Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa Blastbit »

1. tak áno nežil som v tej dobe, no ako jeho podobizen zachovali ludia v tých dobách tak ho zobrazovali na freskách a dnes o tom vieme.
2. nie nemám dokazy, to vedia ludia ktorí ho pritom videli. V mytologiach máš bohov ktorých boli stovky a každý mal inú božskú funkciu.
3. Jahve bol židovský boh, resp ved dnešný židia v neho veria. Král Gilgameš žil v uplne inej oblasti Azie (oblasť Sumeru) cca 2800 pred Kr.
" Ty si zastanca Denikenovskych teorii o archeoastronautoch? " ... popravde toto čítam 1 x že takáto teoria existuje.
Ja skrátka tak nejak verím v dobreho Boha, zleho Satana (samozrejme 100% dokazy ludia nemaju ved nemáme to uplne ako zistiť)
Vesmír je obrovský (porovnania na videu ktoré poslal gogo v teme Vesmir) a co my vieme co je pre nás okom neviditelné, čo existuje a co nie.
Snažim sa žiť co najviac rozumne, ako okej svatý nie som porobil som kopu chýb ale od nácka,mafoša,sektára,totalitneho parchanta mam daleko
Som ochotný robit kompromisy ale ked som o niecom presvedčený tak dám svoje argumenty aj keby stoja proti väčšine, alebo presile.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

myslis tie novodobe podobizne ako dlhovlasy blondak s modrymi ocami?
hej, arabi vyzeraju presne tak :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 12 aug 2023, 9:24 myslis tie novodobe podobizne ako dlhovlasy blondak s modrymi ocami?
hej, arabi vyzeraju presne tak :D
V tej oblasti modré oči nemávajú, bola by to chybná podobizeň. Dlhé vlasy mat mohol, to bolo bežné aj v staroveku,stredoveku aj v dnešnej dobe.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

On písal o tom, že ho ľudia (a cirkev taktiež) zobrazujú ako dlhovlasého blond s modrými očami. A toto vôbec nekorešponduje s tým, akí ľudia v tej oblasti blízkeho východu žili. Či to si naschvál prehliadol, lebo ti to už nepasuje do tvojho videnia sveta? Tak, ako je červená čiapočka výmysel ľudí, tak isto je aj Ježiš výmysel iných ľudí.

K tomu, že ateisti majú odpor k Bohu. To je tvoj výmysel a blud. Nedá sa mať odpor k niečomu, čo neexistuje alebo na to niekto neverí. Ateista nepotrebuje žiadnu psychickú barličku, aby si vedel nejako vysvetliť veci, ktoré sa mu dejú.
beardie
Redeemer
Redeemer

aj vizualne :)
jesus-620x412.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Preto som napísal ze to je chybná podobizeň tá na pravo (obrazok co beardie postol). Ked maju podobizen Ježiša tak tým pádom existoval.
Noobsz DJ - ako vieš že neexistuje? Ty ani ja nevieme aké zivočichy este existuju na zemi, nie to ci existuje alebo neexistuje Boh.
Za to viem aké spinavosti vraždy robili veriaci ludia, cirkev ale aj ateisti (aj liberáli závislí na drogách ktoré chcete legalizovať - nehrozí ! )
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 12 aug 2023, 9:51Ked maju podobizen Ježiša tak tým pádom existoval.
keďže existuje film o Thanosovi, tak ten tiež určite existuje
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Porovnávat filmové bytosti vytvorené ludmi a porovnávat historicku osobu zobrazenú aj na vtedajších materialoch je fakt porovnanie :)
Samozrejme ze Thanos ako filmová bytosť reálne neexistuje ale existoval Ježiš ktorého popisujú ludia tej doby.
Pred tisíckami rokov tažko poznali filmy a ked existoval aj taký Gilgameš co žil este 2800 rokov pred Kr tak existoval aj Ježiš.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ak to chceš uhrať na živočícha... O akom živočíchovi nejaká skupina ľudí tvrdí, že existuje, ale napriek tomu nemajú žiadne dôkazy o jeho existencií?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Noobsz DJ napísal: 12 aug 2023, 9:59 Ak to chceš uhrať na živočícha... O akom živočíchovi nejaká skupina ľudí tvrdí, že existuje, ale napriek tomu nemajú žiadne dôkazy o jeho existencií?
Ked si pozrieš nejaký dokumentárny film o zivočichoch tiez si donedávna o nich nevedel a neveril ze existovali a existujú.
Také živočichy sa vyskytuju napr v oceánoch ale tiez nevznikli len tak z nicoho na kolko potrebuju mat genetický material na svoju reprodukciu.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Vidím, že si tak trošku pomalší, tak ti zvýrazním to dôležité.

O akom živočíchovi nejaká skupina ľudí tvrdí, že existuje, ale napriek tomu nemajú žiadne dôkazy o jeho existencií.

A prestaň si láskavo vyberať to, čo sa ti hodí a snažiť sa argumentovať objavom akéhokoľvek druhu o ktorom predtým nikto nepočul, či nerozprával. Lebo o tom vašom bajnom Bohovi či Ježišovi, otravujete svet už pár desiatok storočí. Zatiaľ čo o novo objavených druhoch, nikto pred ich objavením, nevedel. A taktiež im nikto nepripisuje žiadne nadprirodzené vlastnosti.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ale živočíchov existujú milióny druhov, takže sa dá predpokladať, že niekde nájdeme ďalší typ žaby...

Aký je počet objavených dokonalých všemocných bytostí?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Nedá sa mať odpor k niečomu, čo neexistuje alebo na to niekto neverí" - no dá sa mať averziu na hlupákov, ktorí veria (nie len) tomu bludu...
beardie
Redeemer
Redeemer

existencia nejakeho Jezisa Krista mozna je, problem bude skor s tymi zazrakmi, ktore urcite nespravil, pripadne ta cast o bozom synovi
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Noobsz DJ napísal: 12 aug 2023, 10:12 Vidím, že si tak trošku pomalší, tak ti zvýrazním to dôležité.

O akom živočíchovi nejaká skupina ľudí tvrdí, že existuje, ale napriek tomu nemajú žiadne dôkazy o jeho existencií.

A prestaň si láskavo vyberať to, čo sa ti hodí a snažiť sa argumentovať objavom akéhokoľvek druhu o ktorom predtým nikto nepočul, či nerozprával. Lebo o tom vašom bajnom Bohovi či Ježišovi, otravujete svet už pár desiatok storočí. Zatiaľ čo o novo objavených druhoch, nikto pred ich objavením, nevedel. A taktiež im nikto nepripisuje žiadne nadprirodzené vlastnosti.
Ked nemáš argumenty tak do osobnej roviny? Ved aj ephramko ti to dotatočne dovysvetloval. Lenže zvieratá majú nadprirodzené vlastnosti, ktoré napriklad nemá človek. Dokazes ako clovek menit behom chvilky farbu svojej kože? Toto dokaze napr chameleon.
Dokazes sa zneviditelnit samovolne v nejakom prostredí? To dokazu zase iné zivočichy ze sa dokazu adaptovat s prostredím napr s pieskom.
Prípadne asi jeden druh jašterice ktorá dokáže chodiť a behať po vode - to zase clovek nedokáže bez nejakých technologických pomocok.
Ja si láskavo nic nevyberám ale nebudem ti tu vypisovat desiatky prikladov ktoré potom šmahom ruky dementuješ ze to tak nie je.
Ježiš existoval, snazil sa konat dobro, tí co pri nom boli tvrdia ze konal nadludské zázraky. Ja som pritom nebol, ak pritom žuli halucinogenne rastlinky ktoré sposobuju u ludí svoje stavy, tým pádom to potvrdzuje teoriu ktorou sa ateistický liberáli snazia presviedčať zase dalších ludí ze napr marihuana ludom neškodí ked ju fajčia alebo žujú. Mozno boli všetci "nafetovaní" a zdali sa im halucinácie ktoré vyhodnotili po svojom.
Ateisti tiez nie su svatý a nevinný ohladom páchania zločinov a je jedno aj akej su sexuálnej orientácie ludia, každý si je v tomto kvit. :wink:
Skor toto celé je o tom ktorá ideologia a propaganda chce ktorú ideologiu a propagandu odstaviť napr z nejakých zdrojov.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Pavúk vie robiť siete. Dokáže to spraviť tebou spomenutý chameleón? Vták dokáže lietať. Vie lietať aj napríklad taká chobotnica, ktorá sa vie zneviditeľniť? Nie, nevie a dôvod je prostý. Každý živočíšny druh má svoje prednosti, ktoré mu zabezpečia šancu na prežitie. A tie prednosti sa vyvíjali po celú dobu jeho existencie.

A za ďalšie, tie tebou spomínané schopnosti, má každý jedinec daného živočíšneho druhu. Nie je to nič nadprirodzené.

Keď chceš aby som s tebou jednal ako so seberovným, tak odpovedaj na konkrétnu otázku a nevymýšľaj si hlúposti, ktoré s danou otázkou nijako nesúvisia.

A tá odpoveď od ephramka nebola určená mne, keďže jeho príspevok bol pridaný 1 minútu po tom mojom. Či ephramko je ten, čo číta myšlienky a už vopred vie, čo práve píšem, a už vopred si pripravuje na mňa odpoveď?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale pre človeka sú to nadprirodzené schopnosti ktoré on vo svojej výbave nemá.
Kebyže v SR neexistuje internet a možnosť cestovania, možno by ludia ani nevedeli ze nejaký chameleon existuje a co dokáže+dalšie zvieratá.
Som ti tie príklady uviedol + nepoznám presný nazov toho zivočicha z oceánu, ale nedávno ho objavili vedci hoci predtým o nom nevedeli a pritom existuje uz tisicky rokov. Taká podobnosť ako plankton alebo podobné niečo s meduzou alebo aj dalšie desiatky živočichov ( link )
https://www.imeteo.sk/spravy/vedci-za-r ... tore-su-to
Okej tak odpoviem ephramkovi (kedze som nepozrel čas kedy poslal správu spolu s tebou)
Nie ludia neobjavili v dnešnej dobe ziadnu nadprirodzenu bytosť kedze poriadne neobjavili ani zivočichy ktoré sú na planete.
Su aj planety o ktorých clovek nevedel a potom ich clovek náhodou objaví ze existuju.
Možno si ateisti aj myslia ze ludia na zemi + zvieratá sú jediné živé bytosti vo vesmíre kto vie.
Prečo by sa mali nadprirodzené bytosti ukazovat hocikomu. Ked maju schopnost sa zneviditelniť, liečebné schopnosti a pod.
Ved človek a zvieratá sú zložený z mäsa,kostí,tekutín,energie a to majú aj neživé predmety tú energiu a sama z ničoho nevznikla.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Blastbit napísal: 12 aug 2023, 9:19 1. tak áno nežil som v tej dobe, no ako jeho podobizen zachovali ludia v tých dobách tak ho zobrazovali na freskách a dnes o tom vieme.
Asi myslis tu zo stredovekej europy.
Blastbit napísal: 12 aug 2023, 9:19 2. nie nemám dokazy, to vedia ludia ktorí ho pritom videli. V mytologiach máš bohov ktorých boli stovky a každý mal inú božskú funkciu.
To, ze clovek videl nieco co nevie vyvslit nie je dokaz, len to nevie vysvliet.
Len taka pikoska, na Slovensku sa traduju legendy o tom, ako janosik robil zazraky, svetojanske noci a tak... Takze o nom mozeme povedat to iste.
Blastbit napísal: 12 aug 2023, 9:19 3. Jahve bol židovský boh, resp ved dnešný židia v neho veria. Král Gilgameš žil v uplne inej oblasti Azie (oblasť Sumeru) cca 2800 pred Kr.
jeden z mnohych potom presli na monoteizmus. Napriklad v Egypte sa monoteizmus ukazal ako super nastroj na upevnenie moci (zas sme pri tej politike). Zas az taka uplne ina oblast to nebola. Tym eposom som chcel ukazat aka je Biblia nespolahlivy zdroj.
Blastbit napísal: 12 aug 2023, 9:19 " Ty si zastanca Denikenovskych teorii o archeoastronautoch? " ... popravde toto čítam 1 x že takáto teoria existuje.
Tak si o tom nieco pozri, bude sa ti to pacit, je to teoria, ze nas kedysi navstivili vyspele rasy mimozemstanov a ludstvo ich povazovali za bohov.
Blastbit napísal: 12 aug 2023, 9:19 Ja skrátka tak nejak verím v dobreho Boha, zleho Satana (samozrejme 100% dokazy ludia nemaju ved nemáme to uplne ako zistiť)
Nikdy som nepochopil, preco veriaci povazuju Boha za dobreho... sam o sebe podla ich jedinej knihy, z ktorej ho poznaju hovori opak.

Overit, repektive dat padny dovod v neho verit ide jednoducho, rovnako v pripade kontakterov (ludi co tvrdia, ze maju telepaticky kontakt s mimozemskymi rasami)... staci sa spytat spravnu otazku.

Nie je podozrive, ze vsteky svete knihy a posolstva ufonov su aby sme sa milovali, boli dobry a ekologicky? A to vsetko zabalene v nicnehovoriacich frazach? Tychto reci je plno.
No ked sa vsevediacej bytosti/civilizacie opytas na matematicky problem o ktorom neviem ci ma riesnie tak je ticho...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison - 1. malby,fresky,zachovalé písomnosti myslím, 2. o janošikovi viem ze len zbijal,kradol,možno nejakým chudobným dal niečo ale ako národneho hrdinu ho neberiem. To je ale niečo podobné ako viliam tell zo švajčiarska, robin hood z anglicka - tíchto ludí beriem skepticky.
A žeby mal robiť jánošík nejaké zázraky, svätojánsku noc to neviem, odkial to máš?
3. lenže je etnický rozdiel medzi židmi a egyptanmi a ich mytologiami, aj ked sú skoro v tej istej oblasti Suezu,Jordánu.
4. aha niečo na principe serialu stargate, tak ale kto verí v mimozemstanov tak prečo neverí v Boha?, 5. aký opak hovorí?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"existencia nejakeho Jezisa Krista mozna je" - no nie je jediný nespochybniteľný dôkaz. Všetky, ktoré cirkev prezentovala, boli opakovane úspešne spochybnené. V tej dobe žilo niekoľko kronikárov a nik ho nespomína. YTeda áno - je nejaká zmienka o človeku, nazývanom svätý muž no to mohol byť ktokoľvek iný. A kto verí napríklad v pravosť turínskeho plátna - aspoň by nemal mať možnosť a právo o čomkoľvek, čo súvisí s inými ľuďmi rozhodovať...
Napísať odpoveď