suhlasim s Tebou matesolitary1 napísal:Potrat je NAJVECSIE kravina na svete. Keby som bol baba a siel by som na potrat tak by som sa citil ako vrah. Sak aj to je uz tak povediat ziva bytost svojim sposobom. Takze ja to ODSUDZUJEM!
Potraty
poznam,doknca az tri co ho podstupili,jedna dva krat a ta sa z tym jedina viac menej v poho vyrovnalazelovoc napísal:a nepoznate nikoho s vasho okolia kto to podstupil a ako sa s tym vyrovnali?
*aj ja som videl to video,je to svinstvo,ale .... zivot si znicit nenecham pre roztrhnutu gumu,ajked ..... stale sa najde ale.......... takisto si myslim ze znasilnenia,deti ktore by sa mali narodit mladistvym, do neuplnych rodin...... lepsie ako ulica,domov... IMHO
podlamna potrat ej nieco hrozne nikto enma pravo zobrat niekomu zivot a najme nie cloveku co sa nevie obranovat je to male neinne dieta ktore nevie povedat neber mi moznost spozant tento svet mozn ze dakedy sa to stane tak ako by sme nechceli cize znasilnenim ale ani tak to dieta za to nemoze a ma pravo spoznat tento svet to ej moj anzor ja by som to nikdy nespravila
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
No tak... Jednoznacne nie, je to vrazda... Ked sa uz nechtiac stalo, ze sa dostala mlada pani do takeho stavu, tak pekne porodit a dieta do domova, vzdy lepsie v domove ako smrt more, to kde sme? Ty si co, ze mozes rozhodovat o zivote a smrti? Ako z biblie uz hovorim
Ale nejsom vrah... Ked nevie co je protection tak nech to nikto do nej nestrka, resp. potom uz ked k tomu dojde zasadne NEVRAZDIT... 
-
P3Bo
Guru wannabe
Môj názor : Viem o com pri potrate a tie videa som tiez videl. Treba to vsak brat s tym ze vo vsetkom existuju aj vynimky a nic nie je iba cierne a biele. Osobne by som udeloval vynimky iba ak by dieta malo byt postihnute popripade by islo o znasilnenie(na toto by asi trebalo zvolit nejaku komisiu ktora by to presetrovala ) . myslim ze tento problem nadvazuje s eutanaziou. Jednoducho ten clovek ktory sa narodi postihnuty ma strasny zivot ak sa to zivotom este da nazvat. Preto to treba rozobrat aj z tej druhej stranky. Vela postihnutych ludi spacha samovrazdu a ak nie tak ziju na okraji spolocnosti a maju tazke problemy ako si prisposobit zivot svojmu handycapu.
Áno poznám niekoho v mojom okolí kto si babätko nechal vziať...
bolo to preto , lebo priatel ked zistil že je tehotná tak ju nechal...a ona by sa o neho sama nedokázala postarať... teraz je už našťastie skoro vydatá s iným priatelom a majú malinké bábätko... vyrovnala sa s tým a asi vtedy nemala na výber....
ja som tiež videla to video, na náboženskej výchove...a bolo to smutné....
ale myslím si že je každého osobná vec , ako sa rozhodne....
bolo to preto , lebo priatel ked zistil že je tehotná tak ju nechal...a ona by sa o neho sama nedokázala postarať... teraz je už našťastie skoro vydatá s iným priatelom a majú malinké bábätko... vyrovnala sa s tým a asi vtedy nemala na výber....
ja som tiež videla to video, na náboženskej výchove...a bolo to smutné....
ale myslím si že je každého osobná vec , ako sa rozhodne....
-
Vigor
King
Ja som niekde cital vyjadrenie nejakych lekarov, podla ktorych zacina zivot niekedy v obdobi asi 6 tyzdnov ak sa nemylim, ked sa zazinaju tvorit nervove bunky teda nervova sustava. Aspon dufam, ze som to dobre pochopil a dobre si pamatam. Ono vlastne cely problem je urcit, kedy vlastne zacina zivot...
-
majaa
Medium Expert
ja osobne by som na potrat nesla, nedokazala by som zit s pocitom, ze som zabila vlastne dietatko a trapilo by ma to. A este sa moze stat, ze zena uz potom neotehotnie a potom bude lutovat, ze potratila.. Lebo poznam take pripady, ze zena uz nemohla mat babätko
Ale neodsudzujem to, lebo ako bolo uz pisane tak pri zdravotnych problemoch a znasilneniach by sa to dalo tolerovat, lebo ta zena potom ked sa pozera na to dieta tak jej to moze stale pripominat to znasilnenie a nemusi citit taku materinsku lasku k tomu dietatku...(a co ak bola znasilnena clenom rodiny??? ved to by som asi neprekonala )A tiez nie je dobre, ked deti rodia (14-16 rocne) lebo sa nevedia ani postarat a tiez nemaju taku zodpovednost. Ale mozno to neplati na vsetkych. Ale ja by som na potrat nesla..
Tak, ked uz si mozme uzivat tak preco zrazu potom nemozme prijat zodpovednost. Vtedy existuje milion veci k zabitiu a este to vyzera ze je to vlastne v poriadku. Ina otazka vznika co so znasilneniami? Tam by som to nechala na svedomi cloveka, nik nemoze nikoho k nicomu nutit a prikazovat mu.
Ale nech sa na mna nik nehneva za nazor, ale ked ludia dokazu sexovat tak sa maju vediet dokazat postarat o pripadne nasledky a take ze nehoda, s tym treba ratat, nie je to jav nemozny.
Nepochopim preco uz 15 rocni skusaju "stastie", clovek by nemal mat pravo robit veci za ktore nemoze potom niest nasledky.....
Ale nech sa na mna nik nehneva za nazor, ale ked ludia dokazu sexovat tak sa maju vediet dokazat postarat o pripadne nasledky a take ze nehoda, s tym treba ratat, nie je to jav nemozny.
Nepochopim preco uz 15 rocni skusaju "stastie", clovek by nemal mat pravo robit veci za ktore nemoze potom niest nasledky.....