Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 20 jún 2022, 19:54 Myslis citaciu s 2M ludi, teda zhruba 3% obyvatelov Britanie?
jop, skus si to precitat, zase
Ano, zlomok promile je viac ako 0, no ≠ 3% :)
super, blizime sa
su teda tie vety identicke?

co anketa?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Precital. 2M, zruba 3% obyvatelov Britanie, ktori mali SARS2 mali priznaky viac ako 4 tyzdne po tom, ako sa nakazili.
Neviem kde si tam dopocital definiciu 12 tyzdnov, ale 12 = 4 a viac. Ci? A stale 3% ≠ zlomok promile.

Tak este raz: v Tvojom svete tie dve vety identicke su, vzhladom na rozdielny vyznam cisel v case. V mojom svete nie su.
beardie
Redeemer
Redeemer

vsetko to bolo vysvetlene 16.6., staci citat s porozumenim
3 % ludi mali nejake problemy 4+ tyzdne celkovo od pociatku pandemie, co sa ani neda oznacit za postcovid, lebo pre ten treba problemy aspon 12 tyzdnov
ten podcast@7:53 napísal:NICE defines postcovid as signs and symptoms that continue for more than 12 weeks after you've had an initial covid diagnosis
1
Post-COVID-19 syndrome: signs and symptoms that develop during or after an infection consistent with COVID-19, continue for more than 12 weeks and are not explained by an alternative diagnosis
2
Presence of long covid symptoms at least 12 weeks after infection over the follow-up period 3 February to 5 September 2021.
3
What is long Covid?
Long Covid is a term to describe the effects of Covid-19 that continue for weeks or months beyond the initial illness.

The health watchdog the National Institute for Health and Care Excellence (NICE) defines long Covid as lasting for more than 12 weeks
tvoja neschopnost je donebavolajuca

to, ze to u niekoho trvalo pred 2 rokmi viac ako 12 tyzdnov este neznamena, ze to ma doteraz...
pretozeeeee => kurz anglickeho jazyka, minuly cas sa u pravidelnych slovies tvori pridanim koncovky -ed k slovotvornemu zakladu, radixu
2M people in the UK, which is ruffly 3 % of the population, who reported that they were experiencing covid symptoms for more than 4 week after they got covid
btw, 4<12, takze sa za postcovidakov podla definicie oznacit nemozu
v Tvojom svete tie dve vety identicke su
nie su, aj ked sa o zem hodis
potvrdili to uz viaceri, nie len ja

fakt budes opakovat, co si ja "myslim", aj ked to nie je nikde napisane, prave naopak? :lol:
Spoiler
a ked ho oznacim za blbecka, tak sa uraza
jackb
Redeemer
Redeemer

Keby si pocuval s porozumenim, tak opytane maju priznaky aj viac ako 12 tyzdnov po tom ako dostali SARS2. Takze vsetko na poriadku.
Kde som zle prelozil minuly cas? Dalsie lzi na moju osobu? :)
Keby bola anketa objektivna, tak aj po tomto by si mal dovod na strach. Esteze je iste, ze objektivna nebude.

Viaceri? Niekto iny okrem Blastibita?
Tak ako si nedopocuval podcast, videl si ako som zle prelozil minuly cas, tak si myslis, ze tie dve vety su identicke. Mozes sa aj na hlavu stavat. Poslednym vystupom si to dokazal :)
beardie
Redeemer
Redeemer

kolko z tych 3 milionov ma postcovid? podla definicie musia mat priznaky aspon 12 tyzdnov, kolko bolo takych? lebo podcast hovori len o 3 milionoch, ktori to maju historicky 4 tyzdne, to sa za postcovid, podla definicie, oznacit neda, a par jednotlivcov uz vonkoncom nie su 3M

predstav si, ze s niektorymi ludmi komunikujem aj prostrednictvom inych platforiem a pozname sa aj osobne, dokonca aj na dovolenke sme spolu boli

ja si myslim, ze su identicke? nie, ja si to nemyslim, podporil som to aj viacerymi mojimi vetami a grafom :)
myslis si to len ty, tazko povedat z akeho dovodu, ale ziaden sa nezaklada na pravde, len na tvojom pocite
mas nejaku divnu obsesiu prave v tomto pripade, cim to je?
co tym sledujes?

preco by nemala byt anketa objektivna? :-P
jackb
Redeemer
Redeemer

e? preco sa mna pytas kolko z 2M ludi ma postocovid dnes. Ty si napisal, ze postcovid moze mat len zlomok promile. 2M z 66M su 3%. Nie zmolok promile.

Ja som spochybnil, ze sa poznas s inymi ludmi a ze s nimi komunikujes? Mozes mi toto tvrdenie dokazat?

Ano myslis si to. Netrafis sa do IFR ci hospitalizacii; vzostup pripadov oznacis za pokles a este aj vulgarne urazas; nemas pravdu ohladom klimy v Kalifornii, na Floride a v JAR; nemal si pravdu ohladom premorenia Indie;... a stale to prezentujes, ze v tych a mnohych inych dalsich tvrdeniach mas pravdu. Preco mas problem prave s "pod 65 nikto nemoze zomriet", aj ked to do Tvojho sveta ohnutnej reality sedi uplne, aj ked mozes grafy aj vsetko? :) Co tym sledujes?

Ako som uz napisal, no nie som ako Ty, kto sa odmieta opakovat: nikto nebude odpovedat na otazku "kto argumentoval lepsie?" lebo za toto co robis by si nemal sancu. Budu hlasovat podla toho kto je pre nich viac chrumkavy.
tak si dovolim pripomenut:
hlavne testovat testovat testovat, desiatky tisic denne je minimum, k tomu dosledne dohladavat zdroje ochoreni a tych ludi izolovat
beardie
Redeemer
Redeemer

Flegr poslal do obehu formular o covide, dost velka cast otazok je zavadzajuca, pripadne spaja nesuvisiace skutocnosti
skoda, ze som si ich nepoznacil, ale jeden prikladov konkretne: moznosti na odpoved na 6-stupnovej skale od urcite ne po urcite ano (skaly sa maju robit s neparnym poctom stupnov, ale co ja budem pana profesora poucovat)
Vakcinace proti covidu je riziková, zdravý mladý člověk by se jí měl raději vyhnout.
+ viacero podobnych na vyber z 2 zlych moznosti, vela manipulacie a zavadzania

kazdopadne, cast sa venuje aj inteligencii a presnosti
Jak jste dopadl(a) v testu reakčních dob zatím nejde určit, ale už teď je jasné, že z 15 možných bodů jste získal(a) 15 bodů. Ženy v tomto testu získávají v průměru 13,3 bodů, muži 13,1 bodů.
V testu verbální inteligence jste záskal(a) 10 bodů z 12. Ženy získávají v tomto testu v průměru 9 bodů, muži 9,4 bodů.

Autoeditácia príspevku po 32 sek:
jackb napísal: 21 jún 2022, 11:00 e? preco sa mna pytas kolko z 2M ludi ma postocovid dnes. Ty si napisal, ze postcovid moze mat len zlomok promile. 2M z 66M su 3%. Nie zmolok promile.
ja mam pocit, ze zmolok si len ty
ked si nevyspany, tak robis chyby, pokoj v dusi ti zelam

2M z 66M maju postcovid? nejaky zdroj? lebo ako sme sa uz 3x porozpravali, pre postcovid musi mat clovek problemy 12+ tyzdnov, to je definicia
ty tu stale operujes s ludmi, ktori maju problemy 4+ tyzdne, nie 12
12>4, tych milionov tolko nebude

Autoeditácia príspevku po 3 min 55 sek:
jackb napísal: 21 jún 2022, 11:00Ja som spochybnil, ze sa poznas s inymi ludmi a ze s nimi komunikujes? Mozes mi toto tvrdenie dokazat?
tato veta bola reakcia na to, ze viaceri ludia potvrdili, ze tie vety identicke nie su
Viaceri? Niekto iny okrem Blastibita?
takze ano, viaceri, okrem blastbita
Preco mas problem prave s "pod 65 nikto nemoze zomriet"
lebo je to klamstvo, kedze som nic take nikdy nenapisal :smt006
nikto nebude odpovedat na otazku "kto argumentoval lepsie?"
blastbit by odpovedat chcel, takze teza o "nikto" pada
dokonca aj ja by som hlasoval :)

takze ju spustime? :)

Autoeditácia príspevku po 1 hod 27 min 34 sek:
ano, to bolo pred Velkou nocou 2020, cize este predtym, ako bolo zname IFR a este predtym, ako som si zistil doporucene WHO opatrenia

dokonca som navrhoval tvrde lockdowny pocas Velkej noci (realne lockdowny, nie tie trapne hry), kedze hodnota smrtnosti 0,3 nebola vseobecne akceptovana a nebol dostatok dat
je tu krasne vidiet ako sa moj nazor vyvija na zaklade faktov a reality
ja nemam problem svojim postom celit a vysvetlit ich, opat
jackb
Redeemer
Redeemer

Preco pritomny cas? Ja som uviedol 2M z 66M v pritomnom case? Guardian ci BBC nie su skutocne media? Ja nicim neoperujem. 3% z populacie, ktori niekedy pocas pandemie mali postcovid nie su zlomok percenta. Full stop.

Ci viaceri ludia nieco potvrdili, ked to potvrdil len jeden sa neda dokazat, takze je to Tvoje tvrdenie voci mojmu :)

"Neide o obsah ale aj o formu". V kontexte ohybania reality ten vyrok do Tvojho sveta sedi. Staci si to priznat.
Takze teraz je jeden clovek klucovy. Inokedy su aj desiatky tisic zanedbatelne. Zaujimave.

Mas velky problem im celit, lebo uz tri tyzdne riesime, ze 7% je pre Teba nic, tak ako su 3% zlomok promile.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 21 jún 2022, 13:02 Preco pritomny cas? Ja som uviedol 2M z 66M v pritomnom case? Guardian ci BBC nie su skutocne media? Ja nicim neoperujem. 3% z populacie, ktori niekedy pocas pandemie mali postcovid nie su zlomok percenta. Full stop.
ako mohli mat vsetci z nich postcovid, ked pre postcovid je potrebne mat problemy aspon 12 tyzdnov a oni ich mali 4+? kolko z nich to malo aspon 12?
Ci viaceri ludia nieco potvrdili, ked to potvrdil len jeden sa neda dokazat, takze je to Tvoje tvrdenie voci mojmu :)
vybavim
btw, aj ja tvrdim, ze identicke nie su, takze 2>1, prehral si, cau :smt006
"Neide o obsah ale aj o formu". V kontexte ohybania reality ten vyrok do Tvojho sveta sedi. Staci si to priznat.
Takze teraz je jeden clovek klucovy. Inokedy su aj desiatky tisic zanedbatelne. Zaujimave.
presne tak, ide o celkovy dopad
Mas velky problem im celit, lebo uz tri tyzdne riesime, ze 7% je pre Teba nic, tak ako su 3% zlomok promile.
7 % je viac ako nic :)
uz chapes? alebo budes este dalsie tyzdne klamat, ze su tie vety identicke, lebo si to akoze ja myslim?
ty si ten, co o mne tvrdi, ze tam je v mojom svete nula :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Kolko z 3M malo postcovid medzi 29 a 83 dnami od nakazenia sa?
Teraz je 7% viac ako nic. Inokedy je to tak malo, ze to treba ignorovat :)
Kazdy kto citat Tvoje posty, tak vie ako to myslis.
beardie
Redeemer
Redeemer

ty tvrdis, ze 3M malo postcovid, tak to musis dokazat :)
jackb napísal: 21 jún 2022, 13:25Teraz je 7% viac ako nic.
vzdy to viac ako nic bolo :)

inak, ohladom matematiky, 3 % z niecoho moze byt ovela viac ako 7 % z ineho zakladu, myslim, ze percenta sa preberaju v 5. triede, mozno v 6.
jackb
Redeemer
Redeemer

Zase o mne klames? Ty tu uz takmer mesiac places, ze ja Ti skodim dakymi klamstvami o Tebe a Ty musis v kazdom druhom poste klamat o mne.
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, klames, kedze tvrdis, ze vety nizsie su identicke
Pod 65 rokov nikto nemoze zomriet.
Vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie
kazdy, kto nema zastretu mysel prizna, ze identicke nie su

ako o tebe klamem? neber si ma do huby, napis, ze tie 2 vety nie su identicke a mozeme sa v mieri rozist :smt006
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 18 jún 2022, 14:18 "Pod 65 rokov nikto nemoze zomriet."
"Vacsina ludi pod 60 rokov po nakazeni sa covidom nezomrie"
Sú identické?
Ked 51% ludi pod 60r nezomrie tak to znamena ze vacsina ludi nezomrie. 51% je predsa viac nez 49%. Viac = vacsina.
"Pod 65 rokov nikto nemoze zomriet." = 0% ludi zomrie. 0% =/ 51%
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja Teba? Ty si beries do huby mna ustavicnym vulgarnym napadanim a lzami o mne a do svojich halucinacii tahas este aj moje sukromie.

V TVOJEJ pokrivenej realite indenticke su. Ty si si vytvoril paralelny vesmir, kde je vsetko naopak. Tak neviem co sa teraz stazujes.

Inokedy by 7% bola statisticka chyba a odmietal by si o tom hovorit. Teraz to uz je nieco dolezite.

Oh, prepac, namiesto 2M som napisal 3M. Prepac, ze som 32 minut netrvdil pravdu.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 21 jún 2022, 13:58 Ja Teba? Ty si beries do huby mna ustavicnym vulgarnym napadanim a lzami o mne a do svojich halucinacii tahas este aj moje sukromie.
hej, 3 mesiace som ti dal volne pole posobnosti a videl som, kam to dospelo :)
V TVOJEJ pokrivenej realite indenticke su. Ty si si vytvoril paralelny vesmir, kde je vsetko naopak. Tak neviem co sa teraz stazujes.
nie, nie su, aj ked sa o zem hodis :)
Oh, prepac, namiesto 2M som napisal 3M. Prepac, ze som 27 minut netrvdil pravdu.
to stale nehovori nic o tom, ze si stale nedodal pocet ludi s postcovidom, vieme iba o 2M (ci 3M, to je jedno, na to som vobec nenarazal) ludoch, ktori mali problemy 4+ tyzdne, nevieme ale, kolko bolo postcovidakov, lebo podla definicie postcovidu musia mat ludia problemy aspon 12 tyzdnov

dvanast je viac ako styri, treba aspon 12 (slovom dvanast) tyzdnov problemov, aby sa to za postcovid mohlo povazovat, chapes?
ak nie, pokojne napis, nakreslim

//zatial 3:1, som zvedavy, kto bude hlasovat za teba
jackb
Redeemer
Redeemer

Oh, ja som si dovolil oponovat Tvoje posty, tak si citil povinnost ma za to vulgarne napadat a vrtat sa v mojom sukromi. Co Ti na toto hovorit ten clovek v zrkadle?

Ale ved som ukazal, aky porkiveny svet mas. Preco je tento jeden vyrok tak velky problem? Ved do toho obrazu sedi bez chyby.

Ja som mal nieco dodat? :) Zdielal som link na podcast o tom, ako je ludi, ktori maju dlhodobe problemy viac ako "zlomok promile" a ich problemy im nedovoluju sa vratit do ekonomickej aktivity a Ty chces daco dodavat. Daj sa uz dokopy a reaguj, prosim, len na to, co som napisal a nie to co sa Ti prisnilo, ze som napisal. Vdaka.

Tri? Co si to za cloveka, ktory hlasuje sam za seba?
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, nesedi, lebo je to klamstvo

kolko je tych ludi teda konkretne? su ich 2 miliony alebo menej?

ja som hlasoval za seba az po tebe, totiz, ty si napisal, ze
Ci viaceri ludia nieco potvrdili, ked to potvrdil len jeden sa neda dokazat, takze je to Tvoje tvrdenie voci mojmu
ked nie 3:1, tak teda 2:0, lepsie?
lebo za mna je to blastbit a wladas, za teba nikto
jackb napísal: 21 jún 2022, 14:21Daj sa uz dokopy a reaguj, prosim, len na to, co som napisal a nie to co sa Ti prisnilo, ze som napisal. Vdaka.
neni problem, staci, ked priznas, ze nie su identicke
jackb
Redeemer
Redeemer

Ale co ta moja rodina, preco si, do psej matere, musel do toho tahat ju, aj ked som Ta upozornil, aby si to nerobil. Necitis sa ani trochu zle?

Aj ostatne Tvoje tvrdenia su klamstava. Preco Ti vadi toto jedno konkretne?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Si zdatne diskutujuci s nadpriemerným IQ, ktoré zneužiješ ked sa citis ranený, teba by som tipoval na Hadonosa prípadne Skorpiona povahovo. A jackb zase je citlivý typ (nielen kvoli rodine) ale tiez kvoli potrebe sa motať stále dokolečka v jednom kruhu v jednej téme.
K tomu sigma male može byt niečo ako David Boreanaz v seriali Angel, hlavne ked ako upir nemal svoju dušu a bol zlý.
Potom su 3 druhy alfa samcov- agresivny-cholerický,kludný-flegmatický,optimisticky-veselý sangvinik,beta,omega,delta samci a prípadne další.
Napísať odpoveď