Kto ma pocit že hudba súčastnosti je nanič? (Komercia)

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

SRneC napísal:o com chces mat texty? o jadrovej fyzike? priorita je hudba a az potom texty u mna... moja naj slovenska kapela je tym padom isabelle a fermata :)
no ja si myslim ze hudba zavisi odost od textov... :wink:
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ohladom komercie hmm ... to su rozne trendy ,je to nieco co letii ;) , ked je sikovny producent tak dokaze presadit aj taky death metal
Napr. In flames nehraju co kedysi hrali , ale stale je tam pocut nejaky ten "growl" a pozna ich fakt kvantum ludi.
Kazdy nech si pocuva co chce a nech nehladi na to ci je to komercne , alebo nie.
Paci nepaci to je otazka ;)
K textom ... hmmm je fajn ked poznas nejaky text s ktorim sa vies stotoznit. Potom je pesnicka hned zaujimavejsia a lepsie sa spieva :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

slay napísal:zaujimave... ale par veci mi tu nesedi..

1. hudba ktora sa pocuva sa predava nie? potom su vsetci slavni podla tvojej teorie bud vsetci komercny alebo vsetci nekomercny..

2. ak sa aj budem hrat na to ze chapem o com hovoris , tak ako taku hudbu odlisis.. ako vies co je a co nie je komercne..? hm?
V prvom bode nemas uplne pravdu, lebo vyslovene komercny album/singel si kupis, ale po case ta omrzi, pri hudbe, ktoru hraju dennodenne v radiach sa to stava vzdy. Ale ak mas kvalitnu hudbu (aj taka sa da kupit, ale moze to byt narocnejsie), tak sa k tomu albumu bez problemu vratis aj po par rokoch, pripadne ho budes pocuvat stale.
A druhy bod...to je uz dost individualne, ale su interpreti, pri ktorych sa da jednoznacne prehlasit, ze su komercni. Ale ja osobne nemozem na nejaku kapelu povedat, ze je nekomercna, lebo kazdy si chce hudbou privyrobit.

A este mi neda k tomu Elanu: nemam ich velmi rad, su uz dost stari a vsetky texty su na jedno kopyto. Ale ked sa nad nimi zamyslim, tak maju v mnohom pravdu. O laske sa da proste pisat velmi vela :)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

slay napísal:zaujimave... ale par veci mi tu nesedi..

1. hudba ktora sa pocuva sa predava nie? potom su vsetci slavni podla tvojej teorie bud vsetci komercny alebo vsetci nekomercny..

2. ak sa aj budem hrat na to ze chapem o com hovoris , tak ako taku hudbu odlisis.. ako vies co je a co nie je komercne..? hm?
no napríklad viem rozhodne povedať že paris hilton je komerčná :) lebo má nahovno hudbu robenú len pre dve veci : aby zarobila a aby bola ešte slávnejšia ako je. Nekomerčné sú určite napr kapely ktoré hrajú pre radosť a pre divákov a nezarábajú z toho ťažké prachy (resp skoro žiadne)
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Sheep napísal:sorac ale ked je elan lepsia vec tak ozaj neviem...totie ich zaubene trapne texty, ked tomu hovoris kvalita tak neviem fakt :lol: ale pacit sa ti moze to je tvoja vec... :wink:
elan je jednoznacne najlepsia kapela na CZ/SK scene... ved prave v texte je sila, nepocuvam ich, ale texty maju nieco do seba a taketo kapely nemaju u nas obdobu... preco asi teraz robia aj koncert v NY? ;) mozno je na tuto dobnu elan prilis konzervativna kapela, ale svojho casu to bola ceresnicka na torte + zirafa
LLucia napísal:Áno, rozhodne tu máme aj lepšie veci ako Elán a Desmod Laughing
ake? kontrafakt, zona a, no name? :lol:
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

jimino napísal:ake? kontrafakt, zona a, no name? :lol:
Tvoj hudobný rozhľad je pravdepodobne ohraničený frekvenciou FUNrádia a frekvenciou Expresu 8)
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

Nie vsetka hudba sucastnosti je nanic... A aj komercne veci mozu byt dobre... Ale je pravda ze kopa pesniciek v hitparadach je uplne npicu, alebo je dobra jedina pesnicka z album - lebo album stavia na hlavny singel...
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

LLucia napísal:Tvoj hudobný rozhľad je pravdepodobne ohraničený frekvenciou FUNrádia a frekvenciou Expresu 8)
mal som vymenovat vsetky kapely? ;) vsetky nepoznam... a zona a velmi vo funku a expresse necodi :)
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

orrim napísal:HEHE, a presne som nedavno cital nejaku recenziu na novy album kabatov (corida btw) a tam bolo ze je to najhorsi album, ze je komercny atd. V tej recenzii bolo ze kabat zomrel s Mega Hu. Tak kde je pravda???

Neviem Vam dat link sorry
teraz maju uz intelektualnejsie texty. je to festy super. skoze urcite to uz nie je toto co kedysi ze mali vsetky piesne o chlaste, sexe . . . ale su to velmi kvalitne piesne.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Dobra hudba bola je a bude len je jej coraz menej. Metallica :aasmile1: . No to co robia dnes :smt017 .
orrim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa orrim »

JohnFrusciante napísal:teraz maju uz intelektualnejsie texty. je to festy super. skoze urcite to uz nie je toto co kedysi ze mali vsetky piesne o chlaste, sexe . . . ale su to velmi kvalitne piesne.
Ono je to vec vkusu, zmenou stylu si pritiahli fans ale aj odohnali...
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

šeci tí noví americkí šiťáci čo bežia v rádiách. :?
orrim
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa orrim »

Lomenia napísal:šeci tí noví americkí šiťáci čo bežia v rádiách. :?
Bohuzial musim suhlasit, v radiach som si akosi nevsimol nic pocuvatelne.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

GothaR napísal:V prvom bode nemas uplne pravdu, lebo vyslovene komercny album/singel si kupis, ale po case ta omrzi, pri hudbe, ktoru hraju dennodenne v radiach sa to stava vzdy. Ale ak mas kvalitnu hudbu (aj taka sa da kupit, ale moze to byt narocnejsie), tak sa k tomu albumu bez problemu vratis aj po par rokoch, pripadne ho budes pocuvat stale.
A druhy bod...to je uz dost individualne, ale su interpreti, pri ktorych sa da jednoznacne prehlasit, ze su komercni. Ale ja osobne nemozem na nejaku kapelu povedat, ze je nekomercna, lebo kazdy si chce hudbou privyrobit.

A este mi neda k tomu Elanu: nemam ich velmi rad, su uz dost stari a vsetky texty su na jedno kopyto. Ale ked sa nad nimi zamyslim, tak maju v mnohom pravdu. O laske sa da proste pisat velmi vela :)
to ze ta komercna hudba omrzi a nekomercna ta neomrzi..mi nepripada ako dobra definicia.. a co je kvalita je subjektivny pohlad..
Steju napísal:no napríklad viem rozhodne povedať že paris hilton je komerčná :) lebo má nahovno hudbu robenú len pre dve veci : aby zarobila a aby bola ešte slávnejšia ako je. Nekomerčné sú určite napr kapely ktoré hrajú pre radosť a pre divákov a nezarábajú z toho ťažké prachy (resp skoro žiadne)
paris je komercna.. lebo ma na hovno hudbu.. to je tvoj nazor ale som si isty ze je vela ludi ktori si myslia ze ju ma fajn.. ( ja si to nemyslim :D).. a vela vela vela kapiel robi hudbu kvoli peniazom.. lebo hudba sa neda robit profesionalne zadarmo... tym padom je kazdy profesional ktory sa dobre predava komercny?.. a kazdy kto hudbu robi ale sa nepredava tak dobre a nie je az taky znamy.. tak komercny nie je?

aby som ujasnil svoj pohlad.. tak ja vam obidvom odkazujem ze rozumiem tomu co chcete povedat.. ja som mal na to tiez taky pohlad.. ale potom ako sa tu kazdy ohana slovom komercia.. a bla bla bla.. to tu len chcem ujasnit... lebo podla mojho nazoru tento pojem zludovel a nieje presny ani jednoznacny..

ako bolo povedane.. tak paris robi hudbu aby na tom zarobila a bola slavna.. som si isty ze na albume spolupracovalo milion dizajnerov, marketingovych pomocnikov a podobne ktory robili hudbu tak aby bola lahko stravitelna a oblubena vacsinou davu.. najma americkeho.. lebo to bol ich cielovy segment trhu.. a vdaka amerikanizacii to mohli uplatnit na zvysok sveta.. ... fajn paris na tom zarobila a je slavnejsia.. basta
na zaklade takeho posudku o nej mozme povedat ze je komercna..

no ale co ak niekto robi taku istu hudbu ako ona.. ale nerobi ju s takymi zamermy a tak premyslene.. neaka slecna z polska dajme tomu.. ma rada hudbu.. a spieva dobre bez toho aby to milion krat neopravili producenti v studiu.. nahra na 90 percent podobnu pesnicku.. mozno s vacsim usilim ako paris.. ale vysledok je takmer taky isty.. to ju teraz po vypocuti jej piesne oznacime tiez za komercnu?

co tym chcem povedat je tazke povedat kto je komercny.. a ak kapela pred 10 rokmi nebola komercna a dnes sa stala slavnou tak je komercna? napr.. REd Hot chili peppers.... su tu uz caa 24-25 rokov.. a zacinali od nuly... su komercni? po 17 rokoch svojej existencie vydali californication ktory ich preslavil.. dovtedy neboli komercni a potom sa nimi stali? blbost... kazdy ich ablum je absolutne iny.. a ludia ich maju aj tak radi.. .. tak ako dnes ked su takpovediac uz medzi dinosaurami su komercni? nie... podla mna neboli ani niesu.. oni ako skupina.. ako 4ria ludia.. to ze v US je okolo nich kopa reklamy a ze po vydani californication boli riadne top.. a boli ich vsade plno a hraju sa stale z nich nerobi komerciu.. podla mna... ale niekto by tvrdil ze ano.. lebo su slavni maju image.. a su bohati a bla bla bla.. podla mna to takto nefunguje..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

slay: to mas pravdu, ja so sa snazil vyjadrit len to, ze u niektorych sa da s istotou povedat, ze su komercni a steju zas pekne povedal, ze kapela, ktora hra ibra pre radost je urcite nekomercna. Ale to medzi je tazko definovatelne, lebo presne ako si pisal - kto chce robit hudbu profesionalne, musi mysliet aj na prijmy z nej.
Tam sa potom moze brat do uvahy to, ako velmi si kapela necha dirigovat obsah od vydavatelstva. To spominali Horkyze slize: boli u jedneho vdavatela a ten im stale prizvukoval, ze tam niektore nadavky nechce a ze by to mali vyhodit...tak u neho spravili album a isli k druhemu vydavatelovi, ktory im da sa povedat veri a necha ich nahrat si co chcu a to im aj vyda. Cize na definiciu komercnosti mozeme ist aj toutou cestou.
metalismylife
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa metalismylife »

S tym ze je dnes vsade sama komercia uplne suhlasim a netyka sa to len hudby. Dnesní ludia hodnotia hudbu iba podla feelingu,štýlu,imidžu a handier na sebe a pod. Zabuda sa na to hlavne na hudbu a a vzdy to tak aj bolo. Hudba bola jednoducha , hudba sa robila pre zabavu a hobby. Dnes je to o peniazoch a kto najviac vytazi z toho a pritom sa nepozera vobec na kvalitu. Dnesok je taktiez hrozne preplnený štýlmi a ked si clovke nieco vypocuje a paci sa mu to , tak ma tu smolu za ani za nic nevie kam to zaradit. Kedysi bolo len par hudobnych stylov ako (rock , pop, disco , hip-hop, punk,metal,jazz,ethno,techno a dajme tomu apr veci ako grunge a podobne). Dnes ma kazdy z tychto stylov dalsich 20 pod stylov a ich vzajomnych kombinacii a preto sa dnes hudba uz len tazko zaraduje a na vine je moc velke skatulkovanie. Bohuzial dufam ze sa tymto smerom hudba odvijat nebude pretoze robit nieco pre peniaze a este nekvalitne to nie je dobre ani pre ludi ani pre stat.
.I.LoVe.lOvE.
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .I.LoVe.lOvE. »

RomanB napísal: Napr. In flames nehraju co kedysi hrali , ale stale je tam pocut nejaky ten "growl" a pozna ich fakt kvantum ludi.
Je jasne, ze ich styl hrania sa trosku zmenil, ale myslim, ze ako prve albumy, tak aj posledny stal za to. Ich hudba proste ma smrnc. :) Co sa tyka inych kapiel, napr. Korn ma velmi sklamal poslednym albumom, mozno som mu neprisla na chut, ale na albume som nasla zatial len dve pesnicky, ktore sa mi pacia. Vzhladom na to, aku hudbu pocuvam najradsej som radio uz davno prestala pocuvat uplne. Tie playlisty su fakt na nic, najma expres (v praci ma z neho ide vazne porazit). Hudba v dnesnej dobe nie je na nic, nanic je hudba, ktoru pocuvaju ti, co si myslia, ze hudba je na nic. :lol:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nemam dovod nadavat na radia a ine veci s tym spojene. kto chce, si to pusti a kto nechce, naladi last.fm alebo si pusti nejake mp3 z hdd. kvalitna hudba je podla mna scorpions, pink floyd a ostatne klasicke kapely, ktore mali co povedat. samozrejme nepohrdnem ani dnesnymi kapelami. preco sa tak malo dobrych veci objavi v radiu je pre mna aj tak nezname. davnejsie hrali aj polemic a dnes uz uplne vymizol... mne osobne to nevadi. stale tu budu koncerty, festivaly a ine podujatia na ktorych sa da najst vela dobrej hudby. z tzv komercnej hudby sa mi jedine paci zdenka predna a zuzana smatanova. zbytok fakt nemusim. nemyslim, ze sa to niekedy zmeni a ze v radiach budu veci, ktore pocuva len mensia skupina ludi. ked je dnes in tuc tuc tuc, tak budu robit hudbu v tomto style a to aj bude v radiach. zalezi len od toho, co je v mode. kazdy sa moze slobodne rozhodnut co si pusti. ked sa niekomu paci "hudba", ktora je vyplodom tocenia gombikov, tak je to jeho vec. no ale najviac ma vie dozrat ked nikto zahlasi, ze je to take iste umenie ako hrat na gitare :D
metalismylife
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa metalismylife »

turtlak69 uplne suhlasim a perfektne suhlasim z poslednou vetou :) ja osobne hram na gitare a ucim sa par rokov....ale stacilo by mi 15 minut pri tych gombikoch aby som urobil tu akoze hudbu :D takze ztotoznujem sa metal,rock,punk and oi 4ever :)
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

S turtlakom vôbec nesúhlasím - elektronické nástroje vrátane elektronických samplov & spol. je len prirodzený vývin nástrojov používaných v hudbe. Nepovedala by som že taký Access Virus TI je niečo menej cenné ako Petrof :roll: Samozrejme, vždy ide o to ako sa nástroje využijú. Ak zo samplov spraví niekto elektronickú tuc-tuc-grcku (sorry), je to rovnaká blbosť ako falošná amatérska hra na španielke... Ale kategoricky odmietnuť "otáčanie gombíkov" je neprezieravé a duplom v dnešnej dobe, keď je to samozrejmou súčasťou aranžov takmer akéhokoľvek hud. štýlu.
Napísať odpoveď