Kto ma pocit že hudba súčastnosti je nanič? (Komercia)
-
miki690
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
podla mna sa robi aj kvalitna hudba ale je to vsetko prekomercializovane a hlavne je toho strasne vela a ak sa aj dnes spravi kvalitna pesnicka o rok si na nu nikto nespomenie ... nie ako tie stare dobre rockove pesnicky na ktore sa bude este dlho spominat a ak aj nie spominat stale sa najdu nejaky nadsenci co ich budu pocuvat stale dookola (napriklad ja
) hovorim o prsnickach od ACDC, beatles ... a podobne old schooloviny co v podstate nikdy nevysli z mody a kazdy ich uznava ... inac toto vsetko perfektne vystihuju dve pesnicky od horkyze slize : Banda tupých hláv text : http://www.lyricon.net/texty-pisni/hork ... upych-hlav ( album : Alibaba a 40krátkych songov) a Kapely text: http://www.lyricon.net/texty-pisni/hork ... bax/kapely(album: ritero xaperle bax) odporucam vypocut si , alebo aspon precitat texty na ktore som dal linky
-
r4wMUnt34q
Star
Som toho názoru, že nie komercie ani konzum zabíja hudbu, ale ľudia! Mamutie hudobné vydavateľstva vydávajú len to, čo ľudia chcú, thak sa nedivte, že 9 z 10 pesničiek je totálna somarina. Dobrá a kvalitná hudba ešte stále existuje, je "niekde tam pod povrchom". Ja som sa presvedčil, že najlepšie veci sú zadarmo. Problém je taktiež v samotných interpretoch, ktorých jediná inšpirácia sú peniaze a nadšenie je v čujdlu.
-
Eagle60
Medium Expert
Hmm, praveze deti nerozlisuju medzi tzv. underground a tvrdou komerciou- jednoducho ich to nezaujima a preto mnohokrat nevedome uveria smiesnym pozam, ktore su im servirovane za ziskom sa baziacimi promotermi a pozermi, ktori sa na tento cirkus nechali zaplatit. Samozrejme je rozdiel medzi niekym, kto bere tenktory styl ako jeden z mnohych a popri nom pocuva vsetko mozne... a niekym, kto dany styl vnima ako subkulturu, vratane jej filozofie a navonok sa snazi posobit, ze ju vyznava.
Toto teda nema nic spolocne s tym, aby sa hudba dostala k ludom... tu ide o to, ze pokym v komercii ide vylucne o zisk, t.j. nikoho nezaujima, aki ludia tuto hudbu pocuvaju, kde sa hra etc., tzv. undergroud je v prvom rade adresovany ludom, pre ktorych je tento styl viac nez hudba. Zaujimave situacie vznikaju vtedy, ked sa z nejakeho stylu stane moda a promoteri sa idu zblaznit, aby si urvali co najvacsi kus masa... vtedy sa stavaju paradoxy, ze ti, co vo svete undergroundu najviac kritizovali komerciu, dokonca na tom mnohokrat stavali svoje meno a produkciu, nechaju sa nou stiahnut a stavaju sa jej produktom...
Toto teda nema nic spolocne s tym, aby sa hudba dostala k ludom... tu ide o to, ze pokym v komercii ide vylucne o zisk, t.j. nikoho nezaujima, aki ludia tuto hudbu pocuvaju, kde sa hra etc., tzv. undergroud je v prvom rade adresovany ludom, pre ktorych je tento styl viac nez hudba. Zaujimave situacie vznikaju vtedy, ked sa z nejakeho stylu stane moda a promoteri sa idu zblaznit, aby si urvali co najvacsi kus masa... vtedy sa stavaju paradoxy, ze ti, co vo svete undergroundu najviac kritizovali komerciu, dokonca na tom mnohokrat stavali svoje meno a produkciu, nechaju sa nou stiahnut a stavaju sa jej produktom...
-
p4ra
Redeemer
Mne skor islo o to, ze deticky vnimaju underground a komerciu len preto, aby sa pred svojim kamaratom mohol pochvalit nejako takto: "Jaj, ty co pocuvas tu H16, strasne su komercni. Keby si pocuval muziku, ako DANOst, by si vedel, co je muzika, to je pravy underground.". Toto som bral len, ako priklad, tak sa hned nechytajte za slovicka.
Muzika sa stava komercnou preto, lebo aj ti umelci potrebuju z niecoho zit. Pred 10 rokmi sme na Slovensku napr. nadavali na nekvalitny zvuk, nekvalitne klipy a pod.. Teraz ked muzika sa stava komercnejsia, dostupnejsia, tak logicky, ze aj umelci si mozu dovolit lepsie kamery, lepsie samplery, lepsiu aparaturu.
Ja jednoznacne odsudzujem komerciu toho typu, co uviedol aj Tomasito niekde predtym. "Robim muziku LEN preto, aby som zarobil.". Toto je chore a nesuhlasim s tym. Ale robit muziku, aby som AJ zarobil, ale sa AJ bavil pri nej a zabavil nou aj ostatnych, to je spravne zmyslanie - alebo si to aspon ja myslim.
Muzika sa stava komercnou preto, lebo aj ti umelci potrebuju z niecoho zit. Pred 10 rokmi sme na Slovensku napr. nadavali na nekvalitny zvuk, nekvalitne klipy a pod.. Teraz ked muzika sa stava komercnejsia, dostupnejsia, tak logicky, ze aj umelci si mozu dovolit lepsie kamery, lepsie samplery, lepsiu aparaturu.
Ja jednoznacne odsudzujem komerciu toho typu, co uviedol aj Tomasito niekde predtym. "Robim muziku LEN preto, aby som zarobil.". Toto je chore a nesuhlasim s tym. Ale robit muziku, aby som AJ zarobil, ale sa AJ bavil pri nej a zabavil nou aj ostatnych, to je spravne zmyslanie - alebo si to aspon ja myslim.
-
Cicatrix
Medium Star
lolecicík
Blink sú už dávno v riti zakopaný....
Ide o to, že luďom sa dnes NAOZAJ páči to čo je na výslní, alebo je to tak ako hovorí Braňo Mojsej (ktorého z duše nenávidím), že všetko je kúpené, a 100x opakovaná blbosť blbcom bode pripadať cool....
Inak myslím, že komerčne kvalitná hudba pomaly vymierala od konca 90s.........
Ide o to, že luďom sa dnes NAOZAJ páči to čo je na výslní, alebo je to tak ako hovorí Braňo Mojsej (ktorého z duše nenávidím), že všetko je kúpené, a 100x opakovaná blbosť blbcom bode pripadať cool....
Inak myslím, že komerčne kvalitná hudba pomaly vymierala od konca 90s.........
-
pinacolada
Guru wannabe
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
problem bude mozno v tom ze z hudby sa stal produkt ako kazdy iny. ale vzdy sa daju najst aj kvalitne veci. v minulosti boli slavne kapely zalozene na tom ze hrali dobru hudbu(hrali, ziadne pc nic)a boli tam aj vyborny spevaci. Queen, ACDC, Rolling Stones a plno inych. dnes uz takych asi netreba. skoda .
-
AurusKentauris
Light Expert