Windows Vista
havranizmus - po precitani tvojho problemu s Vistou a ACLkami sa radsej zdrz takychto trapnych prispevkov. Obmedzeny balast vacsinou sedi na stolicke pred klavkou. Ak chce niekto hodnotit Vistu, tak nech si ju predtym aspon mesiac klika. Dlhodobe testy na auta sa tiez nekoncia po prvom tyzdni od predaja, ze ano?
na vistu skor ci neskor prejde 95 percent fora, otazne je len to ci to bude za 2 roky alebo neskor - priklanam sa k prvej moznosti - dovod - new games, new aplications, v ktorych bude podpora visty zahrnuta, a takychto programov bude coraz viac, dojde k pozvolnemu vypusteniu win XP tak ako to bolo aj v pripade 95,98,98 SE, 2000.... ci uz budete chciet alebo nie budete k tomu donuteni, lebo o par rokov sa vam moze stat, ze vam to na XPcku proste nepojde... howg 
enter00 - ono od winFS upustili mimo ineho aj kvoli tomu, ze nie je nevyhnutny pre bezne domace pouzitie, kedze vo viste je uz na tak schopnej urovni integrovane indexove vyhladavanie, ze sa prakticky ani nemusis preluskavat adresarovou strukturou, tj nemusis presne vediet jeho umiestnenie, staci vediet co hladas..
sice tebe asi nepojde len o bezne domace vyuzitie (usudzujuc z inych prispevkov)... len nahodou ze ci sa nespominalo ze winFS nasadia pre serverovy OS kde bude mat zmysel najma pre napr. databazove servery a pod? .. hehe ale zase uznavam ze MS hovori raz jedno a raz druhe a potom to v tichosti zakamufluje tretim
.. takze cakat sa da vsetko mozne
(inac potvrdte mi ze sa mylim - ak by nahodou vysiel WinFS s SP1 pre vistu - a potom by som z nejakeho dovodu preinstalovat WIN [z povodneho media bez SP1] - asi to bez formatovania mozne nebude.... )
sice tebe asi nepojde len o bezne domace vyuzitie (usudzujuc z inych prispevkov)... len nahodou ze ci sa nespominalo ze winFS nasadia pre serverovy OS kde bude mat zmysel najma pre napr. databazove servery a pod? .. hehe ale zase uznavam ze MS hovori raz jedno a raz druhe a potom to v tichosti zakamufluje tretim
(inac potvrdte mi ze sa mylim - ak by nahodou vysiel WinFS s SP1 pre vistu - a potom by som z nejakeho dovodu preinstalovat WIN [z povodneho media bez SP1] - asi to bez formatovania mozne nebude.... )
to je sice pravda, ze vyhladavanie riesi live desktop search resp jeho priame integrovanie vo viste, ale zurnalovaci file system ma vela vyhod, nie len hladanie. ntfs nie je zle, ale uz to ziada vylepsenie.
ad otazka - mozno bude nejaky nastroj na konverziu, ale ja preferujem vzdy cisty format a je klud.
ad otazka - mozno bude nejaky nastroj na konverziu, ale ja preferujem vzdy cisty format a je klud.
-
mspeedo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ide to oboma smermi uz som to robil a tusim ze priamo cez windows... ale ked som konvertol z NTFS na FAT32, mal som problem s nazvami niektorych suborov a niektore potom nesli ani vymazat.. boli neplatne ci co. Takze konvertovat z NTFS na FAT32 neodporucam.Šu-Do napísal:z FAT na NTFS ide bez formatu... ale spät uz bez formatu to nedas
-
Šu-Do
Redeemer
Rozhodnete-li se použít jiný systém souborů, je třeba zálohovat data a poté přeformátovat svazek pomocí nového systému souborů. Svazky FAT nebo FAT32 můžete převést na svazky NTFS bez formátování svazku. Před tímto převedením je však vhodné zálohovat data.
prirucka mladych svistov (Napoveda a oborna pomoc)
edited by Šu-Do
prirucka mladych svistov (Napoveda a oborna pomoc)
edited by Šu-Do
-
hojko
Site Admin
Vcera som mal moznost otestovat si Vistu, ktoru mal kamarat na PC. Bolo to tam nahodene len na male otestovanie, ale strucny nazor som si za par minut prace stihol urobit. Prve ma zaujal vzhlad a tlacitko Start, ktore sa zmenilo na postatne mensie (aj ked sa to mozno da niekde zmenit). Vzhlad sa dost zmenil, mne sa prilis nepozdaval a nesedel mi. Mam rad jednoduche veci a to co predvadzal system uz bolo moc vycackane, nehovoriac o tom, ze to zralo 450MB RAMky, pricom na PC bola len 512MB. Ked som zapol par aplikacii, tak uz prislo na rad swapovanie a Vista bola mierne "pribrzdena". Vycackane animacie pri otvarani a zatvarani okna, posuvny bar instalatora a vsetko ostatne vyzera mozno zaujimavo, ale za tie zbytocne mega ci uz na disku alebo v pamati to nestoji. Mozno si stiahnem a nainstalujem Vistu na druhy disk doma, ale pochybujem, ze pri nej ostanem. Zatial som s XP spokojny, nechyba mi nic, pretoze je stabilny, ma primerane HW naroky a ostatne veci, ktore potrebujem a system ich neobsahuje si stiahnem a nainstalujem.
ked vysiel WinXP tiez nemal primerane HW naroky 
a s tou ramkou je to take... 512 je ozaj minimum - to je ako XP na 128MB.. optimum je aspon 1GB, a to ze to tolko zerie treba vediet prehliadat, lebo vista ma uplne inu spravu pamate. Takze ak mas ozaj dostatok RAM tak to aj postrehnes - narozdiel od XP kde prakticky rozdiel medzi 1GB a 2GB nevidno.
Ja mam doma nahodenu poslednu R2 pred RTM, ako sekundarny system, nech si mozem cas od casu pozriet ako su na tom ovlaadace..
NVIDIA - nic moc ale aspon nieco ma, aj pre starsi chipset nForce 4 ultra
Logitech - bez problemov
Creative - 0 bodov - tie beta ovladace co maju este od konca decembra mi pridu trochu uletene, jak keby nevedeli kedy ma vista pre domacich pouzivatelov vyjst. Zvuk sice ide, ale na komfort s Audio Console si este budeme asi musiet chvilku pockat.
Nic viac k comu by som potreboval special ovladace ma uz nenapada, ale prave vdaka Creative som nadalej spokojny uzivatel Windows XP. A ako Creative poznam, tak budem spokojny uzivatel XP este par mesiacov
BTW nezda sa vam IE7 pod vistou nejaky spomaleny?
.. z visty mi najviac na XP chyba prave ta moznost rychleho vyhladavania - priamo v starte napisem vyraz a prakticky hned mam vysledky vyhladavania...
a s tou ramkou je to take... 512 je ozaj minimum - to je ako XP na 128MB.. optimum je aspon 1GB, a to ze to tolko zerie treba vediet prehliadat, lebo vista ma uplne inu spravu pamate. Takze ak mas ozaj dostatok RAM tak to aj postrehnes - narozdiel od XP kde prakticky rozdiel medzi 1GB a 2GB nevidno.
Ja mam doma nahodenu poslednu R2 pred RTM, ako sekundarny system, nech si mozem cas od casu pozriet ako su na tom ovlaadace..
NVIDIA - nic moc ale aspon nieco ma, aj pre starsi chipset nForce 4 ultra
Logitech - bez problemov
Creative - 0 bodov - tie beta ovladace co maju este od konca decembra mi pridu trochu uletene, jak keby nevedeli kedy ma vista pre domacich pouzivatelov vyjst. Zvuk sice ide, ale na komfort s Audio Console si este budeme asi musiet chvilku pockat.
Nic viac k comu by som potreboval special ovladace ma uz nenapada, ale prave vdaka Creative som nadalej spokojny uzivatel Windows XP. A ako Creative poznam, tak budem spokojny uzivatel XP este par mesiacov
BTW nezda sa vam IE7 pod vistou nejaky spomaleny?
.. z visty mi najviac na XP chyba prave ta moznost rychleho vyhladavania - priamo v starte napisem vyraz a prakticky hned mam vysledky vyhladavania...
-
mspeedo
Light Professional
Uvedomte si jednu dolezitu vec - VISTA PRACUJE S RAM UPLNE INAC AKO XP! Takze to, ze po nabehnuti systemu je cela ramka ci uz 512 ci giga plna je preto, ze vista je robena tak, aby vzdy vyuzivala ram na plno. Superfetch do nej automaticky nahrava vsetko co sa casto na pc spusta. Ked zapnem komp a kliknem na FF, disk si ani netukne pretoze je uz naloadovany v ram a to iste plati pre vsetky app ktore po starte spustam.