Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Tak vyskusane. Jazda s rychlostou 25km/h je fajn. Ale kazdu nerovnost je velmi citit. Treba hladat parkovacie miesta. Za 3km som zaplatil 5€. Bolt auto by stal menej. U mna to vyuzitie mat nebude.
neviem ci som to uz niekde nepisal ale moj jediny zazitok s pozicanim kolobezky v BA bol velice zly. pred rokom sme isli s koncertu v meste, zobrali sme jednu tier kolobezku a jeden slovnaftbajk.
na poslednej ulici zrazu kolobezka prestala ist, mysleli sme ze baterka tak som ju este chvilu tlacil, potom som zapol appku ze idem zaparkovat a zistil som ze som v zone kde sa parkovat neda, kolobezke nedosla baterka ale ucelovo brzdila.
tak som kolobezku odtlacil na zaciatok ulice kde mi uz aplikacia hovorila ze zaparkovat mozem. ale ze stale to nie je uplne ta najspravnejsia zona tak mi strhnu 25 eur za to ze to tam necham. nemal som moc co robit, musel by som sa vratit velmi naspat a potom ist dlho peso tak som im dal 25 eur, k tomu 10 eur za samotnu jazdu (ani nie pol hodina).
slovnaftbajk nas stal 60 centov za tu jazdu.
chapem ze som si mohol pozriet na aplikacii kde mozem zaparkovat, ale ja som aplikaciu pouzil na odblokovanie a potom na nu uz nepozeral, vedel som kam ist. velmi jednoducho by mohli do aplikacie dorobit notifikacie ktore by ta upozornili ked opustis parkovaciu zonu...
v rime mali aj elektricke bicykle takto na uliciach na pozicanie. pre mna 100x lepsi zazitok, na bicykli si proste v klude ides a uzivas si cestu. na kolobezke musis neustale zvierat riaditka ktore su take kratke ze akykolvek maly pohyb meni smer. a neustale hladiet na cestu pred seba ako jastrab lebo aj mala jama je pre take male koliesko celkom slusna prekazka a ked mozno nespadnes tak minimalne to pocitis v chrbtici.
(ako by smolko povedal) nemam rad kolobezky.
na poslednej ulici zrazu kolobezka prestala ist, mysleli sme ze baterka tak som ju este chvilu tlacil, potom som zapol appku ze idem zaparkovat a zistil som ze som v zone kde sa parkovat neda, kolobezke nedosla baterka ale ucelovo brzdila.
tak som kolobezku odtlacil na zaciatok ulice kde mi uz aplikacia hovorila ze zaparkovat mozem. ale ze stale to nie je uplne ta najspravnejsia zona tak mi strhnu 25 eur za to ze to tam necham. nemal som moc co robit, musel by som sa vratit velmi naspat a potom ist dlho peso tak som im dal 25 eur, k tomu 10 eur za samotnu jazdu (ani nie pol hodina).
slovnaftbajk nas stal 60 centov za tu jazdu.
chapem ze som si mohol pozriet na aplikacii kde mozem zaparkovat, ale ja som aplikaciu pouzil na odblokovanie a potom na nu uz nepozeral, vedel som kam ist. velmi jednoducho by mohli do aplikacie dorobit notifikacie ktore by ta upozornili ked opustis parkovaciu zonu...
v rime mali aj elektricke bicykle takto na uliciach na pozicanie. pre mna 100x lepsi zazitok, na bicykli si proste v klude ides a uzivas si cestu. na kolobezke musis neustale zvierat riaditka ktore su take kratke ze akykolvek maly pohyb meni smer. a neustale hladiet na cestu pred seba ako jastrab lebo aj mala jama je pre take male koliesko celkom slusna prekazka a ked mozno nespadnes tak minimalne to pocitis v chrbtici.
(ako by smolko povedal) nemam rad kolobezky.
ono tie zony si treba hlavne pozrieť dopredu, čiže na mape v appke pozrieť kam chcem ísť a či tam môžem vôbec ísť resp odparkovať tam kolobežku, resp. bicykel.
Ja bývam v okrajovej časti KE a môžem tu ísť len s Antik kolobežkou/bicyklom, našstastie mám tu aj nabíjačky aj dosť prostriedkov. Ale Tier (ani Bolt minulý rok) tu už zobrať nemôžem, zona Tieru končí vedľajšou mestskou časťou. Napr. na hlavnu do pešej zony môžeš ísť na kolobežke ale automaticky ťa spomalí na 10km/h, viac nepustí a zároveň ju ale nemôžeš odparkovať na hlavnej.
Zdieľaný bicykel nie je pre mňa ok, lebo sa viac menej pri šľapaní aj spotím a to nie je želaný efekt, keď si chcem ísť sadnúť do podniku. Na kolobežke len stojíš a vezieš sa.
Ja bývam v okrajovej časti KE a môžem tu ísť len s Antik kolobežkou/bicyklom, našstastie mám tu aj nabíjačky aj dosť prostriedkov. Ale Tier (ani Bolt minulý rok) tu už zobrať nemôžem, zona Tieru končí vedľajšou mestskou časťou. Napr. na hlavnu do pešej zony môžeš ísť na kolobežke ale automaticky ťa spomalí na 10km/h, viac nepustí a zároveň ju ale nemôžeš odparkovať na hlavnej.
Zdieľaný bicykel nie je pre mňa ok, lebo sa viac menej pri šľapaní aj spotím a to nie je želaný efekt, keď si chcem ísť sadnúť do podniku. Na kolobežke len stojíš a vezieš sa.
Ja som vyuzival kolobezky Bolt. ZaleI asi aj od mesta, lebo u nas bola akcia a nastupne sa neplatilo, potom 5 centov za minutu. Cize ked som isiel, tak ma jazda stala okolo 70 centov a to bola pohoda. MHD by vyslo 1 euro a taxik 2,50 az 3 eura. Navyse som to mal k stanovistu kolobeziek asi 2 minuty pesi a ked tam nic nebolo, tak dalsie stanoviste bolo asi 5 minut pesu. Kamarat ki vravel, ze v Banskej Bystrici sa kolobezky nemuseli nechat na stanovist, ale hocikde, no neviem co je na tom pravdy. V Taliansku ked som jazdil cez Bird, tak tam sa dali nechat hocikde.
Teraz Bolt skoncil, prisiel ku nam Tier. Lenze Tier ma startovne 1 euro a 22 centov za minutu jazdy. A to sa mi zda uz dost drahe. Vyhodou je, ze Tier sa moze odstavit hocikde, takze clovek s tym moze prist rovno ku robote, rovno ku vchodu ked sa vracia domov. Navyse Tier ma odpruzenie, smerovky, podstatne lepsie to vyzera ako kolobezky od Boltu.
Ja mam uz svoju kolobezku, ale mam ako Bolt, tak aj Tier v mobile, ak by nahodou.
Teraz Bolt skoncil, prisiel ku nam Tier. Lenze Tier ma startovne 1 euro a 22 centov za minutu jazdy. A to sa mi zda uz dost drahe. Vyhodou je, ze Tier sa moze odstavit hocikde, takze clovek s tym moze prist rovno ku robote, rovno ku vchodu ked sa vracia domov. Navyse Tier ma odpruzenie, smerovky, podstatne lepsie to vyzera ako kolobezky od Boltu.
Ja mam uz svoju kolobezku, ale mam ako Bolt, tak aj Tier v mobile, ak by nahodou.
funguju taketo jednoduche lacne pripravky na impregnaciu pred dazdom? /softshell bundy/
Pouzivate nejaky konkretny vyrobok?
https://www.decathlon.sk/p/348634-29044 ... bEQAvD_BwE
Pouzivate nejaky konkretny vyrobok?
https://www.decathlon.sk/p/348634-29044 ... bEQAvD_BwE
Osobne som to nepouzil, kedze nemam susicku, ale vraj ak nieco, tak toto:
https://www.hanibal.cz/atsko-permanent- ... ay_z19353/
Treba to nastriekat, nechat vysusit a aktivovat teplom v susicke.
Tie v vode namacave dwr su vraj onicom.
https://www.hanibal.cz/atsko-permanent- ... ay_z19353/
Treba to nastriekat, nechat vysusit a aktivovat teplom v susicke.
Tie v vode namacave dwr su vraj onicom.
gogo956 - Len pre tvoju info. Impregnacne pristroje ktore su po predajniach su zavedene len kvoli ekologii a zo zdravotnych dovodov. Vysledok z takehoto pristroja je uplne rovnaky ako s beznym sprejom. Princip toho pristroja je ze odsava a recykluje danu chemiu.
zohnal som nakoniec toto https://www.decathlon.sk/p/307649-12766 ... ed-8648290
Iba sa to nastrieka nic viacej som nenasiel uvedene ze by s tym sa malo nieco dalej robit. Tak uvidime.
Jedina vec ktora ma trosku zarazila je, ze v decathlone na Svk sa to predava za 8€ ale v Cechach iba za 129Kč čo je po prepocte dost rozdiel..
https://www.decathlon.cz/p/impregnace-n ... mc=8648290
Iba sa to nastrieka nic viacej som nenasiel uvedene ze by s tym sa malo nieco dalej robit. Tak uvidime.
Jedina vec ktora ma trosku zarazila je, ze v decathlone na Svk sa to predava za 8€ ale v Cechach iba za 129Kč čo je po prepocte dost rozdiel..
https://www.decathlon.cz/p/impregnace-n ... mc=8648290
Tak sa pozri inde, impregnacne spreje predava aj Deichman, Office Shoes, CCC, Sportisimo a dalsie sportove obchody. Dokonca aj Alza.
V nedelu prisli tieto dva a po pouziti podla navodu som mal pri vcerajsom dazdi pocit, ze Gore-Tex bunda na to zareagovala tak ako mala
https://www.amazon.co.uk/dp/B000PGOOIS? ... ct_details
Ale ich sprej na tenisky teda nerobi to co som cakal. Rannu rosu si beriem na spickach ponoziek...
https://www.amazon.co.uk/dp/B000PGOOIS? ... ct_details
Ale ich sprej na tenisky teda nerobi to co som cakal. Rannu rosu si beriem na spickach ponoziek...
-
starysomar
Hardcore addict
Kde možno riešiť svetelný smog ak správca objektu na to ... ?
Svetlo nad vchodom vedľajšieho domu nám takto svieti do okien bytov a jeho snímač je zrejme moc citlivý - rozsvedcuje sa aj ak sa niekto pohybuje vo vnútri ich schodišťa alebo na chodbe prízemných bytov. Tiež sa po prvotnom zhasnutí rozsvieti ešte tri krát.
Svetlo nad vchodom vedľajšieho domu nám takto svieti do okien bytov a jeho snímač je zrejme moc citlivý - rozsvedcuje sa aj ak sa niekto pohybuje vo vnútri ich schodišťa alebo na chodbe prízemných bytov. Tiež sa po prvotnom zhasnutí rozsvieti ešte tri krát.
pokial sa nevies s nim dohodnut tak pomoze isto vzduchovka 
-
starysomar
Hardcore addict
Tiež ma to napadlo 
No to možno niekto vyrieši koho to to viac - nám to nevadí lebo ku nám to do izieb prakticky nesvieti.
Spálňu kryje klíma ako vidno aj na obrázku, obývačku podlaha balkóna - a poloha.
No to možno niekto vyrieši koho to to viac - nám to nevadí lebo ku nám to do izieb prakticky nesvieti.
Spálňu kryje klíma ako vidno aj na obrázku, obývačku podlaha balkóna - a poloha.
ahojte, vyuzite niekto pravidelne kupu a donášku tovaru cez https://www.itesco.sk/ ?
Ked to pred rokmi bola novinka, tak som to parkrat skusil, ale v kazdom nakupe nieco chybalo s informaciou, ze dany tovar uz nebol na sklade.
Tak som to pred par dnami znovu vyskusal, reku , snad to za tie roky nejako vychytali tie muchy..
Ale je to to iste- polovica nakupu nie je k dispozicii /v case objednavky ale tovar v danom mnozstve k dispozicii podla eshopu bol/, pritom sa neobjednavalo nic specialne, dokonca ani v akcii, dokonca ani obycajnu mineralku nemali v pocte aky bol povodne pozadovany..
Pre koho ma byt tato sluzba vlastne urcena??
Ked to pred rokmi bola novinka, tak som to parkrat skusil, ale v kazdom nakupe nieco chybalo s informaciou, ze dany tovar uz nebol na sklade.
Tak som to pred par dnami znovu vyskusal, reku , snad to za tie roky nejako vychytali tie muchy..
Ale je to to iste- polovica nakupu nie je k dispozicii /v case objednavky ale tovar v danom mnozstve k dispozicii podla eshopu bol/, pritom sa neobjednavalo nic specialne, dokonca ani v akcii, dokonca ani obycajnu mineralku nemali v pocte aky bol povodne pozadovany..
Pre koho ma byt tato sluzba vlastne urcena??
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Dakde som cital, ze oni to nerobia pre to, aby to poskytovali ako plnohodnotnu sluzbu, ale pre to aby im tento segment trhu nik iny nevyfukol.
to by vela vysvetlovalo. Napr objednal som 20kusov z jedneho tovaru a priniesli mi 1 kus /aj aj dalsi tovar bol objednany/. To fakt chcu nahovorit ze im zrazu zostal ten jediny kus a vsetko ostatne je vypredane? Proste ako sluzba je to o ničom.harrison314 napísal: 02 sep 2023, 14:07 Dakde som cital, ze oni to nerobia pre to, aby to poskytovali ako plnohodnotnu sluzbu, ale pre to aby im tento segment trhu nik iny nevyfukol.
Moze to byt problem konkretnej lokality, zamestnanca, zrejme to robia aj brigadnici, studenti, hlavne teraz v lete.gogo956 napísal: 02 sep 2023, 14:02ahojte, vyuzite niekto pravidelne kupu a donášku tovaru cez https://www.itesco.sk/ ?
Mne konkretne chodi stale takmer vsetko, obcas 1 alebo 2 polozky chybaju, casto akciove, pride bud nahrada, alebo obcas aj nic, prakticky 99% mi vzdy pride, z toho tak 1% ako nahrady, v priemere a mam aj pocit, ze v poslednom case je nahrad a chybajuceho tovaru menej, minimalne posledny polrok, rok.
Tipy:
- nechaj zapnute tlacidlo "Povolit nahradne produkty", ked to vypnes, mozu sa tvarit, ze to nebolo a nahradu nechces
- ked kupujes napr. vodu, tak si nakup polovicu inu znacku, takto je vacsia pravdepodobnost, ze dostanes aspon tu polovicu
- do polnoci je mozne nakup zmenit, mozes sa vecer prihlasit a skontrolovat kosik, zobrazia sa ti pripadne nedostupne polozky a mozes ich nahradit
- po par dnoch po nakupe by ti mal prist email s dotaznikom, kde mozes napisat svoje hodnotenie, aj slovne, napisat aj to, co konkretne chybalo, myslim ze to moze pomoct, okrem toho mozes zadat clubcard cislo a dostanes 100 bodov, 1 euro
- mozes kontaktovat priamo podporu a stazovat sa
Napr. som si objednal konkretnu vec, nepotravinovy tovar, 2x, v akcii, aj bez akcie, ale neprisiel, tak som to napisal v tom dotazniku a nasledne to uz prislo, mozno sa danej osobe nechcelo ist cez cely obchod do nepotravinovej casti, tak sa na to vykaslala.
Iny priklad, neboli parky, ale neprisla ziadna nahrada, neverim, ze nemali ziadne ine parky, v tomto pripade mam podozrenie, ze sa tej nakupujucej nechcelo cakat v dlhom rade na maso, ale ako som pisal, mam pocit, ze sa to vyrazne zlepsilo, treba sa stazovat.
Ako je to pri vodomerných hodinách a úniku vody z nádržky na wc? Pri takom malom úniku ako pretekajúca nádržka nedokážu tieto hodiny odmerať prietok vody?
pokial ti plavan nadržky zastaví prívod vody do nádržky a preteka ti len to čo je v nadržke, tak hodiny sa nehýbu. Až keď pretečie toľko, že plavák spadne a otovrí prívod vody do nadržky, tak sa hodiny točia kým znovu plavák nezastaví prívod vody
pokiaľ plavák nefunguje vôbec, napr je zaseknutý a ostane prívody vody do nadržky otvorený, tak to hodiny zaznamenávajú.
je blbosť aby malý prietok nezaznámenavali, to by si potom mohol nechať napustiť fľaše vody a mať vodu zadarmo
pokiaľ plavák nefunguje vôbec, napr je zaseknutý a ostane prívody vody do nadržky otvorený, tak to hodiny zaznamenávajú.
je blbosť aby malý prietok nezaznámenavali, to by si potom mohol nechať napustiť fľaše vody a mať vodu zadarmo
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam pocit, ze vodomer je stavany tak, aby dokazal merat aj velmi velmi male prudy vody, mal by zachytit aj kvapakajuci kohutik.