Aka je vasa najvacsia rychlost na bicykli?

O športe...
yoplin
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

teraz co ma byt ten zakon od 1.1.08 tak bude prilba povinna.ak sa mylim tak ma opravte,ale ze ma byt len mimo mesta.podla mna hlupost.ak povinna tak vsade.v meste je vacsia pravdepodobnost ze sa ti nieco stane.je mi jedno co si druhy myslia,ako vyzeram,alebo co.ide o moje zdravie.ked ma niekto komplex z toho ze ako vyzera v prilbe,tak nech si kupi drahsi a dizajnovo prepracovanejsi model.jedna vec ma ale dost zaujima a to ako to zoberu taky dochodcovia na ukrajinach.prilba 2x drahsia ako kolo :lol:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Racius napísal:Ale tak každý jazdí kôli niečomu inému, pre mňa je to ten pocit z jazdy, obzvlášť cez mesto. :)
pre mňa je to ten pocit z jazdy, obzvlášt dolu lesom a dosť rýchlo :) a tu sa prilba ozaj hodí, aj pre ten pocit bezpečia, teda si dovolím väčšiu rýchlosť a tak... uznávam že cez mesto je prilba skoro useless
Dante3000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante3000 »

Toto som akurat nasiel
2. V § 56 ods. 3 sa na konci pripája táto veta: „Osoba mladšia ako 15 rokov je povinná počas jazdy používať riadne upevnenú ochrannú prilbu na hlave.“.

Tento zákon nadobúda účinnosť 1. decembra 2006.
Podľa očakávania ostalo v návrhu zníženie rýchlosti v obciach na 50 kilometrov za hodinu, celoročné svietenie, nosenie prilieb dospelých na bicykloch mimo miest a detí aj v mestách, zimné pneumatiky, keď je na ceste sneh a ľad, povinnosť reflexného oblečenia chodcov mimo obce podvečer, pravidelné psychotesty profesionálnych vodičov.

zdroj http://spravy.pravda.sk/tlac.asp?r=sk_d ... domace_p04
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Steju napísal:pre mňa je to ten pocit z jazdy, obzvlášt dolu lesom a dosť rýchlo :) a tu sa prilba ozaj hodí, aj pre ten pocit bezpečia, teda si dovolím väčšiu rýchlosť a tak... uznávam že cez mesto je prilba skoro useless
Jasné, to je už niečo iné, kamoš jazdí normal downhill a máva na sebe tú, no vyzerá to ako motorkárska prilba a ked sme išli raz z opekačky, nehorázne sa kosil na tom, ako pomaličky idem z toho kopca. :lol:
Dipset
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dipset »

si tých 46 km/h po rovine na horskom biku
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

boha dnes som dal pár kilákou a teraz som dal najviac 70,4.. ale bolo to len na voľnobeh nezapekol som ani na sekundu. ale slzy osm mal niekde v ušiach spolu aj s očami. som zapomnel brejle
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

ja radsej pouzivam okuliare stale. raz som isiel len na kofolu, nedal som si okuliare a vletela mi mala muska do oka. na druhy den som mal fest zapalene oko. svin* mala. a ked davas dole kopcom, tak je to o to nebezpecnejsie. pozor na to :smt018
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dante3000 napísal:KOLKO KM/H STE ISLI MAXIMALNE PO ROVINE?
cca 60km/h ..samozrejme s pekným predbúrkovým víchrom v chrbte (KE -> Seňa)
Dante3000 napísal:NOSITE PRILBU?
Na vrchole svojej kondičky som nosieval, jak som začínal upadať, prestával som nosiť prilbu. Teraz počas môjho cyklistického obrodenia som začínal mať dosť čudný pocit, tak som si minulý týždeň jednu kúpil. Trochu sa cítim bezpečnejšie, na zjazdoch si viac dovoľujem, aj keď dobre viem, že keď padnem s prilbou alebo bez, chrbticu si môžem dochrámať tak-či-tak. :oops:

K cyklistickým oblečkom.. no nosím cyklistický dres aj cyklistické nohavice s tou vložkou pod zadok.. a cítim sa pohodlnejšie ako v širokom tričku, či širokých bermúdach.. vo vetre mi to tak neplápolá a lepšie sa v tom šlape, a aj keď sa pri výjazde človek spotí, nie je to až tak nepríjemné. :)
Racius napísal:Osobne sa mi vôbec nepáči vzhľad "serióznych" cyklistov, to cyklistické oblečko a prilba, no iba sa pousmejem.
Keby sme sa niekde spolu stretli, určite by sme sa na seba navzájom pousmiali. :)
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

ja som isiel na liberte dole kopcom po asfalte asi 40
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

triple napísal:boha dnes som dal pár kilákou a teraz som dal najviac 70,4.. ale bolo to len na voľnobeh nezapekol som ani na sekundu. ale slzy osm mal niekde v ušiach spolu aj s očami. som zapomnel brejle
no dnes to už bolo 72 :)
Tommy96
Amateur
Amateur

naj

Príspevok od používateľa Tommy96 »

Ja som dal naj asi okolo 75 dole z kopca :-)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

by ste sa divili, ze kedy sa vam ta prilba moze zist... kamarat sa vytrel na rovnej ceste na hlavnej v KE, bol v tom sice viac faktorov (alkoholom potuzeny pan, mokro, kolajnice)... mne sa tiez naposledy zisla ked sme sli s kamaratmi na mensi vyjazdik a mne sa tak "postastilo" na takom ani nie strmom, rychlom technickom lesnom zjazdiku (kosicania mozno poznaju - z chaty Hresnej na Alpinku, zlabovita lesna cesta) - skoncil som poodierany a prilba pomohla - stastie, ze som to tam nerozryl tvarou, to by bolo horsie, nakolko mam len obycajnu XC-ckarsku prilbu

ps: moj sen je tato prilbicka (na taku AM jazdu...)
Prílohy
ten "nahubok" sa da odobrat...
ten "nahubok" sa da odobrat...
Met Parachute, 560g, cena okolo 3800 CZK :/
Met Parachute, 560g, cena okolo 3800 CZK :/
Steju
King
King

smejo napísal:z chaty Hresnej na Alpinku, zlabovita lesna cesta)
včera som tam išiel prvý krát... perfektný zjazd! tam sa prilba naozaj hodí
smejo
Addict
Addict

no jo, ale uz mam pred nim respekt, tie zlaby su zakerne.. na zaciatku, ked je to este "normalna" cesta, tak je to vpoho, je tam aj dobry "jump", respektive sa nahle troska zmeni uhol cesty a v tej rychlosti sa tam da preletiet par metrov :)
Dante3000
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante3000 »

smejo kolko stoji taka prilba?
smejo
Addict
Addict

pokial myslis tu, co som dal do prilohy (Met Parachute), tak tak stoji priblizne 3700-4000 CZK (v zavislosti od obchodu, priblizne v takychto cenach som to nasiel...)

btw, precitaj si popis priloh :wink:
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

Steju napísal:včera som tam išiel prvý krát... perfektný zjazd! tam sa prilba naozaj hodí
ja uz som siel aj po lepsich :P sak tam musis stale brzit lebo nikdy nevies co ta caka :D a najlepsie ze som tam dostal defekt a kolega smejo sa zje*al 30 metrov dalej :D taze to bol osud lebo by som mozno potom neubrzdil, dakujem bohu za defekt :D (inac ten den som chytil dokopy 3 :D a stale guma sfukuje)
ps...teraz som tam siel druhy krat a musim povedat ze som viacej brzdil jak predtym lebo zatial stale ked som tam siel mi tam stale nejaky kamos zdrbal :D
Steju
King
King

pershing napísal:ja uz som siel aj po lepsich :P sak tam musis stale brzit lebo nikdy nevies co ta caka :D a najlepsie ze som tam dostal defekt a kolega smejo sa zje*al 30 metrov dalej :D taze to bol osud lebo by som mozno potom neubrzdil, dakujem bohu za defekt :D (inac ten den som chytil dokopy 3 :D a stale guma sfukuje)
ps...teraz som tam siel druhy krat a musim povedat ze som viacej brzdil jak predtym lebo zatial stale ked som tam siel mi tam stale nejaky kamos zdrbal :D
heh no hej na prvý krát som trošku brzdil ale celkovo som mal z toho pocit úžasný =) dá sa tam ísť celkom rýchlo a aj taká 48 či koľko som tam dal poteší
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale bacha chlapci.. na inom fóre som z tohto úseku videl fotku, kde na strome bol papier s oznamom, že niekde na tej trase je krížom natiahnutý drát.. :cry: Možno niekomu drblo, ale nikdy neviete, či niekomu nedrbne ešte viac.. :) Ja väčšinou túto trasu chodím opačným smerom, tj. z Alpinky do Kavečian..
Obrázok
foto by Gumball
smejo
Addict
Addict

tam som sa o tom uz tiez vyjadroval, ze to najskor bude hoax... niekto sa na tom asi dobre bavi, ta veta je formulovana tak, akoby ju vymyslal moja 5-rocna sesternica :?
ale na druhej strane, ak by niekto cosi take aj zrealizoval, tak to uz by bola scena ako z americkeho horrora :?
neviem, ci som o tom len niekde pocul, resp. to videl niekde vo filme, ale sa mi mari nieco take v suvislosti s motorkarmi, ale nie na urovni tela (btw. pripomina mi to film Lod duchov)
Napísať odpoveď