Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa wladas »

Je to individualne co to obsahuje. My vo firme mame servis (udrzba) sucastou. Ale fascinuje ma ze poruchy auta (nie skodove udalosti) si firma musi sama hradit (po skonceni zaruky). To je nerealne ze sa to oplati. Prave naopak, prerobenie je vyrazne. Firmy to robia asi len kvoli daniam
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Servisne prehliadky predpisane vyrobcom - cize tam bude daka po 10 az 20 tisic km spocivajuca v kontrole/vymene oleja, filtrov, kvapalin. Obsahuje to len zaplatenu prehliadku vo forme roboty (napr. 2 hod kontrolou vozidla a diagnostikou), ci to obsahuje aj realne vymeny potrebneho oleja, brzd, vymenu filtrov a podobne? Lebo jedna vec je cisto prehliadka za 100 eur a ina vec je, ze ty doplacas 250 eur v servise za material. Toto je pre mna dost otazne a nezrozumitelne. A ak tomu rozumiem, ak sa ti pokazi napriklad EGR ventil ci stresne okno, tak nejde o vyrobcom predpisanu servisnu prehliadku a platis si opravu sam.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Zákazník si naspláca v servisných prehliadkach prípadné výmeny niektorých vecí v rámci záruky. A ako fungujú aj autorizované servisy o tom radšej nič.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

heker napísal: 25 máj 2025, 18:17 Servisne prehliadky predpisane vyrobcom - cize tam bude daka po 10 az 20 tisic km spocivajuca v kontrole/vymene oleja, filtrov, kvapalin. Obsahuje to len zaplatenu prehliadku vo forme roboty (napr. 2 hod kontrolou vozidla a diagnostikou), ci to obsahuje aj realne vymeny potrebneho oleja, brzd, vymenu filtrov a podobne? Lebo jedna vec je cisto prehliadka za 100 eur a ina vec je, ze ty doplacas 250 eur v servise za material. Toto je pre mna dost otazne a nezrozumitelne. A ak tomu rozumiem, ak sa ti pokazi napriklad EGR ventil ci stresne okno, tak nejde o vyrobcom predpisanu servisnu prehliadku a platis si opravu sam.
Konkrétne napr. privalease má v cene aj materiál.

"Servis vozidla
Pokryjeme všetky náklady spojené s údržbou vozidla ako sú pravidelné servisné prehliadky, výmeny brzdových doštičiek či kotúčov."
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jackb, mal by som na teba pár otázok, nakoľko je známe že žiješ v Uk:

1/skutočne tam ludia bežne jedávajú Vegemite, alebo je to okrajova potravina?
2/ako to jedia? iba natru na chleba/pečivo? alebo s niečim kombinuju?
3/aky nazor mas na Vegemite ty?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nie ze by na tom zalezalo, len sa chcem zahrat na mudreho ale vegemite je australska "delikatesa", briti maju marmite.
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid napísal: 30 máj 2025, 21:22 nie ze by na tom zalezalo, len sa chcem zahrat na mudreho ale vegemite je australska "delikatesa", briti maju marmite.
ano mas pravdu, ale ono je to v podstate plus minus to iste. Vyskusal som to teraz prvykrat a je to tak divné, že
ma zaujima ci to niekto realne aj skutočne jedáva :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Aky mate na to nazor?

Online svoboda končí. Británie zpřísňuje pravidla, vlastní verzi připravuje i Evropa | Forbes
https://forbes.cz/online-svoboda-konci- ... .sznhp.box
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Slobodný internet je vďaka korporáciam už aj tak preč; sociálne siete sú rakovina, kvôli ktorej majú deti (ale aj dospelí) depresie a ktorá stvorila Trumpa. Pokiaľ to bude implementované správne, a bude to mať side-effecty ako napríklad zníženie počtu botov a hlupákov na nete, ani mi to nevadí.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

gogo956 napísal: 09 aug 2025, 20:40 Aky mate na to nazor?

Online svoboda končí. Británie zpřísňuje pravidla, vlastní verzi připravuje i Evropa | Forbes
https://forbes.cz/online-svoboda-konci- ... .sznhp.box
Takze moj nazor - burka v serbli. Podobny navrh kazdych par rokov do EU padlamentu sa snazi niekto pretlacit, vzdy je to odmietnute. Pricom diskusne fora tvrdia ako, ze je to uz ista vec. Ale je to nechvaeleny navrh. Ano treba o tom hovorit, treba to razne odmietnut, ale este netreba robit paniku. Prave pre to som rad, ze sme v EU, u nas by sa to Fico zaviedol v skratenom konani, trikrat "opravil" a nik by o tom netusil.

Podobne ako iniciativa "Stop killing games", tiez velky hype, ale ked si to clovek precita, tak zisti, ze pozaduju nerealnu hlupost. K tomu som videl rozhovor na Indianovi, a tam mi doslo, ze v daka EU mame o dost lepsiu ochranu spotrebitela voci ostatnemu svetu, co sa tyka licencnych podmienok a softveru.
wladas
Redeemer
Redeemer

Predpokladam ze sa tu najdu viaceri ktorym posledny mesiac casto vola zahranicne cislo a po zdvihnuti AI hlas po slovensky povie ze pridajte si ma na whatsapp. Volane cislo je vzxdy ine takze je zbytocne blokovanie konkretneho cisla.
Nikde som k tomuto nenasiel nejake info. Lebo 80-90% ludi z mojho okolia to ma rovnako.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

U mna podobne, mne pre zmenu aj ponukaju pracu. Uz ked vidim cislo zo zahranicia rovno blokujem, ale ako si pisal nepomaha to.
wladas
Redeemer
Redeemer

Zatial testujem appku Call Blacklist a celkom funguje. Dokaze blokovat nielen konkretne cisla ale cisla ktore obsahuju cast cisiel, cize napr predvolba statu.
Ale potom som zablokoval radsej vsetky cisla ktore nemam v zozname a dal na whitelist SK predvolbu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tie cisla co volaju a chcu aby si si ich hned pridal na whatsapp, su vsetko podvody, idu po kreditnych kartach a lakaju na podvodne "investicie", uz sa o tom aj dost pisalo. Miesto hned zavesit, odporucal by som nechat chvilu bezat na stole, nech zavesia sami - za to obdobie aspon nebudu moct z tej linky vyvolavat niekomu inemu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Volaju stale, posledne nonstop z akoze rakuskych cisiel, ihned zvonenia ruším. Su to všetko podvody, snazia sa vylakat udaje ku kartam alebo prihlasovacie udaje do elektronickeho bankovnictva, ci aspon ziskat fotku op aby na nu mohli skusit brat uvery.
wladas
Redeemer
Redeemer

Len som zvedavy ci s tym operatori budu vediet nieco spravit lebo nie kazdy si vie nastavit blokovanie alebo niekto si ho ani nemoze dat napr ked bezne prijma hovori zo zahranicia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

oni tie cisla spoofuju a neviem ci s tym vie operator nieco robit. Ak niekto casto prijima hovory zo zahranicia tak je to dost neprijemne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Operátori s tým nespravia nič. Volá to aj niekoľko krát za deň. Z rôznych čísel. Nedvíhať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

DAl som si aplikaciu Moj Orange, v ktorej je aj moznost blokovat nevyziadane hovori, spam a telemarketing. Zapol som si to rano a dnes ziadne telefonaty, vcera tri. Takze uvidim, ci to pomoze.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

starysomar napísal: 25 aug 2025, 1:24 Operátori s tým nespravia nič. Volá to aj niekoľko krát za deň. Z rôznych čísel. Nedvíhať.
Nedvíhať :? , hlavne keď robím v rakúskej firme, kde mi bežne volajú aj rakúske čísla..
Napísať odpoveď