EV6 2024 ale neviem ci pred ci po FL. Ma to ten dual motor, 4x4.
S autom jazdim pravidelne BA-Vieden.
V aute nevies realne vypnut tych "nudzovych" assistentov. Aj ked to vypnes, tak aj tak ti stale bude stacat volant. Kedze mame cesty ake mame a skoro nikde nie je dokonala stvorprudovka, tak to stale sleduje pruhy a ono si nejak mysli, ze by si mal ist nejak inak. Takze ked sa nejak spajaju pruhy, aj ked su prerusovane, tak ti to proste sa vzdy snazi strhnut volant na opacnu stranu a ty sa s nim musis tahat o manevrovanie. Aj ked vsetko vypnes. Najhorsie je to vo Viedni na dialnici, kde to furt prerabaju, su tam zlte pruhy, zuzena cesta a ono ti to strhne volant, jak je***. Cesta je vyslovene peklo, lebo realne nemozem ist v klude pekne drzat volant jednou rukou, musim mat obe ruky na volante, keby mi to chce samo strhnut volant niekde inde. A deje sa to neustale.
Aj ked len predbieham, tak to stale strhava volant, lebo to ma sledovanie mrtveho uhlu. Co je sice ok, ale kia si mysli, ze auto by malo byt bezpecne 50m za tebou. Ked je to menej a chces sa zaradit alebo obehnut, tak proste zase ti to strhne volant, lebo si mysli, ze ides naburat, aj ked je tam priestoru do aleluja.
Asistent sa neustale sam zapina po nejakom ukone. Svieti tam v headup displaji volant, ked je sedy, je to vypnute, ked zeleny, je to zapnute. Ja to vypnem a po chvili sa to aj tak samo zapne.
Nema to kapacitne zistovanie ruk na volante. Takze to vedenie po dialnici samo je absolutne nepouzitelne. Malo by to fungovat tak, ze zapnes adaptivny tempomat a preradujes sa z pruhu do pruhu pomocou smerovky. Das smerovku a samo ti to odboci. Bohuzial je to nepouzitelne, lebo to akoze sleduje ze ci mas ruky na volante, co si on mysli ze nemas(kazdych 30s snad), tak ti vyhodi, ze musis drzat volant a nestaci ho drzat, tak ho musis realne potocit kusok, a ked toto zase spravis tak ti to vedenie v pruhoch hned vypne, cize uplna hovadina. Cize to funguje tak kilometer a ked obiehas a nezdaju sa mu tvoje ruky, tak to proste vypne. cele zle.
Auto je strasne velke z vonka, z vnutra strasne male. Mam superba, tak to proste s tym porovnavam, ale viem ze aj ostatne pseudo suv su zvnutra proste male.
Doteraz som neprisiel na to, ako vypnut radio, ked sa zapne, len musim zapojit mobil a pustit svoju hudbu.
A ked mas zapnutu rekuperaciu, akykolvek level, tak ti neustale svieti brzdove svetlo, takze to vyzera ze jak idiot neustale brzdis aj ked nebrzdis, len mierne spomalujes. Neskutocne matuce pre ostatnych vodicov.
Keby kupujem ev, tak sa urcite idem prejst z BA do Viedne, tam mas kadejake situacie, kde preveris ako sa auto chova. S touto kiou je to neustale permanentny stres, ze co to auto spravi. 5 rocne ople co sme mali vo full vybave, som ani nevedel, ako som prisiel do Viedne, slo sa krasne. Vsetko fungovalo skvele. Na superbe tiez.
A pozitiva? ma to odpich. Ale to ma asi kazde EV auto.