Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
"nasilu to tlacit do celej populacie je neadekvatne" - samozrejme súhlasím.
"chory clovek ma byt doma v posteli a nelozit von" - kto to ustráži? Kým šlo o (prechodenú) chrípku - šlo o hovno (alebo zdravie konkrétneho hlupáka).
"komplexny system" - podľa mňa začína a končí zahltením (zasraním) kapacít nemocníc a vieš, že o tom niečo viem. Samozrejme s dôsledkom zbytočných úmrtí "odložených" nekoronových.
"ako vies, ze tu nadchu alebo chripku nemava v jednom termine tolko ludi?" - bývavalo, chríkové prázdniny a tak no nikdy s preplnenými nemocnicami.
"vsetky vtaky sa jej nazeru a pri dalsom zasadeni" - svet by bol krásny, ak by to bolo tak.
"opatrenia sa predsa mozu a maju menit v zavislosti na aktualnej situacii" - no tu tí pajáci robia viacmenej nedopatrenia a ak aj v podstate racionálne opatrenia - tak akosi neskoro a vlažne.
"ekonomicke a socialne skody" - súhlasím, viď predchádzajúci riadok.
"Slovensko vdaka neschopnej vlade caka..." - hodne prázdne vyjadrenie - vďaka v priemere tupým ľuďom, ona tá vláda sem nenapršala.
"percentualne podiely nezaockovanych" - sú problm. Mali sme šancu aj vďaka kedysi povinným očkovaniam mať percent podstatne viac s podstatne menšími dôsledkami.
Žiadny jednostranný pohľad nie je "dobrý". Dostať do rovnováhy počet tých, čo "obetujeme", aby to moc nepostihlo všetkých ostatných je zložité.
Ďalšia "vec" je postcovid - koho nezasiahol alebo nemá také prípady v relatívne blízkom okolí - to môže vidieť "optimisticky" a je to jeho právo. No končí tam, kde to v rámci svojho poznania vidí niekto iný inak.
...
"chory clovek ma byt doma v posteli a nelozit von" - kto to ustráži? Kým šlo o (prechodenú) chrípku - šlo o hovno (alebo zdravie konkrétneho hlupáka).
"komplexny system" - podľa mňa začína a končí zahltením (zasraním) kapacít nemocníc a vieš, že o tom niečo viem. Samozrejme s dôsledkom zbytočných úmrtí "odložených" nekoronových.
"ako vies, ze tu nadchu alebo chripku nemava v jednom termine tolko ludi?" - bývavalo, chríkové prázdniny a tak no nikdy s preplnenými nemocnicami.
"vsetky vtaky sa jej nazeru a pri dalsom zasadeni" - svet by bol krásny, ak by to bolo tak.
"opatrenia sa predsa mozu a maju menit v zavislosti na aktualnej situacii" - no tu tí pajáci robia viacmenej nedopatrenia a ak aj v podstate racionálne opatrenia - tak akosi neskoro a vlažne.
"ekonomicke a socialne skody" - súhlasím, viď predchádzajúci riadok.
"Slovensko vdaka neschopnej vlade caka..." - hodne prázdne vyjadrenie - vďaka v priemere tupým ľuďom, ona tá vláda sem nenapršala.
"percentualne podiely nezaockovanych" - sú problm. Mali sme šancu aj vďaka kedysi povinným očkovaniam mať percent podstatne viac s podstatne menšími dôsledkami.
Žiadny jednostranný pohľad nie je "dobrý". Dostať do rovnováhy počet tých, čo "obetujeme", aby to moc nepostihlo všetkých ostatných je zložité.
Ďalšia "vec" je postcovid - koho nezasiahol alebo nemá také prípady v relatívne blízkom okolí - to môže vidieť "optimisticky" a je to jeho právo. No končí tam, kde to v rámci svojho poznania vidí niekto iný inak.
...
toto je ten problem, samozrejme chori by mali ostat doma, ale nerobia to. keby teraz v kazdom obchode pri vstupe kontrolovali ci si chory ci zdravy bolo by to podstatne komplikovanejsie (aj otravnejsie pre ludi) ako ked tam stoji jeden sbskar a pozera ci mas na tvari respirator alebo nie.starysomar napísal: 02 feb 2022, 12:54 "chory clovek ma byt doma v posteli a nelozit von" - kto to ustráži? Kým šlo o (prechodenú) chrípku - šlo o hovno (alebo zdravie konkrétneho hlupáka).
ako si pisal beardie, treba sa pozerat na individualnu kulturu a spolocnost a vsetci vieme ako tu na slovensku fungujeme. (sme boli cez vikend v terchovej a som dietatu musel vysvetlovat ako je mozne ze narodnym hrdinom je zlodej
aj to porovanavanie s danskom je velmi narocne, lebo tam predpokladam ze je tiez uplne ina kultura a mozno sa ludia vedia lepsie spravat.
o nasich politikoch je uplne skoda rozpravat, co ze robia malo pre vyriesenie situacie a aj to co robia je zle vieme vsetci. uz ma ani nebavi sa kvoli tomu rozculovat (ten nonsens ze o hromadnom zdravi spolocnosti rozhoduju politici a nie odbornici...)
akonahle tu budeme mat tretiu po sebe iducu plus minus neskodnu variantu tak velmi rad prestanem nosit respirator. dovtedy si ho bez problemov budem davat kam pojdem.
nejde len o to ze omikron je viac menej bezproblemovy, ja proste nechcem byt chory ked nemusim a basta. sa nakazim a aj ked budem mat minimalne alebo ziadne priznaky tak musim byt v karantene, deti nemozu ist do skoly/skolky, nemozes ich von poriadne zobrat, uz nam z toho sibe totalne.
ty zase nemozes popriet, ze dopad omikronu je vyrazne nizsi ako akakolvek varianta predtym, omikron nie je delta, ani alfa, ani wuhanmLuks napísal: 02 feb 2022, 11:57 ale je to jedna vyznamna velicina, ktora vo vacsine pripadov zamedzuje tazkemu priebehu, resp. plneniu nemocnic. to popriet nemozes a preto ma to uvolnenie, resp. navrat k normalu zmysel.
zase sa tocime okolo ten jednej vety o adekvatnosti opatreni
ja nehovorim, ze zajtra sa maju zrusit vsetky opatrenia, ja hovorim, ze maju zostat opatrenia adekvatne velkosti hrozbyPreto ziadat taketo rozvolnenie teraz na SVK pri este dobiehajucej delte, by bolo skor kontraproduktivne.
mozeme diskutovat o tom, co presne to ma predstavovat, ale zatvaranie celej triedy na tyzden po jednom pozitivnom antigene, to je sprostost^n
preco to musim opakovat behom 2 dni styrikrat?
preco vnimas vsetko binarne?
toto je sice krasne, ale zase ignorujes vsetky ostatne vplyvy na obyvatelstvochoroba je nevyspitatelna pre jedinca. Niekto ma lahky, niekto tazky priebeh. Niekto nema cuch ani po dvoch mesiacoch, niekto ho strati na tyzden. Niekto ma postcovid, niekto nie. Niekto prezil, niekto zomrel. To, ze ty mas v tabulkach napisane ako sa statisticky covid sprava je jedna vec, ale to ako to vypali na danej konkretnej osobe je druha vec. A toto niektori ludia nechcu riskovat. Pochop, ze niekto proste nechce byt tou statistickou odchylkou, ktora zmorie, ma postcovid, tazky priebeh, ci ine komplikacie s tym spojene.
pred covidom bolo na Slovensku asi 5000 odvratitelnych umrti rocne a dalsie tisice umrti, ktore by mohli byt pri inych zivotnych navykoch ci obmedzeniach zachranene, 4 vlny covidu (2 roky) sposobili okolo 17500 umrti, to su porovnatelne cisla
lenze covidom svet nekonci, tie odvratitelne umrtia su tu stale a mozu rast, lebo bola zanedbana zdravotna starostlivost, pravidelne prehliadky, kontroly, testy
som presvedceny, ze do par rokov pocet odvratitelnych umrti stupne, nie kvoli covidu, ale kvoli nespravnym opatreniam, ktore v konecnom dosledku zabiju viac ludi ako covid
to IFR 0,3 % nie je z prsta vycucana hodnota, to je relativne exaktne cislo
ak ma Slovensko populaciu 5,4M, 0,3 % z toho je 16350 ludi, az napadne sa to podoba na pocet umrti
o vplyve na vzdelanost som sa vyjadril viackrat, to povazujem za najvacsie zlyhanie vlady
ak niekto veri, ze zmenou na OP+ sa omikronu zabranilo v sireni, je to naozaj len viera
par stran dozadu som dal ako priklad Francuzsko, kde su povinne covid passy pre vacsinu aktivit
omikron na Slovensku prudko vyleti a prudko padne a nikto tomu nezabranivysledok je taky, ze covidpass a podobne srandy maju vplyv na sirenie prinajlepsom limitovany, realne sa limitne bliziaci k nule
ocakavat, ze sa slovensky omikron sprava inak je naivne
viacmenej sa zhodneme, snad len tento bodstarysomar napísal: 02 feb 2022, 12:54"vsetky vtaky sa jej nazeru a pri dalsom zasadeni" - svet by bol krásny, ak by to bolo tak.
presne take spravanie covid a premorenie sposobuje, viz ta tabulka
ja to akceptujem a nemam s tym problem, len chcem, nech si kazdy robi podla moznosti co chce
ochrana ma byt individualna
este k tomu neustalemu noseniu: telo ma byt vystavene patogenom, ak nie je, tak sa jeho imunita horsi, zhodnotenie roka 2021 slovami odbornika:
„Dva roky se kryjeme respirátory a snažíme se izolovat. Povrchová slizniční imunita potřebuje virus znovu a znovu potkávat, aby se udržela. My si tuto imunitu respirátory potlačili. Virus se rozšířil, když jsme přestali dodržovat tolik nařízení, protože na podzim nebyl lockdown,“ míní Šinkora.„Děti i dospělí umírali na zápaly plic, které vyvolal RS virus. Ale to se nezjišťuje. Skončí v nemocnici se zápalem plic, který je bakteriální, ale ten přišel, protože se mu rozhodila imunita. Říká se tomu příležitostné zápaly plic a ty bývají často důsledkem napadení RS virem,“ popsal. „RS viry jsou pro mladší populaci daleko horší než SARS-CoV-2. Koronavirus je pro děcka až na naprosté výjimky méně nebezpečný. Rozdíl je v té novosti pro dospělé,“ dodal Šinkora.
Nič iné ako občianska povinnosť a malý dvor a velký bič na občanov tejto krajiny nepomože inak si rozbijeme ekonomiku aj zdravotnicky system na franforce. Potom nech nas tu lieči taký Famine a jemu podobní + kotleby, opozicia a další už ich vidím.
Lenze ked ignorujes statistiky tak mozem tvrdit ze zakazme auta a bude menej ludi umierat na cestach.mLuks napísal: 02 feb 2022, 11:57 A toto niektori ludia nechcu riskovat. Pochop, ze niekto proste nechce byt tou statistickou odchylkou, ktora zmorie, ma postcovid, tazky priebeh, ci ine komplikacie s tym spojene.
Sprisnime dostupnost vodicákov a potom by aj v automobilkách vyrabali menej vozidiel vdaka nižším výkonom ktoré su priam šialené a menej by sa znecistovalo zivotne prostredie.
A tiez by sme mali zacat burat mosty lebo obcas sa najde nejaky samovrah ktory z nejakeho skoci. A predsa musime kazdeho chranit, lebo ak nie tak nebudeme dostatocne humanny ani papezskejsi ako papez. Tak isto ako musime chranit kaskaderov, ktori sa rozhodnu nezaockovat. A politici s bozskym komplexom si na takejto agende radi zgustnu.
dufa niekto v iny napad konzilia ako zatvarat a cakat?Po odznení vlny omikronu pôjde pravdepodobne Slovensko trendom ako iné krajiny a budú sa uvoľňovať opatrenia. Pred stredajším rokovaním vlády to uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že sa o tom ešte plánuje poradiť s konzíliom odborníkov.
To nie je šťastné prirovnanie, pre toto predsa máme pravidlá cestnej premávky a vodičské oprávnenia. Či sa ti zdá, že môžeš autom jazdiť ako chceš a kde chceš? Na základe tých pravidiel sa v podstate nemusíš báť ísť na cestu, lebo rátaš s tým, že ich dodržiavajú aj ostatní a nezabijú ťa.wladas napísal: 02 feb 2022, 13:26 Lenze ked ignorujes statistiky tak mozem tvrdit ze zakazme auta a bude menej ludi umierat na cestach.
Samozrejme, že nehody existujú, ale aspoň tie pravidlá sú nastavené tak, aby sa im predchádzalo.
Teraz si vezmi existujúce pravidlá na ochranu zdravia, ktoré sa tu navrhujú zrušiť.
Časť ľudí proste chce rátať s tým, že pri dodržaní tých pravidiel má zabezpečenú istú mieru bezpečia, lebo pravidlá sú všeobecné a mali by ich dodržiavať aj ostatní. Samozrejme aj tu sa nehody dejú a rovnako sa choroby šíria aj za dodržiavania pravidiel, možno však aj z dôvodu ich nerešpektovania a ignorovania.
Iná časť ľudí požaduje pravidlá zrušiť z takých či onakých dôvodov. To by nastala situácia obdobná so zrušením pravidiel cestnej premávky - ideš na cestu ale vodiči už môžu jazdiť akokoľvek chcú a "záruka", že ťa nezabijú je preč, na križovatke sa pre istotu 4x obzrieš ale potom ťa aj tak vezme auto, ktoré prišlo nečakane z chodníka.
Poviete, že však choďte cestou individuálnej ochrany, ale pri nákazlivej chorobe respiračnej sústavy taká vec prakticky neexistuje. Samozrejme sa môže človek sociálne a pracovne odrezať od sveta aby sa individuálne chránil, ale do akej miery je toto reálne vykonateľné pre väčšiu časť populácie? Aj na úrovni jednotlivca sa nedá vôbec nechodiť nakupovať, nepracovať atď.
Pritom nie som vôbec zástanca aktuálnych opatrení a súhlasím, že nemá zmysel nechávať doma celé triedy kvôli jednému prípadu, ale v kontraste s tým zasa ľudia ignorujú aj úplne základné "opatrenia" ktoré by nikomu nemali robiť problém ich dodržať.
Preukázateľne chorý človek (s pozitívnym testom) a tiež človek s akýmikoľvek príznakmi by mal za tejto situácie proste ostať doma, ale ani to sa reálne nedeje. Celý čas vidím v práci ľudí so zjavnými príznakmi choroby respiračnej sústavy a som si istý, že moje pracovisko nie je nejakou výnimkou.
Čakať, že v tejto krajine ľudia budú dodržiavať akékoľvek odporúčanie (hoc len také, že ak si chorý tak ostaň doma) je proste nonsens a aj pri nastavených pravidlách je len malá časť, ktorá sa nimi reálne bude riadiť.
Vkladať akékoľvek nádeje na zdravý úsudok vygumovaného obyvateľstva, ktoré obhajuje ruského diktátora tyranizujúceho okrem iných aj svoj vlastný národ, je blud.
Áno, Dáni a Švédi a isto aj ďalšie národy môžu uvoľniť opatrenia a možno by to mohli urobiť aj bez vakcín a nezabiť si tým zároveň dôchodcov a ďalšiu časť obyvateľstva, ale určite to takto úspešne dokáže aj národ slovenský?
v com je realne nevykonatelne dat si bezplatne 3 davky vakciny, nosit naraz rusko a respirator, pravidelne cvicit, zdravo jest a celkovo neustale posilnovat svoju imunitu?Poviete, že však choďte cestou individuálnej ochrany, ale pri nákazlivej chorobe respiračnej sústavy taká vec prakticky neexistuje. Samozrejme sa môže človek sociálne a pracovne odrezať od sveta aby sa individuálne chránil, ale do akej miery je toto reálne vykonateľné pre väčšiu časť populácie? Aj na úrovni jednotlivca sa nedá vôbec nechodiť nakupovať, nepracovať atď.
clovek, co toto robi, nemoze mat horsi ako mierny priebeh
v com je teda problem?
=============
dufam, ze rovnake opatrenie bude okamzite zavedene aj v skolstvePovinné testovanie vo firmách by sa malo zrušiť. Povedal to minister Lengvarský počas rokovania vlády. „Ak sa prijme uznesenie, testovať vo firmách by sa už nemalo.“ Dodal, že testovanie raz do týždňa podľa neho nemá význam.
Myslím ochrana v zmysle nenakaziť sa, nie pokúsiť sa vybudovať si čo najlepšiu šancu na miernejší priebeh.
Sú ľudia, ktorí majú iné závažné zdravotné problémy, mnohé nesúvisiace so životosprávou a stravou a všetko vyššie uvedené im nemusí stačiť.
Hej viem, smola pre nich, však nám na druhom brehu, kde je tráva zelenšia, sa ľahko krčí plecami.
Sú ľudia, ktorí majú iné závažné zdravotné problémy, mnohé nesúvisiace so životosprávou a stravou a všetko vyššie uvedené im nemusí stačiť.
Hej viem, smola pre nich, však nám na druhom brehu, kde je tráva zelenšia, sa ľahko krčí plecami.
to je presne o tom pomere, ako velmi mame obmedzit a casto aj pokazit zivot inym, aby sme zachranili jednotky ludi
Súhlasím, preto to obmedzenie a pokazenie života treba rozdeliť na kategórie.
Je to obmedzenie, ktoré ti reálne významne škodí a ty s tým nemôžeš nič urobiť? Zlé obmedzenie (viď zatváranie tried).
Je to obmedzenie, ktoré ti reálne škodí, ale ty vieš podniknúť kroky, aby sa na teba neaplikovalo? Podnikni vyžadované kroky.
Je to obmedzenie, o ktorom sa rozkrikuješ, ako ti škodí ale v skutočnosti ti je len nepohodlné alebo ho z nejakého princípu odmietaš? Tu to bude asi len o bezohľadnosti.
Je to obmedzenie, ktoré ti reálne významne škodí a ty s tým nemôžeš nič urobiť? Zlé obmedzenie (viď zatváranie tried).
Je to obmedzenie, ktoré ti reálne škodí, ale ty vieš podniknúť kroky, aby sa na teba neaplikovalo? Podnikni vyžadované kroky.
Je to obmedzenie, o ktorom sa rozkrikuješ, ako ti škodí ale v skutočnosti ti je len nepohodlné alebo ho z nejakého princípu odmietaš? Tu to bude asi len o bezohľadnosti.
veď to ani nepopieram a ani neobhajujem súčasne opatrenia na SVKbeardie napísal:ty zase nemozes popriet, ze dopad omikronu je vyrazne nizsi ako akakolvek varianta predtym, omikron nie je delta, ani alfa, ani wuhan. zase sa tocime okolo ten jednej vety o adekvatnosti opatreni
ostatné veci...riešili sme dôvody uvoľovania v dánsku, najpodstatnejší faktor prečo uvoľnujú je, že sú dostatočne zaočkovaní. A plus xyz ďalších faktorov, aby si zas sa neopakoval.
reakcia na nevyspitateľnosť bola hlavne o tom, že nemôžeš chcieť od každého človeka aby sa dobrovoľne nakazil, teda aby sa premorila spoločnosť, len preto lebo štatisticky ti to vychádza, že istým skupinám sa nič nemôže stať. Písal som o tom, že niekto to proste nechce riskovať. Tak ako ty máš názor, že nemôžme od každého žiadať aby sa zaočkoval (teda povinné očkovanie), tak nemôžeš ani ty od každého chcieť aby sa dobrovoľne nakazil.
ale bullshit, aj ľudia ktorí sa boja lietania ignorujú štatistiky, keďže štatisticky je letecká doprava najbezpečnejšou dopravou. A tiež ich nenasačkuješ do lietadla nasilu.wladas napísal:Lenze ked ignorujes statistiky tak mozem tvrdit ze zakazme auta a bude menej ludi umierat na cestach.
Ja ale nevravím o zázakoch či obmedzeniach. To bola reakcia na to, že prečo sa niekto nechce dobrovoľne nakaziť, aj keď poznáme štatistiku podľa ktorej sa mu nič nestane.
ja rozumiem, preco si asi myslis, ze najpodstatnejsi faktor je miera preockovania (lebo to povedala jedna pani), ale nesuhlasim
podla mna je ten najpodstatnejsi faktor dopad omikronu
ja neziadam od kazdeho cloveka, aby sa dobrovolne nakazil, ja hovorim, ze:
1. drviva vacsina populacie sa s omikronom stretne
2. ma byt preferovana individualna ochrana s niektorymi presne specifikovanymi vynimkami
medzitym oznamuje uvolnenie vsetkych* opatreni Svajc (zhodou okolnosti na samom vrchole vlny) a od 1.3. Finsko, schyluje sa od 28.2. aj v Cesku * - povacsine okrem specifickych vynimiek, viz koniec mojho druheho bodu
Autoeditácia príspevku po 20 min 24 sek:
cakal som, kedy sa toho chyti nejaky slovensky platok, ocakaval som skor postoj, vyhrala pravda: https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/61 ... clanok_box
vyberam highlighty
podla mna je ten najpodstatnejsi faktor dopad omikronu
ja neziadam od kazdeho cloveka, aby sa dobrovolne nakazil, ja hovorim, ze:
1. drviva vacsina populacie sa s omikronom stretne
2. ma byt preferovana individualna ochrana s niektorymi presne specifikovanymi vynimkami
medzitym oznamuje uvolnenie vsetkych* opatreni Svajc (zhodou okolnosti na samom vrchole vlny) a od 1.3. Finsko, schyluje sa od 28.2. aj v Cesku * - povacsine okrem specifickych vynimiek, viz koniec mojho druheho bodu
Autoeditácia príspevku po 20 min 24 sek:
cakal som, kedy sa toho chyti nejaky slovensky platok, ocakaval som skor postoj, vyhrala pravda: https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/61 ... clanok_box
vyberam highlighty
viac ako rok opakujem, ze vyhodenie staroci skusenosti a desiatky rokov vedeckeho konsenzu z okna a nastolenie totality po vzore Ciny je presnym opakom toho, co sa malo spravit, voila, nech sa paciLockdowny sú zbytočné, ukazujú dáta z USA
Lockdowny počas prvej vlny pandémie koronavírusového ochorenia COVID-19 na jar 2020 znížili úmrtnosť na covid v Spojených štátoch a Európe iba o 0,2 percenta, vyplýva z metaanalýzy viacerých štúdií, ktorú zverejnila Univerzita Johnsa Hopkinsa.
„Zatiaľ čo táto metaanalýza dospela k záveru, že lockdowny mali malý alebo žiadny vplyv na verejné zdravie, priniesli obrovské ekonomické a sociálne náklady tam, kde boli prijaté… V dôsledku toho sú politiky lockdownov nepodložené a mali by byť odmietnuté ako nástroj pandemickej politiky,“ uviedli vedci.
„Nenachádzame takmer žiadne dôkazy o tom, že nariadené lockdowny v Európe a Spojených štátoch mali výrazný vplyv na úmrtnosť na COVID-19,“ napísali vedci.
Taktiež preskúmali nariadenie zákazu vychádzania z domu. Štúdie, ktoré sa zaoberali iba nariadeniami zákazu vychádzania z domu, zistili, že znížili úmrtnosť na COVID-19 o 5,1 percenta.
Avšak štúdie, ktoré sa zaoberali nariadeniami zákazu vychádzania z domu spolu s ďalšími lockdownovými opatreniami, zistili, že zákaz vychádzania z domu v skutočnosti zvýšil úmrtnosť na COVID-19 o 2,8 percenta. Vedci dospeli k záveru, že obmedzenie zhromažďovania mohlo v skutočnosti zvýšiť úmrtnosť na COVID-19.
„Lockdowny však často obmedzujú prístup ľudí na bezpečné (vonkajšie) miesta, ako sú pláže, parky a zoologické záhrady, alebo zahŕňajú povinné prekrývanie dýchacích ciest vonku alebo prísne obmedzenia zhromažďovania vonku, čo núti ľudí stretávať sa na menej bezpečných (vnútorných) miestach.“
Výskumníci poukázali aj na ďalšie nezamýšľané dôsledky lockdownov, ako sú rastúca nezamestnanosť, znížená školská dochádzka, nárast prípadov domáceho násilia a nárast predávkovania liekmi.
No je to jeden výskum, v ktorom ale treba rátať s takým vysokým počtom vstupných premenných, že sa mi vidí dosť odvážne interpretovať jeho výsledky v tak exaktných číslach a v takomto tvrdení.
Už sme počas pandémie videli obrovské chybovosti pri výpočtoch predpovedania šírenia vírusu, tuto sa mi to vidí ale ďaleko komplikovanejšie dostať sa k výpovedným záverom. To akože nasimulovali alternatívnu realitu, v ktorej lockdown nebol a porovnali úmrtnosti so skutočnosťou?
Už sme počas pandémie videli obrovské chybovosti pri výpočtoch predpovedania šírenia vírusu, tuto sa mi to vidí ale ďaleko komplikovanejšie dostať sa k výpovedným záverom. To akože nasimulovali alternatívnu realitu, v ktorej lockdown nebol a porovnali úmrtnosti so skutočnosťou?
nie, je to metastudia
tych studii bude stale viac a dost ludi bude prehodnocovat svoje nazory
tych studii bude stale viac a dost ludi bude prehodnocovat svoje nazory
No konečne po dvoch rokoch som dostal covid, príznaky ako pri chrípke. V pondelok vyššie teploty až 39.3, utorok som bol na pcr teste suchý kašeľ a hlieny, dneska streda mi prišla sms pozitív, ale už sa cítim relatívne v pohode. Suma sumárom, hovorím zo svojej osobnej skúsenosti, z 2roky strašenia bol pre mňa jeden deň nepríjemný, keď som mal tie teploty. Po tejto skúsenosti sa neplánujem naďalej zaočkovať, tým nechcem nikoho odrádzať, moje telo, môj chrám.
"Fox New pisala, ze". ako uz tam staci. nehovoriac o pravde, kde snad okrem cestnej siete a historickych autach pravdu nepisu. O tom, ze niekto kto je odporca co i len naznakov lavice bude citovat socialisticku tlac, ani nehovoriac.
Anyways, pozrieme sa na grafy umrti, lebo tie maju nasi kamarati radi, z US a vidime, ze v Kalifornii, kde museli byt doma maju nizsiu umrtnost ako na Floride, kde vidlacky guverner zakazal cokolvek, co by mohlo branit virusu sirit sa:
https://graphics.reuters.com/world-coro ... ed-states/
Nehovoriac o tom, ze to postrada stret so sedliackym, ako "skodlivost respiratorov". Ak robis vsetko preto, aby si nedostal a nesiril virus, tak by nebudes mat vacsiu umrtnost.
Alebo mas na nic nastavene pravidla a preto nieco co na papieri funguje dokonale nefunguje v praxi. V UK boli lockdowny. Vonku sa chodit mohli, zavrete snad boli len kutiky parkov s preliezkami. Nikdy sa nevyzadovalo a nevymahalo prekryvanie dychacich ciest vonku. Bolo a je to dobrovolne. A v umrtnosti je na najvyssich prieckach.
Takze cely ten eleborat neobsahuju pravdive informacie, alebo dosahuje nespravne zavery.
Misko, ak by som hnusny a inym ludom by som zelal zle, doprial by som ti vratit sa o par mesiacov v case naspat a uzit si deltu. Ty strasenie a jeden den. Ale ja tak hnusny nie som a tebe aj Vladovi prajme rychle zotavenie sa.
Anyways, pozrieme sa na grafy umrti, lebo tie maju nasi kamarati radi, z US a vidime, ze v Kalifornii, kde museli byt doma maju nizsiu umrtnost ako na Floride, kde vidlacky guverner zakazal cokolvek, co by mohlo branit virusu sirit sa:
https://graphics.reuters.com/world-coro ... ed-states/
Nehovoriac o tom, ze to postrada stret so sedliackym, ako "skodlivost respiratorov". Ak robis vsetko preto, aby si nedostal a nesiril virus, tak by nebudes mat vacsiu umrtnost.
Alebo mas na nic nastavene pravidla a preto nieco co na papieri funguje dokonale nefunguje v praxi. V UK boli lockdowny. Vonku sa chodit mohli, zavrete snad boli len kutiky parkov s preliezkami. Nikdy sa nevyzadovalo a nevymahalo prekryvanie dychacich ciest vonku. Bolo a je to dobrovolne. A v umrtnosti je na najvyssich prieckach.
Takze cely ten eleborat neobsahuju pravdive informacie, alebo dosahuje nespravne zavery.
Misko, ak by som hnusny a inym ludom by som zelal zle, doprial by som ti vratit sa o par mesiacov v case naspat a uzit si deltu. Ty strasenie a jeden den. Ale ja tak hnusny nie som a tebe aj Vladovi prajme rychle zotavenie sa.
dokonaly clanok z 15.5.2020, preco su lockdowny absolutne nevhodnym riesenimbeardie napísal: 02 feb 2022, 20:39viac ako rok opakujem, ze vyhodenie staroci skusenosti a desiatky rokov vedeckeho konsenzu z okna a nastolenie totality po vzore Ciny je presnym opakom toho, co sa malo spravit, voila, nech sa paci
https://www.aier.org/article/the-2006-o ... down-idea/
vsetky z popisanych negativnych predpokladov sa naplnili a nezachranili ludi, prave naopak
moje oblubene Svedsko ma celkovo menej umrti ako Slovensko s polovicnou velkostou populacie