Banálne/triviálne otázky
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Banálne/triviálne otázky
aacid - ja nevravim, ze booking je zle, je fajn. Len kvoli tomu, ze ludia hladaju len cez to, tak si vytvara monopol a moze si diktovat podmienky.
no monopol to nie je urcite, konkurencia existuje, to ze sa zakaznici vo velkom rozhoduju tu konkurenciu ingorovat, to nie je problem bookingu ale prave tej konkurencie ze sa malo snazi.
nemam ale pocit ze by booking svoju poziciu nejak zneuzival alebo sa na nu nebodaj dostal nejakymi nie uplne najetickejsimi praktikami.
nemam ale pocit ze by booking svoju poziciu nejak zneuzival alebo sa na nu nebodaj dostal nejakymi nie uplne najetickejsimi praktikami.
Booking na Slovensku pyta od 12 do 15 eur. Standard je 15 eur. Cena na Bookingu musi byt rovnaka ako je pultova, ked clovek pride len tak nahodne na hotel. Booking ma na to zamestnancov, ktori nahodne chodia do hotelov osobne, pisu a volaju, aby overili cenu. Ak cena nie je totozna, tak tam su penalizacie.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak to bolo 15€ tak mi fakt mohli ponuknut zlavu 20%, lebo som platil okolo 70€.
Cena na Bookingu aj s tou 20% prirážkou Bookingu či bez?heker napísal: 12 júl 2023, 0:21 Cena na Bookingu musi byt rovnaka ako je pultova, ked clovek pride len tak nahodne na hotel.
Cena na Bookingu = finalna cena, ktora musi byt rovnaka ako pultova cena, ktoru ponuka hotel. Takze ak ponuka hotel izbu za 80 eur, tak aj cez Booking to musia ponukat za 80 eur a z tej ceny im zaplatit proviziu.
ano, asi malokto by potom kupoval cez booking keby by tam bola 20percentna prirazka oproti priamej kúpe. Tj cena je rovnaka.heker napísal: 13 júl 2023, 19:55 Cena na Bookingu = finalna cena, ktora musi byt rovnaka ako pultova cena, ktoru ponuka hotel. Takze ak ponuka hotel izbu za 80 eur, tak aj cez Booking to musia ponukat za 80 eur a z tej ceny im zaplatit proviziu.
Hladal som cez airbnb a vyzeralo to tak, ze je tam iba moznost cez booking, preto mi napadol ten kartel
Autoeditácia príspevku po 1 deň 9 hod 2 sek:
Taka otázočka, prečo má Bratislava také strašne hnusne vyzerajuce nábrežie? Pritom je to podla mna najkrajší priestor toho mesta, teda mohol by byť. Neplánuje s tým Vallo niečo urobiť? Keby sa zaviedla nejká koncepcia aby bol ten priestor jednotný, prípadne by bol celý v správe mesta, ak teda nie je, nie kazdých 100-200m vyzerá inak, iné zábradlia, iný povrch, keď sa pozriem na ten betnónový múrik ala brutalistický komunizmus, tak ma naťahuje. Pritom by tam mohlo byť po celej dĺžke také pekné ozdobné zábradlie, prípadne aj s drevenými madlami, ako je na niektorých úsekoch s tými vyhliadkami. Ale hlavne nech to má jednu formu, nie ze to vyzerá ako celé mesto, jeden velký mačkopes.
Ten betónový múr je prvá lajna protipovodňovej ochrany. V 2013 by sme mali školu pod vodou, keby tam bolo pekné ozdobné zábradlie.
- Prílohy
-
- 5379528.jpeg (39.92 KiB) 901 zobrazení
Cakal som tento komentár ephramko, lenže neobstojí, keďže nie všade je. A ide hlavne aj o tú kompaktnosť územia, nie že si bude developer diktovať ako má vyzerať verejný priestor bez zapojenia sa mesta, ktoré by malo diktovať ako bude priestor vyzerať. Prípadne by malo proaktíve meniť ten priestor, nie sa len byť do pŕs, ze revitalizuje prostredíctvom developera a tvárit sa, že aj niečo je lepšie než nič, ako to robil napr. Nesrovnal.
Ono je to fakt kvoli moznej buducej povodni. Z tych zaplav 2013 som mal vela fotiek ale niekde zmizli. Pre mesto to bolo velmi neprijemne..
Teraz ma napadlo ze tie fotky boli este z 2002 a vtedy boli tie zaplavy ovela vacsie.
Ze tie zabrany proti vode nie su vsade je preto, ze nie vsade su nablizku budovy ktore by boli hned vodou ohrozene.
Dalsia vec su financie- izolovat uplne cele nabrezie by nikto nezaplatil bol by to prilis velky projekt.
Teraz ma napadlo ze tie fotky boli este z 2002 a vtedy boli tie zaplavy ovela vacsie.
Ze tie zabrany proti vode nie su vsade je preto, ze nie vsade su nablizku budovy ktore by boli hned vodou ohrozene.
Dalsia vec su financie- izolovat uplne cele nabrezie by nikto nezaplatil bol by to prilis velky projekt.
Predavaju sa folie na okna bytov ci domov, ktore blokuju UV a teplo. V lete je to jasne, ale funguju aj v zime a teplo zostava vo vnutri?
Nepocul som o folii ktora by blokovala teplo. Skor sa jedna o UV ktore zohrieva byt a tam logicky v zime moc nema zmysel (skor uskodi ked vykukne slnko ale neprehreje byt)
Dakujem. Asi maju click-bite nazov tovaru. Ale druhy obrazok ukazuje to co si napisal, mal som klikat
Vdaka
https://www.amazon.co.uk/Blocking-Anti- ... hdGY&psc=1
https://www.amazon.co.uk/Blocking-Anti- ... hdGY&psc=1
áno, taketo folie bezne dokazu blokovat aj velku cast infracerveneho spektra ktore je nositelom tepla.jackb napísal: 17 júl 2023, 21:38 Predavaju sa folie na okna bytov ci domov, ktore blokuju UV a teplo. V lete je to jasne, ale funguju aj v zime a teplo zostava vo vnutri?
Rozdiel citit je, mam to oskusane sam aj u znamych.
V zime takato folia vracia infra ziarenie nazad do miestnosti, ale treba mysliet na to, ze to iste robi voci slnku aj zime, takze znizuje tepelne zisky v case ked by boli prinosom. Treba zvazit. niektori robia napr to, že v lete ju maju nalepenu a na zimu ju strhavaju dolu. Tieto folie maju este tu vyhodu ze zamedzuju vyblednutiu interieru /blokovanim UV ziarenia/. Nevyhodou je, ze kazda folia stmavuje miestnost. Cim tmavsia je, tym je ucinnejsia voci teplu ale zaroven je miestnost menej svetlá. Vyznam maju hlavne pri menšom teple, ale keď su dlhodobejsie velmi vysoke teploty tak riesenim je iba klíma.
To by som prave chcel. V zime mi zo zapadu slnko svietit nebude, ale bude tam fukat silny vietor. Takze by som chcel, aby co najviac z tepla ostavalo dnu a co najmenej chladu preslo dnu. Opat, priroda sa postara o to, ze tam bude tmavsie a v spalni mi to nevadi, lebo potrebujem uplnu tmu, aby som sa vyspal.
Vlna tepla tu bola maj-jun. Ale nebolo to 37-38 ako presne pred rokom a zvladol som. Mam vyskusane texturovane folie na kupelnove okno, takze viem, ze nie je velky problem ich zlozit, ked nie su potrebne.
Chcel som len vediet, ako to je s tym opacnym efektom, za to dakujem.
Vlna tepla tu bola maj-jun. Ale nebolo to 37-38 ako presne pred rokom a zvladol som. Mam vyskusane texturovane folie na kupelnove okno, takze viem, ze nie je velky problem ich zlozit, ked nie su potrebne.
Chcel som len vediet, ako to je s tym opacnym efektom, za to dakujem.
jackb
najlepsie je sa poradit s niekym kto sa tym zaobera profesionalne, lebo druhov okennych folii je velmi vela a lisia sa aj vyrazne v parametroch /aj cene/.
Napr na jednom okne mam uplne najsvetlejsiu foliu aka asi sa vyraba, prakticky ani nie je vidno ze sa na okne nachadza tym padom priepustnost slnka je skvela. Napriek tomu ze je tak svetlá, tak ma 100perc UV filter a zaroven zachytava aj nejake mnozstvvo tepla /vsetko je zmerane patricnymi zariadeniami, takze nejde len o subjektivny dojem/
najlepsie je sa poradit s niekym kto sa tym zaobera profesionalne, lebo druhov okennych folii je velmi vela a lisia sa aj vyrazne v parametroch /aj cene/.
Napr na jednom okne mam uplne najsvetlejsiu foliu aka asi sa vyraba, prakticky ani nie je vidno ze sa na okne nachadza tym padom priepustnost slnka je skvela. Napriek tomu ze je tak svetlá, tak ma 100perc UV filter a zaroven zachytava aj nejake mnozstvvo tepla /vsetko je zmerane patricnymi zariadeniami, takze nejde len o subjektivny dojem/
Vyskusal som tu, lebo mozno sa najde niekto kto tomu rozumie.
Nikoho, kto sa tomu venuje nepoznam a vzhladom na skutocnost, ze mam kredit na Amazone, tak by som radsej isiel cestou kupi rolky folie tam. Venovat sobotu vyletu do Homebase a pokusu o kumunikaciu s jeho zemastnancami povazujem za uplne poslednu moznost.
Nikoho, kto sa tomu venuje nepoznam a vzhladom na skutocnost, ze mam kredit na Amazone, tak by som radsej isiel cestou kupi rolky folie tam. Venovat sobotu vyletu do Homebase a pokusu o kumunikaciu s jeho zemastnancami povazujem za uplne poslednu moznost.
kludne choď cez ten Amazon. Pokial nechces prilis riesit parametre typu stupen zatmavenia a pod, tak by si mal byt urcite spokojny. Kolega si to daval na zasklenu lodziu a bol šokovany aky je to teraz rozdieljackb napísal: 18 júl 2023, 11:30 Vyskusal som tu, lebo mozno sa najde niekto kto tomu rozumie.
To sa da v pohode svojpomocne nalepit?