Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa gogo956 »

mLuks
chápeš že tu vôbec nejde o VOP ?
Tu ide o to, že ak si zakaznik 6x objednal a 6x mu nedoniesli všetko to čo chcel, tak pre toho zákazníka ten obchod prestal raz navždy existovať a svoje nakupy rieši cez iné obchodne reťazce.
Iní ludia ak su s nimi spokojni tak to je super, to je ich vec.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Ide o VOP, pretože vo VOP je presne napísané ako to funguje a aká situácia môže nastatať. A ten kto si prečíta VOP je na to pripravený a ty tu spriadaš konšpiračné toerie ako ti to oni robia naschval.

A keď 6x pôjdeš osobne na prevádzku a 6x to tam nebudú mať, tak tam prestaneš chodiť a pôjdeš kupiť inde. To je všetko. Ani priamo na prevádzakach sa nedá zabezpečiť aby bolo vždy všetko dostupné a v takom množstve ako každý zákazník chce. Sú to potraviny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Zajtra ráno urobím velku objednávku z Billy z Bajkalskej, uvidime či zvladnu to čo Tesco nezvladlo 6x, potom napišem vysledok. :)
mLuks
Addict
Addict

pre spraváne porovnanie urob 2x takú istú ojednávku jednu z billy, druhú z tesca, (prípadne aj tretiu z nejakého ďalšieho obchodu), všetky vytvor v ten istý deň a daj si ich doručiť opäť všetky v rovnaký deň. Inak je tvoj výsledok irelevantný.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

gogo956 napísal: 22 aug 2024, 20:41 pri Tescu sa mi stavalo pomerne casto /v podstate vždy/, ze mi nedoniesli nakoniec vsetko to co som si objednal, alebo doniesli menej kusov daneho vyrobku a tvdili ze viacej nebolo na sklade. Ide pravdepodobne o fintu aby clovek bol nuteni nakupovat castejsie a teda viacej platil za donasku. Odvtedy som s Tescom uplne skoncil, nehovoriac o tom ze maju nie moc dobru ponuku niektorych tovarov.
To mi pripomenulo jednu skusenost, este v zaciatkoch fungovania tesco donasky, objednal som si nejakych 6 veci, viac kusov. Dosiel chlapik, pozeram co doniesol a nic z toho co som objednal tam nebolo, same nahrady domacej "znacky". Tak som podakoval a zasielku odmietol prevziat a odvtedy neobjednal.
Vdaka tomu preferujem rychli nakup v Lidli, kde si rovno pozriem aj veci z aktualneho tyzdna...takze idem kupit potraviny a kupim navyse nieco na bicykel :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

objednávka z Billy pred chvílou prijatá. Po mojich opakovanych skusenostiach v Tescu a teraz v Bille musím konštatovať, že táto služba nefunguje správne ani v jednom z nich. Teraz mi je jedno, či tie zvyšné zaplatené minerálky si nechal Wolt kurier, alebo ich nenaskladnili v Bille. Proste Slovensko je kocúrkov v každom ohlade a preto to tu aj tak vyzera ako vyzera.
Jediné čo je plus je rýchlost dodávky, ked od objednania k prijatiu nepreslo viac ako 40minut.
Slovensko je iba jedna velká zlodejina nič iné.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dreamer napísal: 22 aug 2024, 19:54 Toto nechapem, preco tak malo ludi vyuziva donasku potravin domov, tiez preco to ponuka tak malo obchodov
Sme shopoholici a potrebujeme dopamín. :D

Plus keď nenakupujem pre XY člennú rodinu a mám v pešej dostupnosti do 5 minút niekoľko supermarketov, dostanem chuť na segedín, tak si proste zbehnem nakúpiť, do 30min. som doma a môžem variť. Okrem toho, že je pre mňa otrava riešiť kuriérov a reklamácie, tak je to aj o psychológii, že proste v potravinách nedôverujem zamestnancovi, že mi vyberie také pekné a čerstvé vecicky, ako by som si vybral ja sám...

Nakupujem lieky online, pretože to je lacnejšie. A moja skúsenosť s dr.max je taká, že keď je jeseň/zima, tak im doručenie trvá aj týždeň a viac. To už človek aj vyzdravie. :D :D :D A každú objednávku si musím skontrolovať rovno v lekárni, lebo zatiaľ vždy tam boli chyby. Napr. doplnil som si zásoby tento mesiac mimo sezóny. Trvalo im to 4 pracovné dni. A zase tam boli chyby. Lebo v sklade evidentne nerobia pickerov farmaceuti ale roboši, ktorí nevedia čítať tie skratky za názvami liekov, ktoré sú ale dosť podstatné. A systém ich pustí... Takže namiesto mäkkých tabliet som dostal šumivé a namiesto postupného uvoľňovania som dostal rapid efekt a pod.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko
Nedávno som si v Drmax najprv zarezervoval online a potom isiel vyzdvihnut do lekarne kde tovar uctovala a vydavala farmaceutka. A bez mihnutia oka mi dala lacnejsi produkt /mensie balenie/ volnopredajneho lieku ale nauctovala produkt ktorý mal viacej tabliet takze bol drahsi. Nanestastie som si to vsimol az po ceste domov. NA uctenke som mal drahsi ale dostal lacnejsi.

V inych lekarnach tento problem som nikdy nemal, nikdy nic nechybalo ani nebolo iné a to som objednaval uz aj z lekarne v Polsku.

Preto to riesim tak, ze z Drmax uz neobjdnavam vobec, ale dopredu z inych lekarni si necham pred chripkovou sezonou zaslat taky zakladny balicek liekov a vyzivvoych doplnkov aspon na pol roka dopredu.

Na Slovensku kradne asi každý a ludom treba neustale kukat na prsty a ich kontrolovat ako malé deti.
To tu nechcem rozoberat ako opakovane okradli predavači moju mamu ktorá ma uz vysoký vek v roznych potravinovych predajniach..

Autoeditácia príspevku po 25 min 17 sek:
Tak toto je gól. Teraz som si až pozrel účtenku z tej Billy: Suma na učtenke vobec nesedi s tym co som objednal ani zaplatil. Tá suma na uctenke je vyrazne vyssia /o 11€/. Dokonca su tam polozky ktoré som si neobjednal. Kde sa asi tak stratili? spolu s mojimi mineralkami..
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

a to si tu objednavku napriek tomu prebral aj ked stala viac?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

U rakúskej Billy to ani neprekvapuje. V mojom meste skončili pred rokmi. Je to ale aj o zaúčaní personálu a mnoho iného.
Hodiť reč s majitelmi ako celospoločenský tlak bezohladu na to, kto koho volí a rozhodne im nerobiť neustále PR aká sú oni kvalita.
Motto - " V kvalite sa vyznáme " :roll: Všetko slovenské a slovanské vo svete je zlé, len oni sú tí dobrý, tí samaritánsky čo svetu pomáhajú. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142 napísal: 23 aug 2024, 11:09 a to si tu objednavku napriek tomu prebral aj ked stala viac?
prepáč, asi to nebolo napisane dost zrozumitelne :) :
zaplatene to bolo dopredu cez net a všetko vyzeralo ok. Pomerne rychlo prisiel pán z Woltu, mal to všetko v taškách, nechcel som ho zdrzovat, tak som len zbežne pozrel ci su tam najdrahsie položky. Mineralok malo byt 5. Tri som videl hned a kedze mineralka je tazka, tak som myslel ze tie ostatne su dole v taskach.
Nakoniec ale tie dve chybali. Reku je mi to jedno, nebudem riesit 2€. Potom pozeram bloček a je tam nauctovanych o 11€ viacej a este dalsie polozky ktore som neobjednaval. Ale z uctu mam stiahnutu iba sumu za ktoru som objednaval. Takze ak neratam tie dve mineralky, tak som viacej neplatil.

Neviem si predstavit aky chaos musia mať potom v účtovnícte a nasledne v skladoch.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

tak to maju riadny bodel. aspon ti tie polozky navyse, ktore boli zauctovane aj prisli?
gogo956
Redeemer
Redeemer

M142 napísal: 23 aug 2024, 11:26 tak to maju riadny bodel. aspon ti tie polozky navyse, ktore boli zauctovane aj prisli?
nie, prislo mi len to co som objednal a zaplatil mínus tie dve minerálky. Ak by som videl ze mi doniesli nieco co som si nezaplatil tak by som to neprebral.

Laicky mi z toho vychádza, že buď tam zamestnanci robia nejaké "čachre" vedome, alebo ze omylom spojili na jednu učtenku veci z dvoch objednávok.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Dreamer napísal: 22 aug 2024, 19:54 Preco nepouzivate Doručenie domov alebo Klikni+Vyzdvihni? Klikni+Vyzdvihni je teraz dokonca zadarmo.
Par krat sme to skusili a spokojni sme moc neboli. Hlavne ovocie zelenina je proste nieco co si chces vybrat sam tie najkrajsie kusky a nie nechat to na brigadnika nech tam nahadze co prve chyti.

Celkovo mam rad chodit do obchodu, je to taky ritual. A ani ziadne extra tazke veci nekupujeme ze by som to nezvladol odniest. mineralky ani ziadne ine flaskove napoje (mozno pivo ale to tiez v malom) nekonzumujeme.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

V Tescu pribudli turnikety na vstupe aj vystupe. Pri vystupe od samoobsluznych pokladni musite naskenovat ciarovy kod z blocku, aby vam to otvorilo.
Nie, fakt sa kradeze nestali castejsimi, obchodne retazce si to iba vymyslaju, pan Gaspar.
/s
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Protivladny obchod ! Zdanit !
mLuks
Addict
Addict

aj to bude o chvíľu,zdania reťazce, zdvihnu mýto a to ešte len budú ceny potravín
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Koľko stoja vidly?
Keby sa náhodou hodili...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

V Kauflande v mojom meste taký turniket tiež funguje, takže otázka času kedy aj v Tescu to tak bude (možno aj je, dlho som tam nebol).
Pri odovzdávaní zálohovaných fliaš sa pokazia oba automaty (ľudia predo mnou), pokiaľ ľudia nevhodným spôsobom vkladajú tie fľaše, ako dlho čakáte v rade na obsluhu kým to sprevádzkujú ? Raz som to stopol, až po 20 minútach došla obsluha aby tie automaty sprevádzkovala (Kaufland).
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no sak nasa vlada to uz ide rusit ten system zalohovania, lebo to tak hrozne funguje, iba najlepsie v EU co som cital.

rozmyslal som preco neexistuju velke odberne miesta. uplne by stacilo mat pri nejakom velkom tescu ci kauflande niekde zvonka vzadu 10-20 automatov vedla seba.
vsetky obchody kam chodim maju max 2 automaty, predpokladam ze zakonne minimum.
stat by to naopak mal trochu viac dotovat, danovu ulavu pre konkretnu pobocku. a mozno podmienit nejak minimalnu prevadzkou dobu. proste presvedcit retazce nech sa o to aj trochu staraju lebo sa im to oplati. tu je strasne vidno ze dobry napad, zacali sme ale teraz to uz nikoho netrapi, automatov je malo, postupne starnu a kazia sa ale preco to riesit ked to nic neprinesie? takto sa to raz za cas zasekne alebo preplni tak pride za 20 minut niekto kto to vyriesi a vybavene. a co ze zakaznik cakal 20 minut v smardlavej malickej miestnosti (v tom su niekde predajne extra hnus)

billa ich ma aspon vonku, no minule pred automatom zastavila dodavka, otvorili zadne dvere a bola plna vreci s flasami... ti tam boli predpokladam aj hodinu...

keby existovali vacsie odberne miesta...
no a ked nechceme retazcom dane kratit tak nech to zasponzoruje stat, kazdy zberny dvor nech ma masovy automat kde proste nahadzes flase a on ti da peniaze. hoc miesto 15 centov len 13.
Napísať odpoveď