emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa Johnnny »

Je tu ale napriklad aj Svedsko (post k tomu som sem dal par prispevkov vyssie) ktore prave z dovodu narastajucej kriminality zatahuje rucnu brzdu a hodne im stazuje podmienky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

aacid napísal: 30 okt 2023, 11:30kriminalita vo francuzsku je podstatne nizsia ako v roku 2015. zial graf je iba do 2021.
nesuhlasim
ofiko udaje z ministerstva vnutra: https://www.interieur.gouv.fr/Interstat ... insecurite

vacsina ukazovatelov zobrazuje rast, casto o 30-40 %

okrem vlamani, kradezi a podvodov snad vsetko rastie
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Blastbit napísal: 30 okt 2023, 10:00 A potom mi tu milý jackb hovor, ze som rasista ktorý je rasistický voči afričanom.
Ano, ked sa o nich vyjadrujes rasisticky :) Mimochodom, do buducnosti, uz v ucebnici slovenciny na zakladnej skole bolo, ze pisat mena narodnosti malym pocitocnym pismenom je hruba neslusnost ak nie rovno rasizmus.
beardie napísal: 30 okt 2023, 9:35 presne tak, jedna veta, ktora popiera jeho celozivotne presvedcenie, je vytrhnutie z kontextu
Od Sulika sa najst minimalne 8 rokov konzistenych rasistickych reci. Bol predtym refugee friendly? stoji si za tym, ze je proti migracii. end of story.
takze Greci, ktori nekontrolovali v 2015 a teraz tiez maju problem a Madari.
ti ludia prenikaju cez zelenu hranicu, ziadne kontroly neabsolvovavaju
Aky ma dovod Madarsko nestrazit vonkajsiu hranicu? A aky ma Grecko? Ak by cez Poloniny vnikali na Slovensko stovky tisic ludi, tak by to bolo velky spatny.
Takze ani Greci, ani Madari ich nekontroluju a my sa vezieme na vlne, ze vsetci su ilegali?
mozes si di doplnit fyzicku geografiu Blizkeho Vychodu a priestorove rozlozenie obyvatelstva v regione. pokojne si najdi nocnu satelitnu fotku regionu a premyslaj pri tom. to zvladnes.
stale nic, mozes sa uz konecne vymacknut?
preco je SA nevhodne miesto na umiestnenie migrantov, napriek tomu, ze ma kvoli hadzdz vybudovanu infrastrukturu pre miliony ludi?
c'mon. lekari potrebuju 6 rokov vyuky, potom prax a atestaciu. ty si ich podla vlastnych slov strcil do vrecka za par mesiacov. zemepis pre zakladne skoly si od soboty mohol vediet citovat aj odzadu.
generalizacia nielen ludi z MENA ale vsetkych moslimov. pytal si sa, kde tvrdis, ze vsetci ludia z MENA a teraz aj mslimovia su kriminalnici. tak tu.
nie, to je opat tvoje pokrivene videnie reality
ak niekto vstupi do krajiny ilegalne je ilegal
ak sa v nejakej krajine ludia povodom z MENA podielaju neproporcne na kriminalite, nie je generalizacia, ked sa upozorni, ze niektori z nich su nasilni, nikto netvrdi, ze sa vsetci spravaju kriminalne
v ktorej krajine sa ludia z MENA podielaju neproporcne na kriminalite? ty si dal = medzi kauzalitu a korelaciu.
ak si spravne spominam, dodrziaval si lockdowny skor striktne ako volne, je zaujimave, ze ti ine porusenie zakona, ktore ma taktiez priamy vplyv na tvoj zivot, nevadi, prave naopak, podporujes to
recht. prisiel somdo krajiny, ktora mi vychadza v ustrety. preco by som porusoval jej zakony? aby som plnil statistiky anglickym beardiom, ktori su celi nadseni z kriminality pachanej skaredymi Vychodoeuropanmi?
ja podporujem rovnake prilezitosti pre vsetkych. ak ku mne bola umoznena migracia, preco by som mal stavat proti migracii inymi. ved som dva krat napisal ake absurdne to je.
stale je ta kulturna blizkost rozdielna voci krajinach MENA, v mnohych z nich je napriklad homosexualita trestna, casto sa tresta aj smrtou
neviem ci si si vybral najlepsie, kedze na bola reakcia na teroristicky utok voci homosexualom paradoxne v zmysle "ved si to zaluzili" a islo to napriec politickym spektrom. ale dakujem, ze si dal za pravdu, ze krajiny Stredovychodnej Europy maju blizsie ku MENA ako ku Zapadu.
co ma vybavenie pasu s prvou bezpecnou krajinou? uz to konecne vysvetlis?
do svojej prvej bezpecnej krajiny mozes na obciansky preukaz. nepotrebujes pas. Kanada, ani tropicke ostrovy nie su "prvou bezpecnou krajinou". preto je pokrytecke stazovat sa na ludia z MENA, ktori pre objektivne dovody neidu do Iraku, Saudi ci Egypta, ale do Zapadnej Europy.
uz si si zistil, preco Egyptania nevpustaju ludi z Gazy?
ja som to vedel uz pred tym, ako si tu otazku polozil. len ty sa odmietas pozerat na spravny druh map. ta letecka je pekna, aj zakrivenie Zeme respektuje, lebo jej pre tento druh otazok chyba klucova cast obsahu.

nikomu nepride absurdne, ze jeden migrant chce od druheho, aby suhlasil s tym, ze treba "povedat dorazne nie migracii"?
Daniel9911 napísal: 30 okt 2023, 9:08 jackb
A nie je diskriminácia aj to, že EU chce prerozdeľovať migrantov ? veď práve tým diskriminuje migrantov ktorý chceli ostať napr. v Nemecku a oni ho pošlú niekde na Slovensko či Maďarsko, takže nebudú mať také práva aké mali naši predkovia, keď si už ukazoval na históriu migrácie.
V 2015 to bolo prerozdelovanie ziadosti o azyl. Ja som sa vtedy pytal: ak tie ziadosti nechceme prijat na Slovensku, preco neposleme potrebne teamy ludi na Grecke plaze, kde denne prijmu potrebny pocet ziadosti, ktore mozu na mieste zamietat, a vsetci by boli spokojni: nula ludi, o ktorych si priemerny Slovak myslis len to najhorsie na uzemi Slovenska, ziadosti prijate tak, ako to EU chcela.
ako sa zmenila situacia teraz? uz chce EU, aby sa o tych ludi clenske staty starali dozivotne?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 30 okt 2023, 19:22Od Sulika sa najst minimalne 8 rokov konzistenych rasistickych reci.
mozes ich odcitovat aj so zdrojom?
Aky ma dovod Madarsko nestrazit vonkajsiu hranicu? A aky ma Grecko?
napriklad naklady
Ak by cez Poloniny vnikali na Slovensko stovky tisic ludi, tak by to bolo velky spatny.
deje sa to cez madarsku zelenu hranicu, aj vtedy v 2015, aj medzitym, aj teraz
Takze ani Greci, ani Madari ich nekontroluju a my sa vezieme na vlne, ze vsetci su ilegali?
ak nie su skontrolovani, tak vstupili nelegalne, logicky su teda ilegali vsetci ilegalne vstupujuci
c'mon. lekari potrebuju 6 rokov vyuky, potom prax a atestaciu. ty si ich podla vlastnych slov strcil do vrecka za par mesiacov. zemepis pre zakladne skoly si od soboty mohol vediet citovat aj odzadu.
stale cakam na relevantne vyjadrenie, tuto hru mozeme hrat donekonecna, znova pre pripomenutie, preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu?
ak niekto vstupi do krajiny ilegalne je ilegal
uz som to raz napisal, nemusis ma citovat
v ktorej krajine sa ludia z MENA podielaju neproporcne na kriminalite? ty si dal = medzi kauzalitu a korelaciu.
Velka Britania, Nemecko, Francuzsko, Dansko, Svedsko a dalsie krajiny, kde je vela novoprichodzich migrantov, predovsetkym z krajin MENA
este pridam info, ze to nemusi platit pre kazdy typ kriminality
je jasne, ze ekonomicka kriminalita velkeho rozsahu bude skor zalezitostou domacich
recht. prisiel somdo krajiny, ktora mi vychadza v ustrety. preco by som porusoval jej zakony?
preco teda schvalujes porusovanie zakonov inymi ludmi?
ja podporujem rovnake prilezitosti pre vsetkych. ak ku mne bola umoznena migracia, preco by som mal stavat proti migracii inymi. ved som dva krat napisal ake absurdne to je.
tvrdis, ze si legalny migrant, i preto ti bola umoznena migracia, podla moznosti bez obmedzeni, odpovedou na tvoju otazku je to, ze 'lebo ti ludia porusuju zakony'
mozes spisat zoznam zakonov, ktore sa podla teba mozu porusovat? aspon vseobecne?
neviem ci si si vybral najlepsie, kedze na bola reakcia na teroristicky utok voci homosexualom paradoxne v zmysle "ved si to zaluzili" a islo to napriec politickym spektrom. ale dakujem, ze si dal za pravdu, ze krajiny Stredovychodnej Europy maju blizsie ku MENA ako ku Zapadu.
nie, ja pisem o blizkosti kultury Strednej Europy k Zapadu, nie k MENA
nechces si to precitat znovu?
do svojej prvej bezpecnej krajiny mozes na obciansky preukaz. nepotrebujes pas. Kanada, ani tropicke ostrovy nie su "prvou bezpecnou krajinou".
mozes mi vysvetlit, co ma moje cestovanie, podotykam legalne, spolocne s prvou bezpecnou krajinou?
nepomylil, pripadne nevydedukoval si si nieco nespravne, nahodou?
preto je pokrytecke stazovat sa na ludia z MENA, ktori pre objektivne dovody neidu do Iraku, Saudi ci Egypta, ale do Zapadnej Europy.
ake tie dalsie objektivne dovody mas na mysli okrem ekonomickej migracie?
ja som to vedel uz pred tym, ako si tu otazku polozil.
mozes nam ostatnym teda povedat, preco Egypt nechce vpustit ludi z Gazy?
len ty sa odmietas pozerat na spravny druh map. ta letecka je pekna, aj zakrivenie Zeme respektuje, lebo jej pre tento druh otazok chyba klucova cast obsahu.
toto ma byt odpoved na to, preco SA nechce prijat migrantov?
nikomu nepride absurdne, ze jeden migrant chce od druheho, aby suhlasil s tym, ze treba "povedat dorazne nie migracii"?
dorazne nie ilegalnej migracii

ked pojde niekto okolo tvojho bytu, ktory sa mu bude pacit a chce v nom zit, vpustis ho?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

jackb - okej beriem, dám si už na to pozor. Afričanov, Arabov a rôzne iné národnosti/etniká ale nehádžem do jedného vreca.
V princípe má ísť o legálny vstup migrantov + utečencov do krajín EU, aby mali pri sebe doklady (OP,pas,vzdelanie a pod) a účel príchodu.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 okt 2023, 20:04 mozes ich odcitovat aj so zdrojom?
ved google vies pouzivat. ty zdroje nedavas, tak podme hrat podla tvojich pravidiel, co povies?
napriklad naklady
nepreplaca ich EU?
deje sa to cez madarsku zelenu hranicu, aj vtedy v 2015, aj medzitym, aj teraz
ak nie su skontrolovani, tak vstupili nelegalne, logicky su teda ilegali vsetci ilegalne vstupujuci
takze Greci a Madari, ktori ich nekontroluju,z nich robia ilegalnych. oni sa ilegalnymi nerodia.
stale cakam na relevantne vyjadrenie, tuto hru mozeme hrat donekonecna, znova pre pripomenutie, preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu?
mozeme. ty mas mentalnu kapacitu citat mapu, preco to odmietas vyuzit?
alebo skusme datadisk tejto hry: co by robil beardie, ak by zil v Syrii alebo Palestine a kazdu hodinu by mu islo o zivot?
Velka Britania, Nemecko, Francuzsko, Dansko, Svedsko a dalsie krajiny, kde je vela novoprichodzich migrantov, predovsetkym z krajin MENA
este pridam info, ze to nemusi platit pre kazdy typ kriminality
je jasne, ze ekonomicka kriminalita velkeho rozsahu bude skor zalezitostou domacich
to si spojil sposobom: je kriminalita, su ludia z MENA = ludia z MENA su jej dovodom? ak ano, mas na viac.
preco teda schvalujes porusovanie zakonov inymi ludmi?
schvalujem? odcitujes, prosim?
tvrdis, ze si legalny migrant, i preto ti bola umoznena migracia, podla moznosti bez obmedzeni, odpovedou na tvoju otazku je to, ze 'lebo ti ludia porusuju zakony'
mas dokazy, ze nie som legalny migrant?
ake zakony ti ludia porusuju?
nie, ja pisem o blizkosti kultury Strednej Europy k Zapadu, nie k MENA
nechces si to precitat znovu?
len ty si dokazal pravy opak. neskusis este raz?
mozes mi vysvetlit, co ma moje cestovanie, podotykam legalne, spolocne s prvou bezpecnou krajinou?
nepomylil, pripadne nevydedukoval si si nieco nespravne, nahodou?
v susednej krajine zacne vojna. tvoja reakcia je vybavit si pas a pisat, ze dobre by bolo v exotike, alebo v Kanade, tak je to ostrom konraste s tym, ak od utecencov z MENA povazujes, aby zostavali v "prvej bezpecnej krajine". tymi su pre teba Rakusko alebo Svajciarsko a staci ti obciansky preukaz. uz?
ake tie dalsie objektivne dovody mas na mysli okrem ekonomickej migracie?

mozes nam ostatnym teda povedat, preco Egypt nechce vpustit ludi z Gazy?

toto ma byt odpoved na to, preco SA nechce prijat migrantov?
neposuvajme branku, dobre? kolko ludi z MENA sa snazi dostat do Egypta ci SA? a preco?
dorazne nie ilegalnej migracii
2023-10-31 07_25_45-Richard Sulík - MIGRANTOM HOVORÍM ZÁSADNÉ NIE, lebo to nikam... _ Facebook.png
mozes zvyraznit kde sa vyjadruje ku legalnosti? dakujem.
ked pojde niekto okolo tvojho bytu, ktory sa mu bude pacit a chce v nom zit, vpustis ho?
v tvojom byte chce niekto zit? to budes mat pasivny prijem z prenajmu. blahozelam.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

"ak by zil v Syrii alebo Palestine a kazdu hodinu by mu islo o zivot?" ... to ide aj Izraelcom o život. Ked na nich niektorí okolitý Arabi utočia.
Ked im chcú ukradnuť aj to malé územie. V prípade Palestiny sa im to podarilo.
Kvoli tomu ale zvyšných cca 9 miliona obyvatelov Izraela neemigruje.
Palestinčania možu migrovat späť do Jordánska odkial vlastne aj pochádzajú.
Do Sýrie nie, tam je vojna. A Egypt má tiež svoj postoj voči nim.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 31 okt 2023, 8:28 ved google vies pouzivat. ty zdroje nedavas, tak podme hrat podla tvojich pravidiel, co povies?
ze je to zase len tvoj dalsi bezobsazny vykrik do tmy
nepreplaca ich EU?
nie plne, v 2015 dokonca EU pindala na Madarov, ked si plot proti nelegalnej migracii postavili
takze Greci a Madari, ktori ich nekontroluju,z nich robia ilegalnych. oni sa ilegalnymi nerodia.
som rad, ze tomu konecne zacinas rozumiet
ak niekto ilegalne vstupi na uzemie nejakej krajiny bez jej schvalenia, spravil to protizakonne - ilegalne
stacilo to zopakovat len asi 20x, gratulujem
mozeme. ty mas mentalnu kapacitu citat mapu, preco to odmietas vyuzit?
preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu?
alebo skusme datadisk tejto hry: co by robil beardie, ak by zil v Syrii alebo Palestine a kazdu hodinu by mu islo o zivot?
siel do prvej bezpecnej krajiny, ktora by sa o mna mala postarat, presne tak ako miliony Syrcanov, ktori su v Libanone, Turecku a dalsich krajinach, ktore so Syriou susedia
ak by som zil v Palestine, zavisi od toho v ktorej casti Palestiny
mozno by som sa snazil dostat aj do Europy, co ale neznamena, ze mam pravo na zivot v Europe a taktiez to neznamena, ze mi ma Europa povolit vstup len na zakladne mojho priania
ak ma Europa niekomu umoznit vstup, tak zasadne iba preverenym ludom, ktori splnaju vsetky nalezitosti pre vstup, vratane vlastnictva pasu a prinosu pre Europu, urcite nie ilegalom
to si spojil sposobom: je kriminalita, su ludia z MENA = ludia z MENA su jej dovodom? ak ano, mas na viac.
statistiky kriminality ukazuju, ze migranti pachaju neproporcne viac kriminalnych skutkov ako domaca populacia (neplati pre vsetky typy kriminality)
x-krat sa o tom na fore diskutovalo, napriklad v pripade sexualnych trestnych cinov vo Svedsku, spytaj sa svojho druheho ja, ktore vtedy na forum chodilo
schvalujem? odcitujes, prosim?
jackb napísal:oni chcu v Europe zit.
+ cely ten tvoj boj voci ilegalnej migracii
takze ano, ak tvrdis, ze chcu v Europe zit a si proti tomu, aby neboli oznacovani za ilegalnych migrantov, aj ked do EU vstupia ilegalne, je to schvalovanie ich postupu
alebo sa snad mylim, ked napisem, ze schvalujes ilegalny vstup migrantov?
mas dokazy, ze nie som legalny migrant?
nie, pisem, ze tvrdis, ze si legalny migrant
nechces citat cele texty?
ake zakony ti ludia porusuju?
tie o ilegalnom vstupe, dvadsiatyprvykrat
len ty si dokazal pravy opak. neskusis este raz?
kulturna blizkost (kb) medzi Strednou Europou (SE) a Zapadom (Z) je vacsia ako medzi Strednou Europou a MENA alebo Zapadnou Europou a MENA

f(kb) SE => Z > f(kb) SE => MENA
f(kb) SE => Z > f(kb) Z => MENA
v susednej krajine zacne vojna. tvoja reakcia je vybavit si pas a pisat, ze dobre by bolo v exotike, alebo v Kanade
mozes mi odcitovat, kde som pisal o vybavovani pasu po zaciatku vojny na Ukrajine?
neposuvajme branku, dobre? kolko ludi z MENA sa snazi dostat do Egypta ci SA? a preco?
do Egypta by sa urcite chcela dostat netrivialna mnozina Gazancanov, ak by im to Egypt umoznil, predovsetkym kvoli kulturnej blizkosti
do SA ako kulturne blizsej krajine ako ZE by sa urcite chcelo dostat viac MENA, ak by im to SA umoznili, predovsetkym kvoli kulturnej blizkosti

preco nechce Egypt prijimat Gazancanov, ale obrnili hranicny priechod?
preco nechce SA prijimat utecencov z ME napriek tomu, ze su si kulturne blizsi?
mozes zvyraznit kde sa vyjadruje ku legalnosti? dakujem.
kontextualne tu, vyznacene cervenou, v clanku sa pise o ilegalnych migrantoch, ktori uz su na uzemi EU, pripadne sa do nej chystaju a staty ZE nemaju zdroje pre dalsiu spravu prichadzajucich
sulik.jpg
nieco moze napovedat aj ta cast o uzavreti hranic a azyloch

existuju nejake dalsie zakony, predovsetkym tie tykajuce sa migracie, s ktorymi nesuhlasis?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 31 okt 2023, 10:27 nie plne, v 2015 dokonca EU pindala na Madarov, ked si plot proti nelegalnej migracii postavili
tak dnes uz ma ploty kazdy. napriklad tesne pred vypuknutim vojny prehanali Bielorusi pralesom utecenov proti plotu na polskej hranici. na Balte su ploty na vychodnych hraniciach...
som rad, ze tomu konecne zacinas rozumiet
ak niekto ilegalne vstupi na uzemie nejakej krajiny bez jej schvalenia, spravil to protizakonne - ilegalne
stacilo to zopakovat len asi 20x, gratulujem
predstav si situaciu: soferujes a pred tebou je mytna budka. mas zaplatit myto, aby si legalne pokracoval dalej. ale v budke nikto nie je. budes soferovat dalej a porusis zakon o pohybe na cestnej komunikacii daneho statu?
preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu?
ty to nevies, alebo cakas na to napisem ja? skus si pozicat mapu z temy o Ukrajine. ak nepomaha satelitna fotka v noci, mozno napomozu sepkra Sentinel 2.
siel do prvej bezpecnej krajiny, ktora by sa o mna mala postarat, presne tak ako miliony Syrcanov, ktori su v Libanone, Turecku a dalsich krajinach, ktore so Syriou susedia
ak by som zil v Palestine, zavisi od toho v ktorej casti Palestiny
mozno by som sa snazil dostat aj do Europy, co ale neznamena, ze mam pravo na zivot v Europe a taktiez to neznamena, ze mi ma Europa povolit vstup len na zakladne mojho priania
ak ma Europa niekomu umoznit vstup, tak zasadne iba preverenym ludom, ktori splnaju vsetky nalezitosti pre vstup, vratane vlastnictva pasu a prinosu pre Europu, urcite nie ilegalom
dakujem. v Libanone, Turecku ci v Jordansku je uz aj tak vela Syracanov a podmienky v taboroch pre utecencov su... nezlucitelne so zivotom. ostane tam syrsky beardie cakat, kym sa bude moct vratit a zacat o nuly v Syrii?
ako si predstavujes kontrolu, ked sam pises, ze Greci ani Madari nikoho nekontroluju?
statistiky kriminality ukazuju, ze migranti pachaju neproporcne viac kriminalnych skutkov ako domaca populacia (neplati pre vsetky typy kriminality)
x-krat sa o tom na fore diskutovalo, napriklad v pripade sexualnych trestnych cinov vo Svedsku, spytaj sa svojho druheho ja, ktore vtedy na forum chodilo
toto si vyprosim. ja ako migrant nepacham kriminalne skutky, aj ked ma k nim ini migranti v minulosti nabadali.
Svedsko, ktore zmenilo definicu a znasilenia a sposob akym sa zanasaju nahlasenia do statistiky? znovu sme tam?
+ cely ten tvoj boj voci ilegalnej migracii
takze ano, ak tvrdis, ze chcu v Europe zit a si proti tomu, aby neboli oznacovani za ilegalnych migrantov, aj ked do EU vstupia ilegalne, je to schvalovanie ich postupu
alebo sa snad mylim, ked napisem, ze schvalujes ilegalny vstup migrantov?
prosim ta, bojuje teda proti ilegalnej migracii alebo nie? lebo tu ma obvinujes z oboch naraz. tak ja neviem uz.
nie, pisem, ze tvrdis, ze si legalny migrant
nechces citat cele texty?
"Obviveny tvrdi, ze na mieste cinu nebol, aj ked svedkovia a kamerove zaznamy ukazuju opak". "Ziak tvrdi, ze si ulohu napisal, ale zosit si zabudol doma".
Nepaci sa mi pouzitie slovesa tvrdit, kedze je pouzitie je v odporovacich suvetiach.
kulturna blizkost (kb) medzi Strednou Europou (SE) a Zapadom (Z) je vacsia ako medzi Strednou Europou a MENA alebo Zapadnou Europou a MENA

takze si tomu projektu nedal ani chvilku a aj napriek celej kampani trvas na tom, ze Slovensko, Polsko ci Madarsko maju rovnako pozitivny vztah ku LGBTI+ ludom ako na Zapade?
mozes mi odcitovat, kde som pisal o vybavovani pasu po zaciatku vojny na Ukrajine?
a nie je to jedno? aj keby som to nasiel, tak sa vykrutis ako vzdy.
do Egypta by sa urcite chcela dostat netrivialna mnozina Gazancanov, ak by im to Egypt umoznil, predovsetkym kvoli kulturnej blizkosti
do SA ako kulturne blizsej krajine ako ZE by sa urcite chcelo dostat viac MENA, ak by im to SA umoznili, predovsetkym kvoli kulturnej blizkosti

preco nechce Egypt prijimat Gazancanov, ale obrnili hranicny priechod?
preco nechce SA prijimat utecencov z ME napriek tomu, ze su si kulturne blizsi?
ak trvas na tom, ze Palestinci a Saudi su si kulturne podobni, tak si toho mozno o islame precitaj viac.
ked sa budes pozerat na oblast medzi Syriou, Jordanskom a SA, tak sa pozri aj na to, co moze byt problem v prijmani ludi z Gazy do Egypta.
okrem toho, aj v roku 2015 pisal qwerty o miske s cukrikmi. ma to skusat Egypt, ked Slovensko nesmelo?
kontextualne tu, vyznacene cervenou, v clanku sa pise o ilegalnych migrantoch, ktori uz su na uzemi EU, pripadne sa do nej chystaju a staty ZE nemaju zdroje pre dalsiu spravu prichadzajucich
nieco moze napovedat aj ta cast o uzavreti hranic a azyloch
kde v tom clanku sa pise nieco o legalnosti?
existuju nejake dalsie zakony, predovsetkym tie tykajuce sa migracie, s ktorymi nesuhlasis?
pasivny prijem :emoji_s_dollarovymi_ocami:
ja nesuhlasim so zakonmi?
ale ked si nahral: ake je to kritizovat migrantov za domnele porusovanie zakonov, ked si sa sam chvalil ako si porusoval zakony, ktore sa ti nepacili v krajine, do ktorej si imigroval ty?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 31 okt 2023, 18:23 tak dnes uz ma ploty kazdy. napriklad tesne pred vypuknutim vojny prehanali Bielorusi pralesom utecenov proti plotu na polskej hranici. na Balte su ploty na vychodnych hraniciach...
ano, to je presne principom plota, branit nelegalnemu vstupu
predstav si situaciu: soferujes a pred tebou je mytna budka. mas zaplatit myto, aby si legalne pokracoval dalej. ale v budke nikto nie je. budes soferovat dalej a porusis zakon o pohybe na cestnej komunikacii daneho statu?
ta situacia nie je vhodnym primerom
vhodnejsim by bolo, ze by si prisiel k mytnej budke (ktora je mimochodom permanentne obsadena, kedze staty maju povinnost chranit svoje vonkajsie schengenske hranice), zistil by si, ze je na nej kontrola, ktorej sa chces vyhnut, preto by si si nasiel iny menej strazeny prechod cez zelenu hranicu a cez tu prenikol na uzemie Schengenu, kedze by si nebol pri vstupe skontrolovany a vstup by ti nebol oficialne umozneny, bol by si na uzemi Schengenu protipravne - ilegalne
ty to nevies, alebo cakas na to napisem ja? skus si pozicat mapu z temy o Ukrajine. ak nepomaha satelitna fotka v noci, mozno napomozu sepkra Sentinel 2.
stale cakam, uz ta na to vyzyvam asi piatykrat, znova teda otazka: "preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu?" (V5)
odpovies uz konecne alebo sa stale musis vyhovarat?
dakujem. v Libanone, Turecku ci v Jordansku je uz aj tak vela Syracanov a podmienky v taboroch pre utecencov su... nezlucitelne so zivotom.
to nie je pravda, kedze tam ziju miliony ludi a nie su reportovane ziadne zvysene umrtia
okrem toho, EU tie tabory dotuje, z nasich dani, z tvojich uz nie
ostane tam syrsky beardie cakat, kym sa bude moct vratit a zacat o nuly v Syrii?
aj keby som chcel odist, Europa nema povinnost prijat ma
ako si predstavujes kontrolu, ked sam pises, ze Greci ani Madari nikoho nekontroluju?
nie, nepisem, ze nikoho nekontroluju, to je zase tvoje dalsie klamstvo
chcel by som ta poziadat, aby si s tymi ubohymi klamstvami prestal, uz ich je tu dost dlhy zoznam len za poslednych par dni
toto si vyprosim. ja ako migrant nepacham kriminalne skutky, aj ked ma k nim ini migranti v minulosti nabadali.
diskusia je o ilegalnych migrantoch, a to predovsetkym z MENA
je celkom divne, ze sa k nim radis, ale proti gustu...
Svedsko, ktore zmenilo definicu a znasilenia a sposob akym sa zanasaju nahlasenia do statistiky? znovu sme tam?
Svedsko zmenilo definiciu znasilnenia niekedy okolo roku 2015, od tej doby pocty znasilneni rastu
nejde o definiciu ani o porovnanie medzi krajinami, ide o pocty podla aktualnej metodiky a o pachatelov
statistiky zo ZE hovoria, ze migranti pachaju pachaju neproporcne viac kriminalnych skutkov ako domaca populacia (neplati pre vsetky typy kriminality) (V3)
prosim ta, bojuje teda proti ilegalnej migracii alebo nie? lebo tu ma obvinujes z oboch naraz. tak ja neviem uz.
snazis sa ilegalny vstup bagatelizovat, uz mnoho dni, dovod mi stale unika, podla prispevkov ostatnych si v mensine
Nepaci sa mi pouzitie slovesa tvrdit, kedze je pouzitie je v odporovacich suvetiach.
tvoje pocity su mi ukradnute :smt006
takze si tomu projektu nedal ani chvilku a aj napriek celej kampani trvas na tom, ze Slovensko, Polsko ci Madarsko maju rovnako pozitivny vztah ku LGBTI+ ludom ako na Zapade?
kulturna blizkost nie je iba o vztahu k abecedovym ludom, to je len mala cast kultury
a nie je to jedno? aj keby som to nasiel, tak sa vykrutis ako vzdy.
nie, je to celkom relevantne pre nasu diskusiu
dovol mi teda, aby som ti to pripomenul:
1. napisal si ako odpoved na moju citaciu a priamo si na mna reagoval slovami "a vies, ze idem, ked si takto pekne nahral", je teda nepopieratelne, ze si myslel mna
2. napisal si text "ked P*tin prepadol Ukrajinu, kto si bezal vybavovat novy pas, aby mohol odletiet neviem kam ak by sa agresor dostal aj na uzemie Slovenska? pritom stacilo prejst na obcianku do Rakuska alebo Švajcu - to su najblzisie bezpecne krajiny. takze opat V2. ty si bol pripraveny letiet na opacny koniec sveta", v ktorom o mne pises, ze som si siel po vypuknuti vojny na Ukrajine vybavit pas, aby som mohol odletiet z kontextu dalsich diskusii mimo prvu bezpecnu krajinu, a teda na opacny koniec sveta
3. toto je len predpoklad, ale pravdepodobne si si vybavil moj nasledujuci post z 1.3.2023, kde pisem o frontach pri cakani na pas:
- 22.2. u policajtov nikto, prevzatie pasu behom 5 minut
- 23.2. u policajtov nikto, novy pas vybaveny behom 10 minut
- 25.2. u policajtov fronta na 2 hodiny, vyzdvihnutie 30 minut kvoli fronte
4. predpokladam, ze na zaklade tvojej deravej pamate si si spojil moje vybavenie noveho pasu s vojnou na Ukrajine, dovol mi teda objasnit moje cestovanie do detailu
A: dna 21.6.2021 som zakupil bonusove letenky z Male na Maledivach do Londyna LHR na 22.3.2022 (obrazok prvy) a nasledne do VIE den po
let.jpg
B: dna 28.6.2021 som zakupil za body 4+1 noci v hoteli Conrad Maldives na 16.-21.3.2022 (obrazok druhy)
hotel.jpg
C: dna 22.2.2022 som si bol u fizlov v TN prevziat moj novy pas, ktory som si nechal vystavit 21.1.2022 a dna 23.2.2022 si bola +1 vybavit novy pas, ktory si prevzala 25.2.2022 (obrazok treti)
pas.jpg
nechcelo sa mi to hladat, ale v pripade potreby viem dolozit aj cestu na Maledivy, zacala 8.3.2022 z VIE s Turkishom, opat za mile, opat v biznise
okrem toho sme absolvovali dalsie 4+1 noci v inom Hilton hoteli na Maledivach (Curio) a dalsie 1+1+1 noci v tretom hoteli (obycajna 3-hviezda pri presunoch/preletoch a kvoli early check-in a late check-out - benefit diamond statusu)
na letisku LHR pri ceste spat sme este spali v DoubleTree LHR
nie je nahodou, ze je to vsetko Hilton, nahanal som status, pre zaujimavost, diamond som uz treti rok po sebe, pre viac info ma moze ktokolvek kontaktovat

podotykam, ze vojna na Ukrajine, teda aspon ta jej aktualna cast, zacala 24.2.2022
ak si teda myslis, ze som si bol vybavit pas v suvislosti s vojnou na Ukrajine, si asi debil
ak trvas na tom, ze Palestinci a Saudi su si kulturne podobni, tak si toho mozno o islame precitaj viac.
V4
ked sa budes pozerat na oblast medzi Syriou, Jordanskom a SA,
urcite to rad vysvetlis a povies, "preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu" (V5)

co moze byt problem v prijmani ludi z Gazy do Egypta.
som si isty, ze hranicne zatarasy v tom celkom uspesne brania, vies o niecom inom?
okrem toho, aj v roku 2015 pisal qwerty o miske s cukrikmi. ma to skusat Egypt, ked Slovensko nesmelo?
ma podla teba Egypt prijimat migrantov bez dokladov? napriklad tych z Gazy, spoza plota?
kde v tom clanku sa pise nieco o legalnosti?
kvoty a Dublin IV hovoria o prerozdelovani ilegalov
ja nesuhlasim so zakonmi?
nepises poslednych par dni o to, ze treba ilegalnych migrantov pustat do Europy, lebo to oni chcu?

mimochodom: "Pokud uprchlík nesplňuje podmínky pro udělení azylu a přesto vstoupí na území cizího státu, jedná se o ilegální překročení hranic."
ake je to kritizovat migrantov za domnele porusovanie zakonov, ked si sa sam chvalil ako si porusoval zakony, ktore sa ti nepacili v krajine do ktorej si imigroval ty?
domnievam sa, ze to boli vyhlasky a zavazne nariadenia, ale to je irelevantne, ja viem priznat, ze som ich porusoval, lebo som ich povazoval za nevhodne a kontraproduktivne
vies priznat, ze chces, aby migranti porusovali zakony o vstupe do Schengenu?

jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 31 okt 2023, 19:44 ano, to je presne principom plota, branit nelegalnemu vstupu
tak tomu na madarskej juznej hranici sa to nedari.
ta situacia nie je vhodnym primerom
vhodnejsim by bolo, ze by si prisiel k mytnej budke (ktora je mimochodom permanentne obsadena, kedze staty maju povinnost chranit svoje vonkajsie schengenske hranice), zistil by si, ze je na nej kontrola, ktorej sa chces vyhnut, preto by si si nasiel iny menej strazeny prechod cez zelenu hranicu a cez tu prenikol na uzemie Schengenu, kedze by si nebol pri vstupe skontrolovany a vstup by ti nebol oficialne umozneny, bol by si na uzemi Schengenu protipravne - ilegalne
ale tak ziadne mytne budky nie su obsadene - Greci a Madari nikoho nekontroluju. potom sa tesis z toho, ze sa sem pchaju ilegali. mohli byt skontrolovani a keby splnili podmienky, tak by sli do kam to maju povolene.
stale cakam, uz ta na to vyzyvam asi piatykrat, znova teda otazka: "preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu?" (V5)
odpovies uz konecne alebo sa stale musis vyhovarat?
odpovedat poznas. dokonca aj vies vymenovat dovody, pre ake je tvoj primer ku puti nepouzitelny. len to musis napisat ty.
to nie je pravda, kedze tam ziju miliony ludi a nie su reportovane ziadne zvysene umrtia
okrem toho, EU tie tabory dotuje, z nasich dani, z tvojich uz nie
miliony ludi na malom mieste, ziadna moznost na buducnost... z toho co si uviedol nizsie nemam pocit, ze by si to povazoval za optimum.
aj keby som chcel odist, Europa nema povinnost prijat ma
preco tych ludi teda nepreveruju Greci, alebo aspon Madari a nechavaju ich volne ist na sever?
nie, nepisem, ze nikoho nekontroluju, to je zase tvoje dalsie klamstvo
chcel by som ta poziadat, aby si s tymi ubohymi klamstvami prestal, uz ich je tu dost dlhy zoznam len za poslednych par dni
prepac, tych ktori sa pridu pozerat na anticke ruiny na turisticke viza tie viza urcite kontroluju. lenze o nich diskusia nie je, vsak?
diskusia je o ilegalnych migrantoch, a to predovsetkym z MENA
je celkom divne, ze sa k nim radis, ale proti gustu...
nevestim z kavovej usadeniny, takze neviem o akom druhu migracie pises.
Svedsko zmenilo definiciu znasilnenia niekedy okolo roku 2015, od tej doby pocty znasilneni rastu
nejde o definiciu ani o porovnanie medzi krajinami, ide o pocty podla aktualnej metodiky a o pachatelov
statistiky zo ZE hovoria, ze migranti pachaju pachaju neproporcne viac kriminalnych skutkov ako domaca populacia (neplati pre vsetky typy kriminality) (V3)
ale ide. lebo tak definicia je ina ako na Slovensku. napriklad za taku piatkovu noc na diskotekach po Slovensku by sa dali nahlasit stovky tisic znasilneni podla svedskej definicie. no a potom ten faktor casu: ak by zenu drzal uchylak 600 dni v pivnici a tam by ju kazdy den znasilnoval, tak do svedskych statistik sa nezanesie jedno na kazdy den, ale 600 v den nahlasenia.
to je ako ked sa ti nepacilo ako Anglicko vykazoval mrtvych pocas pandemie.
snazis sa ilegalny vstup bagatelizovat, uz mnoho dni, dovod mi stale unika, podla prispevkov ostatnych si v mensine
naozaj ty, alebo ini, cakate, ze ja ako migrant napisem: ja som migrant, preto uz nikto iny nesmie byt migrantom?
kulturna blizkost nie je iba o vztahu k abecedovym ludom, to je len mala cast kultury
ucitel slusnosti je hrubo neslusny voci LGBTI+ ludom. akoby do tejto temy pisal iny beardie ako do temy o Ukrajine.
ty si LGBTI+ spomenul ako priklad. ten naozaj nemozes pouzit ako priklad blizkosti Strednej a Zapadnej Europy, lebo ukazuje opak.
toto je len predpoklad, ale pravdepodobne si si vybavil moj nasledujuci post z 1.3.2023, kde pisem o frontach pri cakani na pas

predpokladam, ze na zaklade tvojej deravej pamate si si spojil moje vybavenie noveho pasu s vojnou na Ukrajine, dovol mi teda objasnit moje cestovanie do detailu
do temy USA vs Rusko/Vojna na Ukrajine si po vypuknuti vojny pisal ako islo vybavovanie pasu a ja som to spojil. how dare I?
prepac, nevybavoval si si pas, aby si odletel na druhy koniec sveta ako mozny vojnovy utecenec.
urcite to rad vysvetlis a povies, "preco nemoze SA prijat migrantov, napriek tomu, ze maju uz teraz vybudovanu dostatocnu infrastrukturu" (V5
som si isty, ze hranicne zatarasy v tom celkom uspesne brania, vies o niecom inom?
ma podla teba Egypt prijimat migrantov bez dokladov? napriklad tych z Gazy, spoza plota?
hrubo by som ta urazil, ak by som ti napisal z akeho dovodu nemoze SA prijmat utecencov a preco je to problem aj pre Egypt.
kvoty a Dublin IV hovoria o prerozdelovani ilegalov
ale diskusia je o Sulikovych vyrokoch, nie o tom, ako sa ho snazis branit.
nepises poslednych par dni o to, ze treba ilegalnych migrantov pustat do Europy, lebo to oni chcu?

mimochodom: "Pokud uprchlík nesplňuje podmínky pro udělení azylu a přesto vstoupí na území cizího státu, jedná se o ilegální překročení hranic."
pisem, ze to je to chcu do Europy je dovod ich nekontrolovat?
je utek pred diktatorskym rezimom, z podmienok v tabore nezluictelnym so zivotom, a.i. podmienkou na udelenie azylu?
domnievam sa, ze to boli vyhlasky a zavazne nariadenia, ale to je irelevantne, ja viem priznat, ze som ich porusoval, lebo som ich povazoval za nevhodne a kontraproduktivne
a nepride ti divne, ze ty si to porusoval a inym vycitas porusovanie?
vies priznat, ze chces, aby migranti porusovali zakony o vstupe do Schengenu?
myslis, tym ako chcem uz 8 rokov, aby tych ludi kontrolovali uz v Grecku?
beardie
Redeemer
Redeemer

Prehral si na celej čiare :)
Mic drop
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz by bolo načase diskusiu stopnuť. Týžden ti tu vysvetlujeme ze migranti roznej farby pleti a národnosti tu nikomu nevadia.
Ale musia prísť legalnym vstupom a nie ilegalne napr skrz prevádzačov (súdne trestaných ludí).
"tak tomu na madarskej juznej hranici sa to nedari."...názov štátu s velkým M. Darilo by sa, kebyže si Madari plnia záväzok chránenia hranice.
A ty teraz napíšeš beardiemu, že "nevestim z kavovej usadeniny, takze neviem o akom druhu migracie pises" - takže až teraz si sa zobudil?
Mne uz to pripadá, ako diskusia v teme vojna na Ukrajine - himarsh a rakety do himarshov, ked ti bolo 10x vysvetlované, čo bolo zničené.
Aj ja ti dám dobru radu (ako ty mne ohladom písania národností velkým písmenom až to nevyznieva rasisticky).
Tá rada je - prestan mávať červené oči zakaždým, ked vidíš nick niekoho koho síce diskusne moc nemusíš ale rozmyslaj nad informáciami globálne. (týka sa to aj niektorích iních, ale nebudem menovať kedže sa tu sporadicky do tejto temy vyjadrujú)
beardie
Redeemer
Redeemer

Názov štátu je síce s veľkým písmenom, ale prídavné meno sa píše s malým
Slovensko - slovenský
Maďarsko - maďarský
Afrika - africký
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

...maďarský-maďarskej je tiež rozdiel. Mal napísať " na Maďarskej južnej hranici."
aký-maďarský, aká-maďarská, aké-maďarské,...ak by bolo v texte písané maďarská hranica-maďarská národnosť - tiež oboje velké M.
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, spravne je to napisane na "madarskej hranici" s malym m, lebo je to pridavne meno
keby napisal na "hranici Madarska", vtedy by to bolo velke M
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej ved možno sa mýlim.No ale kebyže napíše v texte "maďarskej národnosti", tak by tam napísal tiež malé m?
beardie
Redeemer
Redeemer

Prídavné meno alebo adjektívum je slovný druh, slovo pomenúvajúce statické príznaky veci. Statický príznak môže byť:

- priama vlastnosť veci pozorovateľná na nej zmyslami (zelený list)
- vlastnosť vyplývajúca zo vzťahu k iným veciam, dejom či okolnostiam (drevený dom, ovčia vlna)
- vlastnosť z vlastníckeho vzťahu (Petrov kabát).
pridavne mena sa pisu s malym pismenom
existuje par vynimiek, napriklad nazvy - ked sa vola ulica Zelena, tak je s velkym Z, ale to len preto, lebo je to jej nazov
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 01 nov 2023, 9:09 Uz by bolo načase diskusiu stopnuť.
To bolo hned na zaciatku, ked migrant beardie obhajoval migranta Sulika, ze je potrebne "hovorit dorazne nie migracii". A z pohladu byvaleho ministra Sulika je to este vacsia blbost, lebo migracia je aj vnutorna... ale to je demogeografia, tym sa nemusime zatazovat, kedze ani zemepis pre zakladne skoly sa neujal.
A ty teraz napíšeš beardiemu, že "nevestim z kavovej usadeniny, takze neviem o akom druhu migracie pises" - takže až teraz si sa zobudil?
pise o migracii, citam o migracii. nie som vestica z Bujakova, aby som vedel o akej pise.
Mne uz to pripadá, ako diskusia v teme vojna na Ukrajine - himarsh a rakety do himarshov, ked ti bolo 10x vysvetlované, čo bolo zničené.
ako zvycajne, beardie nepochopil vtip, plus nic znicene nebolo. pokojne si to meme preloz cez google lens.
Tá rada je - prestan mávať červené oči zakaždým, ked vidíš nick niekoho koho síce diskusne moc nemusíš ale rozmyslaj nad informáciami globálne. (týka sa to aj niektorích iních, ale nebudem menovať kedže sa tu sporadicky do tejto temy vyjadrujú)
Dakujem. Ako migrant nebudem odporovat migracii. Ako niekto, kto ma priatelov moslimov ci Africanov, nebudem podporovat ich kriminalizaciu, len preto, ze su moslimovia, alebo Africania. Co sa mi hnusi su dvojite metre. Napriklad mi beardie zakazuje napisat cokolvek hanlive na temu Rusov, no on sam tu generalizuje vsetkych ludi z MENA ci dokonca vsetkych moslimov, a to len preto, ze jemu sa zda, ze moslimovia mozu za takmer vsetku kriminalitu v Europe.
no a najvacsi gol je, ze dalsia "diskusia" s beardiem dopadla ako hrat sach s holubom. zase pozhadzoval figurky, zase sa vyspinil na sachovnicu a este sa citi ako vitaz.
beardie
Redeemer
Redeemer

24x som od strany 287 napisal slovo legalny v roznych formach
46x som od strany 287 napisal slovo ilegalny/nelegalny v roznych formach
ak teda tvrdis, ze nie si vestica a nevies, o akej migracii sa rozpravame, tak mam pre teba velmi zlu spravu

nie, vsetkych ludi z MENA negeneralizujem, opak musis dokazat => klamstvo
nie, mne sa nezda, ze moslimovia mozu za takmer vsetku kriminalitu v Europe, pisem, ze ludia z MENA mozu za kriminalitu v ZE disproporcne => klamstvo

stala sa z teba woke parodia seba sameho

Napísať odpoveď