Kto ma pocit že hudba súčastnosti je nanič? (Komercia)
-
Jhonyfire
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
ja len chcem proste povedat ze pozornost hudobnych producentov sa upriamuje na vizaž a nie kvalitu hudobneho talentu daneho hladaneho človeka a na slovensku no nepokračujem.
Takisto chcem povedat ze komerčna hudba v 60,70,80,90 rokoch!Formovali sa legendy ako tu to už niekto spominal.
A myslim si že je dosť v dnesnej dobe cudne ze dochadza k extrmnim odchylkam co sa tyka hud stylov.Napr 12 ročne dievca pocuva Raz Počuva Kotuľu na druhy den zas si pusta Kontrafakt a Cisteho chova-raz je na koncerte superstar raz na Hip Hopovej akcii ta to čo ta to de sme???
Všetko to robi na slovensku ta dodrbana komercia.A to vydavatelstvo Brjan Music to vodič kamionu založil???Šak to ked je vydavatelstvo tak musi mat taku uroven.
Neviem jak vy ale ked dnes zapnem MTV vidim tam len krutiace sa rite "RnB"spevačok ktore maju rozsah pol oktavy slovo vibrato v zivote nepoculi ale myslia si ze ho robia a som z toho maximalne znechutený.
Ale nehovorim ze komercna hudba je nanic.Ja si naopak myslim len ze to je len prostriedok na zkvalitnenie hudby len dnesny sucasnici hudobneho priemyslu nevedia ako ju spravne a efektivne vyuzit!
a este k panovi gwixt:
Porovnaj si filmovu tvorbu francuzskej komerčnej televízie TV5 a slovenskej komerčnej televizie Markíza!
Čo povieš?Je tam diametralne odlisna programova struktura že!
Markiza disponuje takym istym velkym majetkom ako TV5 su komercne TV5 robi neustale oceňované filmy s hlbokou myslienkou vysokou vypovednou hodnotou markiza si zrobila akurat tak silvanovcov a Medzi nami ktore mali vyznamovosť a vypovedaciu hodnotu asi jak robocop.
Takze asi nemozes porovnavat komerciu hudobnu a televiznu.
A este televizna sice moze byt este viacej skazenejsia sak amerika ne ale opak je pravdou hudobna komercia je podla mna blbsie na tom...
Takisto chcem povedat ze komerčna hudba v 60,70,80,90 rokoch!Formovali sa legendy ako tu to už niekto spominal.
A myslim si že je dosť v dnesnej dobe cudne ze dochadza k extrmnim odchylkam co sa tyka hud stylov.Napr 12 ročne dievca pocuva Raz Počuva Kotuľu na druhy den zas si pusta Kontrafakt a Cisteho chova-raz je na koncerte superstar raz na Hip Hopovej akcii ta to čo ta to de sme???
Všetko to robi na slovensku ta dodrbana komercia.A to vydavatelstvo Brjan Music to vodič kamionu založil???Šak to ked je vydavatelstvo tak musi mat taku uroven.
Neviem jak vy ale ked dnes zapnem MTV vidim tam len krutiace sa rite "RnB"spevačok ktore maju rozsah pol oktavy slovo vibrato v zivote nepoculi ale myslia si ze ho robia a som z toho maximalne znechutený.
Ale nehovorim ze komercna hudba je nanic.Ja si naopak myslim len ze to je len prostriedok na zkvalitnenie hudby len dnesny sucasnici hudobneho priemyslu nevedia ako ju spravne a efektivne vyuzit!
a este k panovi gwixt:
Porovnaj si filmovu tvorbu francuzskej komerčnej televízie TV5 a slovenskej komerčnej televizie Markíza!
Čo povieš?Je tam diametralne odlisna programova struktura že!
Markiza disponuje takym istym velkym majetkom ako TV5 su komercne TV5 robi neustale oceňované filmy s hlbokou myslienkou vysokou vypovednou hodnotou markiza si zrobila akurat tak silvanovcov a Medzi nami ktore mali vyznamovosť a vypovedaciu hodnotu asi jak robocop.
Takze asi nemozes porovnavat komerciu hudobnu a televiznu.
A este televizna sice moze byt este viacej skazenejsia sak amerika ne ale opak je pravdou hudobna komercia je podla mna blbsie na tom...
-
r4wMUnt34q
Star
ja chapem ... samozrejme ze existuju nezname kapely (resp zname malemu okruhu ludi) ktore su dobre v tom co robia (ale nemaju sancu sa presadit masovo lebo robia hudbu pre nejaku mensinovu skupinu ludi ..) a teda a priori undergorund nerovna sa nekvalitamirak2 napísal:to som nepovedal..
hovorim o takom ze ked ides po ulici a opytas sa piatich hocakych ludi ci poznaju kapelu napr. Celldweller ta min. 4 ti povedia ze nie...
chapeme sa?
a zase na druhej strane ked niekto dokaze svojou produkciou zaujat vacsinoveho posluchaca (proste robi styl ktory leti) este to predsa nemoze automaticky znamenat ze ten autor je komercny a teda nekvalitny ....
proste netreba zovseobecnovat a treba rozlisovat medzi komerciou ktora si tento titul vysluzila len preto ze ju pocuva vacsina (ale pritom moze byt kvalitna) a komerciou ktora je nekvalitna a zamerana len na oblbovanie menej vyspeleho konzumenta ..
jhony: sak v pohode .. to bola len taka nevinna ironicka poznamka
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: Kto ma pocit že hudba súčastnosti je nanič?(Komercia)
Dávno predtýmJhonyfire napísal:ZE SKUTOCNA HUDBA UMRELA V ROKU 2004
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
nemyslím si, že skutočná hudba už umrela... podľa mňa je veľa kvalitných kapiel aj teraz a ešte pár rokov (a možno aj viac) takých veľa bude... ok ak to bereš čo sa týka hranosti v rádiách tak máš pravdu... ale stačí sa o to trošku viac zaujímať a nájdeš celkom dobré klenoty... samozrejme v rádiu ich nenájdeš... a možno ani vo väčšine obchodov, ale internet je plný možností a dá sa všeličo nájsť... či už rock, metal, punk, alebo nekomerčné veci z hip hopu a inej elektornickej hudby (aj keď posledných menovaných moc fanúšik nie som)...
a celkovo si myslím, že toto je len akési prechodné obdobie a za pár rokov (alebo pár desiatok rokov) sa ľudia opäť začnú vracať k starším veciam a inšpirovať sa nimi... vidím to aj teraz... nie všetci mladý šalú za komerciou (aj keď ich je väčšina), ale kapely ako deep purple, led zeppelin, black sabath, rainbow, whitesnake, ac/dc a mnohé iné dokážu ešte aj dnes chytiť za srdce mnoho mladých (hovorím nie len za seba)... a mnohý si z nich berú inšpiráciu a tvoria skladby na podobný štýl... proste ja to vidím ako nejaký kolobeh... tých štýlov je už tak veľa, že sa asi ani nové nedajú objaviť a tak sa ľudia budú opäť vracať k starším veciam (príklad ritchie blackmore a sting (na novom albume) - tí sa vracajú až k stredovekým melódiám)...
no asi toľko... hádam je to zrozumiteľné...
a celkovo si myslím, že toto je len akési prechodné obdobie a za pár rokov (alebo pár desiatok rokov) sa ľudia opäť začnú vracať k starším veciam a inšpirovať sa nimi... vidím to aj teraz... nie všetci mladý šalú za komerciou (aj keď ich je väčšina), ale kapely ako deep purple, led zeppelin, black sabath, rainbow, whitesnake, ac/dc a mnohé iné dokážu ešte aj dnes chytiť za srdce mnoho mladých (hovorím nie len za seba)... a mnohý si z nich berú inšpiráciu a tvoria skladby na podobný štýl... proste ja to vidím ako nejaký kolobeh... tých štýlov je už tak veľa, že sa asi ani nové nedajú objaviť a tak sa ľudia budú opäť vracať k starším veciam (príklad ritchie blackmore a sting (na novom albume) - tí sa vracajú až k stredovekým melódiám)...
no asi toľko... hádam je to zrozumiteľné...
-
jin
VIP
Re: Kto ma pocit že hudba súčastnosti je nanič?(Komercia)
Suhlas!fikus-kukis napísal:Dávno predtým...
Osobne pocuvam teraz iba velmi malo veci mladsieho data "vyroby"...
Klasika a jazz...to je moje
-
Vigor
King
Podla mna, dnesnej hudbe nechuba ani tak kvalita, ale skor napad. Dnesne kapely su podla mna vsetky technicky zvladnute dobre, ale uz naozaj dlho som nenasiel nejaku kapelu, ktora by proste prisla s pesnickou, ktora by ma zaujala, bol by som z nej mimo. Neviem ci uz vsetkym dosli napady pri tvorbe, ale takyto mam z dnesnej hudby pocit. Ked dnes pocujem melodiu, skoro vzdy mam pocit, ze uz ju poznam, ak je nahodou nejaka nova, je jednoducho obycajna. Ked si pusti nieco starsie, to byvaju chytlave melodie plne napadu a novosti...to podla mna chyba dnesnej hudbe hlavne.
-
zvonenie33
Light Professional
-
okonenipica
Zablokovaný
j, berem tvoj nazor... inac ked sa smiem spitat, tak ake albumy si uz pocul ?Frikso napísal:Ja neznasam RAP. Vecne omielanie bezduchych slov korenene s nadavkami. Tvaria sa, akoby mali tazky zivot, ktorym sa tazko, ale uspesne predieraju a ti **** ludia to nevidia, politici ***** ou yeah!
To podla mna nie je hudba
JJ, vsimol som si, ze tak za posledne 2 roky vzniklo vela diskotekovych songov, ktore maju vykradnutu staru uspesnu melodiu a je iba zmeneny podmaz, to neznasam zo vsetkeho najviac. Jedna vec je remake kompletnej pesnicky nejakej kapely inou kapelou(to vnimam ako vzdanie pocty, pretoze tieto pesnicky sa vacsinou objavuju na albumoch ako bonusy a nevydavaju sa ako single s cielom vytrieskat z ludi $$) a ina, ked sa vykradne hlavny motiv a ryzuju sa na tom prachy.Vigor napísal:Podla mna, dnesnej hudbe nechuba ani tak kvalita, ale skor napad. Dnesne kapely su podla mna vsetky technicky zvladnute dobre, ale uz naozaj dlho som nenasiel nejaku kapelu, ktora by proste prisla s pesnickou, ktora by ma zaujala, bol by som z nej mimo. Neviem ci uz vsetkym dosli napady pri tvorbe, ale takyto mam z dnesnej hudby pocit. Ked dnes pocujem melodiu, skoro vzdy mam pocit, ze uz ju poznam, ak je nahodou nejaka nova, je jednoducho obycajna. Ked si pusti nieco starsie, to byvaju chytlave melodie plne napadu a novosti...to podla mna chyba dnesnej hudbe hlavne.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
Martin44
Professional
Sice ako uzivatela ta moc nemusim, tvoj prispevok bol vcelku pravdivy aj ked hip hop nemusim tiez....okonenipica napísal:Nie komercia, ale konzum zabija hudbu. Tak isto s hip-hopom na Slovensku. Ked bol este v "podzemi" tak to bolo super. Kvalitne texty, ktore ta nieco aj naucili a mali zmysel, a teraz jak je SK hip-hop v mode, tak kazdy si pusta nahlas Kontrafakt, vykrikuje Temeraf, a pri tom ani nevie co to znamena. A najviac potesi, ked stretnete po dlhom cloveka, ktori vam kedysi nadaval do fetakov, a nadaval na vasu hudbu, a teraz huli a pospevuje si SK mainstream hip-hopu...
A co sa tyka toho ze umrela ci neumrela....Hudba neumrela a ani neumrie len sa prelievaju styly a druhy....No vzdy sa najdu ludia co povedia:" TOTO JE na pi*u"
Ak sa niekomu nepaci sucasna hudba nie je podla mna problem zohnat si hudbu ktora sa mu lubi a pustit si ju....
A VELMI BY MA ZAJIMALO ze co v tom roku 2004 UMRELO
-
Key5ers0ze
Guru wannabe