Auta...co na to vravite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

krupica_dnb napísal:vidíš, nejde len o to nájsť dobrý jus, ako sa písalo vyššie tak ten rátaj s mic. 2-3 násobnou cenou, a bez 30 litrov MINIMÁLNE (t.j. pri fakt zachovalom kuse) by som radšej dal peniaze žobrákom, na kur.vy alebo by som sa heeeč napapal ako sviňia :)
a potom si pojdem od sheepa pozicat eletricku ci co to tam ma :D a budeme ze MHD
misokgb
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

No, tu v mojom okoli je plna <> autobazarov, kde kupis niekedy ozaj auto za par korun...
Napr. Renault 19 1.7GTS, stresne okno, asi el. okna, 5 kvalt, nabehane okolo 170 litrov, cervena farba, aj som si ho odfotil, takze pre zvedave hlavy upnem foto... R.v. 1991 platne nemecke papiere... TUV a UH neviem do kedy, ale platne... Za 550 euro, to mas 20 klackov, vhodne na prestavbu papiere z ineho auta, alebo na jazdenie v nemecku. Inak vyzeral celkom slusne.

Dalej som videl zaujimavu Fiestu bez papierov, pojazdnu 1991 1.4 za 200 euro :D Ale napr. golfy su tu drahe jak mater... Lacne su tu calibry, tiez za par korun... Ale ja mam taky pocit, ze najblizsie ked pojdem domov, sa odveziem na nejakej lacnej Alfe :D Lebo Alfa 33 za 450 eur, no nekup to, a vyzera jak nova... Nemci sa o to staraju trochu inak, sice to ma 2 mega najazdene, ale ked pravidelne menis olej a zaobchadza sa s motorm normalne, tak nevidim problem... Ked niekto nieco chce, nech povie, donesem :D Rad si odvezem sunky domov :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mishenko > tiez mam v okolo kindermafiana, ktory dotiahol z nemecka jednu 325i, jednu A6tku mrdnutu na predok. Konkretne k tomu BMW. Dotiahol ju tusim, za 80tisic a raz tolko nadrbal do oprav, pretoze kazdy si domysli, kolko stoja nahradne diely na taketo auto. Takze dilema, ci za 60tisic feliciu alebo bmw, je iba otazkou ega a nie racionalneho premyslania. Pretoze dalsie naklady budu pri bmw diametralne odlisne.
midnight_man
Guru
Guru

t0m4s3 napísal:mishenko > tiez mam v okolo kindermafiana, ktory dotiahol z nemecka jednu 325i, jednu A6tku mrdnutu na predok. Konkretne k tomu BMW. Dotiahol ju tusim, za 80tisic a raz tolko nadrbal do oprav, pretoze kazdy si domysli, kolko stoja nahradne diely na taketo auto. Takze dilema, ci za 60tisic feliciu alebo bmw, je iba otazkou ega a nie racionalneho premyslania. Pretoze dalsie naklady budu pri bmw diametralne odlisne.
Ano ale felda je diametralna (sakra tu sa nesmie nadavat) dajme tomu ze somarina! Ved ja uz daco poriesim hadam..bavorakov na ND su plne inzeraty,,myslim ze nieje problem kupit niektore veci za par stovak
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

t0m4s3 napísal:...
Ty si to vyborne vystihol s tym egom. Keby planoval kupovat aspon E46 abo E60, tak dajme tomu, ze ano, chce mat dobre vozenie, ale nie hentie stare hrce. Musim obhajit novsie, lebo istu dobu som pomyslal nad E46 (tak '02-'03), ale nakoniec sli aj tak prachy do pozemku :)
Neviem sice ako to cloveku, co take auto planuje kupit, vyhovorit. A asi to ani nema cenu, sam si bude nasledne buchat hlavu o mur, aku hlupost spravil.
Btw. najviac penazi do oprav pri felde moze ist akurat tak do vyvarania hrdzavych kufrovych dveri :)
Tripmaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tripmaster »

mishenko napísal:Btw. najviac penazi do oprav pri felde moze ist akurat tak do vyvarania hrdzavych kufrovych dveri :)
niekde som cital ze sa daju zohnat laminatove, to by bolo po probleme
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

Tripmaster napísal:niekde som cital ze sa daju zohnat laminatove, to by bolo po probleme
musia mat zaujimavy zvuk ked sa zavru
midnight_man
Guru
Guru

feldy su somariny..mne sa tie auta vobec nepacia---hrdzavie to ako skodovka..vykon to nema ziadny..a taka lepsia felda stoji pomaly 100 000..a uz ked nie bmw za tie peniaze viem fakt kupit daco ine
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

misokgb napísal: Lacne su tu calibry, tiez za par korun...
Tak sa mi po nejakej kukni, co najnovsiu... :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

ice7 napísal:Tak sa mi po nejakej kukni, co najnovsiu... :wink:
Ta jaku chces, s papiermi, bez, dobry stav, alebo taku, ze do nej chces vrazit love. Videl som asi 5 a to len ked som siel okolo. Tych je tu vela, okolo 300-400 eur, je to lakave, ale ten motor :-! cisty humac... Pozrem sa ti, len chces s papiermi DE? Alebo to neodaj prehlasit na SK papiere, ci len bez TP?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Calibra je krasne kupe, ktoreho dizajn tak skoro neomrzi. Ale nebrat, je to cista hniloba a motory typu Opel Sopel. Je to auto, do ktoreho pojdu tiez pri kupe vyssie investicie. Co som videl tych par kuskov zospodu, no otrasny pohlad. Na vacsine mozes jazdit ako Fred Flinstone :) Na C20XE praskali hlavy od KolbenSchmidt, takze ak uz, tak s Coscast hlavou a tych je pomenej.
Vsimli ste si, ze sa tu navazam skoro do kazdeho auta ? To je cudne, ale ludia si tu vyberaju akurat to najhorsie (na druhej strane aj najlacnejsie vo svojej triede), co na trhu je. Treba vyberat srdcom a v ramci vkusu, ale odtial potial.
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

mishenko napísal:Calibra je krasne kupe, ktoreho dizajn tak skoro neomrzi. Ale nebrat, je to cista hniloba a motory typu Opel Sopel. Je to auto, do ktoreho pojdu tiez pri kupe vyssie investicie. Co som videl tych par kuskov zospodu, no otrasny pohlad. Na vacsine mozes jazdit ako Fred Flinstone :) Na C20XE praskali hlavy od KolbenSchmidt, takze ak uz, tak s Coscast hlavou a tych je pomenej.
Vsimli ste si, ze sa tu navazam skoro do kazdeho auta ? To je cudne, ale ludia si tu vyberaju akurat to najhorsie (na druhej strane aj najlacnejsie vo svojej triede), co na trhu je. Treba vyberat srdcom a v ramci vkusu, ale odtial potial.
calibra je auto vymakané- veď len spočítaj autá ktoré dostaneš so 4X4kou, kupé, prepľňané motory príp. V6ku. Ale tam rátaj že z troch áut v dobrom stave a s veľa peniazmi sa dá postaviť auto ako si tu niekto predstavuje.
Ale zas osemventilové dvojlitre sú dobré držiaky- motory tejto konštrukcie mal licencocané aj Daewoo a s tými sa s pravidelným servisom dalo najazdiť celkom slušný počet km...
Lebo nechápem ako niektomôže myslieť že za 400 Euro kúpi slušné auto na jazdenie...
midnight_man
Guru
Guru

ano ved ono najlepsie si je kupit 1.9 octaviu.. za 150 000 ktora ma spotrebu 5 litrov..a nahradne diely su vsade za par stovak :D bohuzial :? ..na kazdom aute je co kritizovat.hlavne ked ma niekdo obmedzeny rozpocet
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Treba kupit Alfu 75 za 30 klackov, 2.0TS 150 koni so 190 krutakom, transaxle pohonom a potom sa vidime mishenko na carate, bohuzial na tomto nie :( Az na buduci... :( Ale.. dojdem :D

BTW: Calibru by som si v zivote nekupi, ale za ten kes, no nekup to... S tym dojdes raz na diskoteku, sice zaplatis 300 tisic za benzin a 200 tisic za olej co to zozere, ale budes boss B) :D
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

misokgb napísal:Ta jaku chces, s papiermi, bez, dobry stav, alebo taku, ze do nej chces vrazit love. Videl som asi 5 a to len ked som siel okolo. Tych je tu vela, okolo 300-400 eur, je to lakave, ale ten motor :-! cisty humac... Pozrem sa ti, len chces s papiermi DE? Alebo to neodaj prehlasit na SK papiere, ci len bez TP?
s papiermi, dobry stav a motor by asi isiel novy, ale keby mal aspon nejaky na zaciatok...Ak bude s de papiermi, musi mat rv mon. 1996...ale kukaj po co najmladsom s dobrym stavom :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mishenko napísal:Ty si to vyborne vystihol s tym egom. Keby planoval kupovat aspon E46 abo E60, tak dajme tomu, ze ano, chce mat dobre vozenie, ale nie hentie stare hrce.
Myslis, ze flandry co letia na auta rozlisia medzi 15rocnou 325i a nejakym inym BMW?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Nerozoznaju, od E36 sa to zacina podobat na aktualne stroje (ziadne okruhle svetla), takze bembe z 90tych rokov by mohlo byt to prave orechove, spravny "kundolapac" :) Len tuto dakto chcel dokonca E30, na to podla mna nic nenabali, okrem hrdze ...
Inak na baby funguju lepsie skor dake Hondy ako bembe. Tie nielen hucia, ale aspon aj dako vyzeraju. Bembe ficia skor medzi chalanmi-teenagermi a reakcie su asi nasledovne - "Ty brdo, ty mas BMW, ale nie je dake skarade ? Nevadi, je to BMW a muselo byt drahe"
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

mishenko napísal:Calibra je krasne kupe, ktoreho dizajn tak skoro neomrzi. Ale nebrat, je to cista hniloba a motory typu Opel Sopel. Je to auto, do ktoreho pojdu tiez pri kupe vyssie investicie. Co som videl tych par kuskov zospodu, no otrasny pohlad. Na vacsine mozes jazdit ako Fred Flinstone :) Na C20XE praskali hlavy od KolbenSchmidt, takze ak uz, tak s Coscast hlavou a tych je pomenej.
Vo vacsine pripadov skor plati ze treba najst dobry kusok o ktory sa majitel dobre staral a mas vyhrane. Calibra sa prestala vyrabat v 97 a ked ta hlava doteraz nepraskla tak uz nepraskne. Tie hlavy boli poruchove v prvych skor vyrobenych kusoch. Calibra s motorom c20let 2.0Turbo je dobra volba ten motor je spickovy este aj dnes.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

PAT napísal:Vo vacsine pripadov skor plati ze treba najst dobry kusok o ktory sa majitel dobre staral a mas vyhrane. Calibra sa prestala vyrabat v 97 a ked ta hlava doteraz nepraskla tak uz nepraskne. Tie hlavy boli poruchove v prvych skor vyrobenych kusoch. Calibra s motorom c20let 2.0Turbo je dobra volba ten motor je spickovy este aj dnes.
Hlavne pomer spotreba/vykon, nie? :D Nevravim, ze 200 klackov z dvojlitra nie je malo, to nie... To je ok, ale ta spotreba bazmek, kamos velky tuner si to kupil, predtym maval zrave auta, ale predal to len kvoli spotrebe v meste :D 4x4 T mal... :D No ved ale kto ma na take auto, s takym motorom, asi to ocakava... O tych hlavach neviem, ale viem, ze tieto motory nic moc... Ako ople celkovo samozrejme.. :wink:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

PAT napísal:...
Jasne, robila sa dlho a novsie Calibry tymto neduhom uz netrpeli. Nevyhodou je, ze tu chalani chcu kupit Cali za par stoviek Eciek a nie za tisice :) A to bude daky banan zo zaciatku posledneho desatrocia minuleho storocia (zlozitejsie som to uz napisat nevedel:)).
Kamaratka ma 2.0T, preplnovanie je preplnovanie, ale co s tym mala starosti a to kupila dost zachovaly kusok. Ale to uz stalo troska ine peniaze. Mne na tych Calibrach prekaza, ze sice idu slusne rovno, ale v zakrutach tie auta nie su doma, slabsi podvozok, krutiaca sa kasna.
Stojim za nazorom toho, co napisal, ze Felda je najlepsie lacne auto na to aby sa clovek naucil riadit (nie, naozaj tym nemyslim absolvovanie autoskoly) a zistil, co ma od buduceho auta vyzadovat. Prve auto by malo byt viacmenej zoznamovacie a nie daco prilis silne nad schopnosti vodica. Len to by nemohol chciet byt z kazdeho, co prave vysiel z autoskoly, zavodnik od prveho kilometra za volantom ...
Napísať odpoveď