Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa ephramko »

Podľa mňa máš ukážkový tlak. Tých 120/80 je orientačne a +- to máš. Taký tlak nikto nemá neustále. To je normálne, že keď ťa niečo (niekto) naserie, tak máš vyšší a keď sedíš doma, tak máš o trošku nižší.

Ja to mám opačne, ľadové ruky neustále (to bude geneticky) a zase neznášam teplo a potím sa ako prasa. V zime keď mrzne, nosím krátke tričko a bundu a vtedy sa cítim fajn a všetci nechápu, ako nezamrznem bez XY vrstiev a ja zase nechápem, prečo takí naobliekaní ľudia nie sú prepotení. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ephramko
u Teba by človek ľadové ruky nečakal :) :D

/v tom zmysle že posobis tu tak srdečno :) /

Autoeditácia príspevku po 7 hod 46 min 25 sek:
Zdravím, pls rada: ked poslem z normalneho euroveho mbank uctu peniaze na cesky ucet automaticky sa to prekonvertuje im na CZK? Alebo sa to vrati? dakujem. Zda sa mi ze nedavno som tak jednu platbu posielal a fungovalo to. /len neviem ci musia mat oni na to upraveny ucet alebo sa to konvertuje autoamticky u kazdeho ceskeho uctu/
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Konvertuje sa to u prijimatela ktory za to zaplati aj poplatok. Teda pokial je to poslane ako SEPA.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 26 dec 2022, 16:08 Konvertuje sa to u prijimatela ktory za to zaplati aj poplatok. Teda pokial je to poslane ako SEPA.
super,dík za info, take nieco som aj tusil :)
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 25 dec 2022, 23:33 V zime keď mrzne, nosím krátke tričko a bundu a vtedy sa cítim fajn a všetci nechápu, ako nezamrznem bez XY vrstiev a ja zase nechápem, prečo takí naobliekaní ľudia nie sú prepotení. :D
Ono nie je problem v zime chodit iba v tricku pod bundou, ale zalezi akou. Ja tak chodim tiez, je to najlepsi sposob ako menezovat to nekonecne potenie, kedze vsetko co mas medzi kozou a bundou kondenzuje pot.

@starysomar
K tlaku, mas ho trochu nizky, ale zeby ten nizky rodziel bol nejaky problem? Mozno by to chcelo sa prejst, ak je taka moznost.
Ja som mal jedno obdobie dost nizky tlak a pri 90/60 som uz zacal pocitovat stavy na odpadnutie, vsetko co je nad 100 je asi ok.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Otužilosť v dobrom závidím :) Som sa neodhodlal prv a po 60-ke to už vraj neide.
Tlak - uvidí sa, prestal som celkom brať lieky, budem denne merať. Problém sú práve tie pocity chvíľkovej slabosti.
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar

pripadne si nechat preverit krv ci mas vsetko ok /napr malo cervenych krviniek/
retkvic
Addict
Addict

starysomar napísal: 27 dec 2022, 10:19 Problém sú práve tie pocity chvíľkovej slabosti.
Bol nejaký dôvod prestat vo vyssom veku uzívat lieky na tlak ak si ich dlhodobo uzíval? Poradil si sa s doktorom ci je to správne rozhodnutie?

Viem ze vysokeho krvneho tlaku sa da zbavit, ak si mlady a mas mozno nadvahu, schudnes, zdravo sa stravujes a potom ti lekar odporuci, ze mozes prejst k uplnemu vypusteniu liekov.

Ty vsak uz mas nejaky ten rocik, a lieky si bral mozno aj dlhodobo, odporucal lekar vysadit lieky ci to bolo svojvolne rozhodnutie? Mozno by to chcelo sa spytat, ze preco ano a preco nie. Moja babka ako vecsina starych ludi tiez berie na tlak, tiez si samovolne znizila davku, ale nevysadila, ona je vsak ovela starsia nez ss.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Znižovať aj tak nízky tlak?
retkvic
Addict
Addict

Mna sa nepytaj, to skor obvodaka, srdciara, interneho, alebo kto to ma na starosti. Ak niekto dlhodobo uziva lieky na tlak a zrazu ich vysadi, tak by to chcelo aj skonzultovat s doktorom si myslim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar
dolezity je dovod prec sa ten liek bral: iba kvoli vysokemu tlaku? alebo aj kvoli inym veciam napr arytmiam? Ak iba kvoli samotnemu tlaku, tak je dobre ze si to prestal brat /za predpokladu ze tlak mas teraz stabilizovany, co mas/. Vsetky lieky maju vedlajsie ucinky, hlavne ked sa beru dlhodobo, cele roky.
Na vysoky tlak vacsinou staci iba schudnut, viacej sa hybat, umiernene ale pravidelne sportovat. :)
retkvic
Addict
Addict

Teraz trochu z ineho súdka, má niekto problém s vnútorným tlakom v usiach ak cestuje lietadlom?
Pouzivate na to nieco, pripadne kvoli tomu aj nelietate? Mne robi problem aj iba vystup lanovkou, nie to este letiet lietadlom. Ako by som to, jeden bubienok mam deformovany, nie uplne tesni :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No ja s tym problem trocha mam. Ale do polhodky sa to spravi. Vynimocne to trva dlsie.
Zvlastne ale v lietadle nemam problem.
retkvic
Addict
Addict

wladas, teda vravis ze mas tiez nieco s bubienkom a lietanie je ok?

A kedy s tym mas problem ked nie v lietadle? A ako sa to prejavuje? Tieto veci tusim maju nieco spolocne s eustachovu trubicou ale nerozumiem sa do toho.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na lanovke sa tlak nevyrovnava, v lietadle ano. Pri lietani budu mat problem vsetci, pretoze je tam obrovska zemna vysky a teda aj tlaku, ktory sa pocas letu vyrovnava. Niekomu pomoze zuvacka, inemu chytit nos a silnu fuknut. Niekto pouziva kvapky/sprej do nosa, ktory uvoni nieco v dychacich cestach a netlaci ro potom az tak na daku cast ucha. A niekomu nepomoze ani jedno, ani druhe a prejde to same. Skus pogooglit, urcite najdes vela o tom popisaneho.
gogo956
Redeemer
Redeemer

mne sa to stava aj pri zmene nadmorskej vysky, napr ked sa ide autom dlhsie do prudkeho kopca aj opacne, vacsinou staci viackrat nasucho prehltnut. V lietadle detto, tam mi zvykne pocas pristavania/odlietania zalahnut niekolkokrat po sebe.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"chytiť nos a silno fúknuť" - s tým opatrne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zdravím, otázka: ak sa dlhsie nepouziva vodovodna bateria, nerastie do urcitej miery aj tlak v danom potrubí? Vsimol som si ze jedna vodovodna bateria sa skoro vobec nepouziva a ked raz za dlhy cas sa voda pusti, tak vytryskne akoby pod vacsim tlakom ako u ostatnych baterii v domacnosti. Tiez u suseda sa pretrhla trubka v mieste nedaleko baterie /za meracom,tj uz vlastne v byte/. Ten byt bol dlhsie neobývaný. Ako logiku by to malo, len ci je to naozaj tak.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie. Nemá ako narásť tlak.
To vytrysknutie spraví vzduch (plyn), ktorý sa tam nejako dostal alebo vytvoril. Unikne vyššou rýchlosťou - voda má väčší odpor...prietoku rúrkami...
gogo956
Redeemer
Redeemer

starysomar napísal: 29 dec 2022, 9:16 Nie. Nemá ako natásť tlak.
To vytrysknutie spraví vzduch (plyn), ktorý sa tam nejako dostal alebo vytvoril. Unikne vyššou rýchlosťou - voda má väčší odpor...prietoku rúrkami...
ďakujem za info :)
Napísať odpoveď