Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Terepin
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Terepin »

harrison314 napísal: 16 nov 2021, 9:07 Takze ked si clovek mohol pozit, este 3-20 rokov a zabil ho covid, tak si povieme, ze je to v pohode? Da sa rovnako obhajit zabitie alebo vrazda? Asi nie.
A aký to má súvis s tým, čo som napísal?

Autoeditácia príspevku po 4 min 27 sek:
Muffi napísal: 16 nov 2021, 9:18 100% z nich zomrelo priamo na COVID alebo z pridružených dôvodov, ktoré COVID stimuloval. To znamená, že reálne všetkým z nich privodil smrť COVID a bez ohľadu na to, aké zdravotné problémy mali či nemali ich zabil. Tie zdravotné problémy, kvôli ktorým hovoríš o týchto ľuďoch ako o beztak mŕtvych sa v skutočnosti dajú často regulovať.
Moja pointa je, že túto logiku vieš aplikovať na hocičo a takto dokážeš ešte aj z chrípky vytvoriť smrtiaci vírus, ktorý kosí celé Slovensko. Bez kontextu sú takéto tvrdenia zavádzajúce, lebo je veľký rozdiel, či choroba zabíja zväčša ľudí už s oslabenou imunitou, alebo zdravých ľudí bez akýchkoľvek ťažkostí.

Autoeditácia príspevku po 4 min 52 sek:
Muffi napísal: 16 nov 2021, 9:18A potom príde niekto ako ty a mávne nad nimi rukou, však čo, boli chorí, ochoreli ešte dodatočne covidom, umreli, no je tam toho. Veď hlavne, že ja sa mám ok.
Kde som niečo také tvrdil? Prosím, cituj ma.

Autoeditácia príspevku po 5 min 52 sek:
Muffi napísal: 16 nov 2021, 9:36 Nepomohlo by nič, ani keby dali podrobnejšie údaje o veku úmrtí nezaočkovaných.
Veď to hlavné posolstvo už musí byť jasné z každej štatistiky. Každá jedna nemocnica hlási pomer prijatých očkovaných k neočkovaným jednoznačne v (ne)prospech nezaočkovaných, rovnako obsadenie JISiek a ventilácií, úmrtia.
A k čomu je to platné, keď na infekčnosť to nemá žiadny vplyv? Aj keby bol zaočkovaný ešte aj posledný túlavý pes v cigánskej osade, i tak by sa neustále vracali ďalšie a ďalšie vlny nákazy. Stačí sa pozrieť na Izrael: drvivá väčšina obyvateľstva zaočkovaná, prišla ďalšia vlna nákazy a boom celoštátny lockdown.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak by boli všetci zaočkovaní, covid by sa šíril ďalej, s tým súhlasím, lenže by sa šíril iba medzi zaočkovanými, pre ktorých by nebol vôbec nebezpečný - okrem úplne najrizikovejších skupín, ktorých môže skoliť aj bežná chrípka. Lenže bežná chrípka nikdy nespôsobila nával 2000-4000 ľudí v nemocniciach. Mohol by si v pohode prísť do nemocnice vo Svidníku, v Prešove a neviem kde a v pohode by ťa vyšetrili a hospitalizovali aj so zapáleným oderom na malíčku na nohe. Lenže teraz ťa s tým pošlú domov, lebo ťa kvôli covidovým nemajú kde uložiť.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Lenže covid zabíja aj zdravých ľudí bez akýchkoľvek ťažkostí. Ak si si náhodou nevšimol, toto všetko sa stalo:

- covid oslabil ekonomiku, aby nezahltil nemocnice
- oslabenie ekonomiky spôsobilo reťazovú reakciu a napáchalo všetko možné škody celej škále ľudí bez ohľadu na ich vek a zdravotný stav
- covid napriek oslabeniu ekonomiky zahltil nemocnice
- nemocnice neboli schopné poskytovať liečbu a zdravotnú starostlivosť ani zdravým a mladým
- covid momentálne zabil okolo 12k ľudí (na SK) napriek aktívnym snahám o zastavenie / spomalenie jeho šírenia
- covid urobil sekundárne škody na životoch a zdraví u tých, ktorí neboli ošetrovaní
- vedci prišli s vakcínou ktorá za určitých okolností vie tento problém významne regulovať
- ďalšie opatrenia a sezónnosť vírusu situáciu na nejaký čas stabilizovali
- polovica obyvateľstva vakcínu odmietla, čím sa jej celospoločenská účinnosť znížila exponenciálne

A ideme odznova
- keďže úroveň vakcinácie je mizerná, covid má dostatok priestoru na exponenciálne šírenie
- covid zahltil nemocnine
- covid zraňuje ekonomiku
- covid sa chystá na ďalších 12k obetí
- covid sa chystá na ďalšie pridružené obete

A potom príde Terepin a napíše, že je to biznis, že človeka skôr zabije autobus ako covid, že obete boli staré choré a vopred odsúdené na smrť.

Tak asi bude riešenie neočkovať sa (aby nebol biznis), nakazených nechať skapať doma (do nemocnice sa nezmestia a beztak sú starí/chorí/zbytoční), poukázať na chrípku, že tiež zabíja tých bez imuniti (jasne, každoročne na jeseň sú všetky po SRJISky vybookované kvôli chrípke) a šíriť informácie z prsta.

Prosím ťa, chcem vidieť tú štatistiku o zrážaní busom. Lebo podľa oficiálnych údajov na covid dosiaľ zomrelo okolo 5,1 mil. ľudí worldwide od začiatku roku 2020.
Zároveň podľa WHO "Approximately 1.3 million people die each year as a result of road traffic". To mi nejako nevychádza, keďže tam nie sú zahrnuté len autobusy ale všetka doprava a proti doprave sa pritom ani nesnažíme za každú cenu bojovať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Muffi napísal: 16 nov 2021, 10:21- keďže úroveň vakcinácie je mizerná, covid má dostatok priestoru na exponenciálne šírenie
zvalovat vsetko len na nedostatocnu vakcinaciu je kratkozrake
nie je to jedina moznost ako predist umrtiam a taktiez ani vsemocna moznost, i ked je u specifickych skupin ludi nenahraditelna
Muffi
Addict
Addict

Nič nie je všemocná možnosť, ale pri analýze dostupných čísel je celkom zrejmé, že je najúčinnejšia, akú máme a že by pri plnej ochote obyvateľstva aj stačila na to, aby celú vec bagatelizovala a naozaj urobila z covidu tú toľko omieľanú chrípôčku, čo berieme ako samozrejmosť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Muffi napísal: 16 nov 2021, 10:55 Nič nie je všemocná možnosť, ale pri analýze dostupných čísel je celkom zrejmé, že je najúčinnejšia, akú máme a že by pri plnej ochote obyvateľstva aj stačila na to, aby celú vec bagatelizovala a naozaj urobila z covidu tú toľko omieľanú chrípôčku, čo berieme ako samozrejmosť.
navyse je janjednoduchsia pre beznych ludi a celkovo najlacnejsia moznost.
beardie
Redeemer
Redeemer

diky, presne toto som chcel
ako je teda mozne, ze vo Svedsku a vlastne ani v Portugalsku uz nemaju excess mortalitu od ~februara, kedy sa ockovanie este len rozbiehalo a teda pocty zaockovanych s tym nemozu mat nic spolocne? :)
exc_se_pt_sk.jpg
Terepin
Addict
Addict

brm napísal: 16 nov 2021, 10:14 Ak by boli všetci zaočkovaní, covid by sa šíril ďalej, s tým súhlasím, lenže by sa šíril iba medzi zaočkovanými, pre ktorých by nebol vôbec nebezpečný - okrem úplne najrizikovejších skupín, ktorých môže skoliť aj bežná chrípka. Lenže bežná chrípka nikdy nespôsobila nával 2000-4000 ľudí v nemocniciach. Mohol by si v pohode prísť do nemocnice vo Svidníku, v Prešove a neviem kde a v pohode by ťa vyšetrili a hospitalizovali aj so zapáleným oderom na malíčku na nohe. Lenže teraz ťa s tým pošlú domov, lebo ťa kvôli covidovým nemajú kde uložiť.
Vôbec nebezpečný? Máš dôkaz o tom, že vakcinácia garantuje bezpečný priebeh ochorenia a zabraňuje úmrtiu? Ja o žiadnom neviem, ale ak ty ho máš k dispozícii - prosím, podel sa s ním s triedou.
Muffi
Addict
Addict

Lebo uvedené krajiny sú niekde inde v ochote národa dodržiavať opatrenia, majú kvalitnejšie zdravotníctvo, nemajú v politike ficokotlebovskú opozíciu a pri kormidle aj vedľa neho populistov a náboženských fanatikov? Možno aj kombináciou toho všetkého. Každopádne žiadne iné cesty či možnosti sa u nás ako vidíš nepodarili, podľa dnešných tlačových správ ostalo posledných 20 flekov na ventilátor a myslím, že zaočkovať sa je určite jednoduchšie, než čakať, kedy sa tu vymení politická scéna a skvalitní zdravotníctvo a zvýši sa ochota ľudí dodržiavať nejaké protipandemické pravidlá.
beardie
Redeemer
Redeemer

neviem ako v Portugalsku, ale jedine opatrenia vo Svedsku boli limity na pocty ludi stretavajucich sa na jednom mieste; o vyssej kvalite portugalskeho zdravotnictva v porovnani s SK uprimne pochybujem (ocakavam, ze je na podobnej urovni)

mas ale pravdu, ze sa u nas ziadne ine cesty a moznosti nepodarili, slovenska vlada je absolutne neschopna a vsetko nechava tak nejak plynut samospadom
len par navrhov:
- miesto loterie za desiatky milionov EUR mali byt vylepsene nemocnice
- mali byt brutalne zlepsene podmienky v celom zdravotnictve
- zvysenie platov by zabranilo vypovediam aspon casti personalu

realne sa nespravilo nic
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Terepin, dôkaz som dával na predchádzajúcej strane - viď počet úmrtí na covid zaočkovaných a nezaočkovaných.
post2389721.html#p2389721

Ďalší dôkaz máš v počte hospitalizovaných, ktorý sa každý deň aktualizuje tu - pomer neočkovaných k očkovaným je furt 80:20, čiže k dnešnému dňu 2331 neočkovaných k 531 očkovaným.
https://korona.gov.sk/koronavirus-na-sl ... v-cislach/

Autoeditácia príspevku po 40 sek:
Porovnávať zodpovedných švédov s vysokou hladinou vitamínu D s nezodpovednými slovákmi, ktorí sa pretekajú v nedodržiavaní opatrení je podľa mňa úplne scestné...
Muffi
Addict
Addict

Stačí sa pozrieť na Izrael: drvivá väčšina obyvateľstva zaočkovaná, prišla ďalšia vlna nákazy a boom celoštátny lockdown.
Izrael už dávno nie je vzorová krajina čo sa očkovania týka, majú 64% zaočkovanosť a keďže očkovali ako prví, väčšina ľudí už má nižší level protilátok. Stále tam je 3 mil. ľudí bez očkovania čo je viac než dostatok na to, aby sa vírus šíril.

Očkovanie nefunguje celkom tak, ako si predstavuješ, že dá istotu a pri chránení jednotlivca je samozrejme neisté. Sila očkovania je v ochrane spoločnosti, ak sa teda spoločnosť zaočkuje.

Očkovanie:
- o čosi zníži šancu, že sa infikuješ
- ak sa aj tak infikuješ, tak vypúšťaš infekciu kratšiu dobu, než by tomu bolo bez očkovania
- vďaka tomu je o čosi nižšia šanca, že nakazíš iných ľudí, ktorí by potom nakazili iných ľudí, ktorí by potom nakazili iných ľudí atď.
- ak ťa choroba beztak zlomí máš omnoho vyššie šance, že nepôjdeš do nemocnice, na ventilátor, nezomrieš a vyliečiš sa rýchlejšie.
Všetky tieto "o čosi nižšie šance" na jednotlivcovi nič neurobia, ale na populácii urobia obrovský rozdiel.

Zober si, že máš nasledovnú situáciu. Čísla tu dávam z brucha, presné hodnoty by boli nejaké úplne iné, ale pointa sedí a postupnosť platí rovnaká
.
Svet má 100 ľudí, do nemocnice sa zmestí 5 z nich.

zaočkovalo sa 1/100 ľudí - žiaden efekt efekt na spoločnosť. V nemocniciach je 5 ľudí a ďalších 10 sa tam nezmestí.
zaočkovalo sa 20/100 ľudí - efekt na spoločnosť nízky až žiadny. V nemocniciach je 5 ľudí a ďalších 8 sa tam nezmestí.
zaočkovalo sa 50/100 ľudí - vírus už má sťažené podmienky pre šírenie u 1/2 obyvateľstva. V nemocniciach je 5 ľudí a ďalších 4 sa nezmestí.
zaočkovalo sa 70/100 ľudí - vírus začína mať problémy nájsť si hostiteľov, časť zaočkovaných sa mu nepodarí nakaziť vôbec a u ďalšej časti potom nezvládne preniesť infekciu ďalej. V nemocniciach je 5 ľudí, ale nikto ďalší nečaká na rad.
zaočkovalo sa 80/100 ľudí - vírus už s ťažkosťami hľadá hostiteľov, u ktorých sa dokáže efektívne ďalej šíriť. Infikuje síce aj očkovaných, ale väčšinou naráža len na ďalších očkovaných a nemá silu, aby nakazil aj tých - postupne v nich umiera bez ďalšieho šírenia. V nemocniciach sú dvaja ľudia.
zaočkovalo sa 90/100 ľudí - vírus občasne nájde niekoho, u koho uspeje s infekciou, ale celkovo sú jeho šance na úspech už takmer žiadne. V nemocnici je 1 človek.
Terepin
Addict
Addict

Muffi napísal: 16 nov 2021, 10:21 - polovica obyvateľstva vakcínu odmietla, čím sa jej celospoločenská účinnosť znížila exponenciálne
Bez ohľadu na dôvod odmietnutia, táto "vakcína" je vakcínou len na papieri. Po funkčnej stránke funguje ako multivitamín. A ešte k tomu experimentálny multivitamín: v najlepšom prípade neurobí nič, v najhoršom prípade ťa zabije skôr ako samotný COVID. Je to síce relatívne malá šanca, ale nie nulová.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 10:21 A ideme odznova
- keďže úroveň vakcinácie je mizerná, covid má dostatok priestoru na exponenciálne šírenie
A ideme odznova: vakcinácia nebráni šíreniu choroby. A ak by si mal IQ aspoň vo výške izbovej teploty tak by si chápal prečo to tak je. Ty mi pripadáš ako člen sekty, ktorý ospevuje vakcínu ako druhý príchod Ježiša, ktorý nás prišiel spasiť. Som videl záznam z koncertu, kde celý dav skandoval "Phizer" ako banda psychopatov. Nechceš sa ku ním pridať? Aspoň budeš medzi svojimi.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 10:21A potom príde Terepin a napíše, že je to biznis
To bol komentár na margo článku, ktorý som zdieľal a ktorý si tak veľmi pohodlne odignoroval. To len tak na okraj. A pre firmy, ktoré vyrábajú tie vakcíny, to je biznis. Vždy to bol biznis a vždy to bude biznis. Pretože jediný dôvod, prečo investujú milióny dolárov do výskumu je ten, že tým zarobia peniaze. Zisk je dôvodom existencie tzv. vakcíny, nie altruizmus. Takže sa tu nesnaž hrať na moralistu, ktorého sa dotkol môj "neslýchaný" názor.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 10:21nakazených nechať skapať doma (do nemocnice sa nezmestia a beztak sú starí/chorí/zbytoční)
Lenže to je problém nášho zhnitého zdravotníctva. A namiesto toho, aby sa vina hádzala na tú bandu debilov v parlamente, ktorí za tri dekády neboli schopní urobiť holý ko*ot, sa vina hádže na jednotlivcov. V živote som nevidel po kope toľkých vládnych pätolizačov. Vláda, ktorá mimochodom mení názor na to "jediné správne riešenie krízy" častejšie ako šľapka na rohu ulice svojich zákazníkov.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 10:21Prosím ťa, chcem vidieť tú štatistiku o zrážaní busom. Lebo podľa oficiálnych údajov na covid dosiaľ zomrelo okolo 5,1 mil. ľudí worldwide od začiatku roku 2020.
Zároveň podľa WHO "Approximately 1.3 million people die each year as a result of road traffic". To mi nejako nevychádza, keďže tam nie sú zahrnuté len autobusy ale všetka doprava a proti doprave sa pritom ani nesnažíme za každú cenu bojovať.
To som parafrázoval brm-a. Keď ti nevadí jeho vyjadranie, prečo ti nevyhovuje moje?

Autoeditácia príspevku po 10 min 40 sek:
brm napísal: 16 nov 2021, 12:02 Terepin, dôkaz som dával na predchádzajúcej strane - viď počet úmrtí na covid zaočkovaných a nezaočkovaných.
post2389721.html#p2389721

Ďalší dôkaz máš v počte hospitalizovaných, ktorý sa každý deň aktualizuje tu - pomer neočkovaných k očkovaným je furt 80:20, čiže k dnešnému dňu 2331 neočkovaných k 531 očkovaným.
https://korona.gov.sk/koronavirus-na-sl ... v-cislach/
Moment, moment. Netvrdil náhodou Phizer, že účinnosť ich vakcíny je cez 90%? Potom ako môžu tvoriť pacientov v nemocniciach až 20% zaočkovaných pri tak vysokom náraste infikovaných? A keď sme už pritom, koľko infikovaných tvoria zaočkovaní? Človek by čakal, že vláda sa bude chváliť tým ako sa poslušní občania vyhýbajú infekcii, ale zatiaľ som o tom chválospevný článok nikde nečítal. Nie je to zvláštne?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:25 Bez ohľadu na dôvod odmietnutia, táto "vakcína" je vakcínou len na papieri. Po funkčnej stránke funguje ako multivitamín.
V com ta vakcina funguje inak ako ostatne?
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:25 A ideme odznova: vakcinácia nebráni šíreniu choroby.
tak ako pasi v aute nebrania, ze pri nehode zomries. hadam si nemyslis, ze v realnom svete je nieco stopercentne.
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:25 A pre firmy, ktoré vyrábajú tie vakcíny, to je biznis.
Maju ichy vyrabat zadarmo? Ak hej, preco len oni a preco nemame aj jedlo, vodu a byvanie zadarmo? Aj to je miliardovy biznis.
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:25 Lenže to je problém nášho zhnitého zdravotníctva. A namiesto toho, aby sa vina hádzala na tú bandu debilov v parlamente, ktorí za tri dekády neboli schopní urobiť holý ko*ot, sa vina hádže na jednotlivcov. V živote som nevidel po kope toľkých vládnych pätolizačov. Vláda, ktorá mimochodom mení názor na to "jediné správne riešenie krízy" častejšie ako šľapka na rohu ulice svojich zákazníkov.
Nie vsetko je vina politikov, ak sa niekto nedokaze rozhodnut sam, ale potrebuje na to Matovica, tak taky clovek zastal vo vyvoji niekde v skolke.
Muffi
Addict
Addict

Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:36 Bez ohľadu na dôvod odmietnutia, táto "vakcína" je vakcínou len na papieri. Po funkčnej stránke funguje ako multivitamín. A ešte k tomu experimentálny multivitamín: v najlepšom prípade neurobí nič, v najhoršom prípade ťa zabije skôr ako samotný COVID. Je to síce relatívne malá šanca, ale nie nulová.
Multivitamín, hej? Takže čím to je, že sa všetky relevantné zdravotnícke organizácie a prakticky všetky dostupné štatistiky zhodujú v tom, že vakcína je účinná a bezpečná? Poprosím stručnú a jasnú odpoveď, nie výkriky do tmy od jednotlivcov a lovcov senzácií.
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:36A ideme odznova: vakcinácia nebráni šíreniu choroby. A ak by si mal IQ aspoň vo výške izbovej teploty tak by si chápal prečo to tak je. Ty mi pripadáš ako člen sekty, ktorý ospevuje vakcínu ako druhý príchod Ježiša, ktorý nás prišiel spasiť. Som videl záznam z koncertu, kde celý dav skandoval "Phizer" ako banda psychopatov. Nechceš sa ku ním pridať? Aspoň budeš medzi svojimi.
Takže sa ideme znižovať na osobné útoky, hej? Ja som videl jednu tému na hojku, kde zúfalý užívateľ XX rokov priznáva, že by aj chcel ženu, ale nevie ako, lebo je škaredý tučný chudobný, ale vlastne chyba je v ženách, lebo chcú peniaze a chcel by síce poradiť, ale vlastne aj tak vie lepšie a každú radu pošle do prdele. Ten istý človek, beznádejný čo sa vzťahov týka, tápajúci v práci, v živote, zároveň ale prekukol svet a zistil, že vakcíny sú vakcínou len na papieri. OK.
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:36biznis
Aj voda je biznis, prestaň ju piť a neplať vodárom. Udiví ťa to, ale aj na základných potrebách pre život sa zarába, keďže sa musia spracovať / vyrobiť / distribuovať atď.

Myslím, že rovnako ako v inej téme, ani tu nemá príliš cenu s tebou diskutovať. Tvoje argumenty nedokážeš reálne ničím podložiť, akurát ich dokoreníš osobným útokom.
Terepin
Addict
Addict

harrison314 napísal: 16 nov 2021, 12:37 V com ta vakcina funguje inak ako ostatne?
Tým, že neposkytuje imunitu. Všetky povinné vakcinácie, ktoré sme dostali dostali ako deti, nám ju aj skutočne dali. Preto tu vďaka tomu máme kolektívnu imunitu a vďaka nej sme veľa chorôb vyhladili a existujú už iba v zopár laboratóriách na svete.
harrison314 napísal: 16 nov 2021, 12:37tak ako pasi v aute nebrania, ze pri nehode zomries. hadam si nemyslis, ze v realnom svete je nieco stopercentne.
Lenže je veľký rozdiel medzi takmer stopercentnou šancou, že získaš imunitou voči chorobe a takmer stopercentnou šancou, že nebudeš mať ťažký priebeh choroby. Žiadna zo súčasných vakcín neposkytuje imunitu voči COVIDU, len zmierňuje jeho symptómy. A tabletky, ktoré chystá Phizer, tiež neliečia COVID, ale len potláčajú jeho symptómy. Čo je síce super, ale nič z toho nelieči samotnú chorobu. Takže o nejakej bezpečnosti vďaka vakcíne, ako to hlása štát, tu nemôže byť reč.
harrison314 napísal: 16 nov 2021, 12:37Maju ichy vyrabat zadarmo? Ak hej, preco len oni a preco nemame aj jedlo, vodu a byvanie zadarmo? Aj to je miliardovy biznis.
Ale pre mňa to nie je novinka. Ja sa len čudujem prečo je on rozhorčený nad tým, že som na to poukázal. Každý priemerne inteligentný človek chápe, ako to funguje, no on o tom evidenentne doteraz nemal ani páru.
harrison314 napísal: 16 nov 2021, 12:37Nie vsetko je vina politikov, ak sa niekto nedokaze rozhodnut sam, ale potrebuje na to Matovica, tak taky clovek zastal vo vyvoji niekde v skolke.
Súhlasím, ale zdravotníctvo je absolútna vina vlády.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:57 Tým, že neposkytuje imunitu. Všetky povinné vakcinácie, ktoré sme dostali dostali ako deti, nám ju aj skutočne dali. Preto tu vďaka tomu máme kolektívnu imunitu a vďaka nej sme veľa chorôb vyhladili a existujú už iba v zopár laboratóriách na svete.
Nie je to pravda, napriklad vakcina proti tetanu vobec nechrani pred nakazenim (dostanes ho rovnako ako keby si nebol ockovany). Predpokladam, ze si v dectve bol nou ockovany.
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:57 Lenže je veľký rozdiel medzi takmer stopercentnou šancou, že získaš imunitou voči chorobe a takmer stopercentnou šancou, že nebudeš mať ťažký priebeh choroby. Žiadna zo súčasných vakcín neposkytuje imunitu voči COVIDU, len zmierňuje jeho symptómy. A tabletky, ktoré chystá Phizer, tiež neliečia COVID, ale len potláčajú jeho symptómy. Čo je síce super, ale nič z toho nelieči samotnú chorobu. Takže o nejakej bezpečnosti vďaka vakcíne, ako to hlása štát, tu nemôže byť reč.
To tiez nie je pravda. Ockovany ludia maju cca 7-8-krat nizsiu sancu nazakazit sa, ked prisu s virusom do kontaktu.
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:57 Ale pre mňa to nie je novinka. Ja sa len čudujem prečo je on rozhorčený nad tým, že som na to poukázal. Každý priemerne inteligentný človek chápe, ako to funguje, no on o tom evidenentne doteraz nemal ani páru.
Aky prinos ma na to poukazat, ked to kazdy vie?
Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:57 Súhlasím, ale zdravotníctvo je absolútna vina vlády.
Ano je. No ani take Danske, alebo Anglicke zdravotnictvo ta nezachrani, ked to uz dostanes a mas tazky priebeh.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:36 Bez ohľadu na dôvod odmietnutia, táto "vakcína" je vakcínou len na papieri. Po funkčnej stránke funguje ako multivitamín. A ešte k tomu experimentálny multivitamín: v najlepšom prípade neurobí nič, v najhoršom prípade ťa zabije skôr ako samotný COVID. Je to síce relatívne malá šanca, ale nie nulová.
V najlepšom pripade ta ochrani pred nakazou, v najhoršom pripade je ako možny spolufaktor pri smrti dôchodcu trpiaceho na zražanlivost krvi, ktory by pri chripke na tu zrazanlivost zomrel tak ci tak, pripadne mu mohla byt nespravne pichnuta vakcina a nedostala sa mu do svalu.
Terepin
Addict
Addict

Muffi napísal: 16 nov 2021, 12:54 Multivitamín, hej? Takže čím to je, že sa všetky relevantné zdravotnícke organizácie a prakticky všetky dostupné štatistiky zhodujú v tom, že vakcína je účinná a bezpečná? Poprosím stručnú a jasnú odpoveď, nie výkriky do tmy od jednotlivcov a lovcov senzácií.
"Účinná" a "bezpečná" sú relatívne pojmy, ktoré bez kontextu nemajú žiadnu výpovednú hodnotu. Jeden vedec môže tvrdiť, že 5% šanca úmrtia na vakcínu považuje za bezpečné. Druhý môže tvrdiť, že až 4% sú bezpečné. A ja tvrdím, že ani jedno. Jeden doktor ti odporučí takéto lieky voči chorobe, druhý úplne iné. Majú pravdu obidvaja? Alebo klamú obidvaja? Pointa je: 100% konsenzus neexistuje.
Takisto sa dočítaš, že podľa odborníkov je lietadlo bezpečnejšou formou cestovania než vlak. Čo ti však už nepovedia je to, že do štatistík vlakových nešťastí zaratúvajú aj úmrtia na trati, nie len vo vlaku. A odrazu tie štatistiky vyzerajú inak. Vždy je to o kontexte.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 12:54Takže sa ideme znižovať na osobné útoky, hej?
Vytrhol si moju vetu z kontextu a potom si si na mňa otváral ústa, tak sa tu teraz láskavo nehraj na svätuškára, hej?
Muffi napísal: 16 nov 2021, 12:54Aj voda je biznis, prestaň ju piť a neplať vodárom. Udiví ťa to, ale aj na základných potrebách pre život sa zarába, keďže sa musia spracovať / vyrobiť / distribuovať atď.
Potom prečo si tu rozhadzoval rukami ako autistické decko, keď si tvrdil, že ja som tvrdil, že COVID je biznis? Ty máš s tým tvrdením problém, nie ja.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 12:54Tvoje argumenty nedokážeš reálne ničím podložiť, akurát ich dokoreníš osobným útokom.
Ale hej, vážne? A čím si podložil ty svoje tvrdenia, že vakcinácia zabraňuje šíreniu choroby?
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:57 Tým, že neposkytuje imunitu. Všetky povinné vakcinácie, ktoré sme dostali dostali ako deti, nám ju aj skutočne dali. Preto tu vďaka tomu máme kolektívnu imunitu a vďaka nej sme veľa chorôb vyhladili a existujú už iba v zopár laboratóriách na svete.
Ako vieš, že keď zaočkujeme 100% obyvateľov proti covidu nebudeme mať kolektívnu imunitu alebo že nevyhladíme covid?
Jediné šťastie, že povinné vakcinácie boli povinné, a deti/ľudia si nemohli vybrať, lebo teraz tu máme takých ako ty.
Napísať odpoveď