Windows Vista

Informácie o software, ankety...

Chcete Windows Vistu?

Ano
81
40%
Nie (stačí aj XP)
107
53%
Používam Linux (kašlem na sračky ako Windows)
15
7%

Celkom hlasov: 203

hezo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa hezo »

Provozuje tu niekto na Viste nejaký hudobný soft? FL Studio 7, Cubase, Reason,... ? Ako to tam fičííí ? 8)
Fazotron
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fazotron »

Pani chcem sa spytat ci je vo vista home basic naozaj DirectX 10.Skusal som nainstalovat Nero 7.7.5.1 a vypisuje mi ze treba nainstalovat directx 9c. Ale napr starsi Nero 6 ide bez problemov. Vie mi niekto poradit ?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Fazotron napísal:Pani chcem sa spytat ci je vo vista home basic naozaj DirectX 10.Skusal som nainstalovat Nero 7.7.5.1
chyba v nere.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

http://forums.anandtech.com/messageview ... erthread=y
Vyzerá, že nie si sám, čo má takýto problém.. daj, že chceš inštalnúť DX9c, v skutočnosti by však mala byť zachovaná aj DX10ka.. a malo by to šlapať.. aspoň podľa iných fór.. ;)
Fazotron
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Fazotron »

No co som cital tak asi 9c prepise subory X10 a mohlo by to robit problemy.Asi budem musiet skusit inu verziu Nera 7 alebo ostat pri sestke
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Ja mam Vistu a tiez nera.. ono ti napise ze chce nainstalovat DX9 ale to ingoruj nic to nespravi.. Budes mat DX10 - si pozri dxdiag potom..
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

praveze ja vzdy ked si naistalujem vistu tak naistalujem aj directx 9 pretoze potom nejdu niektore hry,nerobi to ziadnu sarapatu a ostane tam dx10
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Tak co sa teraz viac oplati ? lebo ja uvazujem nad VISTOU - WIN xp ( SP 2 ) alebo WIN DARK EDITION V.3
chcel by som nejake zapory a klady staci malo a strucne preco to ano a preco to nie ..
THX...
Trocha to aj suri lebo moj XP sa uz trosku je*e.... cize to asi dlho nevydrzi . :(
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Instalovat Vistu?? To aby som si nenamyslal ze mam este dostatocne vykonny komp? :D Myslim ze to vobec nepotrebujem, moje XP-cka vyzeraju ako Vista (okrem 3D plochy ale to by som ustval graficku)... Pocitac pouzivam na pracu, na net, je dostatocne zabezpeceny a som spokojny, nemam jediny dovod skusat Vistu :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ja mam zatial vselijake zmiesane skusenosti, MS nam poslal namiesto Business Edition asi Bluescreen Edition, nastastie len na jednom zeleze, na ostatnych to beha v pohode.
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa napalm »

vista je uplny omyl prirody...je hrozne pomala a nemozem si ju dat len preto ze pekne vyzera..malo to byt nieco prevratne ale podla mna je to iba krok spat.....jediny dovod pre ktory budem nad nou rozmyslat bude DX10 ktory ale asi pojde aj na XP 8)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

napalm napísal:vista je uplny omyl prirody...je hrozne pomala a nemozem si ju dat len preto ze pekne vyzera..malo to byt nieco prevratne ale podla mna je to iba krok spat.....jediny dovod pre ktory budem nad nou rozmyslat bude DX10 ktory ale asi pojde aj na XP 8)
hm. par veci ma vylepsenych, rychlost - cca to iste ako winxp a v niecom rychlejsie(prefetch) a DX10 na XP nikdy nebude.
burnmail123
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa burnmail123 »

ja uz vistu mam a paci sa mi cim dalej viac , len si treba zvyknut na to kde sa co nastavuje , je trocha prehadzany Ovladaci panel a ked pravym kliknete na plochu a date vlastnosti -- tak tuto som sa strsasne stratil , kym som nieco nasiel - napriklad som hladal kde sa nastavuje to aby sa pri kliknuti na tlacitko VYPNUT Vista naozaj vypla , lebo ona ma nastavene nazaciatku ze as iba uspi , a to som sa nahladal , ale nakoniec som to nasiel co je podstatne.

Ale potrboval by som poradit :!: , ja mam zvukovku on-board a je to znacka Realtek - a mam ju na MB MSI 945P Neo2. No a problem je v driveroch , ked idem na stranku msi a tam sa dopracujem k driverom na moju zvukovku - tak tam najdem pekne uz drivery aj na Vistu - tak si ich stiahnem , nainstalujem , restartujem a..... pocujem - co by bola ta pozitivnejsia vlastnost ALE problem nastal v tom ze mi nejde otvorit Ovladaci panel - Control panel - ------ a to tym sposobom ze ked nanho kliknem tak mi hned vyskoci tabulka ze program nereaguje a ci ho chcem 1.Najst problem a restartovat program 2. Restartovat prgram . Ked som dal 1. tak mi ziadny problem nenaslo a restartovalo program - takze som zostal naploche a tak to islo dalej stale len tato tabulka - tym "programom" bolo samozrejme myslene explorer.exe ale zaujimave je to ze ked idem do TENTO POCITAC-a tak tam to nespravi ani nikde inde , len v Cotrol Paneli , ale stalo sa nieco podobne aj v IE7 prehliadal som si stranky nejakych 10 minut a zrazu presne to iste ako v Control Paneli .

Tak ja uz neviem , prosim poradte mi , co mam s tym robit . Chcem aby mi isiel zvuk .
Vistu som musel spustit v Nudzovom rezime a odinstalovat drivery a potom uz vsetko islo ako malo - pravdaze okrem zvuku .

Toto bolo o nej pisane na strankach MSI - teda o tej zvukovke na mojej karte :
Audio
• AC97 link controller integrated in ICH7
• Realtek ALC850 8 channels audio codec
- Meet PC2001 audio performance requirement
- Compliance with AC97 V2.3 Spec.
Tu je link na moju MB :

Kód: Vybrať všetko

http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=945P_Neo2-F&class=mb
Link na stiahnutie toho drivera je tu

Kód: Vybrať všetko

http://www.msi.com.tw/program/support/driver/dvr/spt_dvr_list.php?part=1&kind=3&CHIP=3&COM=12
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Jaj Ľudia preto radšej nechať PC jak je a nevymýšlať. Na začiatku som aj ja bol taký že jaj vista, bude super, ale od založenia témy som si už, stiahol program čo mi otestuje stroj či môžem spraviť prechod na vistu a paf, tretina driverov nekompatibilná, a už viem že zvuk blbne keď naformátujem C: a reinštalnem Windows a aj to potom tri dni riešim kým to spojazdním... Tak radšej nevymýšlať a užívať si XP!
pyro
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa pyro »

ja by som sa chcel opytat ze ako nastavim vo viste tu listu s ikonami "hore, vystrihnut, prilepit atd. ako to bolo pri xp....a este kde sa nastavuje aby pri vypinani bolo predvolene vypnut a nie uspat
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Čo je malé je pekné ak to vyrastie je z toho ...

a) krásna žena
b) uslintané zlo
c) Windows Vista
P3tQO
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

vista

Príspevok od používateľa P3tQO »

widows viista je pecka graficky robeni ale to je vsetttko...strassne narocny na hardware,pomaly,pri starsich compoch sa ani nespusti.... :?
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

brm napísal:hojko.. a čo tak sa vrátiť späť k win98? ;) Načo taký obrovský Windows XP? Vieš koľko miesta na disku zaberá po nainštalovaní.. a koľko pamäte žere? ..akú veľkú RAM a aké výkonné CPU potrebuješ na jeho plynulé fungovanie? Na svižnú prácu pod win98 Ti stačí aj 350MHz CPU a 128MB RAM.. ;)

..hmm.. a čo tak sa vrátiť ku win95? ............ :)
musim sa postavit na stranu Linuxakov ze cely hunbuk okolo Visty je len dalsie tocenie penazi a zbytocne

no ale zaujala ma teza vratenia sa spat je to taka blbost ze az to boli 98 aj 95 pracovala uplne na inom systeme a nevyuzivala to co zvladol bezny komp a nehovorim a nespocetnom mnozstve zaplat co clovek potreboval
ale je to kazdeho osobna vec

osobne si myslim ze kym sa pustim do Visty prejde este rocik dva neviem ci poznbate dany vyrobok presne mal som moznost vyskusat len si potom skuste spomenut ked sa vam budu nejake craky je*at lebo V com je vista lepsia oproti XP je prave ochranna to znamena zabudnite uplne na vsetko co bolo nelegalne proste vam ho tam nedovoli nainstalovat ENDE
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

R1k1nko napísal:Tak co sa teraz viac oplati ? lebo ja uvazujem nad VISTOU - WIN xp ( SP 2 ) alebo WIN DARK EDITION V.3
chcel by som nejake zapory a klady staci malo a strucne preco to ano a preco to nie ..
THX...
Trocha to aj suri lebo moj XP sa uz trosku je*e.... cize to asi dlho nevydrzi . :(
zavysi to od toho co chce s robit osobne na domace pouzivanie radim XP s SP2 alebo dark edition su spolahlive Vista ma problem z nelegalnym softwerom a bola tu aj hlaska ze je problem s preinstalovanim (najme co sa tyka registracie proste ked ju nainstalujes do jedneho kompu uz na druhy ho nesupnes ) :lol:
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

odbocka od temy :arrow: vy riesite Vistu , ja mam Windows 2000 , mam volnych 1387 MB z 1500 MB ram , stabilne roky , a to som riadny a dlhy uzivatel XP ciek ale ten W 2000 je fakt rychlejsi a menej narocny , mozem si kludne vypnut SWAP file

k teme :arrow: este neprechadzat na Vistu , este vyckat na doladenie aspon tych nvidiackych(ak mate nvidiu) drivrov .. ked uz cete
Napísať odpoveď