Päsťami bili obesenú mačku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

mastermind napísal:Len to, ze ty sa mas rad a povazujes sa za vynimocneho, nerobi z ludi korunu tvorstva. Ako som povedal so zvieratami sme uplne rovnaki, s tym rozdielom, ze my si uvedomujeme nase bytie a prave to z nas robi ten odpad ktory sme.
k tomu horiacemu domu: Ako ta poznam, tak ty by si dokazal zachranit aj cloveka a aj macky.
Predpokladam, ze toto bolo mierene na mna. Samozrejme, ze sa mam. A ty seba nie? Keby nie, tak si sam seba nevazis. No, a ked si nevazis sam seba, necakaj, ze si ta bude vazit niekto iny. Spat k teme.

Nie sme ani zdaleka rovnaki s mackami (alebo s akymkolvek inym tvorom). Prva vec, je dokazane (ostatne nas konzumuju len psychopati a kanibali, co je asi to iste), ze sme na vrchole potravinoveho retazca - zatial. Toto nam dava iste pravo nadradovat sa nad ine rasy, tvory na tejto planete. Ty sa citis, ako odpad?

Asi ma fakt nepoznas, lebo na tie macky este raz opakujem by som sa vysral a velmi rad. Svoj zivot nenecham zhasnut kvoli jednemu tvoru, kt. mi v zivote nijako nepomoze. A ak v tom bola ironia, tak to bolo...divne a zbytocne.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

p4ra napísal:Predpokladam, ze toto bolo mierene na mna. Samozrejme, ze sa mam. A ty seba nie? Keby nie, tak si sam seba nevazis. No, a ked si nevazis sam seba, necakaj, ze si ta bude vazit niekto iny. Spat k teme.

Nie sme ani zdaleka rovnaki s mackami (alebo s akymkolvek inym tvorom). Prva vec, je dokazane (ostatne nas konzumuju len psychopati a kanibali, co je asi to iste), ze sme na vrchole potravinoveho retazca - zatial. Toto nam dava iste pravo nadradovat sa nad ine rasy, tvory na tejto planete. Ty sa citis, ako odpad?

Asi ma fakt nepoznas, lebo na tie macky este raz opakujem by som sa vysral a velmi rad. Svoj zivot nenecham zhasnut kvoli jednemu tvoru, kt. mi v zivote nijako nepomoze. A ak v tom bola ironia, tak to bolo...divne a zbytocne.
ako vies ze macky ludom nepomahaju?chces od maciek aby ti poziciavali peniaze ked ich ty prave nemas a potom ich budes v nudzi zachranovat?

a este ti musim vytknut jednu vec: a pokial ak ides niekoho zachranit a cakas ze ti to neskor vrati alebo inak oplati tak to sa ani nemusis namahat chodit do nejakeho horiaceho domu
a ver ze ludia niesu nadradena rasa, prave ludia s takymto zmyslanim ako mas ty si tocia take videa a realizuju sa na zvieratach..., myslim ze ludia su viac menej ta rasa ktoru by hocijaky iny druh bez problemov kludne vyhladil
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

p4ra napísal:Nie sme ani zdaleka rovnaki s mackami (alebo s akymkolvek inym tvorom). Prva vec, je dokazane (ostatne nas konzumuju len psychopati a kanibali, co je asi to iste), ze sme na vrchole potravinoveho retazca - zatial. Toto nam dava iste pravo nadradovat sa nad ine rasy, tvory na tejto planete. Ty sa citis, ako odpad?
Z biologickeho hladiska sme rovnaki. Uhlikova baza, tie iste metabolicke procesy. Jediny rozdiel medzi nami som uz spomenul.
A je uplne jedno za co sa povazujem ja toto nie je predmetom temy. Jedno je iste. Nepovazujem sa za vrchol potravinoveho retazca. Preco?
1. sme obycajni konzumenti. Na vrchole su reducenti
2. neexistuje !ziaden! dovod, pre ktory by sme museli byt nad inymi konzumentmi. Sme tam len pre vlasnu radost (a teda slabost)
p4ra napísal:Asi ma fakt nepoznas, lebo na tie macky este raz opakujem by som sa vysral a velmi rad. Svoj zivot nenecham zhasnut kvoli jednemu tvoru, kt. mi v zivote nijako nepomoze. A ak v tom bola ironia, tak to bolo...divne a zbytocne.
prave preto by si tam nechal skapat aj toho cloveka... Falosny heroizmus nemusim.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

mastermind:myslim ze tu neslo o heroizmus, ale dobre no , mas ny vyber postavia pred teba cloveka a macku tak zabijes cloveka?
Clovek je ako jediny zivocich shopny rozumneho uvazovania a tvorivej cinnosti, preto je nad ostatnyli zivocichmi

edit// ziadne zviera ti neda to co ti moze dat clovek, bez zvierat sa da zit, bez ludi nie :!: aj pre toto by mali byt pre nas ludia na prvom mieste ... myslis si, ze nejaka macka alebo hocijake ine zviera sa niekedy stara o to, ako je cloveku ? co clovek potrebuje ? asi tazko
Sheep
Addict
Addict

miki690 napísal:mastermind:myslim ze tu neslo o heroizmus, ale dobre no , mas ny vyber postavia pred teba cloveka a macku tak zabijes cloveka?
Clovek je ako jediny zivocich shopny rozumneho uvazovania a tvorivej cinnosti, preto je nad ostatnyli zivocichmi
edit// ziadne zviera ti neda to co ti moze dat clovek, bez zvierat sa da zit, bez ludi nie :!: aj pre toto by mali byt pre nas ludia na prvom mieste ... myslis si, ze nejaka macka alebo hocijake ine zviera sa niekedy stara o to, ako je cloveku ? co clovek potrebuje ? asi tazko
myslim ze to je len primarna vlastnost, nakoniec s tym rozmyslanim by som to prehodil do inej kapitoly ale ok, preco napr. pes pocuje ultrazvuk?alebo macka vie rozonavat cudzie elektricke polia a vidi v tme tak ako my za zapadu slnka?myslim ze vsetko ma svoje +/- , ja zato ze som clovek sa nepovazujem za nadradeneho nad ostatnymi rasami...

a skutocne si myslis ze sa neda zit so zvieratom bez ludi?kludne sa to da...myslim ze domace zvierata poskytuju neskutocnu psychycku podporu svojim majitelom, ale ako vidim tak si psa alebo macku videl maximalne na ulici alebo u niekoho na navsteve...taky pes by bez vahania za teba zivot polozil...

ja cely zivot tuzim mat macku ale vzhladom nato ze mama mi to nedovoli nemozem nic robit...dufam ze si to raz splnim ked budem byvat trebars vo vlastnom byte...
mastermind
VIP
VIP

miki690 napísal:edit// ziadne zviera ti neda to co ti moze dat clovek, bez zvierat sa da zit, bez ludi nie :!: aj pre toto by mali byt pre nas ludia na prvom mieste ... myslis si, ze nejaka macka alebo hocijake ine zviera sa niekedy stara o to, ako je cloveku ? co clovek potrebuje ? asi tazko
s tym suhlasim. Ziadne zviera ti neda podmieneny vztah. To dokazu len ludia. Zvierata dokazu byt nepodmienene oddane. Clovek nie.
Dalsia vec co nemozu zvierata a mozu ludia je vedome ublizit. Ziadne zviera cloveku (alebo inemu zvieratu) vedome neublizi. To dokaze len clovek. Ta vasa pomyselna koruna tvorstva....
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

mastermind napísal: Ziadne zviera cloveku (alebo inemu zvieratu) vedome neublizi. To dokaze len clovek. Ta vasa pomyselna koruna tvorstva....
Stado pakoni pravidelne napada mláďatá levovov ktoré úplne bez zmyslu rozdupáva na kusy...veľa krát som v dokumentoch o tom videl videá ..vedci doteraz nevedia prísť na to , prečo to pakone robia pravda je však taká že si úplne bez zmyslu pohadzujú aj niekoľko hodín mŕte telíčka mladých levov.
mastermind
VIP
VIP

P3Bo napísal:Stado pakoni pravidelne napada mláďatá levovov ktoré úplne bez zmyslu rozdupáva na kusy...veľa krát som v dokumentoch o tom videl videá ..vedci doteraz nevedia prísť na to , prečo to pakone robia pravda je však taká že si úplne bez zmyslu pohadzujú aj niekoľko hodín mŕte telíčka mladých levov.
je to pud alebo instinkt. nie je to vedome.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Sheep napísal:taky pes by bez vahania za teba zivot polozil...
ale no zase taketo kraviny sem pisat :D
mastermind napísal:Dalsia vec co nemozu zvierata a mozu ludia je vedome ublizit. Ziadne zviera cloveku (alebo inemu zvieratu) vedome neublizi. To dokaze len clovek. Ta vasa pomyselna koruna tvorstva....
ako mozes povedat ze zviera vedome neublizi?? wtf?? myslis ze ked moj pes trhal sliepky na dvore tak to nerobil z radosti?? neviem ale mne sa zdalo ze sa v tom vyzival a ked sa mu podarilo nejaku seknut tak sa v nom prejavili tie pudy tie zivocisne/zvieracie pudy ktore mu kazali ZABIJAT dalej a s radostou :roll:
mastermind
VIP
VIP

vendo napísal:ako mozes povedat ze zviera vedome neublizi?? wtf?? myslis ze ked moj pes trhal sliepky na dvore tak to nerobil z radosti?? neviem ale mne sa zdalo ze sa v tom vyzival a ked sa mu podarilo nejaku seknut tak sa v nom prejavili tie pudy tie zivocisne/zvieracie pudy ktore mu kazali ZABIJAT dalej a s radostou :roll:
utocil pudovo. zviera nemoze vedome ublizit, pretoze vedomie nema.
Martinspeed
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Martinspeed »

Bola mrtva a tym to pre mna hasne, zbytocne velka medializacia, zas to bude v Črepinách a pod. Veď tým, že sa to medializuje tie decká to majú radi, pred kamošmi sa vytiahnu, lebo vedia že z toho nic nebude
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:utocil pudovo. zviera nemoze vedome ublizit, pretoze vedomie nema.
Jeho život ale potom nemá cenu pretože sa nad ním nezamýšľa ....riešime tu teda otázku prečo sa trápiť pre živočícha ktorý si vlastnú existenciu neuvedomuje .....je treba potlačiť zverstvo v ľudoch ale nie aby sme stavali vlastné dobre na úkor živočícha ktorý žije zo skupenstva inštinktov a pudov.
mastermind
VIP
VIP

P3Bo napísal:Jeho život ale potom nemá cenu pretože sa nad ním nezamýšľa ....riešime tu teda otázku prečo sa trápiť pre živočícha ktorý si vlastnú existenciu neuvedomuje .....je treba potlačiť zverstvo v ľudoch ale nie aby sme stavali vlastné dobre na úkor živočícha ktorý žije zo skupenstva inštinktov a pudov.
a aku cenu ma tvoj zivot?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:a aku cenu ma tvoj zivot?
Na túto otázku sa dá odpovedať vacerými odpoveďami a to toľkými koľko máš naňho uhlov pohľadu
1. môj život má cenu existenčnú --> teda že budem mať potomkov a tí budú mať potomkov , teda že udržím druh (to máme so zvieratami spoločné )
2. cena môjho života sa zvyšuje počtom ľudí ktorí ma majú radi (to máme so zvieratami spoločné )
3 cena môjho života sa zvyšuje tým čím viac som schopný dať spoločnosti ..teda či sa zapojím do vývoja ľudskej rasy ...vyštudujem a budem vyciciavaný konzumným svetom - v tom sa od zvierat líšime ...teda naša vlastná existencia ma vyžšiu cenu pretože si samy riadime svoj osud .
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

mastermind napísal:je to pud alebo instinkt. nie je to vedome.
A prave preto je colvek vyssi, lebo dokaze konat aj rozumovo a vedome, nie len pudovo ... Vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody, ked tu teraz zacnes vytahovat vsetky negativne ludske vlastnosti tak to sa potom mozeme vsetci zabit alebo rovno pozabijame vsetkych co robia tieto negativne veci.
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

pozrel som to video a neviem nad cim sa tolko rozplyvate, sproste decka si nasli nechutnu zabavku nic viac

aby som vyjadril svoj nazor k par pridpevkom co tu padli:
niekto tu pisal ze je to chyba vychovy od rodicov.... s tym vobec nesuhlasim, rodicia mozu svoje deti vychovavat v dobrej viere ale ked si sopliak zmysli ze urobi nieco inak ako ho vychovali rodicia tak je potom chyba u neho a nie u rodicov... alebo chcete aby sa deti drzali pod zamkom s prisnou "vojenskou" vychovou aby sa nahodou nejakej macicke nieco nestalo?
dalej tu niekto porovnaval macky s ludmi ze su rovnocenni ci take nieco.... ziadny zivocisny druh nieje s inym rovnocenny, ani nemoze, tato nerovnovaha dovoluje aby silnejsi pozierali slabsich, to je kolobeh zivota, ak by boli vsetky druhy rovnocenne tak by vsetci pokapali od hladu. uz len z toho pohladu je clovek nadradeny nad ostatnymi druhmi. takze moj nazor: ANO! macka si zasluzi zit. NIE! jej zivot nieje rovnocenny z ludskym.

tato tema nesmeruje nikam.... zajtra si aj tak na nejaku macku ani nespomeniem
Sheep
Addict
Addict

kupo napísal:pozrel som to video a neviem nad cim sa tolko rozplyvate, sproste decka si nasli nechutnu zabavku nic viac

aby som vyjadril svoj nazor k par pridpevkom co tu padli:
niekto tu pisal ze je to chyba vychovy od rodicov.... s tym vobec nesuhlasim, rodicia mozu svoje deti vychovavat v dobrej viere ale ked si sopliak zmysli ze urobi nieco inak ako ho vychovali rodicia tak je potom chyba u neho a nie u rodicov... alebo chcete aby sa deti drzali pod zamkom s prisnou "vojenskou" vychovou aby sa nahodou nejakej macicke nieco nestalo?
dalej tu niekto porovnaval macky s ludmi ze su rovnocenni ci take nieco.... ziadny zivocisny druh nieje s inym rovnocenny, ani nemoze, tato nerovnovaha dovoluje aby silnejsi pozierali slabsich, to je kolobeh zivota, ak by boli vsetky druhy rovnocenne tak by vsetci pokapali od hladu. uz len z toho pohladu je clovek nadradeny nad ostatnymi druhmi. takze moj nazor: ANO! macka si zasluzi zit. NIE! jej zivot nieje rovnocenny z ludskym.

tato tema nesmeruje nikam.... zajtra si aj tak na nejaku macku ani nespomeniem
vies ale je rozdiel keby sme macky zabijali preto aby sme ich mohli jest alebo ich zabijali so srandy to je trocha rozdiel ze?
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Sheep napísal:vies ale je rozdiel keby sme macky zabijali preto aby sme ich mohli jest alebo ich zabijali so srandy to je trocha rozdiel ze?
Presne tak, zvieratá si zoberú toľko jedla koľko potrebujú. Už si videl niekde prežraté zviera v prírode?? Tučné s obezitou? Ak hej tak ti dám peňazí koľko je príspevkov na hojku... :P
Vtomto je skazenosť ľudí ako druhu.... To je spôsobené že sme "navrchu"
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

Sheep napísal:vies ale je rozdiel keby sme macky zabijali preto aby sme ich mohli jest alebo ich zabijali so srandy to je trocha rozdiel ze?
ano je to rozdiel, ale nic to na tom nezmeni ze clovek je nadradeny druh
krupica_dnb napísal:Presne tak, zvieratá si zoberú toľko jedla koľko potrebujú. Už si videl niekde prežraté zviera v prírode?? Tučné s obezitou? Ak hej tak ti dám peňazí koľko je príspevkov na hojku... :P
Vtomto je skazenosť ľudí ako druhu.... To je spôsobené že sme "navrchu"
http://www.neatorama.com/2006/05/08/top ... s-fat-cats
http://mostinterestingblog.blogspot.com ... re-so.html
http://www.funlol.com/funpages/fat-animals.html
cislo uctu ti poslem v PM ;)
mastermind
VIP
VIP

to kupo: myslim ze sme sa tu bavili o loveni a ty tu das obrazky vypasenych maciek, ktore tak vykrmili majitelia?
Napísať odpoveď