Pouzivate tahaky ? :) ak ano tak napiste ake sposoby...
nie, ja si za nazorom, ze vysoka skola ma byt spoplatnena, stojim.
zakladna a stredna samozrejme nie.
situacia napr socialne slabsich rodin sa da riesit individualnym odpustanim skolneho, dlhodobymi pozickami splatnymi az po urcitom vysku zarobku podla danoveho priznania a pod. nie je nahodou, ze krajiny, ktore maju spoplatnene vysky, vykazuju vysledky kvalitativne uplne niekde inde.
vyska skolneho u nas napr 35 tisic rocne a nasledny tlak na reformu/kvalitu by len pomohol. 35*5 = 175 tisic = pri uroku 5 percent je to po skonceni skoly hravo splatitelna ciastka. (desattisice ludi maju hypoteky, uvery atd na milionove ciastky, ale do najlepsej investicie - kvalitneho vzdelanie, prijatia nazorov, praxe skusenych pedagogov je kazdemu luto...)
situacia napr socialne slabsich rodin sa da riesit individualnym odpustanim skolneho, dlhodobymi pozickami splatnymi az po urcitom vysku zarobku podla danoveho priznania a pod. nie je nahodou, ze krajiny, ktore maju spoplatnene vysky, vykazuju vysledky kvalitativne uplne niekde inde.
vyska skolneho u nas napr 35 tisic rocne a nasledny tlak na reformu/kvalitu by len pomohol. 35*5 = 175 tisic = pri uroku 5 percent je to po skonceni skoly hravo splatitelna ciastka. (desattisice ludi maju hypoteky, uvery atd na milionove ciastky, ale do najlepsej investicie - kvalitneho vzdelanie, prijatia nazorov, praxe skusenych pedagogov je kazdemu luto...)
Aha tajze si za to aby bola prvorada starost o to ako si zaplatit studium ako samotne studium???enter00 napísal:nie, ja si za nazorom, ze vysoka skola ma byt spoplatnena, stojim.
Mal by si sa na tuto temu porozpravat so sweekom (on ti otvori obzory viac nez ja)
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak je pre niekoho 200 000 hravo splatitelna ciastka, tak budis. Pre mna to je dost. Zabudas na problem vlastneho byvania (ak sa chces uplatnit, tak v BA tie byty veri lacne nie su..) a mnoho dalsich vydavkoch pre cloveka, ktory sa zaclenuje do "normalneho" zivota. My nie sme vyspela krajina, ako pises o niektorych, nemozme si to dovolit.
-
Runes
Addict
no jasne spoplatnit skolu super takze my sme 3 bratia no to potesi ked sa jeden z nas neuplatni no super vymyslene fakt si jednotka 
k tym tahakom napr tym bombam ako zalezi co to je za predmet napr ja som odbomboval chemiu ktora je podstatna jedine ak pojdem na inzinierske studium na katedru chemie tento rok su tam az 8 napr moj brat takze tento predmet je tam fakt iba do poctu preto bol bez zapoctu, ine by bolo podvadzat na matike lebo natej stoji cele studium takze tam podvadzas sam seba lebo dostanes sa do 3 rocnika a vyletis lebo nebudes vedet nic robit.
a k tomu vyhadzovaniu no vlani som bol na FEI a tam ked dakoho chytily pri opisovani len na zapocte tak po 1 prichiteni zaznam pri 2 si mohol odovzdat knihy a zamavat skole
k tym tahakom napr tym bombam ako zalezi co to je za predmet napr ja som odbomboval chemiu ktora je podstatna jedine ak pojdem na inzinierske studium na katedru chemie tento rok su tam az 8 napr moj brat takze tento predmet je tam fakt iba do poctu preto bol bez zapoctu, ine by bolo podvadzat na matike lebo natej stoji cele studium takze tam podvadzas sam seba lebo dostanes sa do 3 rocnika a vyletis lebo nebudes vedet nic robit.
a k tomu vyhadzovaniu no vlani som bol na FEI a tam ked dakoho chytily pri opisovani len na zapocte tak po 1 prichiteni zaznam pri 2 si mohol odovzdat knihy a zamavat skole
-
dudinko
Light Professional
Dakujem, su tam celkom dobre veci... K+[email protected] napísal:No neviem aká je cena v obchode, ale ja som ju kúpil cez net za 50SK + 50SK poštovné a balné :Kúpil som dve so spolužiakom, takže poštovne na polky sme išli. Inak sú tam dobré veci. Je tam taká malá haluška "bezdrôtové slúchadlo do ucha". Má to asi 5 mm priemer, 5 mm hrúbku. A kto má do obedu bezvedomie, tak skúška by nemal byť problémKód: Vybrať všetko
www.spyshop.skJe to už aj odskúšané. Ja by som za to tie peniaze nedal, iba že by som to za prachy požičiaval. Spolužiak tak urobil 3 skúšky v úúúúplnej pohode
-
insane
Light Star
Ja som si vacsinou daval klasicky pod papier(pisomku)...este k tomu si spravim na lavici trochu "bordel" a staci sledovat kde je dozor, kto chce a ma trochu odvahy, tak odpise. Este to robim tak, ze aj ked mozem vytiahnut tahak, tak ho necham zakryty a robim sa ako velmi rozmyslam, sem tam nieco napisem co som si zapamatal. Taky maly odrb, neviem ako to vnima dozor ale moze to byt usefull....
-
Homer J Simpson
Medium Star
-
bolek
Guru
No na strednej som rozvíjala kreativitu v tomto smere
Ťaháky do rukáva, napísané na stoličke predo mnou, na topánke, prilepené na papieriku zo spodu lavice, na zvýrazňovači, v peračníku, zasunutý v zošite, ktorý slúžil ako podložka, aby sa mi lepšie písalo, v prípade núdze som si vytiahla zošit alebo knihu na kolená, so spolužiakom sme mali aj také nacvičené, že ktorú otázku som potrebovala, tak toľkokrát som mu kopla do stoličky a on mi ukázal písmenku, posielali sme si lístočky s otázkami a odpoveďami, napísané na lavici... Bolo to premyslené podľa učiteľa, daného predmetu a vedomostí na danej písomke 
-
xH4wK
A co si sa potom v skole naucila ?bolek napísal:No na strednej som rozvíjala kreativitu v tomto smereŤaháky do rukáva, napísané na stoličke predo mnou, na topánke, prilepené na papieriku zo spodu lavice, na zvýrazňovači, v peračníku, zasunutý v zošite, ktorý slúžil ako podložka, aby sa mi lepšie písalo, v prípade núdze som si vytiahla zošit alebo knihu na kolená, so spolužiakom sme mali aj také nacvičené, že ktorú otázku som potrebovala, tak toľkokrát som mu kopla do stoličky a on mi ukázal písmenku, posielali sme si lístočky s otázkami a odpoveďami, napísané na lavici... Bolo to premyslené podľa učiteľa, daného predmetu a vedomostí na danej písomke