak dva body do plusu.beardie napísal: 18 nov 2021, 16:32 v prvom rade by som ti doporucil zobrat si nejaku zakladnu kreditku, pravidelne ju pouzivat a vzdy plne splatit, cim si vytvoris pozitivny zapis v uverovom registri
Funguje aj ked vynimocne. Kazdopadne neviem si predstavit aby som obehol 8-10 bank a vyznat sa vo vsetkych ich podmienkach. Asi som lenivy (sanca sa blizi k 100%hypo vyberaj podla percenta, tych par relevantnych bank si obehni sam, ani rozni priekupnici nevedia podliezt realne sadzby, to uz davno nefunguje
Od Prima som uz pocul vela zleho. Za mna ruky prec aj ked ponuky maju dobre.
Ale po 26r budes cvakat. TB je banka pre podnikatelov. Neoplati sa tam byt.maiikY napísal: 18 nov 2021, 13:32sa mi páči TB kvôli funkciám aplikácie (napríklad výber mobilom) a aj vhľadom ich IB. Mohol by som mať účet do 26 zadarmo keďže študujem ešte.
Tatra je draha banka, ale aspon kedysi bola dobrá, ked je clovek dlhorocny klient tak sa da vyjednavat o poplatkoch
kreditka mu prida dalsi bonusovy bod, ak ju bude vyuzivat bezurocne, co je smiesne jednoduche
tych bank nepotrebujes obehat tolko, staci si online porovnat sadzby a vybrat si 3-4 najlepsie, ako cloveku s novou hypo mu nebudu davat podpultove sadzby, bude skor vykon dostat sa na inzerovane
aj ked pises az o buducom roku, doporucil by som rozhybat sa co najskor, lebo ECB este tento rok sadzby zvysi a slovenske banky na to budu reagovat v priebehu tyzdna
tych bank nepotrebujes obehat tolko, staci si online porovnat sadzby a vybrat si 3-4 najlepsie, ako cloveku s novou hypo mu nebudu davat podpultove sadzby, bude skor vykon dostat sa na inzerovane
aj ked pises az o buducom roku, doporucil by som rozhybat sa co najskor, lebo ECB este tento rok sadzby zvysi a slovenske banky na to budu reagovat v priebehu tyzdna