daniel.daniel napísal: 15 nov 2022, 21:35
Ak nakupujete cez zlavnene portaly. Dostavete pri vybrati sluzby/produktu danovy doklad na hodnotu nakupu alebo na sumu 0€, pripadnie ziaden blocek?
Nedavno som to riesil, prvy krat v zivote som sa odhodlal v praci vyuzit ten prispevok na rekreaciu a dopadlo to asi takto:
- cez portal som si zajednal a zaplatil ubytovanie, doslo par mailov s nejakymi prilohami, neriesil som to isla dovolenka vypstil som vsetko z hlavy
- absolvovali sme dovolenku, v hoteli nas ubytovali na zaklade kuponu z portalu, vsetko ok
- pri check-oute sme odovzdali kluce a sli veselo domov
- doma som vytlacil potvrdenia co mi prisli na mail (potvrdenie o rezervacii, potvrdenie o zaplateni - pozor! ziaden danovy doklad)
- v praci ma s tym vyfakovali ze chcu fakturu tak logicky pytam FA tam kde som platil - tam ma vyfakovali ze oni s tym nic nech si zozeniem fakturu od hotela kde sme boli ubytovani
- v hoteli ma vyfakovali tiez
- vyj*bal som sa na to, nechcelo sa mi to riesit, bol to 3 dnovy welness neslo o ziadnu velku sumu aj ked stovecka dve potesia len som na to nemal nervy to riesit
Takze moja rada, informuj sa o procese pocas riesenia ubytovania a drz sa ho, inak budes mat celkom rodeo zohnat danovy doklad.