RTVS

Čo beží v kine, rádiu, tv...?

Aky novy kanal RTVS by ste privitali?

Detsky
8
6%
Dokumentarny
30
23%
Filmovy (SK, prip. CZ filmy)
6
5%
Filmovy (domace aj zahranicne filmy)
8
6%
Hudobny (moderna hudba)
0
Žiadne hlasovania
Hudobny (ludova, prip. vazna hudba)
1
1%
Sportovy
22
17%
Spravodajsky
4
3%
Iny
1
1%
ZIADNY
24
19%
ZRUSENIE aj existujucich kanalov RTVS
24
19%

Celkom hlasov: 128

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: RTVS

Príspevok od používateľa brm »

Šiel by som do druhej voľby. Ale aj na upomienke bude určite nejaký kontakt, skús im tam napísať a vysvetliť problém...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ja som to skusal, samozrejme dovolat sa neviem, na online formular mi odpisuju po 3 tyzdnoch

:D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Ukončenie odberu elektriny"
Ak sa nemýlim - RTVS sa platí "podľa elektromera".
Prípadne tam rovno zavolaj a dohodni si s nimi formu...
Číslo 02/3233 3322 mám v mobile pod menom RTVS, teda som ho v minulosti (tiež) potreboval, no detaily si už nepamätám.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

praveze elektromer ostal rovnaky,
novy majitel ho ma priradeny vo svojom ucte
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ak sa plati od elektromera, tak plati, ze co nehnutelnost, to koncesionarska poplatok? Podla mna by sa mal rtvs za domacnost platit iba jeden poplatok, nie?

CheZteR ty platis teraz okrem toho poplatku viazany na byt/hodiny este aj iny poplatok? Ci iba tento, ktory neplatis?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ide o to na koho je odberné miesto. Ak máš 2, jedno je na teba a jedno na manželku napriklad, smola, platíš 2x
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Na osobu sa plati len za prvy elektromer, za dalsi uz nie.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Je to tam vsetko napisane, aj potrebne doklady, ale ked si to nestihol, tak tie upomienky zrejme bude treba riesit inak, zalezi aj na tom, ci si momentalne odberatelom elektriny, ak ano, si povinny sa opat nahlasit, ak nie, tak platit nemusis.

Inak mozno by som este vyskusal facebook, je to len taky tip, aj ked ti mozno konkretne neporadia, tak ti mozno daju spravny kontakt.
Ukončenie odberu elektriny

Zánik povinnosti platiť úhradu vznikne platiteľovi, ktorý ukončil odber elektriny v odbernom mieste v byte alebo v rodinnom dome, alebo pokiaľ platiteľ platil úhradu pričom nebol odberateľom elektriny.

Odhlásiť sa od platenia úhrady je platiteľ povinný do 30 dní od ukončenia odberu elektriny v odbernom mieste. Odhlásenie je možné vykonať prostredníctvom formulára.

Potrebné doklady:

1. doklad o ukončení odberu elektriny v odbernom mieste, pre ktoré bol platiteľ evidovaný dodávateľom elektriny ako odberateľ elektriny v domácnosti (doložiť všetky strany z vyúčtovacej faktúry od dodávateľa elektriny - doklad o ukončení odberu elektriny musí obsahovať dátum ukončenia odberu elektriny, meno odberateľa elektriny, adresu odberného miesta elektriny), alebo
2. doklad o zmene odberateľa elektriny v odbernom mieste, pre ktoré bol platiteľ evidovaný dodávateľom elektriny ako odberateľ elektriny v domácnosti.

V prípade, že sa odhlasujete z dôvodu, že ste neboli odberateľom elektriny, doložte doklad preukazujúci reálneho odberateľa elektriny za odberné miesto elektriny.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

bol som platitelom iba na tomto jednom odberom mieste, ktoreho som bol majitelom,
aktualne byvam v zahranici a mam trvaly pobyt na inej adrese, na ktorej plati koncesionarsky poplatok niekto iny
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V mieste tvojho trvalého pobytu je elektrina nahlásená na niekoho iného, kto platí aj koncesionárske poplatky. Tým pádom máš plné právo na zrušenie poplatku.

Ak sa nebudeš vedieť spojiť, môžem doma pozrieť emailové adresy konkrétnych ľudí, s ktorými sme si my v roku 2019 dopisovali. Možno teraz sú všetci na dovolenkách a treba počkať do 10.1.

Alebo surovo napíš list a pošli poštou.. uveď im tam svoje bývalé EIC číslo, ktoré by si mal nájsť na zmluve/faktúre s elektrárňami, RTVS sa furt oháňala EIC číslami...
retkvic
Addict
Addict

A do toho surovo napisaneho listu :) by som ešte doložil všetky naležitosti spomenute vyssie, plus by som tam este vlozil aj vytlacenu stranu z LV, kde uz nefigurujes ako vlastnik daneho bytu, zakruzkoval im to, den zapisu by koniec koncov mal byt aj datum pre ukoncenie tvojej povinnosti platit na to EIC platby(hoci to by ich zasa mohlo zmiast, lebo tuto povinnost spominaju iba ak sa nejedna o byt) a este tam spominaju uviest cislo sipo, pripadne variabilny symbol.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja sa este skusim spytat maklerky cez ktoru som predaval byt ci na to nema nejaky postup, a potom skusim vase rady
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Bohuzial obavam sa, ze ta peticia dopadne rovnako ako ta za odvolanie Simkovicovej.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je fajn, ze tisicka ludi z RTVS podpisala peticiu. Ale ak by prislo na lamanie chleba, tak kto vie, ze kolko z nich by bolo ochotnych podat vypoved (chapem, ze musia platit hypoteku, zivit deti, platit ucty, jest). Lebo mozno az to by bola cesta, aby unos RTVS zastavili.

Inak podobne tazkosti ma aj Markiza, kde riaditel spravodajstva zasahuje voci reportazam a otazkam smerovanym proti koalicii - https://domov.sme.sk/c/23295988/markiza ... chvil.html
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

druha vec je ze ci by to prave nevyhovovalo nasej vlade. 1000 rozumnych spravodajcov poda vypoved a mozu si tam dosadit svojich. premenovat RTVS na ereportTV a zase su o krok blizsie k tomu co chcu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Spravodajcov neni 1000. Su to dokopy ludia od upratovaciek, udrzbarov, scenaristov, osvetlovacov, reziserov, dramaturgistov, kameramanov, zvukarov, technikov, itckarov, moderatorov a inych. Par moderatorov zozenies kym budu vo vypovednej lehote, ale zohnat l tolko ludi obsluhujucich televiznu techniku, no nehrozi.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Tí čo sa smiali Arpádovej predpovedi, čo sa stane keď vyhrá Smer, Hlas a SNS, a že je nereálne ovládnuť krajinu, tak už sa asi toľko nesmejú.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

23.3. (6.4.) môže byť ďaľší šok.
retkvic
Addict
Addict

Mna len zaraza, ze ludom, aspon tym 40% je to v zasade "jedno". Pozeraju sa z hrozou ako im prstik po prstiku vkladaju tie nohy a ruky do rozkureneho kotla a oni v takej apatickej agonii s presvedcenim, ze sa o nich uz rohodlo len pozeraju ako sa to cele udeje.
Napísať odpoveď