Windows Vista

Informácie o software, ankety...

Chcete Windows Vistu?

Ano
81
40%
Nie (stačí aj XP)
107
53%
Používam Linux (kašlem na sračky ako Windows)
15
7%

Celkom hlasov: 203

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

hojko-ocuj ako sa mu to swapovanie prejavovalo? tak ze to seklo a po 30 sek islo a zase seklo?
bo ja mam asi podobny problem lenze inak bo RAM mam 1GB ale mam PIO mod HDD...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

MP4-20 napísal:PIO mod HDD...
pio mod hdd?:)))) si ok?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

mspeedo napísal:...Uvedomte si jednu dolezitu vec - VISTA PRACUJE S RAM UPLNE INAC AKO XP!...
preco mas pocit, ze toto je od microsoftu novinka? nie je to tak! uz pri win 98 to tak funguje. akonahle zistila (win 98 ), ze PC ma dostatok RAM(512 MB), tak po starte naloadovala vsetko do RAM, a aj to, co user nepotreboval a sam nic nespustil. ram zabrata po starte do 140 MB. a popri tom, w98 svizne bezi na PC so 64 MB RAM. aj XP ma prefetch, mozno nie tak prepracovany ako vista, ale ma. ale tomu sa hovori pokrok. aj ked v pripade MS tomu ja vzdy hovorim krok vzad. je len otazkou casu, kym sa nezacne vista ladit samotnymi uzivatelmi. pridu na to ako co vypnut ak to nepouzivaju. nemyslim si, ze to pojde osekat ako win xp (80 MB po spustení), ale na nejakych 200 - 250 MB, vista urcite pojde.
v praci mam PC s win XP a 256 MB RAM - 8 MB (grafika) a swapuje uz hned po spusteni. a ledva sa to hybe uz len vtedy ak chcem otvorit co i len jedno okno. ale s obmedzenými pravami sa toho vela spravit neda :arrow: teda nie zeby som nevedel, ale nemusim a nechcem. :wink:
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

enter00 napísal:pio mod hdd?:)))) si ok?
som uplne vpohode lebo mi pada stale Ultra DMA 5... :?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

krija napísal:preco mas pocit, ze toto je od microsoftu novinka? nie je to tak! uz pri win 98 to tak funguje.
to je pravda, ale vo viste to ide trosku dalej, a skutocne to funguje... mam ju nahodenu druhy den(pentium d945,2gb ram) a office 2007 sada ide skutocne svizne. word sa spusta nenameratelne rychlo - aj ked otvaram 280 stranovy dokument, excel to iste, jedine kde to nepomaha je aplikacia, typicky hra, ktorej start nezavisi od toho jedneho exe suboru, ale od datovych suborov a tiez uz sa nepredcitavaju.

"som uplne vpohode lebo mi pada stale Ultra DMA 5..."
tak potom preco to neriesis? mas drivre od vyrobcu cipsetu na IDE radic? dobre zapojene a nastavene master slave?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

KoCi napísal:.. z visty mi najviac na XP chyba prave ta moznost rychleho vyhladavania - priamo v starte napisem vyraz a prakticky hned mam vysledky vyhladavania...
nahodil som vistu business na VMware, zozrala skoro 7GB miesta, ramky som jej nechal len 512
v ramci moznosti virtualneho pocitaca bezi celkom OK
aj ked pri virtualizacii nemam moznost spustit aero, aj tak vista vyzera celkom v pohode, taky prezleceny winXP ale urcite zladenejsi :)

a ako KoCi napisal, ta moznost hladania je fakt dobra, nechcelo sa mi hladat prikazovy riadok, tak som napisal cmd a hned som ho mal spusteny, sikovna vec :)

ale aj tak ostavam nadalej pri XPcku, momentalne je pre mna vista zbytocnost
ppk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ppk »

Dva dny testujem Windows Vista a výsledok v marci kupujem licenciu ešte Norton Ghost na Vistu a bude to super.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

sundevil napísal:a ako KoCi napisal, ta moznost hladania je fakt dobra, nechcelo sa mi hladat prikazovy riadok, tak som napisal cmd a hned som ho mal spusteny, sikovna vec :)
cca to iste ma aj xp, live desktop search, na spustanie programov napr Launchy.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

sundevil: Mam taky pocit, ze si zaspal dobu. Keby si v roku 2001 napisal cmd, tak ti pusti prikazovy riadok vo Windowse ;)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

hojko napísal:sundevil: Mam taky pocit, ze si zaspal dobu. Keby si v roku 2001 napisal cmd, tak ti pusti prikazovy riadok vo Windowse ;)
tu nejde o cmd, ale o to vyhladavanie integrovane do start menu
v XP aj tak musis este minimalne raz kliknut na run
JohnyB
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa JohnyB »

Rad by som vedel ci Windows Vista Home Premium zatazuje menej PC ako Vista Ultimate...Proste ci to "zere" menej RAM-ky...pretoze Ultimate verzia je dost narocna a su tam i niektore veci zbytocne podla mna...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

jadro je rovnake, lisia sa len podporou niektorych features, takze mozno o tie je menej narocna. na doma ti isto staci zakladna, ultimate je pre fajnsmekrov alebo ako marketingovy tah ku drahym PC.
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

skusali ste uz aj ceske visty?
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Romanko »

No ja pouzivam Vistu CZ celkom sa mi paci...trochu problemy ale uz funguje
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

Oplati sa mi hodit vistu na tento komp: AMD a64 2800+ 1GB DDR400 GF 6600? ktora verzia by sa mi najviac oplatila, ak by som chcel aj aero?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Hossa1881 napísal:Oplati sa mi hodit vistu na tento komp: AMD a64 2800+ 1GB DDR400 GF 6600? ktora verzia by sa mi najviac oplatila, ak by som chcel aj aero?
Ak túžiš vyskúšať niečo nové, tak áno.. malo by Ti to v pohode ísť.. avšak ak očakávaš svižnú Vistu + Aero bez čakania atď.. tak radšej sa na to vybodni. ;)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

inac sa ta spytam.. prejst na vistu chces lebo?

.. potrebujes k hraniu DX10? s tou grafikou to nema zmysel a hry zatial tiez nie su
.. potrebujes mat priesvitne okna? ver ze po case si tie cackanice aj tak vypnes ako aj cackanice WXP, lebo sa to okuka
.. chces byt frajer pred kamosmi ze uz mas vistu? tak za to by sa mi fakt neoplatilo utracat peniaze. podstatnejsie je pre mna mat system na ktorom mi ide vsetko
.. mas moznost si to stiahnut z netu? pouzivat cracknuty win je blbost - uz u XP ktore je na trhu dlho je vidno ze neaktualizovany win, nie je bezpecny a spolahlivy win (sice aj aktualiczovany na tom nie je o moc lepsie :) ) ... taka vista je na trhu par tyzdnov a bude este dlho trvat nez vsetko vychytaju.. a to nechat bez aktualizacii.. brr ..
.. mas peniaze nazvys, a nenapada ta lepsi sposob ako ich utratit? tak ich kludne utrat do upgrade HW :) potom ked casom prejdes na vistu lebo uz bude prijatelna, budes mat pripravenu masinu
.. su funkcie ktore ti v XP chybaju? .. podla otazky by som povedal ze s vistou este skusenosti nemas, takze si myslim ze o tych funkciach moc nevies.

Vsetci idu hrr na vistu a potom tu clovek cita prispevky ze nejde mi pod vistou toto a toto, prosim pomoc - v momentalnej situacii je odborna pomoc nasledovna: ostan pri XP kym sa to nevyladi. Ak chces vistu, tak zatial odporucam len ako sekundarny system aby si mal prehlad ako ti na tom co bezi a ci uz je tvoj pocitac a aplikacie ktore pouzivas, plne na vistu pripraveny ;) .. aby si tak predisiel komplikaciam
ppk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ppk »

Hossa1881 napísal:Oplati sa mi hodit vistu na tento komp: AMD a64 2800+ 1GB DDR400 GF 6600? ktora verzia by sa mi najviac oplatila, ak by som chcel aj aero?
Vyskušaj program WindowsVistaUpgradeAdvisor,spravi ti test.
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa susenejablko »

nemozem hlasovat pravdivo... (lebo mam comp, ktory nepodporuje nic z uvedenych moznosti...) takze musim povedat, ze mne musi stacit aj 98 :D

a k teme...o viste som zatial pocul veci typu je to velmi ale velmi ale az prilis velmi precackane, myslim, ze je to robene pre ludi, ktori nikdy nesu s nicim spokojni (samozrejme, ze ak niekto ma Vistu, tak nemusi hned byt so vsetkym nespokojny...) zabera to "zbytocne" vela miesta na disku a zevraj to bere vela ramky (mne by zobralo celu a este by zhorela...) asi tak... takze ked bude lepsi PC tak mi bude stacit aj XP 100%
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

z nejakeho neznameho dovodu mi zmizlo na ploche pri vypinani pocitaca tlacitko hibernate neviem preco.neviete co s tym? alebo kde to zase obnovim?
Napísať odpoveď