Banky (vseobecna tema)
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Banky (vseobecna tema)
V Tatrabanke sme boli roky. Nie len s osobnym uctom.
Draha, drza...podla mojich skusenosti. Zke som mal aj s VUB.
S Primabankou vratane inetbankingu a apky nemam ziadny problem 6 rokov. Kto co pocul mi je u prdele.
Beardie - v tom zvyseni a nezavahani suhlasim.
Draha, drza...podla mojich skusenosti. Zke som mal aj s VUB.
S Primabankou vratane inetbankingu a apky nemam ziadny problem 6 rokov. Kto co pocul mi je u prdele.
Beardie - v tom zvyseni a nezavahani suhlasim.
písal som to aj do temy o TB do 28r máš 50% zľavu a k tomu 7 roznych pohybov a máš dalšiu 50% zľavu, čiže účet zadarmo se vším všudy. PLus keď si zoberie v TB kreditku a potom ju dohodí hypotekou, tak aj po 29+ bude mať učet zadarmo.wladas napísal: 18 nov 2021, 18:49 Ale po 26r budes cvakat. TB je banka pre podnikatelov. Neoplati sa tam byt.
Mám účet v TB štvrtý rok a polovičný poplatok som platil asi len 6 mesiacov. Inak ho mám celý čas zadarmo.
TB ti ho sama priradí, ak tvoje aktíva v banke sú 20000+ alebo mesačný príjem(obrat) na účte je väčší ako 2000€. Mal som, bolo to fajn, úver atd, cez telefon, elektronicky podpísané, takže ani pobočku som nenavštevoval, ozvala sa aj s ponukou hypo, ale ešte som nebral vtedy.maiikY napísal:Okrem toho, v ktorej banke by som mohol mať svojho osobného bankára? Má to pre mňa ako smrteľníka nejakú výhodu?
len tak FYI, zo skusenosti viem, ze ten obrat 2k staci aby bol zasielany z ineho uctu a ked sa tam supne spravny konstantny symbol (0138 hint hint
), tak to beru ako vyplatu
pravdupovediac, bez nejakeho flame, neviem na co ten osobny bankar z danej banky je, aky to ma mat pre klienta realny prinos?. Pretoze vsetko si viem predsa urobit cez internetbanking a pokial ide ponuku nejakych uverov ci hypo, to si predsa tiez vie vacsina ludi zariadit sama, resp ten bankar bude predsa pochopitelne tlacit produkty vlastnej banky, co klienta v konecnom dosledku velmi obmedzuje, takze nevidim ten benefit.
Resp mi to prosim niekto vysvetlite.
Resp mi to prosim niekto vysvetlite.
ja ich vyuzivam len na pripravu dokumentov a sem tam na par podrobnych otazok k produktom, nikdy mi nic netlacili, lebo im vzdy poviem, ze nemam prachy
ja som ho mal vdaka obratom preposielaných penazí od sefa, ktoré som potom vybral na nakupoval veci za casch, im je asi jedno jak tak obrat dosiahnešbeardie napísal: 18 nov 2021, 19:51 len tak FYI, zo skusenosti viem, ze ten obrat 2k staci aby bol zasielany z ineho uctu a ked sa tam supne spravny konstantny symbol (0138 hint hint), tak to beru ako vyplatu
gogo: keby mi ho nedali, tak mi ani nechýbal(a). Jasné že to nie je nič VIP abo tak a jasné, že ti chce predať produkty banky. ale ako vravel beardie, stačilo zavolať a ochotne poradila, vysvetlila, vybavili sme úver za 20 minut telefonátu, dokonca mi ho spravila bez poplatku za sprostredkovanie úveru s tým, že sme sa dohodli, že nabudúce si zavoláme a dohodneme nejaký produkt (dával som si DDS).
mLuks
ja som bral aj pozicky v bankach kde som nebol klientom /nemal som tam bankovy ucet/ a tiez mi vsetko vysvetlili a tiez to bolo do 20minut a bez nejakeho "osobneho bankara" a tiez som nikdy neplatil ziaden poplatok za "sprostredkovanie"
Je zbytocnost sa viazat na nejaku jednu konkretnu osobu ako tvoj vyhradny komunikacny kanal s bankou, ked ti vie rovnako pomoct ktokolvek na akejkolvek pobocke /ak uz to nejde vybavit cez IB ci klientsky servis/
V dnesnej dobe uz netreba kvoli pozicke ani nikde chodit, vsetko sa da davno vybavit iba cez net/zavisi od konkretnej banky/. Inac je zaujimave ze spominana Prima banka bola jedina banka ktory mi z neznameho dovodu odmietla pozicku poskytnut, zatial co Postovka mi vzapati rovnako vysoku pozicku poskytla, ale to bolo este v dobe ked mala Prima banka nejake financne problemy, tak mozno mali preto nastaveny prisnejsi risk management pre novych klientov. Osobne si myslim ze osobny bankar ma vyznam vtedy, ked ma clovek vela produktov, napr investicnych, rozne fondy a pod.
Banka si vie preklepnut noveho neznameho klienta uplne rovnako ako klienta ktore uz pozna.
Najprv si overi prijmy a zamestnanie cez socialnu poistovnu, potom pozrie uverovy register, pripadne exekucny a pod., potom existuju myslim este nejake dalsie registre ale tie sa nie vzdy vyuzivaju./nakolko kazde overenie nieco banku stoji/
ja som bral aj pozicky v bankach kde som nebol klientom /nemal som tam bankovy ucet/ a tiez mi vsetko vysvetlili a tiez to bolo do 20minut a bez nejakeho "osobneho bankara" a tiez som nikdy neplatil ziaden poplatok za "sprostredkovanie"
Banka si vie preklepnut noveho neznameho klienta uplne rovnako ako klienta ktore uz pozna.
Najprv si overi prijmy a zamestnanie cez socialnu poistovnu, potom pozrie uverovy register, pripadne exekucny a pod., potom existuju myslim este nejake dalsie registre ale tie sa nie vzdy vyuzivaju./nakolko kazde overenie nieco banku stoji/
Za mna je osobny bankar dobry v tom ze sa lepsie vyzna. Uz sa mi par krat stalo ze pokial to nebola bezna rutina tak tetusa za stolom nemala dostatocne info o danom produkte/sluzbe.
-
maiikY
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
O tej tatre som aj ja počul že je to banka pre podnikateľov. Pozriem tú ČSOB a uvidím.
Kreditku som mal a všetko som aj splatil a zrušil ju keď som mal SLSP a úver tam. Okrem toho mám aj úverovú históriu, vždy som všetko platil načas takže myslím že toto mám celkom dobré.
Kreditku som mal a všetko som aj splatil a zrušil ju keď som mal SLSP a úver tam. Okrem toho mám aj úverovú históriu, vždy som všetko platil načas takže myslím že toto mám celkom dobré.
Posielanie peňazí z účtu na účet raketovo zrýchli. V týchto 3 bankách prídu do 10 sekúnd..https://fontech.startitup.sk/slovaci-sa ... ch-sekund/
Konecne. Len aby to nedopadlo tak, ze si budu pytat euro za takyto prevod. Alebo aj viac. Ved urgentne platby boli od 8 do 20 eur.
-
starysomar
Hardcore addict
"Len aby".
"A čo ak predsa"
...
A tak ...
Ži iný, pozitívnejší život a podobné (ko.....y) Ťa ani nenaadnú (a ak už, sa im krásne ubrániš)

A áno - som starý somár, 60+ a napriek (alebo just) tomu, čo sa tu aj inde deje - vidím svet optimisticky, radostne, pozitívne.
No nie v duchu "pozitívneho myslenia" - a podobných kktín - tak nejakí optimisi myslia dvesto rokov a ľudia sa furt vraždia - atd.
"A čo ak predsa"
...
A tak ...
Ži iný, pozitívnejší život a podobné (ko.....y) Ťa ani nenaadnú (a ak už, sa im krásne ubrániš)
A áno - som starý somár, 60+ a napriek (alebo just) tomu, čo sa tu aj inde deje - vidím svet optimisticky, radostne, pozitívne.
No nie v duchu "pozitívneho myslenia" - a podobných kktín - tak nejakí optimisi myslia dvesto rokov a ľudia sa furt vraždia - atd.
Ty o com pises? Nie si v zlej teme? Ved tvoj prispevok je uplne od veci!
Tiez som najprv nechapal ale len sa trosku opustil 
Cuduje sa na tvojom pesimizme ze to bude spoplatnene.
Cuduje sa na tvojom pesimizme ze to bude spoplatnene.
nespomeniem si v ktorom článku som čítal, že SLSP to chce dať do základného balíka služieb bez poplatku navyše, čo keď tak spraví, tak VUB a TB budú potom za čierne ovce, ked by to spoplatnili
-
denial
Medium Expert
Re: Po Novom roku budú výpisy šifrované. Nastavte si heslo včas
Dobry den.
mBank ma informovala, ze
To žiaľ nepôjde, z dôvodu bezpečnosti budú mesačné výpisy odosielané šifrované.
Mam tam nastavene emailove notifikacie s dennym suhrnom a potrebujem ich v plaintexte.
Bude v 2022 este nejaka banka na trhu, kde zostane moznost nesifrovanych okamzitych/dennych aj mesacnych emailovych vypisov/notifikacii o pohyboch?
Dakujem.
mBank ma informovala, ze
To žiaľ nepôjde, z dôvodu bezpečnosti budú mesačné výpisy odosielané šifrované.
Mam tam nastavene emailove notifikacie s dennym suhrnom a potrebujem ich v plaintexte.
Bude v 2022 este nejaka banka na trhu, kde zostane moznost nesifrovanych okamzitych/dennych aj mesacnych emailovych vypisov/notifikacii o pohyboch?
Dakujem.
-
starysomar
Hardcore addict
V com je problem, ak su zaheslovane vypisy?
-
denial
Medium Expert
Mam s tym osobny problem, ktory je iba v mojej hlave.
A za dalsie, som zvyknuty kliknut na email zo vcera, spred tyzdna, atd a okamzite vidiet transakcie.
Nemam zaujem si zapisovat, kedy bolo pouzite ktore heslo v dalsom zaheslovanom password manageri, otvarat nejaky zasifrovany zip alebo pdf, ktory webmail nedokaze otvorit; v dalsom tretom programe a medzitym musiet prilohu lokalne stiahnut.
A v neposlednom rade, mam tam transakcie za par eur, ktore idu priamo iba na moj email a je mi uplne fuk, ci ich cita nbusr123, moj sused alebo jeho macka.
Ak tam pouzijem jednoduche heslo, aby som sa potom rychlo vedel dostat k obsahu, dostane sa k nemu aj ta macka, ak zlozite, tak po case sa uz k tomu nedostanem ani ja sam.
V com je problem, ak moje vypisy ostanu dalsich 30 rokov nezaheslovane, lebo si to tak zelam?
A za dalsie, som zvyknuty kliknut na email zo vcera, spred tyzdna, atd a okamzite vidiet transakcie.
Nemam zaujem si zapisovat, kedy bolo pouzite ktore heslo v dalsom zaheslovanom password manageri, otvarat nejaky zasifrovany zip alebo pdf, ktory webmail nedokaze otvorit; v dalsom tretom programe a medzitym musiet prilohu lokalne stiahnut.
A v neposlednom rade, mam tam transakcie za par eur, ktore idu priamo iba na moj email a je mi uplne fuk, ci ich cita nbusr123, moj sused alebo jeho macka.
Ak tam pouzijem jednoduche heslo, aby som sa potom rychlo vedel dostat k obsahu, dostane sa k nemu aj ta macka, ak zlozite, tak po case sa uz k tomu nedostanem ani ja sam.
V com je problem, ak moje vypisy ostanu dalsich 30 rokov nezaheslovane, lebo si to tak zelam?
a nestaci ti pozriet si to v internet bankingu?
SLSP ma notifikacie o kazdej platbe emailom v tele mailu bez prilohy. Mesacne/rocne vypisy v nezaheslovanej prilohe.