Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa mLuks »

do kaufu chodím raz za uhorský rok ako sa vraví, takže kauf som preto ani nespomínal, lebo neviem. Ale Tesco a Lidl to je čistá reakcia práve na tú novelu.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Myslíte závory
mLuks
Addict
Addict

rampy/závory/turnikety
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zavory maju aj v Chorvatsku v Konzume a v Lidli v CR, novele by som to nepripisoval
mLuks
Addict
Addict

ja aj hej, pretože som sa rozprával s bývalými kolegami.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

V "mojom" Kauflande sú svetelno zvýraznené otváracie krídla nielen pri odchode od samoobslužných pokladní, ale aj pri vstupe do predajne.
beardie
Redeemer
Redeemer

mLuks napísal: 07 okt 2024, 20:12 ja aj hej, pretože som sa rozprával s bývalými kolegami.
taketo projekty sa planuju mesiace az roky vopred a na celom jednotnom trhu, cize v EU, nejaka novela v jednej miniaturnej krajine ma pramaly vyznam
mLuks
Addict
Addict

aké projekty máš namysli? Akože montáž turniketov na bloček? čo má celý jednotný trh EU spoločné s tým, že napr. Tesco je okrem domácej Británie, len v SR, CR, PL a HU? Ak v jednej z týchto štyroch krajín vláda zmení trestný zákon a počet krádeží stúpne, čo deklarovali aj obchodné reťazce, tak je logické vyustenie, že sa firma snaží zabrániť krádežiam aj spôsobom, ktorý je už v iných obchodoch funkčný a zaužívaný, OBI, Hornbach.

Žijete tu v rôznych krajinách, môžte napísať či napr v ČR Tesco má turnikety na bloček. v PL, HU tu asi nikto nežije, ale najbližšie keď tam budem mať cestu, môžem sa pozrieť.
beardie
Redeemer
Redeemer

v "mojom" Lidli namontovali samoobsluzne pokladne koncom minuleho roka a zaciatkom tohto roka pridali aj zavoru, podobne ako sa to deje v dalsich lidloch v tejto casti sveta, ten plan bol pripraveny davno predtym, ako Fico zakon prijal
v "mojom" Tescu su samoobluzne pokladne este od Covidu, zavoru pridali na zaciatku tohto roka
v "mojom" Kauflande a v dalsom Kauflande, do ktoreho obcas chodim, pridali zavoru snad este ako prvi niekedy v polke minuleho roka, mozno este skor, v trencianskom Kauflande je zavora tiez uz aspon rok
vcera som sa vratil z Chorvatska, v ich Konzumoch su pri samoobsluznych pokladniach zavory tiez uz minimalne od minuleho roka

Polsko ti mozem pozriet o 2 tyzdne, ked pojdem na sluzobku, bezne tam do obchodov nechodim

i ked pripustam, ze mohlo nastat zrychlenie instalacie zavor v slovenskych obchodoch, plan ich instalacie existuje uz minimalne rok, mozno aj dlhsie, rozhoduju o tom matky slovenskych pobociek v ich europskych centralach
korelacia nie je kauzalita
mLuks
Addict
Addict

samoobsluzne pokladne funguju už roky, rokuce teda aspon v KE, (8-10 rokov dozadu, rovnako v tom čase už boli aj v ČR, aspoň pri Tescu) zväčšoval sa len ich počet. Dokonca ich umiestňovali aj na male obchodné jednotky v malých obciach.

Ako som opisoval v prvom poste, v oboch košických tescách boli turnikety demontované, asi dva roky dozadu. Teraz sú tam opäť, ak by plánovali ich výmenu, tak by to netrvlo dva roky a určite by ich menili staré za nové a nie, že staré demontujem, potom dva roky je obchodná jednotka bez turniketu a potom namontujem nové.

To, že sú v HR sa nijako nevylučuje s tým, že to slovenské obchody ich mohli začať montovať alebo urýchliť ich montaž kvôli novele.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Kaufland, Rewe, Edeka, Penny... Obchody v Bremen a blízkom okolí. Odkedy si pamätám, všade sú výstupy zo samoobslužných pokladní spojené so skenovaním bločku. To isté som videl aj v Berlíne (bol som tam necelé dva týždne) či v Kiel (tu som bol 7 mesiacov). Tie závory/rampy/turnikety, nie sú nič výnimočné.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

mLuks napísal: 07 okt 2024, 21:55Tesco je okrem domácej Británie, len v SR, CR, PL a HU?
Tesco je aj v Thajsku a Malajzii pod nazvom Tesco Lotus.
mLuks
Addict
Addict

bavili sme sa len o europe, resp. EU
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nevie niekto, čo je s FORMIL kapsulami na pranie? Lebo ich už dlhšie nemôžem zohnať a mne sa osvedčili. Majú nejaký výpadok výroby...alebo sa to LIDL chystá premenovať/prebaliť do novej krabice...za vyššiu cenu?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

ephramko napísal: 09 okt 2024, 19:19 Nevie niekto, čo je s FORMIL kapsulami na pranie? Lebo ich už dlhšie nemôžem zohnať a mne sa osvedčili. Majú nejaký výpadok výroby...alebo sa to LIDL chystá premenovať/prebaliť do novej krabice...za vyššiu cenu?
Viem len o tomto https://www.lidl.sk/c/sortiment-koncent ... wCKQCPmYYE
" Pracie prostriedky Formil nájdete v nových obaloch. " - rátajú aj tie kapsule či ? Ci len flašky ?
Skúšal som aj ten vyhladávač Lidla ale tie pracie kapsule mi nenašlo, možno výpadok, nedodanie kapsúl do Lidla.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Blastbit napísal: 16 okt 2024, 21:42 Skúšal som aj ten vyhladávač Lidla ale tie pracie kapsule mi nenašlo, možno výpadok, nedodanie kapsúl do Lidla.
Už som to videl na pulte. Spravili to, čo som si myslel. Rebranding a vyššia cena. Teraz majú nejaké super duper ešte účinnejšie kapsule a 5v1!!! Ale o 3€ drahšie. :D

Škoda, lebo tie formil univerzal 3v1 boli podľa mňa fajn. Aj cenovo, aj dobre prali. Teraz som si napr. vytiahol takú zimnejšiu bundu zo skrine, ktorú som vypral a odložil niekedy vo febuári a stále vonia tak sviežo, ako keby som ju opral len včera.

Ale už je to jedno. V Rakúsku som kúpil 5L Ariel za 14€ a zobral som rovno 2. Z alzy zase moje talianske aviváže. Inak fakt tieto produkty sú u nás dosť šmejdy. Tie "západné" sú koncentrovanejšie a navyše často ešte lacnejšie.

Snažím sa teraz sa predzásobiť, než príde Ficova drahota.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mLuks napísal: 07 okt 2024, 19:14 Inak za tie rampy v potravinách pri samoobslužných poďakujte Ficovej vláde a ich trestnému zákonu. Tesco malo kedysi rampy len pri vstupe na predajnú plochu, neskôr ich zrušili a vstup bol bez rámp. Teraz sa vrátili rampy aj na vstup ale už aj na výstup zo samoobslužných.

Lidl už taktiež pridal rampy na výstup zo samoobsliužných.

Predtým som rampy na výstup zo samoobslužných evidoval len v OBI a v Hornbachu.
maju ich aj v Lidloch v Cesku, aj v nom maju taky zlodejsky zakon?
mLuks
Addict
Addict

keď si čítal aj zvyšok diskusie, tak vieš prečo som to napísal takto
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Nie, necital, reagujem na do neba volajucu blbost.

edit: precital, pises somariny, ale dobre, lebo si sa rozpraval s kolegami :D v mojom Lidli v Prahe ich montovali tiez zaciatkom tohto roka, opat sa opytam, aj v Prahe plati Ficovska novela?
mLuks
Addict
Addict

tak prečítaj, zistiš, že to nemusí byť až tak do neba volajúca blbosť
Napísať odpoveď