Windows 11
Re: Windows 11
Ako to myslíš, s čistou inštaláciou? Skladali ho v Alze, a prišiel s 11. Tú drahšiu verziu mi odporučili v tom e shope. Tak teraz neviem, ktorú mám kúpiť.
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
V Alze ti skladali PC s Windowsom ale neaktovoali ho? To je zvláštne. Si si istý, že nie je aktivovaný?
V alze ho iba nainštalujú, aktivovať si ho musím sám. A som si istý, lebo mi v rohu stále svieti Aktivujte systém Windows.
-
ja_som
Star
Oh, OK. No ako písal brm, to, čo ti odporučili je na upgrade z XP/7/8/8.1/10, keďže to nebolo aktivované a preinštalované je to čistá inštalácia.
mozno trochu vseobecnejsia tema ako windows 11 ale neviem kde inde sa opytat:
nam v PC zapojenu externu kartu (v jednom pripade BT sluchadla logitech, v druhom stary sound blasterx g1), do nich jednoduche spunty (ve monky) a vo windowsoch hraje vsetko strasne nahlas. nikde neviem najst ine ovladanie hlasitosti ako vstavane windowsove, ktore mam tak na 8/100 a vzuk je tak nahlas ze vo vacsine aplikacii musim znizovat zvuk osobitne na nejakych 30% aby mi to nebolo neprijemne.
no a ked sa objavi nejaky extra hlasne video ci hra tak mi idu bubienky prasknut.
samozrejme som pozeral v aplikaciach priamo tych zariadeni ale tam tiez ked menim hlasitost menim hlasitost systemu. v blasterx acoustic engine som nasiel gain ale ten je vypnuty (ked som to prvy krat nainstaloval tak to zarevalo tak nahlas ze som myslel ze znicim sluchadla)...
v skratke: viem nejak inak znizit hlasitost systemu ako systemovym nastavenim hlasitosti?
nam v PC zapojenu externu kartu (v jednom pripade BT sluchadla logitech, v druhom stary sound blasterx g1), do nich jednoduche spunty (ve monky) a vo windowsoch hraje vsetko strasne nahlas. nikde neviem najst ine ovladanie hlasitosti ako vstavane windowsove, ktore mam tak na 8/100 a vzuk je tak nahlas ze vo vacsine aplikacii musim znizovat zvuk osobitne na nejakych 30% aby mi to nebolo neprijemne.
no a ked sa objavi nejaky extra hlasne video ci hra tak mi idu bubienky prasknut.
samozrejme som pozeral v aplikaciach priamo tych zariadeni ale tam tiez ked menim hlasitost menim hlasitost systemu. v blasterx acoustic engine som nasiel gain ale ten je vypnuty (ked som to prvy krat nainstaloval tak to zarevalo tak nahlas ze som myslel ze znicim sluchadla)...
v skratke: viem nejak inak znizit hlasitost systemu ako systemovym nastavenim hlasitosti?
-
starysomar
Hardcore addict
google - Peace equalizer apo
Tam si nastavíš stíšenie na potrebné alebo všetky zvukové výstupy.
Tam si nastavíš stíšenie na potrebné alebo všetky zvukové výstupy.
trochu neskoro ale za toto dakujem. stiahol som (aj ked nakoniec na hlasitost mi stacil len APO equalizer, nebolo treba doinstalovavat peace), stisil som a teraz je to podstatne lepsie.
Na W10 som mal z lišty skryté jazyky. Neviete o nejakom triku aby mi to zmizlo na W11 ? Skúšal som už skoro všetko okrem zadávania príkazov do terminálu.
Chcel by som aby zmizla aj ikonka wifiny. Zatiaľ sa o to pokúšam neúspešne.
Chcel by som aby zmizla aj ikonka wifiny. Zatiaľ sa o to pokúšam neúspešne.
-
hojko
Site Admin
Vo Win11 to nejde vypnut.
Je nejaký spôsob ako zapnúť hry v okne?
-
harrison314
Hardcore addict
Musi to podporovat dana hra. A zalezi od konkretnej hry ako to docielit.
-
Marco_Hraje22
Novice
Ako dlho trvá inštalácia Windows 11 a zmažu sa mi nejaké aplikácie?
-
starysomar
Hardcore addict
Nik tu nemá vešteckú guľu.
Na aký počítač - disk, čo je na ňom?
https://support.microsoft.com/sk-sk/win ... 68ee5b2bf9
Na aký počítač - disk, čo je na ňom?
https://support.microsoft.com/sk-sk/win ... 68ee5b2bf9
Ak iba vo Win10 v rámci Windows Updatu klikneš na výzvu na aktualizáciu Win11, mali by byť zachované všetky aplikácie.
Ak surovo spustíš inštalačku Win11, aplikácie sa s veľkou pravdepodobnosťou vymažú - závisí, čo všetko odklikneš počas inštalačky...
Ak surovo spustíš inštalačku Win11, aplikácie sa s veľkou pravdepodobnosťou vymažú - závisí, čo všetko odklikneš počas inštalačky...
-
harrison314
Hardcore addict
Ak mas 10-tku tak jedenastka sa instaluje na pozadi, pricom mozes normalne pracovat. Potom samotna isntalacia, to bolo u mna niekolko minut (5-10?). Vsetky subory aj aplikacie zostanu.Marco_Hraje22 napísal: 27 nov 2022, 18:09 Ako dlho trvá inštalácia Windows 11 a zmažu sa mi nejaké aplikácie?
-
cORP.
Addict
ahojte, mam taky mensi problem, teda problem, kupil som si nove nvme ssd, pred tym som pouzival klasicke sata ssd, naklonoval som disk, vsetko fungovalo bez problemov, no po restarte a vymazani povodneho disku som sa uz na nvme nedostal, podcenil som aktivny tpm 2.0 ktory vyzadoval windows 11, aktualne som nahodil windows 10 kedze mi system opakovane branil v instalacii z dovodu, ze dany hw nepodporuje novsi system, ktory som, ale doteraz normalne pouzival a fungoval, je nejaka moznost ako tpm zresetovat ? co som sa docital tak mam v tom jemne chaos a tento modul mi vlastne robi problem v tom, ze sa mozem naspat vratit do windowsu 11, dakujem, v biose aktivny samozrejme je, no co sa tyka klucov a podobnych veci nic som nemazal
asi si aj odpoviem sam, reinstal som sice opatovne nerobil no podla diskusii som spravil zrejme zasadnu chybu a to, ze pri zmene sata radicov na nvme som pred tym zresetoval bios cim som si deaktivoval aj secure boot, preto som asi aj dostal hlasku a preto ma nepustala instalacka, teda dufam
asi si aj odpoviem sam, reinstal som sice opatovne nerobil no podla diskusii som spravil zrejme zasadnu chybu a to, ze pri zmene sata radicov na nvme som pred tym zresetoval bios cim som si deaktivoval aj secure boot, preto som asi aj dostal hlasku a preto ma nepustala instalacka, teda dufam
-
starysomar
Hardcore addict
https://allthings.how/how-to-install-wi ... r-tpm-2-0/
Mám Win11 Pro na 10-ročnom PC bez TPM. Akurát že len verziu 21H2, neponúka aktualizáciu na najnovší a inštalovaťť to nanovo sa mi nechce.
Mám Win11 Pro na 10-ročnom PC bez TPM. Akurát že len verziu 21H2, neponúka aktualizáciu na najnovší a inštalovaťť to nanovo sa mi nechce.
-
cORP.
Addict
tak moj problem stale pokracuje, na doske mam aktivne aktualne len nvme ssd wd black 850x, pri instalacii som stale zaseknuty na hlaske, ze moj system nepodporuje windows 10, co je hlupost pretoze som na nom doteraz normalne fungoval, len som prehodil nove ssd za povodne samsung evo 850, secure boot je aktivne, tpm tak isto, vycistil som uz aj tpm modul, nahral default kluce, no stale po vybere verzie os skoci toto okno, doska asrock z370 extreme4, cpu i7 8700k, nejake rady ?
Máš vypnuté CSM ? Inštaluješ v režime UEFI ?