Tuning

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

jin153 napísal:to by som teda chcel videt fabia s karbcom z 613 :lol: :lol: ... btw nemate niekto na compe zvuky nejakych amerik vo formate mp3??
to mam chapat ako? ze tomu neveris? ja som tiez zhanal ten karbec, ale je ich ako safranu, ale ako vidim, tiez ta mozem zaradit k odbornikom... nic v zlom, nechcem to rozoberat...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Kibo napísal:to mam chapat ako? ze tomu neveris? ja som tiez zhanal ten karbec, ale je ich ako safranu, ale ako vidim, tiez ta mozem zaradit k odbornikom... nic v zlom, nechcem to rozoberat...
nejde mi do hlavy ako moze mat motor s elektronickym vsetrekovanim karburator :shock: ale mozno rozsirite moje obzory
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

myslis, ze ked tam je karbec, ma to este elektonicky vstrek? je prerobena cisto na karbec, tym padom ma dokonca vyssi vykon ako s elektrikou... a hlavne zere viacej, aj ked nie o vela
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:myslis, ze ked tam je karbec, ma to este elektonicky vstrek? je prerobena cisto na karbec, tym padom ma dokonca vyssi vykon ako s elektrikou... a hlavne zere viacej, aj ked nie o vela
nehadam sa s tebou ci to je mozne, pravdepodobne sa to da prerobit, len za aku cenu a preco to robit? Asi to nie je najjednoduchsia uprava, preco rovno nekupit silnejsi motor?
a nezda sa mi to, keby to malo take vyhody, asi by vyrobcovia nepresli na elektr.vstrekovanie. Pochybujem ze narast spotreby a emisii bude maly.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:...
kazdy mame svoju pravdu, ale stokonovy favorit nie je moja pravda ale fakt.
a ano, 1,8 vti ma 169 k, uznavam. niekde som pocul a neoveril si, a ak mozem bonznut tak mi to povedal prask... a type r 2,0 ma 200 k aj model 2004 aj novy prototyp
a to ze niekto ma stastie a ma(l) vticko, neznamena, ze sa musi povysovat nad skodovkarov, lebo v tom pripade je chudak, ale to neber ako urazku. ja som skoda positive, mam okridleny sip v genoch a od malicka sa obsmrdam okolo skodoviek a na favorita alebo rapidu nedam dopustit. teraz tiez idem asi kupit feldu napriklad ale facko si nechavam... ty si expert na kosacky ja na kombajny, chapes? tak mi tu laskavo nenaznacuj, ze skodovky su sroty, lebo mozno pre teba hej. povedz mi pravdu na com si sa ucil jazdit a ake auto si sedlal ako prve. u mna to bola stara stodvacina a dakujem za to bohu, ak to tak mozem povedat. keby mi teraz daku dakto dal do ruky, tak nevaham a brm brm brm v klidku het :lol: :)
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:ja som skoda positive, mam okridleny sip v genoch a od malicka sa obsmrdam okolo skodoviek a na favorita alebo rapidu nedam dopustit. teraz tiez idem asi kupit feldu napriklad ale facko si nechavam... ty si expert na kosacky ja na kombajny, chapes? tak mi tu laskavo nenaznacuj, ze skodovky su sroty, lebo mozno pre teba hej.
prepac, neber to ako urazku, ale predsa nemozes povedat ze Š105/120/125 a Favorit su dobre auta. Obidve boli uz v dobe svojho vzniku zastarane a su nespolahlive, obzvlast Favorit do roku 1993.
chapem ze mas k tymto autam citovy vztah, na tom nic zle nie je, ale objektivne sa fakt nedaju porovnavat so sudobou konkurenciou
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

quasimoto napísal:nehadam sa s tebou ci to je mozne, pravdepodobne sa to da prerobit, len za aku cenu a preco to robit? Asi to nie je najjednoduchsia uprava, preco rovno nekupit silnejsi motor?
a nezda sa mi to, keby to malo take vyhody, asi by vyrobcovia nepresli na elektr.vstrekovanie. Pochybujem ze narast spotreby a emisii bude maly.
posrat fabia 1,4 mpi ti zere po meste realne okolo 7 litrov, s karbecom akolo 8-9, takze to nie je strasne, ale podotykam, ze normalna jazda. ked mu vytnes, zachuti mu aj 13 a viac po meste a za to moze druha komora s vacsou tryskou. a jediny dovod, preco to prerobit je vykon napr. na sprint. elektrika ma svoje hranice a obmedzenia a napr na fabii ked mas 75 k s elektrikou a das ju het, das velky karbec tak teoreticky mas 80 k, mozno viac, to neviem presne, ale povoli. ty by si do fabie kupoval silnejsi motor? nie sme v D alebo Jap, ze si pomenime motory a este aj tie nalozime... malo ludi si trufne na vymenu motora za silnejsi. v cechach jazdia fava bud 1,3 alebo 1,6 mpi ale aj jedna 2,0 s oplu manta, embecky 1,8 T a ine kusky, u nas ich je zatial malo...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:posrat fabia 1,4 mpi ti zere po meste realne okolo 7 litrov, s karbecom akolo 8-9, takze to nie je strasne, ale podotykam, ze normalna jazda. ked mu vytnes, zachuti mu aj 13 a viac po meste a za to moze druha komora s vacsou tryskou. a jediny dovod, preco to prerobit je vykon napr. na sprint. elektrika ma svoje hranice a obmedzenia a napr na fabii ked mas 75 k s elektrikou a das ju het, das velky karbec tak teoreticky mas 80 k, mozno viac, to neviem presne, ale povoli. ty by si do fabie kupoval silnejsi motor? nie sme v D alebo Jap, ze si pomenime motory a este aj tie nalozime... malo ludi si trufne na vymenu motora za silnejsi. v cechach jazdia fava bud 1,3 alebo 1,6 mpi ale aj jedna 2,0 s oplu manta, embecky 1,8 T a ine kusky, u nas ich je zatial malo...
nie vymenit motor ale uz pri kupe zvolit silnejsi :roll: ze nekupis 1.4 MPI ale 1.4 16V 74 kW alebo 2.0 85kW ked chces vyssi vykon
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja nehovorim, ze skodovky su technicke skvosty. viem ze su to hrdzave plechace v ktorych sa neustale nieco serie a ked porovnam favo 92 a mazdu 626 92 tak je to ine kafe, ked mazda ma full elektrik (4 okna + siber), drziak na pohare a dokonca osvetlenu spinacku a pod. a favo ma holu rit a hrdzu uz od vyroby... :lol: ale su to moje auticka a takto uvazuje kopu chalanov, hlavne mladych studakov, ktory nasetria 10-15 bubakov a kupi plesnivu embecku, aby sa mal aspon na com vozit... ale to je presne to, ze sme tu mali tazky komanc... uz v 70. rokoch vznikali take skvosty, ze ferdinand porsche v noci plakaval :lol:

-------------------------------------------------------------------------------------
edit
lenze slovak je setrny ch*j a ukaz mi dakeho cava, ako hovori tatovi, ked mu kupuje fabcu - tato, ale kup mi tam dvojliter. tam je hladisko spotreby, poistky, vyssej zaobstaravacej ceny,... cize radsej si vsetci kupia posraty trojvalcovy vysavac (ktory by som zakazal) a potom somru ze to mohlo byt aj silnejsie a mohli pri kupe obetovat 50 navyse amat poriadne auto... a ten 16V nie je az taky zazrak ako vsetci ospevuje, sice ide dobre, malo zere, ale ked chces aby isiel, tak zasa sup do otacok (ako ten trojvalec HTP - high torque power) a potom ide hore aj spotreba...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ja nechapem, ako si moze niekto kto tazko nasetri 20 alebo aj 30 000 Sk, kupit auto Ved auto je len jedna vec, poistka, benzin, naplne, opravy, servis, na to treba kopu dalsich penazi. Na starych autach za taku cenu sa nieco vzdy najde co treba vymenit. to potom ti ludia vsetky peniaze vrazaju do toho auta?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to mam chapat ako? ze si ma radsej kupit elektricenku a dva snickersi a zbytok dat do ponozky? a co ked si niekto kupi za 289.000 citroena a z 365 dni mu stoji v servise 120 dni (poznam take pripady, lebo s tym pracujem), nebola by mu lepsia skodovica za 30 litrov, ktora by z tych 365 dni stala nepojazdna 2 tyzdne? (priklad, mozno by stala 369 dni ) :lol:
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:to mam chapat ako? ze si ma radsej kupit elektricenku a dva snickersi a zbytok dat do ponozky? a co ked si niekto kupi za 289.000 citroena a z 365 dni mu stoji v servise 120 dni (poznam take pripady, lebo s tym pracujem), nebola by mu lepsia skodovica za 30 litrov, ktora by z tych 365 dni stala nepojazdna 2 tyzdne? (priklad, mozno by stala 369 dni ) :lol:
no vsetky prachy dat do auta nepovazujem za velmi dobru investiciu, nejde tu teraz vobec o to ci do skody alebo niecoho ineho, ale minut vsetko za auto je velka blbost o opaku ma nikto nepresvedci, nikdy nemozes vediet ake necakane vydavky ci uz ohladom auta alebo niecoho ineho mozu nastat a potom dotycny nebude mat vobec prachy
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale na druhu stranu, vacsina ludi si bez auta uz nevie ani predstavit zivot. stalo sa sucastou zivota a akousi nevyhnutnostou. nehovorim, ze stary panko, ktory si na dochodok dopraje nove vozitko ho musi nalezite vytunit za posledne prasule. tunia hlavne mladi (a castokrat sprosti) a nezrataju si dve a dve. a aj ked si zrataju, tak salam. za feldu da v bazare 150 klackov, za nutne opravy 20 a za tuning 120 slovenskych fialovych. spolu skoro 300 fickov a bude rad ked ju za tych 130-150 po roku a pol preda... aj to ju bude ponukat v inzeratoch po celej republike a radsej ju aj trnavak preda do bardejova, len aby sa jej zbavil a kupil si trojkoveho golfa a spravil s nim to iste... v dnesnej dobe je tuning asi uz len pre tych, co na to maju alebo pre pacientov (ako ja :cry: )
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Kibo napísal:ale na druhu stranu, vacsina ludi si bez auta uz nevie ani predstavit zivot. stalo sa sucastou zivota a akousi nevyhnutnostou. nehovorim, ze stary panko, ktory si na dochodok dopraje nove vozitko ho musi nalezite vytunit za posledne prasule. tunia hlavne mladi (a castokrat sprosti) a nezrataju si dve a dve. a aj ked si zrataju, tak salam. za feldu da v bazare 150 klackov, za nutne opravy 20 a za tuning 120 slovenskych fialovych. spolu skoro 300 fickov a bude rad ked ju za tych 130-150 po roku a pol preda... aj to ju bude ponukat v inzeratoch po celej republike a radsej ju aj trnavak preda do bardejova, len aby sa jej zbavil a kupil si trojkoveho golfa a spravil s nim to iste... v dnesnej dobe je tuning asi uz len pre tych, co na to maju alebo pre pacientov (ako ja :cry: )
mas pravdu, tuning je este horsia investicia ako kupa noveho auta, ktore za 3 roky strati 50% ceny.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ale tuning je zivotny styl, pre nezainteresovanych (nenakazenych :lol: ) je to len vyhadzovanie penazi, pre infikovanych je to samozrejmost, pre niekoho je to hobby, pre ineho zasa strata casu a v neposlednom rade hlavne strata tych penazi (ktorych v dnesnej dobe nikdy nie je dost :cry: )
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Kibo napísal:kazdy mame svoju pravdu, ale stokonovy favorit nie je moja pravda ale fakt.
a ano, 1,8 vti ma 169 k, uznavam. niekde som pocul a neoveril si, a ak mozem bonznut tak mi to povedal prask... a type r 2,0 ma 200 k aj model 2004 aj novy prototyp
a to ze niekto ma stastie a ma(l) vticko, neznamena, ze sa musi povysovat nad skodovkarov, lebo v tom pripade je chudak, ale to neber ako urazku. ja som skoda positive, mam okridleny sip v genoch a od malicka sa obsmrdam okolo skodoviek a na favorita alebo rapidu nedam dopustit. teraz tiez idem asi kupit feldu napriklad ale facko si nechavam... ty si expert na kosacky ja na kombajny, chapes? tak mi tu laskavo nenaznacuj, ze skodovky su sroty, lebo mozno pre teba hej. povedz mi pravdu na com si sa ucil jazdit a ake auto si sedlal ako prve. u mna to bola stara stodvacina a dakujem za to bohu, ak to tak mozem povedat. keby mi teraz daku dakto dal do ruky, tak nevaham a brm brm brm v klidku het :lol: :)
Hou hou hou, VTi som nemal a nemam kosacku, ale francuza (co bolo rychlejsie v 96-02 ako VTi? :D) ... calm down milacik a najprv zistuj fakty, potom skac.
Ja som dokonca aj na 120 robil autoskolu. Ale to je tu nepodstatne, ja som nenapisal, ze su skodovky zle, ale akurat tie tebou menovane nemaju dost vykonu na to, aby ho bolo treba vobec zvacsovat ...

Edit : Co vam chalani vadi na HTP ? Nahodou, na prejazd z bodu A do bodu B uplne postacujuca motorizacia :D Len nech to nikto netuni, bo to je hanobenie tuningu/stylingu.

Inak treba brat v uvahu to, ze ked ma dakto najvyssiu motorizaciu, tak ma zvacsa aj sportovejsie ladene auto danej znacky a nema az taku potrebu tam daco ladit. Malo by to byt skor opacne, ale zvacsa je to tak, ze oplastovane auta su skor TypeHTP ...
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

no ocujte mate nejake tipy ako natuningovať autobus karosa (okrem toho jednoho obrázku čo som videl) bo jeden moj známy je vodič autobusu a chce mu dať tunning :D
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Linkman napísal:no ocujte mate nejake tipy ako natuningovať autobus karosa (okrem toho jednoho obrázku čo som videl) bo jeden moj známy je vodič autobusu a chce mu dať tunning :D
karosu... :hmm: hmm... no najprv by mal mat predstavu, potom to hodit do VT, a potom do REAL. Ja by som si to predstavoval asi tak, ze najprv odstranit zadne kridlove dvere, zahladit karoseriu, pripadne vyklepat nejake menej krabiciozne linie, inaksie kolesa (najlepsie velke ocelove mangelsy) vytiahnut blatniky, pneumaticky podvozok, prekopat prednu masku, odstranit tie nevkusne komancske oranzove blikace, ciru optiku, jednoznacne urobit TOP-CHOP aspon o 20 cm, dozadu ine svetla a vyhladit kryt motora, nakoniec to hodit do nejakej peknej farby a par vkusnych chromovych doplnkov. Tolko zo stylingu. Do motorov karos sa moc nevyznam ale predovsetkym by som zlepsil system intake/exhaust, odlahcil remenice a zotrvak a mozno trosku zbrusit hlavy. A nakoniec to drbn*t do casaku 8)
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jin153 napísal:karosu... :hmm: hmm... no najprv by mal mat predstavu, potom to hodit do VT, a potom do REAL. Ja by som si to predstavoval asi tak, ze najprv odstranit zadne kridlove dvere, zahladit karoseriu, pripadne vyklepat nejake menej krabiciozne linie, inaksie kolesa (najlepsie velke ocelove mangelsy) vytiahnut blatniky, pneumaticky podvozok, prekopat prednu masku, odstranit tie nevkusne komancske oranzove blikace, ciru optiku, jednoznacne urobit TOP-CHOP aspon o 20 cm, dozadu ine svetla a vyhladit kryt motora, nakoniec to hodit do nejakej peknej farby a par vkusnych chromovych doplnkov. Tolko zo stylingu. Do motorov karos sa moc nevyznam ale predovsetkym by som zlepsil system intake/exhaust, odlahcil remenice a zotrvak a mozno trosku zbrusit hlavy. A nakoniec to drbn*t do casaku 8)
preco mam taky zvlastny pocit ze on to zobral vazne? :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

quasimoto napísal:preco mam taky zvlastny pocit ze on to zobral vazne? :?
:lol: klidek... No ale povedz nebolo by to kua zajimave?! P.I.M.P KAROSA :lol:
btw: ja som taky fanatik do tuningu ze by som bol schopny vytunit aj nakupny vozik :oops:
Napísať odpoveď