Viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

V co verite?

v boha
100
47%
v cirkev
1
0%
v boha aj v cirkev
29
14%
som ateista
65
31%
ine ( alah, budha,...)
18
8%

Celkom hlasov: 213

ANONYMKA17
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ANONYMKA17 »

Mistr.Bombastik...1x napísal:Ok nechcem ťa nič poučovať alebo presvedčovať ale povedz ako vzniklo všetko okolo nás?
Tak ja si nemyslím, že to bol "Boh"..jednoducho to nejak vzniklo...a poučovať ma o tom nemusíš..také ja nemusím
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

Mistr.Bombastik...1x napísal:Ok nechcem ťa nič poučovať alebo presvedčovať ale povedz ako vzniklo všetko okolo nás?
A ty mi zase povedz ako si predstavujes Boha?
aston
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aston »

ja neverim uz fakt v nic
v boha uz urcite nie :lol:
vsetko je to blbost v boha urcite verit nechcem podla mna je to len vymyslena blbost o ktoru sa ludia v nudzy opieraju :arrow:
a aj keby bol dakde tak preco sa na sevete deje co sa deje ?
a este sa mi paci ze sebaukajanie je hriech :lol:
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Viera nahrádza pravdu - a sama si sadá na jej trón.
Viera nenávidí pravdu. Pretože pravda vytláča vieru od koryta moci.
Pretože ide o trón, o bohatstvo a o moc nad bezduchými zúfalcami, ktorí ich tvoria!
Viera má šancu len tam, kde je nevedomosť.
Nevedomosť je prejavom hlúposti.
Tam, kde je vedomosť, tam viera nemá zmysel.
Tam, kde je vedomosť, tam má zmysel veda a hľadanie pravdy.
Kobida Alojz

zdroj : prop.sk / http://prop.sk/teoria_paralel.html
to mám veriť že Boh stvoril svet? ... tak ako už bolo napísane verím v pravdu
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

som intelektualny satanista(ako to kamos pekne nazval :) , kazdopadne to s vierou v boha nema nic spolocneho...no aj tak som zvolil 'ine'
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

ja som veriaci, klikol som na verim v Boha, cirkvi verim ciastocne, ale to je nadlho ze preco... Ak tu niekto tvrdi ze neveri v Boha, tak pise ze to preto ze mu to nikto nedokazal. Ja si o vas co tu tvrdite ze Boh nie je myslim ze ste lenivi. Precital niekto z vas Bibliu? Ved ked chcem o niecom prehlasit ze to neexistuje tak si nastudujem svetky materiali, kde sa tym zaoberaju a ked mam o tom rohlad tak vyhlasim svoje stanovisko. A to ste vy neurobili. Ja viem ze precitat Bibliu nie je sranda ja to velka a narocna kniha na citanie, ale vsak sa tu nebavime o lizatku ale o vaznych veciach.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Verim na Boha ale cirkev je skurumpovana žumpa, samozrejme čest vynimkam...
Stilo
Star
Star

balkymotor napísal: Ja si o vas co tu tvrdite ze Boh nie je myslim ze ste lenivi. Precital niekto z vas Bibliu? Ved ked chcem o niecom prehlasit ze to neexistuje tak si nastudujem svetky materiali, kde sa tym zaoberaju a ked mam o tom rohlad tak vyhlasim svoje stanovisko.
sorry ale poznáš nejaký vedcom podložený fakt že Boh existoval? ja nie som proti ľudom ktorý veria v Boha, len ja osobne viac, ako niektorí hovoria tomu výrazu - racionálnejšie rozmýšľam. Čo sa týka Biblie - prečítal som si niečo z nej, presnejšie stvorenie sveta (lebo to ma zaujíma) - tomuto mám veriť? Ty si asi Bibliu čítal keďže prehlasuješ že Boh existuje, prosím napíš časť Biblie ktorá ma podľa teba zaujme a budem rozmýšľať o viere...
http://biblia.sk/sk/1/biblia/sev/index.html
http://pismo.christ-net.sk/pismo/index.php
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

verim v boha a
satana vsetko na pol jeden bez druheho neexistuje.

a pri poslednom sude to budem mat vyrovnane aj ked pojdem do pekla budem zadobre so satanom alebo do neba za dobre s bohom. :D
ale ono to o tomto nieje zaklad je to co je v cloveku nevravim ze musi byt nejaky svetuskar ale vsetkeho zmierov.

ale moj nazor : verit v cirkev znamena verit cisto len v diabla :!:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

panter2005 napísal:Verím v jedného Boha, Otca všemohúceho, - Stvoriteľa neba i zeme, sveta viditeľného i neviditeľného.
ty to vidis? tak mi to ukaz :D .. ak mi das jeden dokaz kery nasvedcuje o tom ze je viditelny tak zjem tvoje paty
-Hajkli-
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa -Hajkli- »

Slovo viera neznamena, ze vies ale ze vto veris bez dokazov o tom je viera.
Je to kazdeho vec ci ma vieru alebo ju nema. Ja osobne verim v boha. Zoberte si abrahama ty co trochu poznaju stare pismo tak vedia aku mal on vieru v tych dobach :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Verim v Boha. A kedze verim v Boha=Dobro musim verit aj v existenicu Zla=Satan. Ale neverim v mravnu neomyslnost Cirkvi,kedze to je v nej take ako napisal kolega horevyssie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ja verim v reinkarnaciu a v osudove stretnutia alebo proste take ze niekto ma stastie a zasa niekto smolu ale v boha neverim a nikdy ani nebudem ked som ho potreboval nepomohol a v cirkev tak k tej sa nevyjadrym pretoze ty co v nu veria by ma zabili pre moj nazor . a netrepte na moj nazor nic nezmenim ho a viem co hovorim
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

Stilo napísal:sorry ale poznáš nejaký vedcom podložený fakt že Boh existoval? ja nie som proti ľudom ktorý veria v Boha, len ja osobne viac, ako niektorí hovoria tomu výrazu - racionálnejšie rozmýšľam. Čo sa týka Biblie - prečítal som si niečo z nej, presnejšie stvorenie sveta (lebo to ma zaujíma) - tomuto mám veriť? Ty si asi Bibliu čítal keďže prehlasuješ že Boh existuje, prosím napíš časť Biblie ktorá ma podľa teba zaujme a budem rozmýšľať o viere...
http://biblia.sk/sk/1/biblia/sev/index.html
http://pismo.christ-net.sk/pismo/index.php
jj, mam verit tomu ze eva vznikla z adamovho rebra?to je relevatny dokaz?

som ateista
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Stilo napísal: to mám veriť že Boh stvoril svet? ... tak ako už bolo napísane verím v pravdu
takato "viera" mi silno pripomina viru katolikov z cias Temna (nic proti vam, Katolici, mam vas velmo rad :smt006 ). Zaujimave, ze Jezis povedal: Ja som cesta, PRAVDA a zivot. Zaujimave, ze coraz viac VEDCOV sa stava KRESTANMI, su to uznavani fyzikovia, astronomovia, biologovia... a tvoja pravda? Ked dnesna veda odobrila Biblicke stvorenie sveta (pokial ho nechapeme ako doslovny opis 1 den=24 hodin...)

prajem ti vela stastia v hladani a modlim sa, aby si raz aj ty nasiel tu spravnu Pravdu :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Stoporko napísal:Zaujimave, ze coraz viac VEDCOV sa stava KRESTANMI, su to uznavani fyzikovia, astronomovia, biologovia... a tvoja pravda? Ked dnesna veda odobrila Biblicke stvorenie sveta (pokial ho nechapeme ako doslovny opis 1 den=24 hodin...)

prajem ti vela stastia v hladani a modlim sa, aby si raz aj ty nasiel tu spravnu Pravdu :)
v tomto mas pravdu, vela najma tvrdych kritikov viery sa pri skumani ako to v skutocnosti je stava veriacimi :)
k stvoreniu sveta, vychadza to asi takto: 1. den prvohory, 2. druhohory a dalsie dni si uz kazdy moze domysliet
velmi dobre knihy aj s argumentami ktorym pochopi aj laik su Kauza viera, Kauza Kristus, a myslim ze je este tretia ale na nazov si nespomeniem :?
Stilo
Star
Star

ako som pisal hore treti prispevok aby mi balkymotor odporucil cast biblie ktoru si mam precitat... aj mi odporucil, uz len najst čas kedy si to precitam :)
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

Stoporko napísal:takato "viera" mi silno pripomina viru katolikov z cias Temna (nic proti vam, Katolici, mam vas velmo rad :smt006 ). Zaujimave, ze Jezis povedal: Ja som cesta, PRAVDA a zivot. Zaujimave, ze coraz viac VEDCOV sa stava KRESTANMI, su to uznavani fyzikovia, astronomovia, biologovia... a tvoja pravda? Ked dnesna veda odobrila Biblicke stvorenie sveta (pokial ho nechapeme ako doslovny opis 1 den=24 hodin...)

vies ja ti mozem dat x vedcov , ktori ti vyvratia, prednedavnim(par mesiacov dozadu) bolo v spravach teoria jedneho americkeho vedca o vyvrateni, ze boh chodil po vode a takto by sa dalo pokracovat :wink:
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

abstraktt napísal:vies ja ti mozem dat x vedcov , ktori ti vyvratia, prednedavnim(par mesiacov dozadu) bolo v spravach teoria jedneho americkeho vedca o vyvrateni, ze boh chodil po vode a takto by sa dalo pokracovat :wink:
nikdy nazabudaj na to ze vedci vedia len tolko kolko zatial objavili a pochopili. o par rokov mozno objavia nieco co vysvetli tento jav a mozno to objavia neskor. vedci vidia len tak daleko ako im to dovoli to co vedia. ked budes vediet ze uz sa neda nic objavit a ked bude uz vsetko zname a objasnene, potom mozes zacat vyvracat Boha. ak to budes robit predtym tak robis hlupost lebo este nemas dostatok informacii, a na tvojich slovach sa mozno o par rokov bude niekto smiat.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

balkymotor napísal:nikdy nazabudaj na to ze vedci vedia len tolko kolko zatial objavili a pochopili. o par rokov mozno objavia nieco co vysvetli tento jav a mozno to objavia neskor. vedci vidia len tak daleko ako im to dovoli to co vedia. ked budes vediet ze uz sa neda nic objavit a ked bude uz vsetko zname a objasnene, potom mozes zacat vyvracat Boha. ak to budes robit predtym tak robis hlupost lebo este nemas dostatok informacii, a na tvojich slovach sa mozno o par rokov bude niekto smiat.
hovori sa tomu tusim gula poznania ci ako, vnutro gule poznas a co je na povrchu to su otazky na ktore sa hladaju odpovede, ked sa vsetko dozvies gula sa zvacsi a zaroven pribudnu dalsie otazky na ktore treba najst odpoved a takto to ide stale dookola, na nieco sa pride, ale na zaklade novych poznatkov sa objavia dalsie otazky
Napísať odpoveď