k mafianom, nie je jednoduchsie sa prejst po nejakej luxusnejsej stvrti a vybrat si svoju "obet" na zaklade domu? nemoze mat teraz mafian konexie na danovy urad a vydierat niekoho na zaklade tucneho danoveho priznania?
ako ja nehovorim ze sa to ma prijat v takej podobe v akej to je teraz ale mam pocit ze vacsinou sa len strasi tym ze by nas stat ovladal a sledoval a neviem co vsetko... ved stat si nevie poriadne ani len dane povyberat.
ale musim priznat ze z aktualnej situacie na slovensku mi je zle. napriek tomu ze mame rok 2023 tak platba kartou na vela miestach nie je samozrejmostou. v anglicku kde vo vela podnikoch hotovost uz ani neberu a kde aj ten bezdomovec v metre ma pred sebou bezkontaktny terminal s tym problem nikto nema, ale my sa tu ideme tvarit ako tu hotovost strasne potrebujeme... ja ju teda nepotrebujem, velmi rad by som sa hotovosti zbavil natrvalo.
naposledy ma dozral bezkrky majitel v bufete tuto v parku pri nas ked som sa ho opytal kedy uz teda sa bude dat konecne platit kartou mi odpovedal ze "to sa nam neoplati"... jasne ze sa mu to neoplati, preco by ako blbec si nechaval posielat peniaze na ucet kde to potom musi zdanit ked moze takto predavat kofolu za hotovost a bez blocku a pekne si to rovno do vrecka davat.
takze za mna kludne nech tu hotovost ostane, kto ma potrebu si doma davat rolicky bankoviek do ponoziek nech si tak robi, jeho vec ale minimalne by som nutil prevadzky nech podporuju aj platbu kartami.
Autoeditácia príspevku po 49 sek:
a teraz to nemozu robit?gogo956 napísal: 28 mar 2023, 11:36 nejde o anomymitu, ale o to, že ak by existovalo len CBDC tak vedia vsetky tvoje uspory zdanovat podla toho co si prave politici vycucaju z prsta. A ver tomu, ze v pripade ked taku moznost budu mat a pride vhodna chvila, tak ju pouziju.
Napr. ti ktori jazdia autom alebo lietaju lietadlom viacej ako je nejaka bruselska norma, tak proste im zdania uspory ako uznaju za vhodne lebo sa spravaju neekologicky.Alebo ti co jedia masa viacej ako hovori ina norma. Dosad si v podstate akykolvek dovod. Slaby ekonomicky rast? Tak vsetkym silno zdanime uspory aby zacali minat aj ked nechcu, pritom si povodne dlhodobo sporili na nieco ine.