Maturity

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Podla Vas boli maturity lahsie za komunistov alebo v terajsej dobe...

Maturity su teraz ovela tazsie ako za komunistov
116
55%
Je to uplne jedno maturity ako maturity
73
35%
Urcite boli maturity tazsie za komunistov.
22
10%

Celkom hlasov: 211

Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Vie mi niekto povedat, na ktorej strane tohoto topicu (ak vobec je), je vysvetlene ako sa teraz na slovensku maturuje ?

Ja som uz niaky ten rok v zahranici na skole, aj som tam uz zmaturoval a uplne som akosi stratil prehlad ako to je u nas.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ZHNiLa_KaCHNa napísal:ja maturujem zo:
sj b - mam 2 hodiny do tyzdna. ina volba nebola
aj my mame 2hodiny do tyzdna maturitneho predmetu a telocviku mame napr 3 :evil: :evil:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ja maturujem o vyse dva roky a netusim z coho pojdem maturovat.... A-ckovou formou si trufnem mozno nemcinu a uplne ze mozno chemiu....
alcatraz16
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa alcatraz16 »

ja som len 1 na strednej skole ale podla mna su dnesnej dobe velmi tazke
Step256
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Step256 »

ehm ja sa matury bojim ako cert krzia..kazdy len strasi :cry:
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

Step256 napísal:ehm ja sa matury bojim ako cert krzia..kazdy len strasi :cry:
jj presne v niektori su naozaj hnusny ako strasia, ze ty sa nic neboj ty prides az v septembri a tak!!! :cry: A este ked som dnes videl tych 25 tem z odbornych predmetov :smt081 :smt081 :smt081
Phoboss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Phoboss »

Neviete niekto ako sa beru do uvahy znamky pocas celeho studia?Lebo vraj teraz je to nejake zmenene.Napriklad ze ziak ktory mal vyborny prospech pocas 4 rokov a na maturite nepovie ani slovo vraj nemoze dostat horsie ako 3.Neviete co je na tom pravdy?
piston
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa piston »

niesom si isty ale myslim ze je to tak ze ti na maturite nemozu dat o dva stupne horsiu znamku ako si mal na vysvedceni - ale neviem ci priemer alebo na poslednom :?
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Phoboss napísal:Neviete niekto ako sa beru do uvahy znamky pocas celeho studia?Lebo vraj teraz je to nejake zmenene.Napriklad ze ziak ktory mal vyborny prospech pocas 4 rokov a na maturite nepovie ani slovo vraj nemoze dostat horsie ako 3.Neviete co je na tom pravdy?
No hmm to je totizto tak ... nikde nieje napisane ze do akej miery a ako sa ma na tie vysledky prihliadat, takze znamka z maturity je z takch 70% na ucitelovi ak vies a takych 100% ak nevies :D maturita vobec nieje objektivna skuska... ale ja sa tiez bojim ... o dva mesiace ma to caka ... teda este len pisomna cast :roll:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

piston napísal:niesom si isty ale myslim ze je to tak ze ti na maturite nemozu dat o dva stupne horsiu znamku ako si mal na vysvedceni - ale neviem ci priemer alebo na poslednom :?
a môžem sa spýtať kedy sa ti to prisnilo? prečo by nemohli? to tam prídeš, vynadáš im do ko*otov ale zato že na polroka si s ťahákom napísal opravnú písomku z najlahšieho učiva na 2 tak ťa musia nechať prejsť? to je pekna hlúposť. Nevieš, smola, nespravil. A čo na tom že si mal jednotky. Život je pes, zvykaj si.
Godfather
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Godfather »

audiotrack napísal:a môžem sa spýtať kedy sa ti to prisnilo? prečo by nemohli? to tam prídeš, vynadáš im do ko*otov ale zato že na polroka si s ťahákom napísal opravnú písomku z najlahšieho učiva na 2 tak ťa musia nechať prejsť? to je pekna hlúposť. Nevieš, smola, nespravil. A čo na tom že si mal jednotky. Život je pes, zvykaj si.
To je pravda mozes dostat aj 5! veru veru.... Zivot je pes a my sme jeho suky :( :roll: :?
Phoboss
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Phoboss »

Tak ale na stadpedu je ohladne maturity 2007 napisane nieco taketo...
ak sa hodnotenie ústnej formy internej casti maturitnej skúšky výrazne odlišuje od
dosiahnutých výsledkov žiaka pocas jeho štúdia z predmetu maturitnej skúšky, pri
výslednej známke ústnej formy internej casti maturitnej skúšky sa prihliada na
stupne prospechu žiaka z tohto predmetu pocas jeho štúdia,
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

myslim, ze nikto tu nematuroval za "komunistov" a teraz.. takze objektivne sa to posudit neda, subjektivne a podla vypocutych reci to bolo vzdy rovnaka fraska ako teraz.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

tak uz sa nam to kraaaati.
vase pocity???? 8) 8)
ja nesom nervozny vobec (nevem preco nikdy som nebol nervozny pred takymito vecami, uvidime 1-2 dni pred)
Inac sa ucim jak debil a uz mi z toho j***
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

Sa mi paci ako vsetci hovoria ze to bola brnkacka, uplna pohoda. Ale "po vojne je kazdy general"... Vsetci machruju ze aka to bola pohoda a ze ako to mali vtedy v pecku, ale tiez kazdemu stiskalo ritku. A keby sli tearz okolo profaka co ho skusal, tak skloni hlavu a s hanbou ide dalej. Zboznujem takych majstrov sveta.
cest vynimkam
klm16 napísal:tak uz sa nam to kraaaati.
vase pocity???? 8) 8)
ja nesom nervozny vobec (nevem preco nikdy som nebol nervozny pred takymito vecami, uvidime 1-2 dni pred)
Inac sa ucim jak debil a uz mi z toho j***
Tak to mas dobre, ja som sa zatial do nicoho nepozrel :cry:
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

tak sa zacni ucit lebo potom budes mat vazne stiahnutu ritku tak ze ti donej ani vlas nevojde... 8)
Neregistrovaný

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

kua, ja som sa este poriadne ani nezacal ucit, a ako som sa rozpraval s kamaratmi a v skole, niesom jediny.... ale na jednej strane ma sere, ze to mam na parkach a na druhej sa neviem donutit ucit.... neviem...... sak nejako bolo, nejako bude.... :D
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

klm16 napísal:tak sa zacni ucit lebo potom budes mat vazne stiahnutu ritku tak ze ti donej ani vlas nevojde... 8)
Ved prave :?
CHE napísal:kua, ja som sa este poriadne ani nezacal ucit, a ako som sa rozpraval s kamaratmi a v skole, niesom jediny.... ale na jednej strane ma sere, ze to mam na parkach a na druhej sa neviem donutit ucit.... neviem...... sak nejako bolo, nejako bude.... :D
Presne toto je aj moj problem
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Hej ludia mam novinku pre vsetkych co sa chystaju maturovat na buduci rok ... dves sme pisali nejaku "cvicnu maturu" a islo v podstate o to, ze na buduci rok chcu spravit pisomnu maturu zo vsetkych predmetov, ja som pisal z informatiky, kedze maturujem toho roku na A cko ... a tie testy musel zostavit clovek, ktory v zivote neucil... myslim to vazne. Co musite vediet aby ste spravili test ? ucte sa uplne nepodstatne veci, ucte sa opravovat chyby v cudzich programoch, nie programy robit a urcite sa neucte to co vam davaju v skole, lebo s tym sa na tom teste nestretnete ... bola to toalna blbost fakt lutujem tych co idu na buduci rok maturovat ... btw obdobne ako u informatiky to bolo aj z ostatnych predmetov napr. bio: v ktorom roku a kto vynasiel mikroskop ... alebo franina bolo utvorit cas passe simple - cas, ktory sa na beznych gymnaziach nevyucuje a nieje ani v osnovach ... K tomu testu bol prilozeny aj nejaky dotaznik, kde som napisal vsetko co si o tom myslim a tak spravili aj ostatni, len dufam ze tie dotazniky neskoncia niekde v skartovaci :-/
Vincko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Vincko »

drakeman napísal:Podla toho co hovorili kamosi ako sa maturovalo, bolo to lahke. Komisia bola len z tej danej skoly a pokial si s nimi dobre vychadal, nemal si problem prejst aj ked si bol ako bambus. No teraz to je ine. Skusaju ta 2 tvoji provaci a este tam je aj predseda z inej skoly. Pokial bude kur*a, tak si v prdeli. On ma totiz hlas za 2 hlasy :(
Vies, to hovoria nejake pravidla, ale tie su na to aby sa porusovali, na mojej maturite po novom bol predseda komisie z inej skoly, ktori ma ani nepoznal, ale prave to, ze sa spoliehal na to ze ma poznaju zvysny dvaja profesori, tak proste to nechal na nich:"sak ony ho poznaju". Jednoducho to chodi tak aspon na mojej skole a tak isto aj na skole, na ktoru chodili moji profesori. Myslim si ze to bolo rozumne. Podla mna je nova maturita viac menej po starom, len s tym poriadne plasia studentov a nejake tie trapne "pisomne maturity"
Napísať odpoveď