Dnes v podvečer som zažil celkom nepríjemnú skúsenosť. Bol som odprevadiť priateľku domov. A tesne pri jej dome sa do mňa začali navážať 4 týpci. Konkrétne narážky na postavu. Nechcel som im nič hovoriť už len preto aby som neohrozil priateľku alebo seba. Presila 4 vs 1 nie je nič moc. Takže som sa tváril že nevnímam.
Ale samozrejme ma to štvalo. Je jasné že keby tam bol jeden z nich sam tak ani necekne. Keď som sa už sám vracal tak tam stále boli a zase začali. Tak som jednému z nich povedal niečo v zmysle : "ty k****, aký si drsný keď tu máš kamarátov". Jediné na čo sa zmohli boli ďalšie narážky. Tak som len mávol rukou a išiel ďalej. Ako som už povedal som dosť pacifista a nerád vyvolávam konflikty.
Ono to samozrejme dobre nevyzerá keď sa nechá človek pred priateľkou urážať. Našťastie mám chápavé dievča takže v tom problém nebol. A s rozbitou držkou som ozaj skončiť nechcel.
Nehľadám tu žiadnu radu ani pomoc. Len chcem vedieť ako by ste zareagovali v podobnej situácii. A či sa vôbec niečo robiť dá bez toho aby človek ohrozil seba alebo blízkeho. Či sa to dá vyriešiť kultivovane, čo dosť pochybujem. A ešte lepšie ako by ste zareagovali keby takí ľudia boli agresívni a nechceli by skončiť len pri slovách. Keď som tak cestou domov rozmýšľal tak ozaj neviem ako by som konal.