Banálne/triviálne otázky
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Banálne/triviálne otázky
Otazka: Preco sa vobec vyrabaju leskle obrazovky na notebooky? Ziadnu vyhodu v tom nevidim, len same nevyhody (vsteko sa tam odraza aj namensie svetlo zboku) .
Prirodzene saturovanejšie farby? Keďže matná vrstva ich môže skresľovať? Ja práve preferujem leske displeye a až sa čudujem prečo je taký problém nájsť lesky monitor, ktorý by farbami sedel k môjmu notebooku.
Máš zlé svetloharrison314 napísal: 03 júl 2024, 8:06 Otazka: Preco sa vobec vyrabaju leskle obrazovky na notebooky? Ziadnu vyhodu v tom nevidim, len same nevyhody (vsteko sa tam odraza aj namensie svetlo zboku) .
Alebo slabe podsvietenie notebooku.
-
Mek
Addict
Leskle displeje boli v mode nejakych 15 rokov dozadu, potom zase boli v prevahe notebooky s matnymi, a teraz su zase leskle. Skoda, uz som si myslel, ze sa vyrobcovia umudrili. Preferujem matny kvoli odrazom, cert vem farby, nie som grafik a kvoli ociam aj tak mam nastaveny permanentne mierny night light.
-
harrison314
Hardcore addict
Ved to neskutocne mi to vadi, ked je niekde tmava tema, alebo pozeram film/serial, kde je chvilku tma a namiesto tmjy vidim svoje okno. Pytam sa pre to, ze vyberam notebook a je prevaha tych s lekslmi monitormi.
Vážne? Čo konkrétne hľadáš? Podľa notebookcheck či vyhľadávača v Nemecku je práve matných notebookov viac, ako lesklých.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja mam spcecificke naroky na notebook, takze si ho este nejaku dobu budem vyberat. Ja som pozeral na alze. Len ma zajimalo, ze preco sa vobec leskle obrazovky vobec vyrabaju.
Leskle displeje niesu ziaden problem. Problem je vyrobca a ci tam da nejaku ochranu proti odleskom. Pouzivam macbooky x rokov a nikdy som s lesklym displejom nemam jediny problem(a to robim grafiku, takze som na to haklivy). A nedavno som videl pekne video, kde porovnavali macbook a nove microsoft x elite notebooky, oba mali leskle displeje, ale ten od MS mal sialene odlesky a bol s tym dost velky problem, s macbookom nebol jediny problem. Cize aj leskly moze byt v pohode, ale tazko sa docitas, ze ci ma dobru ochranu proti odleskom.
Kolegovi v robote nastala zaujimava situacia. Asi 3mesiace v novej práci dostaval vyplatne pásky aj mzdu ktora s vyplatnymi paskami sedela. Dostával výrazne viacej ako zakladnu mzdu ktoru ma v zmluve, ale vzhladom na to že robí aj cez vikendy a sviatky, tak mu to davalo pomerne zmysel, že mu to navysuju priplatky, pripadne ze su to odmeny. Teraz ale, po troch mesiacoch, firma tvrdí, že mu omylom posielala chybne pasky a tym padom aj chybnu vysku vyplaty. Má zamestnavatel právo pozadovat aby zamestnanec v takomto pripade podpisal dobrovolny suhlas so zrazkami, tj aby ten rozdiel vratil? A ako sa to potom riesi so Soc poistovnou a zdravotkou atd?
https://www.pracovnepravo.sk/sk/persona ... k-199.html
Posledné dva nadpisy článku " Oprava chýb novým výpočtom mzdy " a " Oprava chýb v mzdách v najbližšom výplatnom termíne "
" Chybu ktorá vznikla v nesprávnom určení výšky mzdy je možné opraviť, ale len na základe dohody so zamestnancom, zaúčtovaním vzniknutého rozdielu v najbližšom výplatnom termíne, atd..." (nemám odomknuté pokračovanie článku - nie som registrovaný)
Posledné dva nadpisy článku " Oprava chýb novým výpočtom mzdy " a " Oprava chýb v mzdách v najbližšom výplatnom termíne "
" Chybu ktorá vznikla v nesprávnom určení výšky mzdy je možné opraviť, ale len na základe dohody so zamestnancom, zaúčtovaním vzniknutého rozdielu v najbližšom výplatnom termíne, atd..." (nemám odomknuté pokračovanie článku - nie som registrovaný)
Zamestnávateľ to má právo požadovať, ale zamestnanec zase má právo to odmietnuť a nepodpísať.gogo956 napísal: 05 júl 2024, 7:17 Kolegovi v robote nastala zaujimava situacia. Asi 3mesiace v novej práci dostaval vyplatne pásky aj mzdu ktora s vyplatnymi paskami sedela. Dostával výrazne viacej ako zakladnu mzdu ktoru ma v zmluve, ale vzhladom na to že robí aj cez vikendy a sviatky, tak mu to davalo pomerne zmysel, že mu to navysuju priplatky, pripadne ze su to odmeny. Teraz ale, po troch mesiacoch, firma tvrdí, že mu omylom posielala chybne pasky a tym padom aj chybnu vysku vyplaty. Má zamestnavatel právo pozadovat aby zamestnanec v takomto pripade podpisal dobrovolny suhlas so zrazkami, tj aby ten rozdiel vratil? A ako sa to potom riesi so Soc poistovnou a zdravotkou atd?
Môžu ho žalovať za "bezdôvodné obohatenie", ale tam musia dokázať úmysel. Čo sa dokazuje ťažko. A navyše cena súdnych poplatkov a právneho zastúpenia bude pravdepodobne vyššia ako spôsobená škoda.
V poisťovniach sa to dá opraviť, vydať zamestnancovi nové pásky a zároveň takto získať späť aspoň časť odvodov. Ale keď takáto situácia nastala u nás, nechali sme to tak. Nič sa neopravovalo, lebo spôsobená škoda bola pomerne malá (niekoľko stoviek € za asi polrok).
Na koberček ale išla konkrétna účtovníčka a jej šéfka, ktoré dostali na výber, buď to uhradia ony alebo výpoveď. Keďže ony zodpovedajú za prachy, aj s právnymi dôsledkami. Takže sa to zrážalo zo mzdy im dvom, v pomere 1 ku 2 (účtovníčka/šéfka oddelenia).
Ak nie je debil, tak to vráti.
Uz sa to tu asi riesilo pri pripravnych zapasoch futbalu, ale sledujete teraz futbal, Holandsko - Anglicko na Markize? Zvuk je skor ako obraz, iba o desatiny sekundy, ale uz to bolo aj pred golom. Alebo je to iba u mna? Skylink.
Pozeram to na Voyo a ano ale max 0,2s sec
Dik za potvrdenie, mne to vadi, ked sa sustredim, tak uz pocujem, ze z akcie nic nebude, pri penalte sotva vystrelil a uz som pocul "dava gol", nechapem, ze v roku 2024 sa taketo veci deju, este pri semifinale.
Preto to pozerám na ČTčke 
Robí to aj prenos Markizy.Dreamer napísal: 10 júl 2024, 21:24 Uz sa to tu asi riesilo pri pripravnych zapasoch futbalu, ale sledujete teraz futbal, Holandsko - Anglicko na Markize? Zvuk je skor ako obraz, iba o desatiny sekundy, ale uz to bolo aj pred golom. Alebo je to iba u mna? Skylink.
DigiTV satelit a za mna synchronizacia zvuku v pohode.
Skylink live TV a išlo mi to včera normálne, synchronizácia bola OK.Dreamer napísal: 10 júl 2024, 21:24 Uz sa to tu asi riesilo pri pripravnych zapasoch futbalu, ale sledujete teraz futbal, Holandsko - Anglicko na Markize? Zvuk je skor ako obraz, iba o desatiny sekundy, ale uz to bolo aj pred golom. Alebo je to iba u mna? Skylink.