mastermind>prepac ze som to nevycitil, a prepac ze som sa tak storho vyjadril vcera uz som sa ponahlal do postele, tak mi dovol sa k tomu komplexnejsie vyjadrit aby si ma pochopil ako som to myslel...
veriaci do toho enmaju co hovorit, ako som napisal nie vsetci...hlavne by sa do toh nemali starat knazi/cirkevnostni hodnostari(tak sa pomenuvava ta skupina ludi co su v cirkvi?opravte ma ak sa mylim prosim), najviac ma zaraza ked sa proti timu vyjadruju na svojich kazniach...kazdy rok chodim do jednej dediny na 2 tyzdne si odpocinut a poznam tam jedneho knaza ktory je velmi dobry kamarat mojho dedka a raz nas pozval na kavu a tak kde nas pozval do kostola na kazen ci co, tak dedko ze zo slusnosti pojdeme a okrem nejakych spevov, a modlitieb sa vyjadroval k dvom temam, zvysena agresivita mladistvych, a z tej temy (nejako) presiel k potratom, ako ho zaraza ze co si to zena dovoli potratit, ze na to nema pravo, ze ked existuje plod tak to je vytvor bozi a clovek nema ziadne pravo do toho zasahovat...preto by sa cirkev mala od vyjadrovania sa k potratom mala distancovat...potom su aj fanaticky veriaci, ako napriklad moja babka( uktorej som travil mesiac prazdnin a som bol rad ze som to prezil bez nejakej psychickej ujmy....keby nebolo dobrych kamaratov co poznam tak by to bol najhorsi mesiac mojho zivota asi....), kazdopadne, ona sa lubi vyjadrovat k takymto kontroverznym veciam....ale nikdy to nei je jej nazor ale aj tak mi ho bude vtlkat, ze aby sa mi nikdy nestalo ze mi omja manzelka potrati aj keby mala umret(!)... tolko k veriacim....
preco nie politici? spravne si povedal ze politici zastupuju lud, ale vsimol si si ze vacsina politikov je aj tak chlapov? donedavna nam vladli dve radikalne(podla mna) krestanske strany-sdku, kdh(pokial sdku nie, minimalne kdh je radikalna) a dost do toho pocas volebneho obdobbia kecali ze ako tomu zabranit ak si pamatas...pokial politici maju zastupovat lud, nech ho aj vypocuju, a to hlavne ludi ktorych sa potrat tyka-tehotne zeny ktore nad tym rozmyslaju apod....ako iste si si vsimol politic nie vzdy zastupuju lud, ale iba si naplnaju vrecka...
chlapi by zenu taktiez enmali od potratu odhovarat pokial zena na tom trva....ano mas pravdu ze na spolodenie dietata treba dvoch....ale ide to a jbez chlapov, chlapi sa zenu k zahube, a evolucia sa postara o to aby sa ludia dalej rozmnozovali, vsak ludia maju bud XX alebo XY chromozom, X je zo zeny alebo chlapa a Y iba z chlapa, to znamena ze staci 2 zeny, s jednej vezmu jeden chromozom, spravia umelu spermiu do ktorje chromozom daju,a tou spermiou oplodnia vajickoa dalej to uz poznas, zatial to bolo vyskusane na mysiach-uspesne...no naspat k teme, chlapi daruju spermie a tym to konci, vsetko ostatne ma na starosti zena...chlap nech sa stara rovnakym dielom o dieta ked sa narodi, nie kym je v tele matky, ona ho tam 9 mesiacov nosi a je to jej pravo sa rozhodnut ci ho chce nosit alebo nie...keby nebolo zien, nemnozili by sme sa, pretoze zena dava dietatu zivot, preto pocas tehotenstva ma pravo mu ho aj vziat...chlapi sa o to dieta pocas tehotenstva nijak nestaraju, chlapi nemozu otehotniet-nemozu rozhodovat za zenu ci ma/nema potratit...
no este raz sa zopakujem, potratom sa da zabranit prevenciou-pouzit ochranu pri sexe, ci uz kondom, alebo spermicidy alebo tabletky, ale proste nieco...nie len ze sa tak zabrani zbytocnym problemom ale aj sa tak da zachranit zivot potencialnej matky, kedze je kopa dievcat mladych ktore ked porodia umru, v horsom pripade zostanu do konca zivota chrome...
dufam ze uz som sa vyjadril jasne, ale kludne sa pytaj dalej ak ti nie je nieco jasne