Všetky tie údaje z občianskeho má aj tak banka v systéme, plus kopu ďalších vecí o tebe. Skôr by som mal obavu o to, aké bezpečné majú systémy. Že si oxeroxujú čiernobielu kópiu občianskeho je len právna ochrana pre nich, že si pri podpise zmluvy splnili povinnosť, legitimovali zákazníka (majú tú kópiu) a nenesú zodpovednosť za to, že to bol podvodník s cudzím občianskym.Mek napísal: 09 okt 2022, 17:49 Pozor si davam, a preto sa pytam
Neraz bolo v TV v Obcanovi za dverami, ze voci niekomu bola vedena exekucia kvoli pozicke, ktoru si nezobral. Ucty mal zablokovane a dokazovanie, ze to na tej zmluve nie je jeho podpis, bolo na dlhe lakte.
Ked uz EU saskuje s GDPR a ochranou osobnych udajov (kedysi taketo nebolo), preto ma zaujima ci sa to zmenilo.
Mne prišiel z banky papier, že mi rušia vkladnú knižku. Ani som netušil, že ju mám a nie som ani klient tej banky. Tak som tam išiel, riešili to asi 45 minút, lebo som nemal vkladnú knižku. Dávali mi podpisovať niekoľko dokumentov o tom, ako prehlasujem, že som disponent tej vkladnej knižky, že banka za to nenesie zodpovednosť ak by som bol podvodník a všetky právne záväzky preberám na seba. Spravili si čiernobielu kópiu občianskeho. A potom mi povedali, že to je všetko a môžem ísť. A ja že ešte sme mi nevyplatili tých 6€, ktoré na tej vkladnej knižke boli