suhlas 2000 good volba ale prevadzkovanie malej siete problemove v tom je XP lepsie a Vista este daaaaaaaleko dozaduRavenman napísal:odbocka od temyvy riesite Vistu , ja mam Windows 2000 , mam volnych 1387 MB z 1500 MB ram , stabilne roky , a to som riadny a dlhy uzivatel XP ciek ale ten W 2000 je fakt rychlejsi a menej narocny , mozem si kludne vypnut SWAP file
k temeeste neprechadzat na Vistu , este vyckat na doladenie aspon tych nvidiackych(ak mate nvidiu) drivrov .. ked uz cete
Windows Vista
-
cislo5
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
pri odpovedajucej zostave pracuje vista aj o nieco rychlejsie ako XP- aspon u mna. To ze z 2GB RAM mam hned polovicu obsadenu, to je uplne vporiadku kedze vista tu pamat vyuziva.. naco by mi boli 2GB RAM ked system by vyuzival len 300MB? ostatne to ako pracuje vista s RAM sa tu uz niekolkokrat riesilo takze nema cenu o tom dalej tocit. Nebudem tu hovorit aka je super, tiez su na nej veci ktore ma vyslovene seru - skusali ste niekto prepojenie pc s wifi ako ad-hoc kde jeden PC ma vistu a druhy XPHESP2? katastrofa.. okrem toho ze vista v takomto pripade neumoznuje automaticke pripojenie sa k takejto wifi "sieti" a treba to spravit manualne, sa mi za ten svet nepodarilo nazdielat tlaciaren z vedlajsieho PC - ani ju nenaslo. Vlastne bol uspech ze som konecne videl ten druhy PC (aj to az po nainstalovani dalsich protokolov v XP). Po mensich upravach sa mi system ale pouziva obstojne a ked si clovek zvykne na integrovane vyhladavanie priamo v starte, a pracu so subormi a adresarmi, tak nad XP uz ani neuvazuje. Vdaka tomu ze uz sa hravam mizerne malo a aj to co hram su povacsinou novsie hry, tak ani tam zatial nebol ziaden problem. Este tak pockat na schopne ovladace od creative s podporou 5.1 zvuku, SPDIF vystupu a tiez novy ovladaci sw, a od uplnej spokojnosti to nebude mat daleko. Pouzivam x64 verziu zatial bez komplikacii s ovladacmi, alebo inym SW (resp problemy so SW tam boli, ale stacilo sa len poobzerat po novsich verziach)
A to ze W2000 je rychlejsi ako WXP? no neviem neviem mne sa javi start W2000 nehorazne dlhy oproti XP. A praca priamo v systeme je cca narovnako (moze byt aj preto ze v XP som vzdy zakazoval tie efekty a somariny ktore pracu s PC len spomaluju...)
A to ze W2000 je rychlejsi ako WXP? no neviem neviem mne sa javi start W2000 nehorazne dlhy oproti XP. A praca priamo v systeme je cca narovnako (moze byt aj preto ze v XP som vzdy zakazoval tie efekty a somariny ktore pracu s PC len spomaluju...)
pekna blbost , ak nechces hrat hry a cakat dlho kym sa ti budu otvarat aplikacie koli tomu ze budu svapovat na disk tak prosim pouzivaj 512 MB ram , jasne ked mas 2 GB ram ze system v klude ju nevyuzije to da rozum , ale on ju ma na to ze ked pusti aplikaciu narocnu na ram tak mu nebude sekat koli swapingu... ale vacsiu blbost ako si napisal som este nepoculenter00 napísal:KONECNE. niekto, kto to chape. prazdna ram v pc je na dve veci.
O vyuzivani pamate vo Viste si si toho este moc neprecital pravda?Ravenman napísal:pekna blbost , ak nechces hrat hry a cakat dlho kym sa ti budu otvarat aplikacie koli tomu ze budu svapovat na disk tak prosim pouzivaj 512 MB ram , jasne ked mas 2 GB ram ze system v klude ju nevyuzije to da rozum , ale on ju ma na to ze ked pusti aplikaciu narocnu na ram tak mu nebude sekat koli swapingu... ale vacsiu blbost ako si napisal som este nepocul
Porovnajme si to s krmitkom pre papagaje - kde im nasypes zrno do trubicky a postupne sa uvolnuje do misky tolko, kolko treba pre zaplnenie misky.. Alebo ty radsej preferujes sposob, dat do misky presne, a priebezne stale dosypat tak aby v trubici neostalo nic navyse?
konecne sa mozem vyjadrit k viste... bezi mi uz mesiac na jednom pc, ultimate 32bit. skoda vela slov, v kombinacii s ostatnymi MS produktami - Office 2007, MP11, IE 7.0, Live messenger je to najlepsie desktop riesenie sucasnosti - rychle, stabilne, odladane, vyborne previazane (active sync priamo v systeme, novy sietovy stack, novy driver model, pohodlne instalovanie, aktualizacie, dobra praca cez remote...)
-
SOLlD
Light Expert
Tak toto nema chybu tak dobre som sa este nikdy nepobavil. Ten clovek je fakt cvok http://radekhulan.cz/item/jsou-windows- ... k-nebo-hit.
Fakt stoji to za to.

Fakt stoji to za to.
-
krija
VIP
Ravenman
(moje XP)

enter00, to co sa tu snazis userom nahovorit je totalny nezmysel. v inej teme som ta podporil, (bittorrent, a obmedzenie neustaleho citania a zapisu na hdd) ale tvoje riesenie nikde inde vyuzitie nema. zaplnit ram nie je problem, aby sa mi niektore aplikacie spustili o sekundu skor. ale pri plnej ram chcem spustit este jednu aplikaciu a mozem cakat aj minutu kym na monitore zbadam jej uzivatelske rozhranie. nie dakujem, neprosim.
AD vista? a co aplikacie tretich stran, ovladace, co ich funkcnost, kompatibilita, stabilita?

enter00, to co sa tu snazis userom nahovorit je totalny nezmysel. v inej teme som ta podporil, (bittorrent, a obmedzenie neustaleho citania a zapisu na hdd) ale tvoje riesenie nikde inde vyuzitie nema. zaplnit ram nie je problem, aby sa mi niektore aplikacie spustili o sekundu skor. ale pri plnej ram chcem spustit este jednu aplikaciu a mozem cakat aj minutu kym na monitore zbadam jej uzivatelske rozhranie. nie dakujem, neprosim.
AD vista? a co aplikacie tretich stran, ovladace, co ich funkcnost, kompatibilita, stabilita?
Ta RAM ale nie je uplne plna
napr z 2GB mam 1GB pripadne nieco cez 1GB plnej.. Takze aplikacie maju stale este rezervu. Navyse vyprazdnovanie dat z RAM zdaleka netrva tolko ako ich nasackovat z HDD do nej, takze sa nebojim toho zeby som minutu cakal...
A aplikacie tretich stran - ak pouzijes aktualne verzie, tak nie je problem u drvivej vacsiny z nich.. Problem som mal asi len s unlockerom u ktoreho davno nevysla nova verzia. Inac pri instalacii ak ma system pocit ze prebehla nekorektne, tak sa spyta ci prebehla vporiadku alebo ci ju spustit znova v rezime kompatibility - a potom uz vacsina veci ide jak ma.
Je ale pravda, ze som neskusal nejaky starsi SW, tam by sa teoreticky problem vyskytnut mohol.
A aplikacie tretich stran - ak pouzijes aktualne verzie, tak nie je problem u drvivej vacsiny z nich.. Problem som mal asi len s unlockerom u ktoreho davno nevysla nova verzia. Inac pri instalacii ak ma system pocit ze prebehla nekorektne, tak sa spyta ci prebehla vporiadku alebo ci ju spustit znova v rezime kompatibility - a potom uz vacsina veci ide jak ma.
Je ale pravda, ze som neskusal nejaky starsi SW, tam by sa teoreticky problem vyskytnut mohol.
uznavam, ze bezny user nema take naroky na PC, teda sa ti to moze zdat ako nezmysel. bezny user ma pustene pc, na nom prehravac hudby, IE, mozno nejaky firewall...krija napísal:enter00, to co sa tu snazis userom nahovorit je totalny nezmysel. v inej teme som ta podporil, (bittorrent, a obmedzenie neustaleho citania a zapisu na hdd) ale tvoje riesenie nikde inde vyuzitie nema. zaplnit ram nie je problem, aby sa mi niektore aplikacie spustili o sekundu skor. ale pri plnej ram chcem spustit este jednu aplikaciu a mozem cakat aj minutu kym na monitore zbadam jej uzivatelske rozhranie. nie dakujem, neprosim.
zaplnit ram problem je, lebo XPcka robia s ram na hovno. prazdna ram je zbytocna, vyprazdnit ram ked ju nejaka big aplikacia potrebuje je otazka par strojovych cyklov, ale xpcka to nevedia. vista je na tom lepsie, vyuziva ju o hodne lepsie/nie idealne, ale lepsie.
minutu?:) to robi jedine, ked ju spustas s HDD:) ram cita povedzme 1gb/s, to jest aplikacia by musela mat 60gb:)) (pocitame, ze by bol adekvatney vykonny procesor). nato je 4gb ram, 2-2,5 pouzivas, zbytok mas volne keby nieco, ale nemas 2gb ram a obsadenych 300mega.
ad vista - ovladace - je to nove pc, takze v pohode, starsi hardver neviem. nikto ti na ale na starsi PC vistu neodporuca.
stabilita - bezi 10 hodin denne kazdy den, ziadny pad.
kompaktibilita - ide vsetko, co sa nainstalovalo. pouziva ho bezny user, teda bezne aplikacie.
extremnu prevadzku skusim, ked mi pridu objednane komponenty a budem mat nove pc.
-
krija
VIP
ty nie si bezny user. ja nie som bezny user. obaja preferujeme ine vyladenie systemu=k obrazu svojmu. vieme obaja ako to dosiahneme. ale bezny user je toto:
-nainstaluje OS (povedzme XP)
-nainstaluje soft
-vsetko sa mu spusta pri starte, aj to co nepotrebuje
-potom klikne pravym mysitkom na tento pocitac=vlastnosti=vseobecne a zisti, ze ma len 256 MB fyzickej RAM a cuduje sa preco ide vsetko tak pomaly.
len chcem upozornit na fakt, ze na slovensku je priemer mozno 1GB RAM fyzicky na jedno PC a aj to tvrdim velmi po tichu. mozno to je menej.
btw: ta jedna minuta, to nie je u mna doma, ale v robote
dvojklik
po schodoch na druhe patro
zovrie voda na cafe
navrat do kanclu
a a a a a nič 
-nainstaluje OS (povedzme XP)
-nainstaluje soft
-vsetko sa mu spusta pri starte, aj to co nepotrebuje
-potom klikne pravym mysitkom na tento pocitac=vlastnosti=vseobecne a zisti, ze ma len 256 MB fyzickej RAM a cuduje sa preco ide vsetko tak pomaly.
len chcem upozornit na fakt, ze na slovensku je priemer mozno 1GB RAM fyzicky na jedno PC a aj to tvrdim velmi po tichu. mozno to je menej.
btw: ta jedna minuta, to nie je u mna doma, ale v robote
dvojklik
-
hojko
Site Admin
krija: Tvoje XP, predpokladam, ze vyladene tweakovacimi programami, pripadne povypinane nepotrebne procesy, navyse tam nemas zrejme pustenu ziadnu aplikaciu, ani firewall, ani antivirak, proste nic. Aby som sa pochvalil, ja som nieco podobne robil tiez a dostal som na na 76MB
Takze mas este co robit, aby si tie tri mega dal prec 
-
krija
VIP
to je pravda, az na tie tweakovacie programi a jednu mnou spustenu aplikaciuhojko napísal:krija: Tvoje XP, predpokladam, ze vyladene tweakovacimi programami, pripadne povypinane nepotrebne procesy, navyse tam nemas zrejme pustenu ziadnu aplikaciu, ani firewall, ani antivirak, proste nic.
to je vzdy len otazkou casu, kolko tomu chcem venovat. ten screen je z threadu gothicIII. dal som ich sem uz viac, napr:hojko napísal: Aby som sa pochvalil, ja som nieco podobne robil tiez a dostal som na na 76MBTakze mas este co robit, aby si tie tri mega dal prec
http://www.hojko.com/post354616.html#354616
http://www.hojko.com/download.php?id=13981
ale s5 ku screenu gothicIII:
-taskmgr.exe (-2 az -5 MB)
-DVDRegionFree.(-5.480 MB)
a uz atakujem hranicu 70 MB
ale kedze tahas tigra za fuzy, tak tu je este jeden screen:
- Prílohy
-
- taskmanager.gif
- (36.71 KiB) 119 stiahnutí
osobne taky pristup nechapem, naco mam potom vobec pc, ked na nom nebezi nic?krija napísal:...
PC a jeho dnesny vykon je tu nato, aby sa dal vyuzit naplne - vsetko mas po ruke, na 90 percent programov necakas, lebo ich uz mas spustene, efektivita prace je ovela vyssia, ako nejake ladenie aby mal win 80 mega pamate obsadenej.
osobne sa hodne tesim na upgrade, ked to vyjde budem mat 2x24" lcd, konecne Plocha s velkym P. vsetko pospustane, ziadne prepinanie - efektivita.
-
krija
VIP
enter00, pc je ladene podla potreby. tento konkretny pripad bol rozhybanie hry Gothic III na mojej "kalkulacke." nemam dual core (AthlonXP 3200+,, 2258MHz), to znamena, ze procesor toho vela naraz nezvladne. ak mu pomozem, tak on sa postara o to, aby ta jedina aplikacia, ktoru od neho pozadujem, isla o nieco sviznejsie. nie je to cele o RAM
ten zabugovany gothic odoberal z ram 1,48 GB. aj napriek obcasnemu swapu, som to hral na mojej zostave nad ocakavanie.
na 2. PC=internet - mam 768 MB RAM (McAfee firewall, avast a testujem NOD32). spotreba RAM sa pohybuje okolo 285 MB. ak by aj na tomto PC bolo 1,5 GB RAM, tak nehladiac na to, ze tam je celeron a slaba GK, tak by mi gothic swapowal v jednom kuse. takto sa to uz pochopit da?
na 2. PC=internet - mam 768 MB RAM (McAfee firewall, avast a testujem NOD32). spotreba RAM sa pohybuje okolo 285 MB. ak by aj na tomto PC bolo 1,5 GB RAM, tak nehladiac na to, ze tam je celeron a slaba GK, tak by mi gothic swapowal v jednom kuse. takto sa to uz pochopit da?