podľa info čo som zachytila v roku 2015 nemá byť dostatok vody na východnom Slovensku v Taliansku vysíchajú rieky a neaký výskumníci našli novú planétu kde je 20 C a možno tam je aj voda
Dožije sa planéta Zem dalšieho storočia??
-
pancuska26
Expert
Dožije sa planéta Zem dalšieho storočia??
Ehm...V škole prednášky,v televízii správy ma donútili zamyslieť sa nad tým čo bude o 30dsať rokov...
podľa info čo som zachytila v roku 2015 nemá byť dostatok vody na východnom Slovensku v Taliansku vysíchajú rieky a neaký výskumníci našli novú planétu kde je 20 C a možno tam je aj voda
...kulnik aj tak nás tam všetkých nepresťahujú
..ehm a týmto spôsobom sa dožijeme max.roku 2030
....a ja nechcem úmrieť mladá
.....čo si o tom myslíte vy,alebo som sama čo ma to trápi
... treba niečo podniknúť nech sa už konečne tí ľudia čo chcú mať penižky nech sa skoncolidujú pretože po smrti už ich potrebovať nebudú
...
No ja by som sa tiez cel dozit viacerych rokov je to dost blbe teraz lebo to nevysvetlis len tak ludom ze nech sa zmenia a oni sa hnet zmenia .. oni to zistia az neskoro co robia zle pre tuto nasu planetu.
a vies je to blbe ked vieme ze co sa asi stane v buducnosti tak ani nemozes plany robit do buducnosti velke.. asi si musime len uzivat dokym sme tu a starat sa viac o nase okolie a celu planetu.. lebo sa sami zabijame.. 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
sigh...imho dalsia blbost. sialene kravy, 9/11, vtacia chripka. Dalsi komercny tah...uf. Odpoved na otazky tychto problemov je taka ista asi ako preco nejazdime autami na vodu. Jednoducho, lebo by skrachovali ropne spolocnosti a nebol by dostatok pracovnych miest. To iste aj s tou pitnou vodou. Imo nie je pitna a nepitna voda [slana], je len cista a znecistena, vsak aj slana voda moze byt pitna [desalization plant, znamy nie len zo simcity ze jo...]. Proste "potrebuju" zase robit okolo niecoho boom tak ho robia...ale to je len moj skromny nazor. Keby potrebovali naozaj pitnu vodu, tak si ju dovezu, alebo daju "odsolit", to je fuk. Ked nam mozu dovazat sr*cky do lidlu z juznej afriky, azie a australie, preco by niekam nemohli doviest vodu?...lietadla prevazaju tony pocitacovych suciastok, aut a neviem akych nepotrebnych sprostosti a to co by naozaj mohli tak neprevazaju, lebo z toho zatial nekvapkaju prachy, ale ked sa spravi dobra reklama budu urcite aj na tom zarabat. Ja uz len cakam kedy sa bude predavat cerstvy vzduch v tlakovych flasiach ako je to v Hong Kongu...
-
Martin44
Professional
Re: Dožije sa planéta Zem dalšieho storočia??
Ked som si precital tvoj prispevok tak podla vyrazu prednaska mi doslo ze asi si vysokoskolacka ale sposob akym bol pisany tento prispevok mi pripada tak na 8 triedu zakladnej skoly....Nepresne info,jednostranne podane,ziadne napady.skratka narychlo spravene bez rozmyslu.pancuska26 napísal:Ehm...V škole prednášky,v televízii správy ma donútili zamyslieť sa nad tým čo bude o 30dsať rokov...
podľa info čo som zachytila v roku 2015 nemá byť dostatok vody na východnom Slovensku v Taliansku vysíchajú rieky a neaký výskumníci našli novú planétu kde je 20 C a možno tam je aj voda...kulnik aj tak nás tam všetkých nepresťahujú
..ehm a týmto spôsobom sa dožijeme max.roku 2030
....a ja nechcem úmrieť mladá
.....čo si o tom myslíte vy,alebo som sama čo ma to trápi
... treba niečo podniknúť nech sa už konečne tí ľudia čo chcú mať penižky nech sa skoncolidujú pretože po smrti už ich potrebovať nebudú
...
Takze zacnem tym ze vedci naozaj objavili planetu kde voda nie je asi ale urcite a je tam teplota okolo tych 0 az 40 stupnov a je tam asi dvojnasobna gravitacia ako tu na zemi...lenze je to vzdialene 20 svetelnych rokov co je zatial sa tam dopravit nerealne...Cize stahovanie sa docasne odklada na neurcito.
Dalej troska som nepochopil vete ": treba niečo podniknúť nech sa už konečne tí ľudia čo chcú mať penižky nech sa skoncolidujú pretože po smrti už ich potrebovať nebudú " Ako by to pisal naje*any clovek....
Ale vydedukoval som z toho ze si tym chcela povedat ze ti ludia co maju peniaze maju prilozit ruku k dielu?..podla mna to je dalsia pi*ov***....Ked uz tak nech pomahaju vsetci ludia....A netreba napriklad len davat peniaze na rozne organizacie ale zacat u seba doma napriklad recyklaciou ... a ne tu vypravat o daroch a podobne...toto "milujem" !!!
A Podla mna sa za posledne roky zacali robit veci na zachranu prirody aj ked je pravda ze to nie je take ako by to chcelo ale cloveka skratka nezmenis behom chvile...to chce skratka novu generaciu ludi....
Cela tato tema mi pripada uplne zbytocna....lebo tym ze tu budes pisat : a cokeby....Co keby si vypla pocitac a sla pretriedit odpad? hm? ci to ne radsej nech ti co maju peniaze zaplatia brigadnikov nech to pretriedia?
Snad viete co som tym cel povedat a ak ne tak si to precitajte este raz ....s pozdravom Martin44
-
bolek
Guru
Neukamenujte ma
, ak to bude zniet egoisticky... Si myslim, ze my a este nejaka ta generacia po nas prezije. Sami sme si to sposobili, tak si teraz znasajme dosledky. Nie, ze by ma to netrapilo, len si myslim,ze je trochu neskoro sa tym zapodievat, ked sme dohnali nasu planetu do takeho dezolatneho stavu v akom je. OT dobra tema, prave som si tu zacala predstavovat, ako sa asi skonci zivot na nasej planete. Ze ci tu bude vsade taka pust, sahara, 40 C ,ziadne rieky, smog, kyslikovy dlh, ako budu ludia zivorit a umierat od smadu a hladu. Fakt sila. mozno som egoisticka, ale takmer cele ludstvo bolo doteraz. Keby nie a aspon trochu sme mysleli, co bude v buducnosti, tak by sme sa nedostali az sem. Ale na druhej strane by sme k tomu konci urcite raz dospeli, je to len otazka casu...vyvoj nezastavis max spomalis, o co sa teraz snazime...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
.. ehm a keby si prestala napr. pouzivat deodoranty ? ... mas tu sice plne usta aby niekto nieco spravil, ale ty sa svojho dea nevdas, takisto ako sa ja nevzdam jazdenia autom, nevzdame sa elektriky, nevzdame sa pet flias ... proste ekologicke postupy su v dnesnej dobe veeelmi drahe a prave preto sa nepouzivaju masovo .. ich masove pouzitie by prisnieslo urcite nejake ovocie, ale v ceste tomu stoja obrovske nadnarodne a celosvetove spolocnosti, ktore si odkupuju ekologicke patenty, a nevyraaju ich, alebo ich proste pustaju za drahe ... no a takto sa postia ze im najskor kvapne co najviac z ropy, uhlia atd a az potom uvolnia hentie alternativne technologie, na ktorych, ako inak, znova vyryzuju a budu tym padom stale pri korytepancuska26 napísal: ... treba niečo podniknúť nech sa už konečne tí ľudia čo chcú mať penižky nech sa skoncolidujú pretože po smrti už ich potrebovať nebudú...
... a imho takyto katastroficky scenar je zas nejakou neuvazenou konspiraciou nejakeho zelenohlaveho vegetariana ... cosi podobne ako s tymi Tatrami v tychto dnoch ...
Je pekne, že sa o to zaoberaju aj mladí ľudia. Všetci vidíme priestor v kozme, pokrok, voda, planeta, život ... Tu sa však zastavujem už pri prvej mojej myšlienke (ktora ma mimochodom donutila založiť temu o triedeni odpadu) Prečo ľudia rátajú s tým, že zem raz bude neobývateľná a toto bremeno pokladajú na plecia vesmírnych spoločností, aby nám našli novú??
-Prečo, keď vidíme, že planéta je špinavá a stav sa zhoršuje, tak začneme hádzať vinu na vlády roznych krajin?
-Čo takto si našu matku Zem začať vážiť? Treba začať od seba. Myšlienka, že na čo sa starať o životne prostredie, keď to aj tak nikto nedoržuje má za následok, že to nikto nedodržuje.
-Je to na zamyslenie. Je len na nás, ako sa k problému postavíme. Čo necháme svojim deťom.
//edit: nordkapp_pb:Si ma predbehol
Plne s tebou súhlasím
-Prečo, keď vidíme, že planéta je špinavá a stav sa zhoršuje, tak začneme hádzať vinu na vlády roznych krajin?
-Čo takto si našu matku Zem začať vážiť? Treba začať od seba. Myšlienka, že na čo sa starať o životne prostredie, keď to aj tak nikto nedoržuje má za následok, že to nikto nedodržuje.
-Je to na zamyslenie. Je len na nás, ako sa k problému postavíme. Čo necháme svojim deťom.
//edit: nordkapp_pb:Si ma predbehol
-
pancuska26
Expert
to martin:a ja ,,milujem" prispevky takehoto typu...mam 16st...sorry ze sa neviem presne vyjadrovat lae to ma este na gymnaziu nenaucili...dufam ze tomu pochopim ked to budeme preberat na noske...myslis si ze ja preto nic nerobim??..v skole som mala ja napad(aj so spoluziakom) triedit odpad a triedim ho uz aj doma..po ludoch zbieram odpadky hlavne vonku pred blokom nehadzem papiriky nazem hoci niekedy sa podari a som hlavne poburena z takehoto rozmyslania..ta veta ktoru si nepochopil a mozno to j aj moja chyba znamena:ze ludia sa zenu za peniazmi ale pritom nicia zivotne prostredie a ziskavaju z toho peniaze...a nemyslia nato ze ak budu takto dalej postupovat peniaze im budu na ho**o...keep smajl
k+ dnes si 10ty co ma rozculil
naj se lubi
k+ dnes si 10ty co ma rozculil
Green Peace"Vtedy, až bude vyrúbaný posledný strom, vtedy, až bude znečistená posledná rieka, vtedy, až bude ulovená posledná ryba, vtedy iba zistíme, že peniaze sa nedajú jesť."
-
Martin44
Professional
Nic proti ale ludia v tvojom veku sa lahko rozculia lebo priznajme si si v tom veku ked hormony pracuju
ale to som odbocil....
Chcel som sa spytat ze co s touto temou dalej???Chcelo by to nejaky progress....
Inak s tmy zbieranim odpadkov po druhych,zas to neprehanaj tym nikomu nepomozes akurat nato sama raz doplatis...neviem sice preco to robis mozno preto lebo nemas co robit(ten lepsi pripad) alebo mas vycitky svedomia za co co si pachala na prirode pominule roky alebo jednoducho chces niekam patrit a tak si sa rozhodla ze budes enviro...neviem o to ani nejde.
A co teda dalej?
Edit: // Tak si teraz vstupme do svedomia a slavnostne si prisahajme ze budeme jazdit na bicykloch svietit si svieckami a nejest maso nech je nam hej:)
Chcel som sa spytat ze co s touto temou dalej???Chcelo by to nejaky progress....
Inak s tmy zbieranim odpadkov po druhych,zas to neprehanaj tym nikomu nepomozes akurat nato sama raz doplatis...neviem sice preco to robis mozno preto lebo nemas co robit(ten lepsi pripad) alebo mas vycitky svedomia za co co si pachala na prirode pominule roky alebo jednoducho chces niekam patrit a tak si sa rozhodla ze budes enviro...neviem o to ani nejde.
A co teda dalej?
Edit: // Tak si teraz vstupme do svedomia a slavnostne si prisahajme ze budeme jazdit na bicykloch svietit si svieckami a nejest maso nech je nam hej:)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
MARTIN44: preco mam pocit ze proste pre teba nieje nic dost dobre ... najednej strane sa velkohubo vyjadrujes o ochrane prirody a na strane druhej napisaes, ze pozbieranim odpadkov okolo svojho panelaku nikomu nepomoze ... taksa nesnaz vytvorit ten progress bezduchym kecanim, ale radsje nejako inak
...
edit:// a tu citaciu si schovaj... vobec nezapada ... a existuje aj EDIT
edit:// a tu citaciu si schovaj... vobec nezapada ... a existuje aj EDIT
-
P3Bo
Guru wannabe
Myslim ze martin to povedal spravne len ty si to nepochopil ..pokial to robis sam tak to zmysel nema ale musia to zacat robit vsetci aby to malo efektnordkapp_pb napísal:MARTIN44: preco mam pocit ze proste pre teba nieje nic dost dobre ... najednej strane sa velkohubo vyjadrujes o ochrane prirody a na strane druhej napisaes, ze pozbieranim odpadkov okolo svojho panelaku nikomu nepomoze ... taksa nesnaz vytvorit ten progress bezduchym kecanim, ale radsje nejako inak...
to ze si rano nastartujes auto nikomu neuskodi ..to ze kazde rano nastartuje auto 60 milionov Nemcov je uz ale riadna palka pre prirodu
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
P3bo: a schvalne ako sa da zacat ? ... asi nie tak ze vyvesis na okno zastavu greenpeace, ze ? ...P3Bo napísal:Myslim ze martin to povedal spravne len ty si to nepochopil ..pokial to robis sam tak to zmysel nema ale musia to zacat robit vsetci aby to malo efekt
to ze si rano nastartujes auto nikomu neuskodi ..to ze kazde rano nastartuje auto 60 milionov Nemcov je uz ale riadna palka pre prirodu
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
najskor by musel kazdy aspon ROZMYSLAT za seba .. vis ? ...Martin44 napísal:Myslel som to tak ze ona tym nepomoze ze zacne odhadzovat odpad po inych ludoch....Pomoze skor to aby priamo tie osoby prestali hadzat odpad na zem...Skratka kazdy musi v tomto bojovat za seba a ne aby jeden upratoval po druhom....
kapis?
-
P3Bo
Guru wannabe
Zamysli sa nad tým čo som napísal , prečítaj si to ešte raz , potom ešte raz , potom sa znova zamysli , ak ti to nebude dávať zmysel proces opakuj pokiaľ nepochopíš ...nordkapp_pb napísal:P3bo: a schvalne ako sa da zacat ? ... asi nie tak ze vyvesis na okno zastavu greenpeace, ze ? ...
//sám nič nezmeníš treba zmeniť životný štýl ľudí a ten sa zmeniť nedá , každý žije v konzumnom svete a sám len spotrebúvaš a nič nedávaš , môžeš iba recyklovať to čo si už vytvoril ale v konečnom dôsledku to len oddiali koniec.
A vieš, kde je pes zakopany? Že tých 60 milionov nemcov si každé ráno povie to isté, ako ty teraz a miesto MHD si naštartuje svoje BMW a odveze sa do prace.P3Bo napísal:Myslim ze martin to povedal spravne len ty si to nepochopil ..pokial to robis sam tak to zmysel nema ale musia to zacat robit vsetci aby to malo efekt