Aka je vasa najvacsia rychlost na bicykli?
teraz co ma byt ten zakon od 1.1.08 tak bude prilba povinna.ak sa mylim tak ma opravte,ale ze ma byt len mimo mesta.podla mna hlupost.ak povinna tak vsade.v meste je vacsia pravdepodobnost ze sa ti nieco stane.je mi jedno co si druhy myslia,ako vyzeram,alebo co.ide o moje zdravie.ked ma niekto komplex z toho ze ako vyzera v prilbe,tak nech si kupi drahsi a dizajnovo prepracovanejsi model.jedna vec ma ale dost zaujima a to ako to zoberu taky dochodcovia na ukrajinach.prilba 2x drahsia ako kolo 
pre mňa je to ten pocit z jazdy, obzvlášt dolu lesom a dosť rýchloRacius napísal:Ale tak každý jazdí kôli niečomu inému, pre mňa je to ten pocit z jazdy, obzvlášť cez mesto.
-
Dante3000
Medium Expert
Toto som akurat nasiel
2. V § 56 ods. 3 sa na konci pripája táto veta: „Osoba mladšia ako 15 rokov je povinná počas jazdy používať riadne upevnenú ochrannú prilbu na hlave.“.
Tento zákon nadobúda účinnosť 1. decembra 2006.
Podľa očakávania ostalo v návrhu zníženie rýchlosti v obciach na 50 kilometrov za hodinu, celoročné svietenie, nosenie prilieb dospelých na bicykloch mimo miest a detí aj v mestách, zimné pneumatiky, keď je na ceste sneh a ľad, povinnosť reflexného oblečenia chodcov mimo obce podvečer, pravidelné psychotesty profesionálnych vodičov.
zdroj http://spravy.pravda.sk/tlac.asp?r=sk_d ... domace_p04
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Jasné, to je už niečo iné, kamoš jazdí normal downhill a máva na sebe tú, no vyzerá to ako motorkárska prilba a ked sme išli raz z opekačky, nehorázne sa kosil na tom, ako pomaličky idem z toho kopca.Steju napísal:pre mňa je to ten pocit z jazdy, obzvlášt dolu lesom a dosť rýchloa tu sa prilba ozaj hodí, aj pre ten pocit bezpečia, teda si dovolím väčšiu rýchlosť a tak... uznávam že cez mesto je prilba skoro useless
cca 60km/h ..samozrejme s pekným predbúrkovým víchrom v chrbte (KE -> Seňa)Dante3000 napísal:KOLKO KM/H STE ISLI MAXIMALNE PO ROVINE?
Na vrchole svojej kondičky som nosieval, jak som začínal upadať, prestával som nosiť prilbu. Teraz počas môjho cyklistického obrodenia som začínal mať dosť čudný pocit, tak som si minulý týždeň jednu kúpil. Trochu sa cítim bezpečnejšie, na zjazdoch si viac dovoľujem, aj keď dobre viem, že keď padnem s prilbou alebo bez, chrbticu si môžem dochrámať tak-či-tak.Dante3000 napísal:NOSITE PRILBU?
K cyklistickým oblečkom.. no nosím cyklistický dres aj cyklistické nohavice s tou vložkou pod zadok.. a cítim sa pohodlnejšie ako v širokom tričku, či širokých bermúdach.. vo vetre mi to tak neplápolá a lepšie sa v tom šlape, a aj keď sa pri výjazde človek spotí, nie je to až tak nepríjemné.
Keby sme sa niekde spolu stretli, určite by sme sa na seba navzájom pousmiali.Racius napísal:Osobne sa mi vôbec nepáči vzhľad "serióznych" cyklistov, to cyklistické oblečko a prilba, no iba sa pousmejem.
by ste sa divili, ze kedy sa vam ta prilba moze zist... kamarat sa vytrel na rovnej ceste na hlavnej v KE, bol v tom sice viac faktorov (alkoholom potuzeny pan, mokro, kolajnice)... mne sa tiez naposledy zisla ked sme sli s kamaratmi na mensi vyjazdik a mne sa tak "postastilo" na takom ani nie strmom, rychlom technickom lesnom zjazdiku (kosicania mozno poznaju - z chaty Hresnej na Alpinku, zlabovita lesna cesta) - skoncil som poodierany a prilba pomohla - stastie, ze som to tam nerozryl tvarou, to by bolo horsie, nakolko mam len obycajnu XC-ckarsku prilbu
ps: moj sen je tato prilbicka (na taku AM jazdu...)
ps: moj sen je tato prilbicka (na taku AM jazdu...)
ja uz som siel aj po lepsichSteju napísal:včera som tam išiel prvý krát... perfektný zjazd! tam sa prilba naozaj hodí
ps...teraz som tam siel druhy krat a musim povedat ze som viacej brzdil jak predtym lebo zatial stale ked som tam siel mi tam stale nejaky kamos zdrbal
heh no hej na prvý krát som trošku brzdil ale celkovo som mal z toho pocit úžasný =) dá sa tam ísť celkom rýchlo a aj taká 48 či koľko som tam dal potešípershing napísal:ja uz som siel aj po lepsichsak tam musis stale brzit lebo nikdy nevies co ta caka
a najlepsie ze som tam dostal defekt a kolega smejo sa zje*al 30 metrov dalej
taze to bol osud lebo by som mozno potom neubrzdil, dakujem bohu za defekt
(inac ten den som chytil dokopy 3
a stale guma sfukuje)
ps...teraz som tam siel druhy krat a musim povedat ze som viacej brzdil jak predtym lebo zatial stale ked som tam siel mi tam stale nejaky kamos zdrbal
Ale bacha chlapci.. na inom fóre som z tohto úseku videl fotku, kde na strome bol papier s oznamom, že niekde na tej trase je krížom natiahnutý drát..
Možno niekomu drblo, ale nikdy neviete, či niekomu nedrbne ešte viac..
Ja väčšinou túto trasu chodím opačným smerom, tj. z Alpinky do Kavečian..

foto by Gumball
foto by Gumball
tam som sa o tom uz tiez vyjadroval, ze to najskor bude hoax... niekto sa na tom asi dobre bavi, ta veta je formulovana tak, akoby ju vymyslal moja 5-rocna sesternica
ale na druhej strane, ak by niekto cosi take aj zrealizoval, tak to uz by bola scena ako z americkeho horrora
neviem, ci som o tom len niekde pocul, resp. to videl niekde vo filme, ale sa mi mari nieco take v suvislosti s motorkarmi, ale nie na urovni tela (btw. pripomina mi to film Lod duchov)
ale na druhej strane, ak by niekto cosi take aj zrealizoval, tak to uz by bola scena ako z americkeho horrora
neviem, ci som o tom len niekde pocul, resp. to videl niekde vo filme, ale sa mi mari nieco take v suvislosti s motorkarmi, ale nie na urovni tela (btw. pripomina mi to film Lod duchov)