Recove vady
Recove vady
Tema o sluchovo postihnutich ma celkom zaujala a zaroven inspirovala k zalozeniu tohoto, aky mate nazor na ludi s recovymy vadamy, teda "rackovanie" suslanie, zajakavanie(koktanie)? Poznate takychto ludi? Prekaza vam to pri komunikacii snimi? Vadilo by vam to v partnerskom vztahu?
v partnerkom vztahu urcite nie.... mam zopar znamych, ktori nevedia povedat R (ako fronc
) a trosku ma to "znervoznuje", ale co s tym narobim
. nie je to tiez lizat med byt takto postihnuty...
zaver: trosku ma koktanie znervoznuje, ale nevidim dovod preco by som sa k takym ludom mal spravat hrubsie apod.
clovek ako kazdy iny, dorozumiem sa s nim tak ci tak
zaver: trosku ma koktanie znervoznuje, ale nevidim dovod preco by som sa k takym ludom mal spravat hrubsie apod.
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
to by mi az tak nevadilo. teda mne vobec. co tam po tom, ked niektori su na vozickoch. nejake R mi je lahostajne. skor ma dost irituje, ked sa niekto nevie vyjadrovat a plodi jednu zmysluplnu vetu dlho. mozno to nie je az tak dlho, ale proste mne to nehorazne vadi. nie je to koktanie ale ked niekomu nevie prist na um nejake slovo. dotycny za to nemoze, ale mne to taaaak vadiiiiii 
-
bolek
Guru
Mne to absolútne nevadí, mám kamaráta, ktorý sa tiež zakoktáva a skúšal chodiť aj k logopédovi, ale nepomohlo. Sranda je, že keď sme boli spolu asi dva týždne na dovolenke, tak sme začali koktať aj my
. Neviem, ako sa tento jav volá, ale bolo to dosť vtipné, najmä keď nám začali robiť problémy aj jednoduché slová.
mne pomaha uvedovat si to... a ide to ok aj normalne... je zvlastne ze ked som uvolneny, aj pomocou chlastu ide mi to horsiesirmisoturbo napísal:a ako som sa uz vyssie pytal, da sa koktanie nejak "vyriesit"?
byvalej moje koktanie nevadilo... inak mozno hladanie spravne slova moze tiez pramenit z koktania.. teda aspon ja to obcas mavam
nj, lebo ja ked rozpravam pomaly tak vsetko v poho, ale zas niekedy ked chcem povedat slovo, prave v tej chvili akoby som nevedel ho vyslovit... napr. idem povedat "a viete" a niekdy sa stane, ze poviem nieco ako: "a v-v-v-viete" to bolo len ako priklad..jackb napísal:mne pomaha uvedovat si to... a ide to ok aj normalne... je zvlastne ze ked som uvolneny, aj pomocou chlastu ide mi to horsie
byvalej moje koktanie nevadilo... inak mozno hladanie spravne slova moze tiez pramenit z koktania.. teda aspon ja to obcas mavam
Da sa, cital som o nejakom hercovi, ktory sa to odnaucil v hereckej skole, jednoducho treba chciet a musi sa podarit, nie je to fyzicka vada.sirmisoturbo napísal:a ako som sa uz vyssie pytal, da sa koktanie nejak "vyriesit"?
Rackovanie mi vobec nevadi(poznam 2 baby pri ktorych mi to pripada sexy
neboj poznamsirmisoturbo napísal:nj, lebo ja ked rozpravam pomaly tak vsetko v poho, ale zas niekedy ked chcem povedat slovo, prave v tej chvili akoby som nevedel ho vyslovit... napr. idem povedat "a viete" a niekdy sa stane, ze poviem nieco ako: "a v-v-v-viete" to bolo len ako priklad..
stale to chce klud... aj ked som sa rozpraval s babou, do ktorej som bol zalubeny az po usi, stale som sa snazil byt v klude a slo mi to... a ked sa aj torchu zasekne nesmie ta to rozhadzat
-
Enduro3333
Medium Professional
Hm ja som mal na strednej spolužiaka ktory nevedel poriadne vyslovit R a spoluziak raz do neho ze jozo povedz errorjimino napísal:mam zopar znamych, ktori nevedia povedat R (ako fronc) a trosku ma to "znervoznuje", ale co s tym narobim
. nie je to tiez lizat med byt takto postihnuty...
Dalej chodil som 6 mesiacov z dievčatom čo malu rečovu vadu (zajakavala sa )nemala to od narodenia ..proste stala sa mi taka hrozna nehoda ze ona sa tak vydesila ze sa zajakavala a to mala už od nejakych 10rokov.....ale ked normalne dychala a nebola rozrušena ta rospravala skoro čisto .... mile lasky plne a strašne sexi dievča ......
koktanie akoze uplne brutalne tak s takym som sa este nestretol ..zajakavanie pri zacinani viet to sa stane kazdemu ..ale rackovanie ma stve ..sam som nevedel povedat R a L. U logopeda som sa to naucil takze ma stve ze tymto ludom sa to nechce zmenit a radsej budu pouzivat "zvuk" namiesto pismena abecedy.. a rackovanie nieje porovnatelne s koktanim/zajakavanim lebo to nejde tak lahko odstranit.