Recove vady

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Fall
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Recove vady

Príspevok od používateľa Fall »

Tema o sluchovo postihnutich ma celkom zaujala a zaroven inspirovala k zalozeniu tohoto, aky mate nazor na ludi s recovymy vadamy, teda "rackovanie" suslanie, zajakavanie(koktanie)? Poznate takychto ludi? Prekaza vam to pri komunikacii snimi? Vadilo by vam to v partnerskom vztahu?
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

v partnerkom vztahu urcite nie.... mam zopar znamych, ktori nevedia povedat R (ako fronc :)) a trosku ma to "znervoznuje", ale co s tym narobim :). nie je to tiez lizat med byt takto postihnuty...

zaver: trosku ma koktanie znervoznuje, ale nevidim dovod preco by som sa k takym ludom mal spravat hrubsie apod. :) clovek ako kazdy iny, dorozumiem sa s nim tak ci tak
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

ja niekedy troska koktam, ale to uz od narodenia, stym sa neda robit asi nic, co?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

sem tam sa zakoktam,nerackujem a u ostatnych ludi mi to nevadi.sak kazdy sme nejaky
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Vo vztahu mi to v ziadnom pripade nevadi ...
Koktanie podla toho v akej miere ... ak povie pat pismen zakokce a dalsich pat pismen tak to je katastrofa ale samozrejme da sa to zniest nemam nic proti tomu ... sam sa niekedy zakokcem alebo zamotam ked som nervozny
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

JA neviem povedat R . Moji kamosi si na to zvykli
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

to by mi az tak nevadilo. teda mne vobec. co tam po tom, ked niektori su na vozickoch. nejake R mi je lahostajne. skor ma dost irituje, ked sa niekto nevie vyjadrovat a plodi jednu zmysluplnu vetu dlho. mozno to nie je az tak dlho, ale proste mne to nehorazne vadi. nie je to koktanie ale ked niekomu nevie prist na um nejake slovo. dotycny za to nemoze, ale mne to taaaak vadiiiiii :D
2Pacaveli
Addict
Addict

a ako som sa uz vyssie pytal, da sa koktanie nejak "vyriesit"?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Samozrejme zajdi k Logopedovi ... ten ti da rozne Cvicenia ... Kamarat sa z toho dostal (19r)
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

ja som volakedy račkoval... chodil som logopedovi a problem bol onedlho preč... mal som asi 10 rokov takže nieje problem odnaučit sa
2Pacaveli
Addict
Addict

Shark NX napísal:Samozrejme zajdi k Logopedovi ... ten ti da rozne Cvicenia ... Kamarat sa z toho dostal (19r)
ok, zajtra sa otom povypravam s matkou, lebo viem, ze som este ked som bol mensi chodil niekam a tam robil nejake veci, ale pi*u pomohlo :?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Mne to absolútne nevadí, mám kamaráta, ktorý sa tiež zakoktáva a skúšal chodiť aj k logopédovi, ale nepomohlo. Sranda je, že keď sme boli spolu asi dva týždne na dovolenke, tak sme začali koktať aj my :). Neviem, ako sa tento jav volá, ale bolo to dosť vtipné, najmä keď nám začali robiť problémy aj jednoduché slová.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

sirmisoturbo napísal:a ako som sa uz vyssie pytal, da sa koktanie nejak "vyriesit"?
mne pomaha uvedovat si to... a ide to ok aj normalne... je zvlastne ze ked som uvolneny, aj pomocou chlastu ide mi to horsie :(
byvalej moje koktanie nevadilo... inak mozno hladanie spravne slova moze tiez pramenit z koktania.. teda aspon ja to obcas mavam :oops:
2Pacaveli
Addict
Addict

jackb napísal:mne pomaha uvedovat si to... a ide to ok aj normalne... je zvlastne ze ked som uvolneny, aj pomocou chlastu ide mi to horsie :(
byvalej moje koktanie nevadilo... inak mozno hladanie spravne slova moze tiez pramenit z koktania.. teda aspon ja to obcas mavam :oops:
nj, lebo ja ked rozpravam pomaly tak vsetko v poho, ale zas niekedy ked chcem povedat slovo, prave v tej chvili akoby som nevedel ho vyslovit... napr. idem povedat "a viete" a niekdy sa stane, ze poviem nieco ako: "a v-v-v-viete" to bolo len ako priklad..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

sirmisoturbo napísal:a ako som sa uz vyssie pytal, da sa koktanie nejak "vyriesit"?
Da sa, cital som o nejakom hercovi, ktory sa to odnaucil v hereckej skole, jednoducho treba chciet a musi sa podarit, nie je to fyzicka vada.
Rackovanie mi vobec nevadi(poznam 2 baby pri ktorych mi to pripada sexy :) ) a vlastne si ho az tak neuvedomujem. Koktanie tiez nevadi, ale v rozumnej miere, ak je to v kazdej vete, tak ma to znervoznuje, ale som tolerantny clovek, takze to znesiem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

sirmisoturbo napísal:nj, lebo ja ked rozpravam pomaly tak vsetko v poho, ale zas niekedy ked chcem povedat slovo, prave v tej chvili akoby som nevedel ho vyslovit... napr. idem povedat "a viete" a niekdy sa stane, ze poviem nieco ako: "a v-v-v-viete" to bolo len ako priklad..
neboj poznam :wink: rozpravam celkom v pohode story a chcem ju rychlo ukoncit a tym ze neviem povedat slovo tak to cele pokazim... ono to chce len sustredenie... ak je koktanie sposobene stresom mozno to bude chciet aj konzultaciu s lekarom :wink:
stale to chce klud... aj ked som sa rozpraval s babou, do ktorej som bol zalubeny az po usi, stale som sa snazil byt v klude a slo mi to... a ked sa aj torchu zasekne nesmie ta to rozhadzat :wink:
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

hej da, od toho su logopedi, no podla moznosti skus najst nejakeho ktori sa specializuje na zajakavost lebo vseobecni nie su nci moc, sam kokcem tak viem o com hovorim, chodim k logopedovy a pomaly sa to zlepsuje :wink:
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ja mam vela takych kamosov co im neni rozumiet :D jedden kokce druhy rackuje treti pluje njn , ale problem stym nemam
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

jimino napísal:mam zopar znamych, ktori nevedia povedat R (ako fronc :)) a trosku ma to "znervoznuje", ale co s tym narobim :). nie je to tiez lizat med byt takto postihnuty...
Hm ja som mal na strednej spolužiaka ktory nevedel poriadne vyslovit R a spoluziak raz do neho ze jozo povedz error :lol: :wink: ale všetci a aj on sme to VZDY brali z humorom .....

Dalej chodil som 6 mesiacov z dievčatom čo malu rečovu vadu (zajakavala sa )nemala to od narodenia ..proste stala sa mi taka hrozna nehoda ze ona sa tak vydesila ze sa zajakavala a to mala už od nejakych 10rokov.....ale ked normalne dychala a nebola rozrušena ta rospravala skoro čisto .... mile lasky plne a strašne sexi dievča ......
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

koktanie akoze uplne brutalne tak s takym som sa este nestretol ..zajakavanie pri zacinani viet to sa stane kazdemu ..ale rackovanie ma stve ..sam som nevedel povedat R a L. U logopeda som sa to naucil takze ma stve ze tymto ludom sa to nechce zmenit a radsej budu pouzivat "zvuk" namiesto pismena abecedy.. a rackovanie nieje porovnatelne s koktanim/zajakavanim lebo to nejde tak lahko odstranit.
Napísať odpoveď