enter00 napísal:to som potom velmi zarmuteny, ze clovek pravne za chvilu dospely so zodpovednostou za seba rozhodovat a co viac, so zodpovednostou rozhodovat vo volbach, je tak nevyspely a dusevne zaostaly.
Píšem ti ja, že si duševne zaostalý ? vieš vôbec význam toho slova, že sa tu ním oháňaš ? Len pre tvoju informáciu som nadpriemerne inteligentný

a pozorne sa týmto témam venujem z oboch strán, veľmi ma to zaujíma, ale keď vidím, že vo svete riadí všetko USA a Izrael je mi z toho navracanie... načo je SVK v BR OSN keď USA použije ako jediná krajina právo veta, ak sa jedná o otázku Židovského štátu ? Na akú p*ču sú naši ľudia v krajinách ako Iraq, Afganistán, Kosovo a pod... ? Je pekné, že sa NATO na čele s USA oháňa sračkami ohľadne demokracie a poriadku v krajine, ale kto za tie boje môže ? USA, tá krajina, ktorá je ovládaná židmi... Prečo sa židia aj 60 rokov po vojne oháňajú koncetrákmi ? lebo v očiach ľudí to vyvolála súcit, aký súcit ? veď ľudia ktorí sú vo vláde USA, či Izraelu (myslím židov, alebo ľudí s ich pôvodom) nikdy v koncentráku neboli,,, sú to potomkovia bohatých židov, ktorí pred vojnov utiekli do SUI či do USA a to sú fakty... tak načo sa každý oháňa vecami ktoré sa stali pred 60 rokmi ? načo spomýnaš koncentráky ? Boli to naši ľudia, ktorí ich vytvorili ? Boli to naši ľudia čo začali vojnu ? Pochop už raz, že Slovensko nemalo na výber, dôvod ? Mníchovský diktát (dúfam, že veci okolo toho si vieš nájsť na nete alebo v učebnici dejepisu)... píšeš že odcudzuješ vraždu a zabíjanie, vieš koľko ľudí zabili izraelské jednotky v pásme gazy ? vieš o tom, že Izrael je jedna z pár krajín sveta ktorá ma výborne vyzbrojenú armádu, vieš o tom, že majú MOSAD ? Poznáš meno Adolf Eichman ? Tak si pozri situáciu aj druhej strany a pozisťuj si aký právny štát je štát, ktorý vznikol po židoch, ktorí prežili koncetrák, ach sorry, šak si písal, že koncetrák bol tábor kde ľudí zabíjali, však ? ako to len niekto mohol prežiť ? Vieš rozdiel medzi koncetrákom a vyhladzovacím táborom smrti ? Osvienčim - koncentračný tábor, kde väzni politický, židia, rómovia, komunisti a iný pracovali do smrti, Treblinka - tábor smrti, žiadny väzni. Myslíš si, že keby Tiso nevytvoril autonómiu, žeby si bol na svete ? Lebo ak by sa udialo, to čo Hitler mal v úmysle a to Protektorát, tak by možno tvoj starý rodič / prarodič, neprežil... Myslím, že v tých časoch išlo o prežitie väčšej skupiny ľudí na úkor inej, všetci sa zachrániť nedali, ak by nás podržali krajiny ako VB, FR, možno by bolo niečo iné, ale načo prezident Beneš utiekol do VB ? Prečo neostal zo svojím ľudom ? Je veľa otázok, prečo a pod... Myslíš, že mal Tiso na výber ? Ak by nepodpísal rozkazy na deportáciu židov, myslíš, že by si to Hitler nechal ? Nie dal by tu niekoho kto by zotročil aj náš ľud... Dúfam, že si čítal ten článok o Tisovi z wikipedie, ak ho tak odcudzuješ, tak dúfam, že o ňom aj niečo vieš, lebo keby som mal veriť všetkému čo vidím v teleráne, tak si ešte teraz cmúľam palec...