Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa brm »

Terepin napísal: 16 nov 2021, 12:36Moment, moment. Netvrdil náhodou Phizer, že účinnosť ich vakcíny je cez 90%? Potom ako môžu tvoriť pacientov v nemocniciach až 20% zaočkovaných pri tak vysokom náraste infikovaných? A keď sme už pritom, koľko infikovaných tvoria zaočkovaní? Človek by čakal, že vláda sa bude chváliť tým ako sa poslušní občania vyhýbajú infekcii, ale zatiaľ som o tom chválospevný článok nikde nečítal. Nie je to zvláštne?
Ďalší, ktorý na Matematike v škole nedával pozor, lebo prácu s percentami nebude nikdy v živote potrebovať! :cry:
228530050_380576103621319_6661442297810814847_n.png
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dalsi taky

Autoeditácia príspevku po 2 min 22 sek:
The napísal: 16 nov 2021, 13:22 Ako vieš, že keď zaočkujeme 100% obyvateľov proti covidu nebudeme mať kolektívnu imunitu alebo že nevyhladíme covid?
lebo vakcina nesposobuje zabitie virusu, ten sa bude sirit aj v plne zaockovanej populacii a stale bude na covid ista cast z neho umierat
harrison314 napísal: 16 nov 2021, 13:15To tiez nie je pravda. Ockovany ludia maju cca 7-8-krat nizsiu sancu nazakazit sa, ked prisu s virusom do kontaktu.
toto je problematicke tvrdenie
je rozdiel nakazit sa a "nakazit sa"
pozitivne testovany clovek nemusi byt chory
pri rovnakych symptomoch bude aj ockovany aj neockovany sirit virus rovnako, to je fyzika
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Vakcinácia zabraňuje ťažkému priebehu.
Bez ťažkého priebehu nie sú úmrtia.
Bez úmrtí nie je dôvod brať covid serióznejšie, než chrípôčku soplík kašlík.
Takže ako docieliť víťazstvo nad covidom?

Zabrániť, aby sme mali jeho ťažký priebeh.
A to docielime ako? No hádaj.

Fakt: V nemocici je kvôli covidu 2862 ľudí
Fakt: 81% z nich neboli očkovaní

Tvrdenie: táto "vakcína" je vakcínou len na papieri

Ako mi vysvetlíš tieto fakty v konfrontácii s uvedeným tvrdením?
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

retkvic napísal: 16 nov 2021, 13:18 V najlepšom pripade ta ochrani pred nakazou, v najhoršom pripade je ako možny spolufaktor pri smrti dôchodcu trpiaceho na zražanlivost krvi, ktory by pri chripke na tu zrazanlivost zomrel tak ci tak, pripadne mu mohla byt nespravne pichnuta vakcina a nedostala sa mu do svalu.
Nie, neochráni ma pred nákazou. Odkiaľ vlastne tú sprostosť beriete? Veď to je čistý hoax. Kto konkrétne tvrdí, že vakcína poskytuje imunitu voči chorobe? Štát to určite nie je, keďže ten stále požaduje aj od zaočkovaných nosenie rúšok a respirátorov. Zatiaľ jedinú bandu magorov, ktorú som videl toto tvrdiť, je košický magistrát, ktorý mal toľko drzosti a zaplatil si reklamy na billboardoch s mottom "s vakcínou za kolektívnu imunitu", čo je fakticky a vedecky stopercentné klamstvo. A fascinujúce na tom je to, že polícia nemá sebemenší problém zatknúť súkromnú osobu, ktorá podobné klamstvo napíše v opačnom garde, ale predstaviteľom vlády na to dáva carte blanche. Naše politické špičky si očividne myslia, že Orwell napísal 1984 ako návod a nie ako fikciu. A ľudia sa tomu ešte dokonca aj tešia.

Autoeditácia príspevku po 8 min 11 sek:
brm napísal: 16 nov 2021, 13:23 Ďalší, ktorý na Matematike v škole nedával pozor, lebo prácu s percentami nebude nikdy v živote potrebovať! :cry:
228530050_380576103621319_6661442297810814847_n.png
Uvedomuješ si, že v škole som bol naposledy pred 15timi rokmi a s percentami sa dostávam do kontaktu párkrát do roka? Každopádne však ďakujem za vysvetlenie.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Terepin napísal: 16 nov 2021, 13:33 Nie, neochráni ma pred nákazou. Odkiaľ vlastne tú sprostosť beriete? Veď to je čistý hoax. Kto konkrétne tvrdí, že vakcína poskytuje imunitu voči chorobe?
Tak pred ochorenim. Pocuj si akysi naštartovany, co ti niekto v praci oznamil, ze od teba chce potvrdenie o ockovani?
Terepin
Addict
Addict

The napísal: 16 nov 2021, 13:22 Ako vieš, že keď zaočkujeme 100% obyvateľov proti covidu nebudeme mať kolektívnu imunitu alebo že nevyhladíme covid?
Jediné šťastie, že povinné vakcinácie boli povinné, a deti/ľudia si nemohli vybrať, lebo teraz tu máme takých ako ty.
Ako to viem? Pozri si večer správy. Hlásia niekde epidémiu osýpok? Tetanusu? Nie? Tak presne tak to viem. Pokiaľ mi neveríš, tak na internete máš informácie ako funguje kolektívna imunita.
retkvic
Addict
Addict

Pockat oni tusim zaclenili kosicky okres do ciernej, aha...
Muffi
Addict
Addict

2 426 386 zaočkovaných osôb, z toho 531 v nemocniciach = 0.021884% zo všetkých očkovaných je v nemocniciach
3 033 395 nezaočkovaných osôb, z toho 2331 v nemocniciach = 0.076844% zo všetkých neočkovaných je v nemocniciach.

To druhé číslo je viac než 3x vyššie, čo uznávam, že nie je až toľko, ako som čakal, ale stále je tam výrazný nepomer. Každopádne interpretácia je jasná:

Proste ak sa nezaočkuješ máš 3,5x vyššiu šancu na nemocnicu, než keď sa nezaočkuješ.
Máš dva balíky kariet, v jednom balíku je jeden čierny peter a v druhom sú traja-štyria. Vytiahneš a je zle. Z ktorého budeš ťahať radšej?
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Mňa keď očkovali v triede, tak ani som nevedel proti čomu..ani nám to nepovedali.
beardie
Redeemer
Redeemer

Muffi: mozes to rozbit na vekovu skupinu povedzme 25-34 pre ockovanych a neockovanych?
Terepin
Addict
Addict

retkvic napísal: 16 nov 2021, 13:43 Tak pred ochorenim. Pocuj si akysi naštartovany, co ti niekto v praci oznamil, ze od teba chce potvrdenie o ockovani?
Ani pred ochorením. Človeče, aj ako zaočkovaný sa môžeš nakaziť. Ako zaočkovaný môžeš mať aj symptómy. A dokonca ako zaočkovaný môžeš ďalej šíriť chorobu. Preto aj ako zaočkovaný musíš nosiť rúško, resp. respirátor a takisto aj v zelených okresoch existujú kapacitné obmedzenia na hromadné podujatia bez ohľadu na to, či sú ľudia zaočkovaní, alebo nie. A dôvod, prečo od teba vyžadujú potvrdenie o zaočkovanosti je ten, že aj keby si sa bol nakzail, tak ako zaočkovaný máš podstatne menšiu šancu, že s ťažkým priebehom skončíš v nemocnici, čím ich odbremeníš, pretože ti bude stačiť zostať doma a vyležať COVID ako obyčajnú chrípku.

A pre informáciu: ja som očkovaný.
retkvic
Addict
Addict

Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:49 To druhé číslo je viac než 3x vyššie, čo uznávam, že nie je až toľko, ako som čakal, ale stále je tam výrazný nepomer. Každopádne interpretácia je jasná:
No to druhe cislo tvoria z dost nezanedbatelnej casti este aj deti od 0-18r a aj ty co maju este lepsiu imunitu ako ty zaockovany, udajne, teda prekonany. Samozrejme ista cast z nich sa dala zaockovat ale povedal by som, ze min. polovica tak neurobila.

Autoeditácia príspevku po 2 min 23 sek:
Terepin napísal: 16 nov 2021, 13:53 Ani pred ochorením. Človeče, aj ako zaočkovaný sa môžeš nakaziť. Ako zaočkovaný môžeš mať aj symptómy. A dokonca ako zaočkovaný môžeš ďalej šíriť chorobu.
Ja som hovoril o najlepsom moznom scenari pri ockovani. Ako zaockovany mozes samozrejme aj zomriet(vseobecne).
Muffi
Addict
Addict

Nemôžem, nemám také podrobné dáta.
Je jasné, že u mladších vekových kategórií by to boli celkom iné čísla.
Jasné ale je hádam aj to, že síce mladšie vekové kategórie v nemocniciach nekončia, môžu celkom ľahko infikovať tie ročníky, ktoré tam končia a teda vo výsledku je to jedno a z výpovednej hodnoty onoho výpočtu to veľmi neuberá.
beardie
Redeemer
Redeemer

ubera, pretoze sa tym daju dost presne urcit rizikove skupiny
toto je obycajna uloha na Pareta, 20 % aktivit ochranis 80 % rizikovych, namiesto toho sa tlaci k plosnemu ockovaniu, co ma v mnohych vekovych skupinach pramaly prinos a zdroje by sa dali vyuzit inak a lepsie
u susedov to asi necitas, odkazem sam na seba: post2389701.html#p2389701
Muffi
Addict
Addict

beardie - prečítal som si a vo všeobecnosti súhlasím. Urobilo sa tu toho veľmi málo a veľmi amatérsky, častokrát sa strieľalo nielen od pása, ale aj slepými (lotéria).

Každopádne pri delta variante je špecifikovať ohrozených na 20% najstarších / najviac chorých trúfalé, tie odchýlky vo veku tragicky ukončených hospitalizácií sú tam časté a nedržia sa striktne nejakých vysokých ročníkov.

Pri otázke, či je správne ísť cestou cieleného premorenia mladších si treba položiť otázku, či by bol zástanca tejto metódy ochotný vyskúšať to na sebe a svojich blízkych. Ja keď sa nad tým zamyslím, tak určite nie, dobrovoľne by som nevyspytateľnosť delty na sebe a okolí neskúšal.
Terepin
Addict
Addict

Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30 Vakcinácia zabraňuje ťažkému priebehu.
Vole, ty vôbec čítaš po sebe čo píšeš? Veď ty si sám sebe protirečíš v tom istom príspevku. Tu napíšeš, že vakcína zabraňuje vážnemu priebehu:
Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30Fakt: V nemocici je kvôli covidu 2862 ľudí
Fakt: 81% z nich neboli očkovaní
...ale tu už napíšeš, že 19% z nich je zaočkovaných. Čiže si napísal dve protichodné vyjadrenia. Alebo podľa teba tých 19% zaočkovaných tam skončili len so sopľavým nosom a len potrebovali pohladenie od sexi mladej sestričky?
Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30Bez ťažkého priebehu nie sú úmrtia.
Nie. Ľudia s oslabenou imunitou zomrú skôr, než sa u nich stihne choroba naplno vyvinúť.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30Bez úmrtí nie je dôvod brať covid serióznejšie, než chrípôčku soplík kašlík.
Zle. Bolo dokázané, že niektorí ľudia, a to aj vrátane mladých, mali po prekonaní choroby zhoršenú pamäť. Nie som síce odborník, ale som si istý, že obyčajná chripôčka nespôsobuje permanentné zmeny v mozgu.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30Takže ako docieliť víťazstvo nad covidom?
Tým, že sa vyvinie vakcína, ktorá poskytne imunitu voči chorobe.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30Zabrániť, aby sme mali jeho ťažký priebeh.
Aha. Čiže nám úplne stačí, aby sme nemali ťažký priebeh a máme ustlané? Choroba sa môže kľudne ďalej šíriť a mutovať, len nech sa cítime príjemne, keď nás nakazí. Akože... Vau. Tlieskam ti. Dosiahol si úplne novú úroveň stupidity. Táto volovina je na úrovni tvrdenia antivaxxerov, že vakcína spôsobujú autizmus.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30A to docielime ako? No hádaj.
Tým, že sa vyvinie vakcína, ktorá poskytne imunitu voči chorobe.
Muffi napísal: 16 nov 2021, 13:30Tvrdenie: táto "vakcína" je vakcínou len na papieri

Ako mi vysvetlíš tieto fakty v konfrontácii s uvedeným tvrdením?
Vysvetlím to tým, že trpíš deficienciou schopnosti prijímať informácia v kontexte, v akom boli pôvodne uvedené.
Muffi
Addict
Addict

Terepin - sorry ale nejdem už obsiahlo reagovať. Ak napíšem, že 81% neboli očkovaní a nedodám, že 19% boli, tak to robím preto, lebo predpokladám, že do 100 si to vie už dopočítať každý, aj ty.
retkvic
Addict
Addict

Njn, len tym ze sa budu ockovat iba dochodci 60+ chronicky chori, imunodefcitny, sa z casti, iba z casti ochrani tato skupina pred nakazou, kedze z tejto skupiny konci aj tak okolo 30% v nemocniciach aj po ockovani, zaklad je tychto ludi chranit pred tym aby sa stretli s nakazou, preockovanostou sa jednoznacne sirenie virusu spomali a neumiera naraz tolko ludi.
Samozrjme virus sa siri dalej, kedze ho ma kto sirit, no je to vyrazne menej ako iba keby sme zaockovali starych ludi, chronicky chorich a pockali si kedy sa premori cela populacia.
Terepin
Addict
Addict

Muffi napísal: 16 nov 2021, 14:22 Terepin - sorry ale nejdem už obsiahlo reagovať. Ak napíšem, že 81% neboli očkovaní a nedodám, že 19% boli, tak to robím preto, lebo predpokladám, že do 100 si to vie už dopočítať každý, aj ty.
Kokso, ty nie, že nechápeš súvislosti, ty nechápeš slovenčine. Nemáš ani páru na čo vlastne reaguješ. Ty si napísal, že vakcína zabraňuje ťažkému priebehu. Ale takisto si uviedol, že 19% hospitalizovaných je zaočkovaných. Ako vysvetlíš tento rozpor v tvojich tvrdeniach? Prosím, veľmi rád sa nechám poučiť.

Autoeditácia príspevku po 3 min 11 sek:
retkvic napísal: 16 nov 2021, 13:57 Ja som hovoril o najlepsom moznom scenari pri ockovani. Ako zaockovany mozes samozrejme aj zomriet(vseobecne).
Aj v tom najsamlepšom scenári stále získaš "len" podstatne nižšiu pravdepodobnosť ťažkého priebehu choroby. :)
Muffi
Addict
Addict

Človek by čakal, že si počas pandémie všimneš, že veci nefungujú na 100 %.

Bezpečnostný pás v aute nefunguje na 100%, ale používa sa, lebo v zásade funguje.
Plienky nezachytia 100% výkalov, keď sa dieťa pokadí, ale používajú sa, lebo v zásade fungujú.
Keď si dáš ibalgin na bolesť zuba, ta neprestaneš úplne cítiť bolesť, ale aj tak si ho dáš, lebo z časti funguje.
Dokonca aj pri sexe s kondómom môže žena otehotnieť, lebo aj ten môže byť nejako poškodený.

Nie som si istý, kto z nás dvoch tu nerozumie.
Napísať odpoveď