Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa aacid »

ja s tym mam tiez niekedy problem, zalezi od strihu ponozky. treba skusat a najst si take co vyhovuju a potom kupovat iba tie. ja to ale neriesim, v poslednom case, nechapem preco, nicim ponozky tak rychlo (vsetky mam po par tyzdnoch vysuchane zospodu az je tam diera) ze mi zena nestiha kupovat nove :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

gogo956 napísal: 22 feb 2022, 7:11 Proste mam geneticky hrube lýtka, daju sa niekde kupit ponozky ktore su hore volnejsie? ďakujem
Keď som toto čítal, neviem prečo, ale spomenul som si na Cartmana zo South Parku, ako hovorí, že má ťažké kosti. :D

Dedo si odomňa bral staré vyťahané ponožky, takže asi má s týmto problém veľa ľudí. Keď som dostal nejaké farebné prémiové ponožky, tak väčšinou tie boli takéto úzke. A lacné obyč. ponožky z Lidla sú v pohode.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pritom som pomerne štíhli, resp primerane vysportovany, ale mam od detstva predispoziciu na mohutnejšie nohy. Tie bambusaky ale budu riesením, uz som nasiel aj inde, ze su v tomto pripade dobré a nestahuju zbytocne.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Presne niekedy banka pri hypoteke od ĺudí žiada aby im niekto rucil majetkom? Ved ten samotny dom ktory sa stavia je rucenie. Alebo? 🤔
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ten, ktorý hypoteticky nemusí ani existovať? :D (môže sa stať X vecí, ktoré jeho dostavaniu zabránia)

Navyše ten dom (ktorý sa stavia) možno ani nemusí mať takú hodnotu, akú požaduješ, kým nie je dokončený. Napr. pri dome, ktorý je v určitom štádiu stavby ti môže znalec povedať, že ti dá skutkový stav na hodnotu 150 tisíc, pričom reálna aktuálna hodnota môže byť aj cez 200 (a hodnota po dostavaní aj cez 250), len proste to nie je hotový dom.

Zrejme ti určitú sumu dajú aj na základe projektu - toto ale neviem.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nie je to až tak banálna otázka ale vzhladom k tomu, že sa tu ludia čím skor vyjadria tak to napíšem sem tak vopred dakujem za odpovede.
Tí ludia ktorí boli uplne celý minulý rok nezamestnaní a nepoberali absolutne žiadne dávky, tiež podávajú daňové priznanie do 31.3.2022?
Alebo povinnosť podať daňové priznanie pre takýchto ludí odpadá?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ viem, všetky dávky (sociálne, hmotná núdza, nezamestnanosť atď) sú oslobodené od dane z príjmu, čiže aj keby poberal celý rok dávky a nemal žiadny iný príjem podliehajúci zdaneniu, nemusí podávať daňové priznanie.
https://www.financnasprava.sk/sk/obcani ... aNezdanuju

Autoeditácia príspevku po 1 hod 54 min 21 sek:
Inak čo znamenajú skratky CDI a ZMP?
https://ecv.stofi.sk/

Preklikal som sa ešte na iné stránky, ale vysvetlenie týchto skratiek som nikde nenašiel.. resp. tie skratky sú toľkokrát spomenuté, že sa neviem dopátrať k nejakému príspevku, ktorý by ich vysvetľoval:
https://www.k-report.net/discus/message ... /1875.html
http://www.spz.unas.cz/hlavna.html
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Skusim pomoct teraz ja tebe. CDI mi príde asi ako nejaké pracovisko čiže Centrálny dopravný inšpektorát - na žiadosti vybavované elektronicky ZMP to neviem, ale tipoval by som to niečo priamo s evidenčnými značkami, zrejme ich evidencia v systéme.
https://www.k-report.net/discus/message ... 1578996070
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hmmmm... takže CDI asi budú značky vydané cez Centrálny dopravný inšpektorát ako píšeš. Čiže majiteľ auta si všetko vybaví elektronicky a EČV mu bude doručená domov.
https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&spr ... i-do-prace
Sedí to aj s históriou videní CDI značiek na stofi.sk, začalo to rokom 2020. Asi sú o pár písmeniek vopred ako pri bežnom výdaji. Napr. v mojom KE okrese teraz začali vydávať OC, ale v CDI histórii už sú OK alebo OL. Konkrétne som potreboval preveriť jedno auto s OK značkou a nešlo mi do hlavy, prečo je tam taký veľký písmenkový skok! A aj by to sedelo, že OC majú na košickom DI a OL zasielajú zo Slovenskej Lupče.. :)

A ZMP bude asi niečo ako značka pre "papalášov", zvyčajne tam sú furt rovnaké číslice 444, 555, 666 atď.. :)

Dík za nakopnutie! ;)
Hensym
VIP
VIP

Dnes na mňa narazila nejaká anketa "smart banka roka" a prekvapilo ma, koľko ľudí tam ospevovalo e-bankovníctvo Tatra Banky (banking, appka) a doslova písalo, že ostatné banky sú oproti TB v tomto ako za opicami. Rovnako na pobočke TB mi pani asi 3x prízvukovala, že majú "najlepšiu aplikáciu".

Ja používam už takmer 15 rokov účet v SLSP (aktuálne teda George) a posledné týždne som mal možnosť pracovať s appkou TB a moja otázka znie - čo konkrétne ich appka ponúka, čo nemá spomínaná SLSP minimálne rovnako dobre (iné banky neviem posúdiť), ak nie aj intuitívnejšie? Pretože snažím sa na to pozerať aj z pohľadu web developera, čo trochu vidí aj do UX, použiteľnosti a pod., a celkom tam tie exkluzívne benefity TB voči iným bankám nevidím. Nepodarilo sa mi nájsť niečo, čo by v SLSP nefungovalo minimálne rovnako dobre.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hensym

to by zaujimalo aj mna. Osobne si myslim ze vela ludi ktorí v mediach tak ospevuju e-bankovníctvo Tatra Banky su v skutocnosti osoby nejako na tom zainteresovane a nie je to teda objektivne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ak je relatívne najviac používateľov nejakej banky a hodne z nich zahlasuje (možno sa skôr dozvedia o hlasovaní od svojej banky) - vyhraje "anketu".
Osobne som mal TB dlho aj opakovane no nikdy viac.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym: Ja by som povedal, ze je to marketing. Alebo s tym zacali este pred Gorgom alebo v dobach ked nejaka bakna mala elektronicke bankovnictvo v niecom ako flash/silverlight a pokracuju v tom doteraz beh ohladu na okolity svet.
gogo956
Redeemer
Redeemer

IB /appku Tatry nepoznam, ale mozno ich maju naozaj take dobre. Lebo co mam skusenost tak byvaju medzi bankami v tomto naozaj velke rozdiely. Napr mi velmi dlho trvalo dokym som si zvykol na IB Mbank a podla mna ani nie je prehladny, ale nakoniec som spokojny lebo ked clovek vie kde co tak si nastavi vsetko mozne co je super. Zase taka Rajfka ma podla mna sice prehladny IB ale malo nastaveni.
Hensym
VIP
VIP

harrison: Heh, paradoxne si pamätám, že TB mala IB vo flashi asi ako posledná, už v čase, keď aktívne hrozili ukončením podpory. :D Potom spravili skok z 0 na 100.

gogo: Niektoré banky sú v tomto naozaj veľmi zlé. Napríklad Prima má (alebo aspoň mala minulý rok) internet banking doslova ako z roku 2010, tým by som dal za ten IB doslova facku. Akú majú appku, to neviem. Tatra má tú appku veľmi fajn (aj keď trošku nerozumiem zmyslu čítačky a potrebe aktivovať aplikáciu pri každej zmene telefónu, na pobočke, alebo na infolinke), appka je pekná, praktická, moderná, no nenašiel som tam nič, čo by sa mi v George-ovi nezdalo rovnaké, alebo dokonca lepšie. Tie osoby, od ktorých som toto počul určite neboli zainteresované v TB, ale marketing tam funguje. Tatre sa (veľmi úspešne) darí robiť umelo exkluzívny marketing, podobne ako to robí Apple so svojimi produktami.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

S tym dobrym PR Tatra banky suhlasim ale odjakziva patrili medzi banky s najlepsim IB, neskor aj s appkou.
To uz ale nejaky ten piatok neplati. Uz maju silnu konkurenciu s CSOB, Mbank, SLSP (ked konecne poriadne dorobili kripla Georga)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Tatra stale sa snazi ťažiť zo svojej uspesnej historie, v minulosti, 15 a viac rokov dozadu bola naozaj v mnohych veciach na tu dobu pokrokova až revolučná a preto mohla aj pytat pomerne vela za svoje sluzby. Ale dnes je medzi bankami konkurencia velka. Ja mam viacero bánk, ale najdlhsie som v Mbank a pre moje potreby je uplne super.//aj ked prevody nema najrychlejsie/
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Hensym napísal: 05 mar 2022, 19:47 čo konkrétne ich appka ponúka, čo nemá spomínaná SLSP minimálne rovnako dobre (iné banky neviem posúdiť), ak nie aj intuitívnejšie? Pretože snažím sa na to pozerať aj z pohľadu web developera, čo trochu vidí aj do UX, použiteľnosti a pod., a celkom tam tie exkluzívne benefity TB voči iným bankám nevidím. Nepodarilo sa mi nájsť niečo, čo by v SLSP nefungovalo minimálne rovnako dobre.
neviem či najlepšia, ale v porovnaní s mBnak, ktorú som mal ako bočnú banku a georgom, ktorého má mama mi príde intuitívnejšia, na pohlaď krajšia, prepracovanejšia. Možno len subjektívny pohľad, lebo do nej pozerám už pár rokov. na IB som nebol ani nepamatam.

Čo sa týka funkcionalit,ktoré slsp nemá, tak čo som tak narýchlo zistil, tak je to výber z bankomatu mobilom. (ak náhodou má tak beriem spať) U mna často využívaná vec.
Nahradíme platobné karty telefónmi? Hotovosť z bankomatu sa dá vyberať aj cez smartfón
TB s tým prišla ako prvá už 2014 a zároveň je to prepracovanejšie než to ma VUB, dlhší čas platnosti kodu a limit 500€, možnosť pridať poznámku, vybrať si či chceš tlačiť aj potvrdenku.

A generovanie jednorázoveho čísla karty je v georgovi? TB appka vygeneruje virtuálnu jednorázovú platobnú kartu, ktorú použiješ pri nákupe cez net.

ostatné veci sú myslím rovnaké, založenie účtu cez appku, zmena udajov cez appku, uver, investovanie, inkaso, vyžiadanie platby cez qr kod, alebo payme, spending report vs finančný manažer,
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

maju ine banky spending reporty? viem ze moja zena to celkom pouziva v TB. ja mam unicredit a tiez tam je take nieco ale cela ta unicredit aplikacia je taka krkolomna ze ju zapinam len ozaj ked treba.
ale tiez mam pocit ze TB aplikacia uz nie je nic prevratne, vzdy bola popredu pred ostatnymi bankami ale uz ju teraz dobiehaju.
pre mna internet banking nebolo nikdy nic extra podstatne, realne mam velmi malo dovodov preco to zapinat. vacsinou na skontrolovanie stavu mi stacia notifikacie a peniaze posielam mozno tak raz za mesiac, max.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

mLuks napísal: 07 mar 2022, 18:03 A generovanie jednorázoveho čísla karty je v georgovi? TB appka vygeneruje virtuálnu jednorázovú platobnú kartu, ktorú použiješ pri nákupe cez net.
To mam aj cez slsp, ale nie cez georga ale cez Google Pay. (Osobne niesom zastanca mobilneho bankovnictva.)
Napísať odpoveď